X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A u mnie czarnowidztwo w pełni, więc pozwolcie, że nic nie napiszę co u mnie. Nie chcę siać zamętu niepotrzebnie, ale jednak mam jakieś zle przeczucia.
    Fizycznie bardzo dobrze się czuje chyba, śpię dużo ale to wiadomo . Kolejne USG za tydzień.

Oby czas szybko zleciał do usg 🍀🤞🍀

Daj juz spokój z tym czarnowidztwem 💚💚💚

Nowa na forum lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To są bardzo dobre wyniki. Przed włączeniem progesteronu ma być mniej niż 1.5 a estradiol ma być powyżej 200

Podniosło mnie trochę to na duchu 🩷

preg.png
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Masz bardzo dobre wyniki. Przed włączeniem proga wynik ma być ponizej 1, estradiol tez b.dobry.
    Nic się nie martw tylko szykuj na transfer 💚💚💚
    🥰

preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A u mnie czarnowidztwo w pełni, więc pozwolcie, że nic nie napiszę co u mnie. Nie chcę siać zamętu niepotrzebnie, ale jednak mam jakieś zle przeczucia.
    Fizycznie bardzo dobrze się czuje chyba, śpię dużo ale to wiadomo . Kolejne USG za tydzień.
    Wrzuć na luz...Ja też dużo spałam w 1 trymestrze.. więc powiem tak dobrze mi to wróży;-)

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Nie pitolimy nie pitolimy. Bo zarodus smutny będzie.
    Śpij ile potrzebujesz. Każda ma inaczej 😉 i czekam z ciekawością na twoje usg

Mati W. lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta dziewczyn zaciazonych ? Jak wy się czujecie ?
    Aguska widziałam, że miałaś wczoraj USG, jak maluch ? Ile ma już cm?

• Saimi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmęczenie i senność nadal, dużo sikania, mały apetyt, chociaż ostatnio jest progres i bywam czasem głodna! Ale póki co mogę małymi porcjami często jeść bo tak czuje się od razu pełna. Póki co brak (całe szczęście) mdłości. Samopoczucie też ok chociaż wiadomo, że czarne myśli przychodzą co jakiś czas, zwłaszcza, że ja wizytę dopiero mam 22.11. Cycki czasem czuje ale niewiele, może przez to, że mam małe 🤣

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A reszta dziewczyn zaciazonych ? Jak wy się czujecie ?
    Aguska widziałam, że miałaś wczoraj USG, jak maluch ? Ile ma już cm?

Niecałe 5 cm.
    Też takiego doczekasz i zobaszysz jak pięknie sobie już taki kilkucentymetrowy pływa ;) Nawet zmierzyć się nie chciał ;)

Samopoczucie nadal OK - nic mi nie dolega zupełnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2023, 17:53

gonia729, Nefertiti89, monester, Saimi, Trinity_Nea, Nowa na forum, Mati W. lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska, to już kawał ludka ! Niesamowite.
    Hope, Nowa, Wiosnyfanka- a wy jak ?
    Kiedy macie USG i jak się czujecie ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam 13.11 USG, teraz po redukcji dawek progesteronu dopiero zaczynam żyć a tak to masakra była.
    Dziś jakoś mnie naszły jakieś złe myśli, cały czas w strachu.

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo chciałam was zapytać czy stosujecie jakieś diety? Czy odstawiłyście coś konkretnie po udanym transferze?

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A dodatkowo chciałam was zapytać czy stosujecie jakieś diety? Czy odstawiłyście coś konkretnie po udanym transferze?
    Ja jem normalnie poza rzeczami którymi nie zalecają czyli zakaz jedzenia surowego mięsa,jajek na miękko..
    I jak czuje ze coś działa nietak czyli mam zgagę to też unikam...głównie unikam rzeczy przetworzonych ...Sama gotuje ...bez chemii...
    I w sumie tyle...chociaz ostatnio wzmożone parcie mam gazowane napoje pierotta...

• monester Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Alkohol 😅 no wiadomo, surowizne przede wszystkim, jak hamburgery to well done, ale jednak większość domowego jedzenia niż z miasta. Powinno się niby jeść zdrowiej ale ja mam takie dni że nie wyobrażam sobie zjedzenia warzyw, 2 tygodnie mi wchodził jedynie chleb z pasztetem 😅 ale na tym etapie na spokojnie. No i ja mam zagrożenie cukrzyca przez IO więc powinnam mieć niski indeks w diecie ale póki nie mam cukrzycy to jem węglowodany - potem się będę martwić jak dotrwam do dalszego etapu. I kąpiele ciepłe odpadaja. Słodyczy staram się nie jeść ale wiadomo czasem muszę ;)

• monester Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja jem normalnie poza rzeczami którymi nie zalecają czyli zakaz jedzenia surowego mięsa,jajek na miękko..
    I jak czuje ze coś działa nietak czyli mam zgagę to też unikam...głównie unikam rzeczy przetworzonych ...Sama gotuje ...bez chemii...
    I w sumie tyle...chociaz ostatnio wzmożone parcie mam gazowane napoje pierotta...
    Ela! Jak to mówią jesteś na ostatnich nogach ! Podekscytowani czy zestresowani ?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja usg w czwartek, coraz bardziej chcę się zacząć cieszyć i coraz bardziej się boję, że nie powinnam, bo ....no czarne myśli, trudno wytrzymać. Ogólnie czuję się dobrze, szybko się męczę, ale nie jestem senna. Czasem lekkie mdłości jak robię się głodna. Ale szybko mijają, wiem że to nie konieczność, ale już wolałabym totalne mdłości i wymioty, przynajmniej wiedziałabym, że jest ok. Czasem zdarzają się lekkie plamienia, jak się zmęczę, np za szybko i za dużo pochodzę. No i zgaga lekka codziennie, wcześniej miałam bardzo rzadko.
    Jeśli chodzi o dietę, to jem tylko to, co sama ugotuję, na twaróg nie mogę już patrzeć 😉, ale zupy i obiadki wchodzą bez problemów, i jajka na twardo mogę jeść codziennie.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 5 listopada 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanko, jak często są wizyty po 12 tc? Bo jak teraz czekam 2 tygodnie, to ledwie wytrzymuję. Jak będą co miesiąc to chyba osiwieję 🫣

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    A jeszcze pytanko, jak często są wizyty po 12 tc? Bo jak teraz czekam 2 tygodnie, to ledwie wytrzymuję. Jak będą co miesiąc to chyba osiwieję 🫣
    Koleżanki chodziły tak co 3 tygodnie - więc myślę że to tak będzie wyglądać. Ale zgadzam się z Tobą, można osiwiec.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizyte w 7 +5, teraz mam mieć w 11 +4.. 4 tyg czekania! to wieczność ale staram się wytrwać :)

U mnie z jedzeniem to dużo więcej owoców, z warzywami troszkę gorzej, codziennie jogurcik, domowe obiadki, do słodyczy mnie nie ciągnie (chociaż dziś mam wielką ochotę na chrupki orzechowe :p )

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png

Wysłany: 6 listopada 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś bezproblemowo odstawiłam słodycze, mimo że wcześniej jadłam prawie codziennie, teraz jedynie ciastka korzenne czasami, ale w małej ilości.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U mnie kolejne USG w środę. Staram się jakoś wyluzować, ale różnie z tym bywa.

Jeśli chodzi o dolegliwości fizyczne to całkiem nieźle. Czasem w ciągu dnia zrobi mi się niedobrze, czasem przy podcieraniu pojawi się lekko brązowy śluz i to tyle w sumie. Miałam ostatnio kryzys zastrzykowy. U mnie póki co 3 dziennie w brzuch (2 x Prolutex + 1 x Neoparin), ale przeszło.

Miałam też takie myśli, że ta cała droga jest totalnie wyboista. Przez 4 lata wydaliśmy na ta nierówną walkę tyle kasy, że moglibyśmy małe mieszkanie kupić w naszym (wojewódzkim) mieście. I z jednej strony takie rozkminy, że trudna droga, że cały czas pod górkę. A z drugiej strony ogromna wdzięczność za to w jakim miejscu się teraz znajdujemy. Za to, że mieliśmy te pieniądze (już nie mamy hehe).

Staram się myśleć pozytywnie, codziennie afirmuję i powtarzam sobie, że teraz to już musi być dobrze. Po prostu musi. Innej opcji nawet nie biorę pod uwagę.

Poza tym zawodowo pracuję (niech żyje home office!) i jakoś tak leci. Na diecie żadnej nie jestem. Jem zupełnie normalnie, staram się tylko przemycać nieco więcej warzyw.

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ