X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie proszę, jak bierzecie progesteron dopochwowe to potem jakiś czas leżycie, żeby się wchłaniało i nie wyciekało, czy od razu po aplikacji robicie to co akurat w tym czasie do zrobienia?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja masz bardzo ładne FSH ! Trzeba spróbować na swoich.
    Musiałabyś wejść na wątek invitro z niskim amh przejrzeć jej posty i ja wywołać tam.

• monester Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie proszę, jak bierzecie progesteron dopochwowe to potem jakiś czas leżycie, żeby się wchłaniało i nie wyciekało, czy od razu po aplikacji robicie to co akurat w tym czasie do zrobienia?
    Ja brałam utrogestan i brałam rano to polezalam chwilkę po nim - a wieczorem to już nie , ale nie skakałam tylko grzecznie siedziałam na kanapie. Było ok, przyzwyczaiłam się. Ale luteiny nie znoszę ! To najgorszy progesteron świata ! Jedna wzięłam globulkę to myślałam że zacznę się ocierać o wszystko co napotkam, masakrycznie swędzi i uczula.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Ja leże... ;) Na noc po prostu przed snem i heja na plecy i leże ;)

Tak czy tak sporo i tak wylatuje - normalka. Jeszcze mam jakąś przeszkodę na drodze i nie wiem skąd mi się to wzięło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 22:02

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, a Ty który masz dzień cyklu ?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa, a Ty który masz dzień cyklu ?
    Właśnie start , na razie biorę estrofem, ale dopytuję o te progi, poprzednio właśnie brałam tak, żeby leżeć min.30minut, ale jak jest 3x to trochę kłopotliwe, zwłaszcza że ja wcześnie wstaję. Wstawalam specjalnie przed 5, tabletka i do wyrka, po pracy leżakowanie i wieczorem przed snem to już ok. Tylko ta przerwa między 1 i 2 tabl była dłuższa, teraz chyba wezmę w pracy, wkładka i będę siedzieć ( i tak siedzę przy biurku)

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje o 5 do roboty i lezelam tylko 5 min. rano z globulka bo faktycznie nie ma czasu wtedy 😅

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Właśnie start , na razie biorę estrofem, ale dopytuję o te progi, poprzednio właśnie brałam tak, żeby leżeć min.30minut, ale jak jest 3x to trochę kłopotliwe, zwłaszcza że ja wcześnie wstaję. Wstawalam specjalnie przed 5, tabletka i do wyrka, po pracy leżakowanie i wieczorem przed snem to już ok. Tylko ta przerwa między 1 i 2 tabl była dłuższa, teraz chyba wezmę w pracy, wkładka i będę siedzieć ( i tak siedzę przy biurku)
    Czyli idziesz sztucznym ? A Ty brałaś juz ten prograf? Jak się po tym czułaś ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje, że niestety to nie mój transfer. Nie udało się. 8 dpt beta 19, 10 dpt beta 13. Przykro, ale w głębi wiedziałam, że ta procedura nie mam szans na powodzenia, za dużo komplikacji i negatywów po drodze, zbyt duza niechęć do lekarza...
    Mam jeszcze 2 mrozaczki z KD i mam nadzieję, ze z nimi pójdzie lepiej. A już na pewno nie pozwolę na ignorancję ze strony lekarza.
    I tu odrazu pytanie... czy wiecie, kto jest "dobry" w gamecie w łodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 13:38

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Informuje, że niestety to nie mój transfer. Nie udało się. 8 dpt beta 19, 10 dpt beta 13. Przykro, ale w głębi wiedziałam, że ta procedura nie mam szans na powodzenia, za dużo komplikacji i negatywów po drodze, zbyt duza niechęć do lekarza...
    Mam jeszcze 2 mrozaczki z KD i mam nadzieję, ze z nimi pójdzie lepiej. A już na pewno nie pozwolę na ignorancję ze strony lekarza.
    I tu odrazu pytanie... czy wiecie, kto jest "dobry" w gamecie w łodzi?

Przykro mi bardzo Glodia :( Badałaś obie bety w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie?

"Przerabiałam" Gametę w Łodzi i według mnie tylko dr Banach-Strużycka jest sensowna. Który lekarz jest Twoim prowadzącym?

glodia lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to samo laboratorium.
    O dr Banach własnie myślałam, albo o Kostrzewie albo o młodym Radwanie. Do tej pory przeszłam 2 procedury i dr Banaszczyk i 2 u dr Polacia, i tak jak pierwsza z nim była super, tak od poronienia totalny obrót spraw i 2ga procedura (obecna) bardzo nie przyjemna.

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Przykro mi bardzo Glodia :( Badałaś obie bety w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie?

"Przerabiałam" Gametę w Łodzi i według mnie tylko dr Banach-Strużycka jest sensowna. Który lekarz jest Twoim prowadzącym?
    Wiosnyfanka a Ty jaki etap ?

@Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek.

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek.[/QUOTE]
    Ja bardzo często mam implantację, piękne zarodki itd., tylko mój organizm je eliminuje, żadna ciąża nie przetrwała powyżej 10tyg.

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    @Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek.
    Ja bardzo często mam implantację, piękne zarodki itd., tylko mój organizm je eliminuje, żadna ciąża nie przetrwała powyżej 10tyg.[/QUOTE]
    Aaaa, to mam nadzieję, że to była tylko i wyłącznie kwestia zarodków i z kd pójdzie od razu dobrze. Ja z kolei miałam jednego biochema jedynie, więc już kurde sama nie wiem o co kaman.

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Aaaa, to mam nadzieję, że to była tylko i wyłącznie kwestia zarodków i z kd pójdzie od razu dobrze. Ja z kolei miałam jednego biochema jedynie, więc już kurde sama nie wiem o co kaman.
    I najgorsze jest to, że jak już zrobisz milion badań, to lekarze i tak dalej nie wiedzą o co chodzi...
    Monester, Ty to w ogóle jesteś silna babka, mam nadzieję, że już niedługo Ci się uda. Jak usiądę do kompa, to poszukam i wyśle Ci linka.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester - jestem piąty dzień na Estrofemie.

Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.[/QUOTE]
    Właściwie to wiem, co mam robić 🙂 Mam badania genetyczne i immuno i kilka mutacji i podstaw do leków. I tu wychodzi właśnie mój "problem" z obecnym lekarzem, który mowil, że wprowadzimy jakieś leki po transferze. W dniu transferu oznajmił, że on nie może i mam iść do immunologa!!! Trafiłam do immunologa 6 dni po transferze, wprowadził leki, ale powiedział że to już trochę za późno. Że jak się nie uda, to muszę poczekać, aż organizm się uspokoi i zrobić test cba (tego badania akurat nie mam) i wrócić do niego. I mam nie robić jednego transferu po drugim, bo to nie ma sensu. Więc plan na najbliższe tygodnie mam. A od gamety oczekuje chyba już tylko "miłej obsługi", kogoś kto ma cierpliwość odpowiadać na pytania.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.
    Właściwie to wiem, co mam robić 🙂 Mam badania genetyczne i immuno i kilka mutacji i podstaw do leków. I tu wychodzi właśnie mój "problem" z obecnym lekarzem, który mowil, że wprowadzimy jakieś leki po transferze. W dniu transferu oznajmił, że on nie może i mam iść do immunologa!!! Trafiłam do immunologa 6 dni po transferze, wprowadził leki, ale powiedział że to już trochę za późno. Że jak się nie uda, to muszę poczekać, aż organizm się uspokoi i zrobić test cba (tego badania akurat nie mam) i wrócić do niego. I mam nie robić jednego transferu po drugim, bo to nie ma sensu. Więc plan na najbliższe tygodnie mam. A od gamety oczekuje chyba już tylko "miłej obsługi", kogoś kto ma cierpliwość odpowiadać na pytania.[/QUOTE]

Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że w tych 2zarodkach czeka TEN (albo że oba to TE).

Ja byłam w Gamecie Gdynia, więc tu nie pomogę. Trzymaj się.

glodia lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że w tych 2zarodkach czeka TEN (albo że oba to TE).

Ja byłam w Gamecie Gdynia, więc tu nie pomogę. Trzymaj się.

Oby oba!! Ja to w ogóle chciałabym bliźniaki 🙂 i dziękuję za wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 22:29

Gaja94, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia, a co Ci dał immunolg?

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ