X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny już niemogę się doczekać jutrzejszej wizyty u dr i 1 usg...
    Normalnie ekscytacja i niepokój we mnie dwa w jednym;-)

Ela, powodzenia na jutrzejsze wizycie! ✊✊
    Rozumiem, że będziecie sprawdzać czy jest pęcherzyk?

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, sikałaś dzisiaj?

U mnie testy nadal takie niezbyt jednoznaczne, ale chyba minimalnie ciemnieją 🤷‍♀️
    https://naforum.zapodaj.net/ec2fd8ceb61a.png.html

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Też by mnie zjadało z ciekawości i niepokoju. Nie dziwie się.

Może poszukaj jakiegoś zajęcia, które cie zajmie - zwłaszcza jak siedzisz na l4
    Niejestem na l4 pracuje ale z domu....ale powiem Wam że są dni gdzie mam full energii...a wczoraj padłam o 20. Tylko alarmy mnie budziły na leki. Potem faza że od 24 do 2 30 niemoglam za bardzo usnąć.a od rana chodzę jak zombi co chwila przymykam oko...ciągnie mnie na spanie...a wiadomo jak się pracuje .....zaczyna się faza spania cosik czuję...wekend się zbliża będę spać jak dziecko .

• monester Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorja wieczorem zrobiłam facelle, idealnie biały. To było wczoraj wieczorem równo 5 dpt bo miałam po południu transfer. Także wygląda na to, że nie tym razem u mnie. Oczywiście betę potwierdzę jutro lub w sobote i muszę przemyśleć dalsze kroki.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wczorja wieczorem zrobiłam facelle, idealnie biały. To było wczoraj wieczorem równo 5 dpt bo miałam po południu transfer. Także wygląda na to, że nie tym razem u mnie. Oczywiście betę potwierdzę jutro lub w sobote i muszę przemyśleć dalsze kroki.
    Kochana mi beta się pokazała z krwi dopiero 6dpt 19,3....wiec jeszcze nieskładaj kapitulacji!!jeszcze wszystko może się wydarzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 15:44

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dobrymi wieściami - odebrałam dzisiaj telefon i informacje o dopasowaniu z pacjentką. Ostatecznie jej profil potwierdzi jutro dr po otrzymaniu dokumentów i dostaniemy hasło kiedy mamy się badać i co dalej 🥹 nie spodziewałam się takiego tempa (2 tygodnie od zlecenia). Fenotyp, kariotyp zgodny, krew też, dziewczyna jest mamą dwójki dzieci.

Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?

Nowa na forum, Giosiek, monester lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Ja z dobrymi wieściami - odebrałam dzisiaj telefon i informacje o dopasowaniu z pacjentką. Ostatecznie jej profil potwierdzi jutro dr po otrzymaniu dokumentów i dostaniemy hasło kiedy mamy się badać i co dalej 🥹 nie spodziewałam się takiego tempa (2 tygodnie od zlecenia). Fenotyp, kariotyp zgodny, krew też, dziewczyna jest mamą dwójki dzieci.

Czy szykując się do transferów bierze się leki/terapie? Od hasła mamy jajo, do transferów jest długa droga?
    Super że szybko, ja miałam przygotowanie na sztucznym cyklu, czyli od 2dc estrofen, ok.8 dc podgląd endo, potem od ok14 dc progesteron

WandaBerenika lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U mnie rano w 6dpt wyszła bardzo blada kreska (sama widziałaś), a miałam transfer o godzinie 11. Także Twój test był tych paręnaście godzin wcześniej niż mój. Poza tym, sama wiesz, że stężenie bety zależy od rozcieńczenia moczu. Nie chcę budzić w Tobie złudnych nadziei, ale moim zdaniem, jeszcze nic nie jest przesądzone.
    Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki!! 🍀🍀

age.png

Starania od 06.2012
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też nadal wierzę że będzie plus

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Wow! Gratuluję!! To mega szybko! 😊
    To kiedy będziesz mogła podejść do transferu zależy od tego, jakich badań Wam brakuje i ile zajmie ich zrobienie. Bo tak naprawdę to teoretycznie mogłabyś podejść do transferu w następnym cyklu.
    Do transferu bierze się leki, ale niedużo. Zależy też czy będziesz podchodziła na cyklu sztucznym czy naturalnym.

age.png

Starania od 06.2012
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Od nowego cyklu się zaczyna i to już szybko trwa.. u nas byłam na cyklu sztucznym od 2cyklu bierzesz estrofem trgi dnia co zsplaniaja jajeczka z zaczynasz brać progesteron I potem za 5 dni transfer...
    Chyba ze chcecie badać zarodki to wtedy dłużej to trwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 18:47

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Startujemy z badaniami i psychologiem. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze to klinika zacznie poszukiwania dawczyni.
    Korzystają z hiszpańskiego banku. Z uwagi na moją grupę 🩸 może to potrwać dłużej.

Giosiek, monester lubią tę wiadomość

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew :) jestem na sztucznym cyklu od dawna. W sumie brzmi to dobrze bo przy braniu HTZ dokladnie wiem kiedy bedzie koniec i poczatek cyklu. Badania mamy zlecone (najdluzsze to 3 tyg. Czekania na wyniki) - jutro mamy uslyszeć czy i kiedy start.

Miałam czekać spokojnie i mieć czas dla siebie, a tu jak zwykle szalone szaleństwo 🙃 To tylko potwierdza, ze na wszystko ma przyjść swój czas i pora.

Na pozytywne wyniki też kochane. Bądźcie dobrej myśli 🌸🌸

Nat91, Giosiek lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Dzięki za odzew :) jestem na sztucznym cyklu od dawna. W sumie brzmi to dobrze bo przy braniu HTZ dokladnie wiem kiedy bedzie koniec i poczatek cyklu. Badania mamy zlecone (najdluzsze to 3 tyg. Czekania na wyniki) - jutro mamy uslyszeć czy i kiedy start.

Miałam czekać spokojnie i mieć czas dla siebie, a tu jak zwykle szalone szaleństwo 🙃 To tylko potwierdza, ze na wszystko ma przyjść swój czas i pora.

Hejo;) powodzenia!

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Hej. Startujemy z badaniami i psychologiem. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze to klinika zacznie poszukiwania dawczyni.
    Korzystają z hiszpańskiego banku. Z uwagi na moją grupę 🩸 może to potrwać dłużej.

Super, że już startujecie 😊
    A możesz mi zdradzić jaką masz grupę? Tak z ciekawości pytam 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 19:20

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

No to już tuż tuż ☺️
    Już Ci kiedyś pisałam, że nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😬

age.png

Starania od 06.2012
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Super, że już startujecie 😊
    A możesz mi zdradzić jaką masz grupę? Tak z ciekawości pytam 🫣

0 Rh+

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wiarę, ale facelka znów biała sprzed chwili. Jescze tylko beta dla formalności, ale same wiemy, że jak nie ma cienia 6dpt, gdzie beta powinna być dwucyfrowa to już nie rokuje dobrze. swoją drogą niesamowite, tyle czekania, przygotowania, badania a potem w tydzień pozamiatane. Mamy jezcze zarodki w zamrażarce, pora ustalić czy robimy cykl przerwy czy nie i będzie podejście numer 2.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Wow! Jak szybko... jestem w szoku... Już dobrali?? Ciekawe od czego to zależało... U mnie cisza :(

No ale dobrze, że chociaż Wam tak migusiem poszło :)
    Możesz czekać ze dwa tyg. czasem dłużej na wymazy. Jeśli jesteś w Gamecie w Rzgowie mogę Ci przesłać wszystkie badania, które wymagają do komórki - ja od razu o nie poprosiłam i mi dr wydrukował i właśnie wymazy tam są - także trudno zdąrzyć czasem ;)

Nat91 wrote:

Powodzonka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 19:48

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dzięki dziewczyny za wiarę, ale facelka znów biała sprzed chwili. Jescze tylko beta dla formalności, ale same wiemy, że jak nie ma cienia 6dpt, gdzie beta powinna być dwucyfrowa to już nie rokuje dobrze. swoją drogą niesamowite, tyle czekania, przygotowania, badania a potem w tydzień pozamiatane. Mamy jezcze zarodki w zamrażarce, pora ustalić czy robimy cykl przerwy czy nie i będzie podejście numer 2.

O kurde! No to faktycznie słabo to wygląda. Przykre to strasznie 😔
    Jedyne pocieszenie, że macie jeszcze 4 dzieciaczki na zimowisku, także macie jeszcze 4 szanse 🍀🍀🍀🍀
    Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że następnym razem się uda.

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ