In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny już niemogę się doczekać jutrzejszej wizyty u dr i 1 usg...
Normalnie ekscytacja i niepokój we mnie dwa w jednym;-)
Ela, powodzenia na jutrzejsze wizycie! ✊✊
Rozumiem, że będziecie sprawdzać czy jest pęcherzyk?
-
Monester, sikałaś dzisiaj?
U mnie testy nadal takie niezbyt jednoznaczne, ale chyba minimalnie ciemnieją 🤷♀️
https://naforum.zapodaj.net/ec2fd8ceb61a.png.html -
Aguśka wrote:Też by mnie zjadało z ciekawości i niepokoju. Nie dziwie się.
Może poszukaj jakiegoś zajęcia, które cie zajmie - zwłaszcza jak siedzisz na l4 -
monester wrote:Wczorja wieczorem zrobiłam facelle, idealnie biały. To było wczoraj wieczorem równo 5 dpt bo miałam po południu transfer. Także wygląda na to, że nie tym razem u mnie. Oczywiście betę potwierdzę jutro lub w sobote i muszę przemyśleć dalsze kroki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 15:44
-
Ja z dobrymi wieściami - odebrałam dzisiaj telefon i informacje o dopasowaniu z pacjentką. Ostatecznie jej profil potwierdzi jutro dr po otrzymaniu dokumentów i dostaniemy hasło kiedy mamy się badać i co dalej 🥹 nie spodziewałam się takiego tempa (2 tygodnie od zlecenia). Fenotyp, kariotyp zgodny, krew też, dziewczyna jest mamą dwójki dzieci.
Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?Nowa na forum, Giosiek, monester lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Ja z dobrymi wieściami - odebrałam dzisiaj telefon i informacje o dopasowaniu z pacjentką. Ostatecznie jej profil potwierdzi jutro dr po otrzymaniu dokumentów i dostaniemy hasło kiedy mamy się badać i co dalej 🥹 nie spodziewałam się takiego tempa (2 tygodnie od zlecenia). Fenotyp, kariotyp zgodny, krew też, dziewczyna jest mamą dwójki dzieci.
Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Wczorja wieczorem zrobiłam facelle, idealnie biały. To było wczoraj wieczorem równo 5 dpt bo miałam po południu transfer. Także wygląda na to, że nie tym razem u mnie. Oczywiście betę potwierdzę jutro lub w sobote i muszę przemyśleć dalsze kroki.
U mnie rano w 6dpt wyszła bardzo blada kreska (sama widziałaś), a miałam transfer o godzinie 11. Także Twój test był tych paręnaście godzin wcześniej niż mój. Poza tym, sama wiesz, że stężenie bety zależy od rozcieńczenia moczu. Nie chcę budzić w Tobie złudnych nadziei, ale moim zdaniem, jeszcze nic nie jest przesądzone.
Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki!! 🍀🍀WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
-
WandaBerenika wrote:Ja z dobrymi wieściami - odebrałam dzisiaj telefon i informacje o dopasowaniu z pacjentką. Ostatecznie jej profil potwierdzi jutro dr po otrzymaniu dokumentów i dostaniemy hasło kiedy mamy się badać i co dalej 🥹 nie spodziewałam się takiego tempa (2 tygodnie od zlecenia). Fenotyp, kariotyp zgodny, krew też, dziewczyna jest mamą dwójki dzieci.
Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?
Wow! Gratuluję!! To mega szybko! 😊
To kiedy będziesz mogła podejść do transferu zależy od tego, jakich badań Wam brakuje i ile zajmie ich zrobienie. Bo tak naprawdę to teoretycznie mogłabyś podejść do transferu w następnym cyklu.
Do transferu bierze się leki, ale niedużo. Zależy też czy będziesz podchodziła na cyklu sztucznym czy naturalnym.WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?
Chyba ze chcecie badać zarodki to wtedy dłużej to trwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 18:47
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Hej. Startujemy z badaniami i psychologiem. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze to klinika zacznie poszukiwania dawczyni.
Korzystają z hiszpańskiego banku. Z uwagi na moją grupę 🩸 może to potrwać dłużej.Giosiek, monester lubią tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta -
Dzięki za odzew jestem na sztucznym cyklu od dawna. W sumie brzmi to dobrze bo przy braniu HTZ dokladnie wiem kiedy bedzie koniec i poczatek cyklu. Badania mamy zlecone (najdluzsze to 3 tyg. Czekania na wyniki) - jutro mamy uslyszeć czy i kiedy start.
Miałam czekać spokojnie i mieć czas dla siebie, a tu jak zwykle szalone szaleństwo 🙃 To tylko potwierdza, ze na wszystko ma przyjść swój czas i pora.
Na pozytywne wyniki też kochane. Bądźcie dobrej myśli 🌸🌸
Nat91, Giosiek lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Dzięki za odzew jestem na sztucznym cyklu od dawna. W sumie brzmi to dobrze bo przy braniu HTZ dokladnie wiem kiedy bedzie koniec i poczatek cyklu. Badania mamy zlecone (najdluzsze to 3 tyg. Czekania na wyniki) - jutro mamy uslyszeć czy i kiedy start.
Miałam czekać spokojnie i mieć czas dla siebie, a tu jak zwykle szalone szaleństwo 🙃 To tylko potwierdza, ze na wszystko ma przyjść swój czas i pora.
Hejo;) powodzenia!1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Nat91 wrote:Hej. Startujemy z badaniami i psychologiem. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze to klinika zacznie poszukiwania dawczyni.
Korzystają z hiszpańskiego banku. Z uwagi na moją grupę 🩸 może to potrwać dłużej.
Super, że już startujecie 😊
A możesz mi zdradzić jaką masz grupę? Tak z ciekawości pytam 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 19:20
-
WandaBerenika wrote:Dzięki za odzew jestem na sztucznym cyklu od dawna. W sumie brzmi to dobrze bo przy braniu HTZ dokladnie wiem kiedy bedzie koniec i poczatek cyklu. Badania mamy zlecone (najdluzsze to 3 tyg. Czekania na wyniki) - jutro mamy uslyszeć czy i kiedy start.
No to już tuż tuż ☺️
Już Ci kiedyś pisałam, że nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😬
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Super, że już startujecie 😊
A możesz mi zdradzić jaką masz grupę? Tak z ciekawości pytam 🫣
0 Rh+1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
Dzięki dziewczyny za wiarę, ale facelka znów biała sprzed chwili. Jescze tylko beta dla formalności, ale same wiemy, że jak nie ma cienia 6dpt, gdzie beta powinna być dwucyfrowa to już nie rokuje dobrze. swoją drogą niesamowite, tyle czekania, przygotowania, badania a potem w tydzień pozamiatane. Mamy jezcze zarodki w zamrażarce, pora ustalić czy robimy cykl przerwy czy nie i będzie podejście numer 2.
-
Wow! Jak szybko... jestem w szoku... Już dobrali?? Ciekawe od czego to zależało... U mnie cisza
No ale dobrze, że chociaż Wam tak migusiem poszło
Możesz czekać ze dwa tyg. czasem dłużej na wymazy. Jeśli jesteś w Gamecie w Rzgowie mogę Ci przesłać wszystkie badania, które wymagają do komórki - ja od razu o nie poprosiłam i mi dr wydrukował i właśnie wymazy tam są - także trudno zdąrzyć czasem
Nat91 wrote:Hej. Startujemy z badaniami i psychologiem. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze to klinika zacznie poszukiwania dawczyni.
Korzystają z hiszpańskiego banku. Z uwagi na moją grupę 🩸 może to potrwać dłużej.
Powodzonka !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 19:48
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Dzięki dziewczyny za wiarę, ale facelka znów biała sprzed chwili. Jescze tylko beta dla formalności, ale same wiemy, że jak nie ma cienia 6dpt, gdzie beta powinna być dwucyfrowa to już nie rokuje dobrze. swoją drogą niesamowite, tyle czekania, przygotowania, badania a potem w tydzień pozamiatane. Mamy jezcze zarodki w zamrażarce, pora ustalić czy robimy cykl przerwy czy nie i będzie podejście numer 2.
O kurde! No to faktycznie słabo to wygląda. Przykre to strasznie 😔
Jedyne pocieszenie, że macie jeszcze 4 dzieciaczki na zimowisku, także macie jeszcze 4 szanse 🍀🍀🍀🍀
Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że następnym razem się uda.monester lubi tę wiadomość