In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Dziewczyny, powiedzcie proszę, jak bierzecie progesteron dopochwowe to potem jakiś czas leżycie, żeby się wchłaniało i nie wyciekało, czy od razu po aplikacji robicie to co akurat w tym czasie do zrobienia?
-
Nowa na forum wrote:Dziewczyny, powiedzcie proszę, jak bierzecie progesteron dopochwowe to potem jakiś czas leżycie, żeby się wchłaniało i nie wyciekało, czy od razu po aplikacji robicie to co akurat w tym czasie do zrobienia?
Ja leże...Na noc po prostu przed snem i heja na plecy i leże
Tak czy tak sporo i tak wylatuje - normalka. Jeszcze mam jakąś przeszkodę na drodze i nie wiem skąd mi się to wzięłoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 22:02
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Nowa, a Ty który masz dzień cyklu ?
-
Ja wstaje o 5 do roboty i lezelam tylko 5 min. rano z globulka bo faktycznie nie ma czasu wtedy 😅Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Nowa na forum wrote:Właśnie start , na razie biorę estrofem, ale dopytuję o te progi, poprzednio właśnie brałam tak, żeby leżeć min.30minut, ale jak jest 3x to trochę kłopotliwe, zwłaszcza że ja wcześnie wstaję. Wstawalam specjalnie przed 5, tabletka i do wyrka, po pracy leżakowanie i wieczorem przed snem to już ok. Tylko ta przerwa między 1 i 2 tabl była dłuższa, teraz chyba wezmę w pracy, wkładka i będę siedzieć ( i tak siedzę przy biurku)
-
Informuje, że niestety to nie mój transfer. Nie udało się. 8 dpt beta 19, 10 dpt beta 13. Przykro, ale w głębi wiedziałam, że ta procedura nie mam szans na powodzenia, za dużo komplikacji i negatywów po drodze, zbyt duza niechęć do lekarza...
Mam jeszcze 2 mrozaczki z KD i mam nadzieję, ze z nimi pójdzie lepiej. A już na pewno nie pozwolę na ignorancję ze strony lekarza.
I tu odrazu pytanie... czy wiecie, kto jest "dobry" w gamecie w łodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 13:38
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Informuje, że niestety to nie mój transfer. Nie udało się. 8 dpt beta 19, 10 dpt beta 13. Przykro, ale w głębi wiedziałam, że ta procedura nie mam szans na powodzenia, za dużo komplikacji i negatywów po drodze, zbyt duza niechęć do lekarza...
Mam jeszcze 2 mrozaczki z KD i mam nadzieję, ze z nimi pójdzie lepiej. A już na pewno nie pozwolę na ignorancję ze strony lekarza.
I tu odrazu pytanie... czy wiecie, kto jest "dobry" w gamecie w łodzi?
Przykro mi bardzo GlodiaBadałaś obie bety w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie?
"Przerabiałam" Gametę w Łodzi i według mnie tylko dr Banach-Strużycka jest sensowna. Który lekarz jest Twoim prowadzącym?glodia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Tak, to samo laboratorium.
O dr Banach własnie myślałam, albo o Kostrzewie albo o młodym Radwanie. Do tej pory przeszłam 2 procedury i dr Banaszczyk i 2 u dr Polacia, i tak jak pierwsza z nim była super, tak od poronienia totalny obrót spraw i 2ga procedura (obecna) bardzo nie przyjemna. -
WiosnyFanka wrote:Przykro mi bardzo Glodia
Badałaś obie bety w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie?
"Przerabiałam" Gametę w Łodzi i według mnie tylko dr Banach-Strużycka jest sensowna. Który lekarz jest Twoim prowadzącym?
@Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek. -
@Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek.[/QUOTE]
Ja bardzo często mam implantację, piękne zarodki itd., tylko mój organizm je eliminuje, żadna ciąża nie przetrwała powyżej 10tyg. -
glodia wrote:@Glodia- przykro mi, ale tak jak mówisz, masz jeszcze 2 mrozaczki a próba implantacji była, więc może jedynym problemem był za słaby zarodek.
Aaaa, to mam nadzieję, że to była tylko i wyłącznie kwestia zarodków i z kd pójdzie od razu dobrze. Ja z kolei miałam jednego biochema jedynie, więc już kurde sama nie wiem o co kaman. -
monester wrote:Aaaa, to mam nadzieję, że to była tylko i wyłącznie kwestia zarodków i z kd pójdzie od razu dobrze. Ja z kolei miałam jednego biochema jedynie, więc już kurde sama nie wiem o co kaman.
Monester, Ty to w ogóle jesteś silna babka, mam nadzieję, że już niedługo Ci się uda. Jak usiądę do kompa, to poszukam i wyśle Ci linka. -
Monester - jestem piąty dzień na Estrofemie.
Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.[/QUOTE]
Właściwie to wiem, co mam robić 🙂 Mam badania genetyczne i immuno i kilka mutacji i podstaw do leków. I tu wychodzi właśnie mój "problem" z obecnym lekarzem, który mowil, że wprowadzimy jakieś leki po transferze. W dniu transferu oznajmił, że on nie może i mam iść do immunologa!!! Trafiłam do immunologa 6 dni po transferze, wprowadził leki, ale powiedział że to już trochę za późno. Że jak się nie uda, to muszę poczekać, aż organizm się uspokoi i zrobić test cba (tego badania akurat nie mam) i wrócić do niego. I mam nie robić jednego transferu po drugim, bo to nie ma sensu. Więc plan na najbliższe tygodnie mam. A od gamety oczekuje chyba już tylko "miłej obsługi", kogoś kto ma cierpliwość odpowiadać na pytania. -
glodia wrote:Glodia - jak dla mnie tylko Banach-Strużycka. No, ale to bardzo sukiektywna opinia. Daj znać jak będziesz po wizycie u nich i co dalej zaproponują.
Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że w tych 2zarodkach czeka TEN (albo że oba to TE).
Ja byłam w Gamecie Gdynia, więc tu nie pomogę. Trzymaj się.glodia lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Przykro mi, że tak wyszło. Mam nadzieję, że w tych 2zarodkach czeka TEN (albo że oba to TE).
Ja byłam w Gamecie Gdynia, więc tu nie pomogę. Trzymaj się.
Oby oba!! Ja to w ogóle chciałabym bliźniaki 🙂 i dziękuję za wsparcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 22:29
Gaja94, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość