In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Witaj Nefertiti,
doskonale rozumiem Twoje rozterki.
Mi tez zajęło dużo czasu zanim dojrzałam do decyzji o KD. Byłam w dwóch klinikach i w każdej po 2-3 procedurach, lekarze mówili, że nie umieją mi pomóc i sugerowali bym spróbowała z KD.
Jak już się zdecydowałam na KD w Eurofertil, to gdy lekarz zapytał czy nie chcę spróbować jeszcze raz na moich komórkach, to szybko się zgodziłam. Miałam nadzieję, że inny lekarz, inne podejście = inny rezultat.
Niestety też się nie udało. Na przestrzeni lat, z moimi komórkami udało się uzyskać tylko dwu- lub trzydniowe zarodki. Tylko raz miałam blastocystę.
W procedurze KD z 6 komórek, uzyskaliśmy 4 blastocysty i wtedy upewniłam się, że była to dobra decyzja. A jak zobaczyłam pierwsze w życiu (po 8 lat starań) dwie kreski na teście, to straciłam wszelkie wątpliwości.
Nie żałuję, że podeszłam tyle razy na moich komórkach, bo chciałam mieć pewność, że zrobiłam wszystko co mogłam. Ale decyzja o KD była jedną z lepszych w moim życiu ☺️
Ja niestety ani razu nie miałam blastocysty. Tylko 3 dniowe zarodki, które były transferowane. Czechy były moją chyba ostatnia deska ratunku. Pokładałam duże nadzieję w doktorze Lachcinie. Ale jak to mówią "z pustego to i...". Niestety nie jest cudotwórcą.
Miło się czyta, że pomimo wcześniejszych wątpliwości teraz jesteś szczęśliwa i niczego nie żałujesz. Bardzo chciałabym tak kiedyś poczuć ❤
Ela piękna beta!
Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nowa na forum wrote:Monester, a Ty kiedy testujesz, bo już kciuki mnie bolą od trzymania
-
monester wrote:Zaciskaj dalej pls... Postanowiłam, ze w piątek przed pracą pójdę na krew, a jutro może obsikam coś 😅 ale no powiem Wam, że mam takie myśli, że to niemożliwe żeby się udało od strzału... No nic. Jak nie wyjdzie to pojadę w maju na wycieczkę do ostravy😅
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Zaciskaj dalej pls... Postanowiłam, ze w piątek przed pracą pójdę na krew, a jutro może obsikam coś 😅 ale no powiem Wam, że mam takie myśli, że to niemożliwe żeby się udało od strzału... No nic. Jak nie wyjdzie to pojadę w maju na wycieczkę do ostravy😅
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Giosiek ! Wklejaj no nowy tescik z dzisiaj
Witajcie dziewczyny, sorki za tak późny update 🫣
A oto mój dzisiejszy poranny test (7 dpt):
https://naforum.zapodaj.net/72aed92a13ec.jpg.html
A to porównanie z wczorajszym:
https://naforum.zapodaj.net/2fcd10f7f2e1.jpg.html
Wiem, że bez sensu tak porównywać różne testy, ale w Rossmannie nie było ani jednego testu słupkowego, więc musiałam kupić paskowe 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 23:43
-
Monester, jak będziesz jutro sikać, to najlepiej na jakiś dobry i czuły test. Ja robię rownolegle z facelle te tanie o czułości 20 i na nich kreski są ledwie widoczne.
A dlaczego „niemożliwe żeby się udało od strzała”? Mało to takich przypadków na forum? ☺️
Trzymam kciuki!! ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 23:50
-
Giosiek wrote:Monester, jak będziesz jutro sikać, to najlepiej na jakiś dobry i czuły test. Ja robię rownolegle z facelle te tanie o czułości 20 i na nich kreski są ledwie widoczne.
A dlaczego miałoby się nie „udać od strzała”? Mało to takich przypadków na forum ☺️
Trzymam kciuki!! ✊✊ -
monester wrote:Ale pięknie ciemnieje krecha ! Mam test z dozu czułość 10 bo facelki nie było. A robisz z porannego moczu ? Właśnie dużo tych przypadków więc boję się, że one już ta statystykę wypełniły 😅
Tak, robię z porannego. Znaczy te facelle, bo te tanie, to robię rano i wieczorem 😅
Doskonale wiem co masz na myśli, bo znam to uczucie. Życzę Ci mocnych nerwów jutro rano! 🍀🍀
-
Giosiek wrote:Witajcie dziewczyny, sorki za tak późny update 🫣
A oto mój dzisiejszy poranny test (7 dpt):
https://naforum.zapodaj.net/72aed92a13ec.jpg.html
A to porównanie z wczorajszym:
https://naforum.zapodaj.net/2fcd10f7f2e1.jpg.html
Wiem, że bez sensu tak porównywać różne testy, ale w Rossmannie nie było ani jednego testu słupkowego, więc musiałam kupić paskowe 🤷♀️
No no.. Zapowiada się obiecująco.. ale byłoby super. Super krechy !Giosiek lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:U mnie lipa. Nawet fabryczna kreska nie przebija na teście.5 dpt
To dopiero 5 dpt, także jest jeszcze wcześnie i nie ma póki co powodu do zmartwień 🙂
Zaciskam kciuki, żeby jutro kreska się pojawiła ✊✊
U mnie dziś test nie pociemniał, także też może być różnie 🤷♀️
Nie pozostaje nam obu nic, tylko cierpliwie czekać 🫣🍀🍀 -
Dzięki dziewczyny, ostateczne rozstrzygnięcie będzie w sobotę lub w piątek z krwi. Ja jedynie 2 kreski w swoim życiu to widziałam na covidowym teście to może powinnam taki zrobić 😅 Giosiek - trzymam kciuki - a czujesz jakieś bóle ? U mnie jakby się zaczynają okresowe i krzyż ale to może też być od siedzenia... Eh... a jutro może sikne też z ciekawości
-
monester wrote:Dzięki dziewczyny, ostateczne rozstrzygnięcie będzie w sobotę lub w piątek z krwi. Ja jedynie 2 kreski w swoim życiu to widziałam na covidowym teście to może powinnam taki zrobić 😅 Giosiek - trzymam kciuki - a czujesz jakieś bóle ? U mnie jakby się zaczynają okresowe i krzyż ale to może też być od siedzenia... Eh... a jutro może sikne też z ciekawości
Eeeeee nieeee! Covidowy to Ci teraz na pewno nie wyjdzie 🤪
Ja zaczęłam czuć lekkie bóle od poniedziałku. Ale podejrzewam, że to może dlatego, że wróciłam do pracy i sporo w niej chodzę 🤷♀️
Nie są to jakieś dokuczliwe bóle, raczej takie „podszczypywania”.
Ja będę nadal codziennie sikać, bo na betę pójdę dopiero w piątek 10 dpt i wyniki dostanę po weekendzie 😅
-
monester wrote:Dzięki dziewczyny, ostateczne rozstrzygnięcie będzie w sobotę lub w piątek z krwi. Ja jedynie 2 kreski w swoim życiu to widziałam na covidowym teście to może powinnam taki zrobić 😅 Giosiek - trzymam kciuki - a czujesz jakieś bóle ? U mnie jakby się zaczynają okresowe i krzyż ale to może też być od siedzenia... Eh... a jutro może sikne też z ciekawości
Trzymam kciuki za to, żeby się udało 🤗 Sikałas dzisiaj?
Elka198321 wrote:Dziewczyny już niemogę się doczekać jutrzejszej wizyty u dr i 1 usg...
Normalnie ekscytacja i niepokój we mnie dwa w jednym;-)
Przesyłam moc dobrych myśli! 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 10:42
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Elka198321 wrote:Dziewczyny już niemogę się doczekać jutrzejszej wizyty u dr i 1 usg...
Normalnie ekscytacja i niepokój we mnie dwa w jednym;-)
Też by mnie zjadało z ciekawości i niepokoju. Nie dziwie się.
Może poszukaj jakiegoś zajęcia, które cie zajmie - zwłaszcza jak siedzisz na l4Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).