In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Czy wszystkie jesteście u tego samego immuno, że macie 8 dni przed brać ?
ja się nie spotkałam z tak wczesnym stosowaniem, dostaje dzień dwa przed transferem, a niektórzy od razu od dnia transferu, on szybko podnosi wbc
-
WiosnyFanka wrote:O tym samym pomyślałam
Docent Paśnik zleca pierwszą dawkę 6-8 godzin po transferze z tego co się orientuję. -
Nowa na forum wrote:8 dni przed i dzień przed po całej, a od 2dpt po 1/3 amp.strz. Może to jakiś nowy sposób 😉
Mam takie same zalecenia czy się sprawdzą to dopiero się okaże.glodia lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Mam takie same zalecenia czy się sprawdzą to dopiero się okaże.
-
monester wrote:Mati podawanie accofilu to działanie poza wskazaniami i nie ma tu jednolitego schematu. Każdy robi jak uważa a potem dawkę modyfikuje na podstawie morfologii. Jednak to nie są cukierki. Mnie akurat ominęły skutki uboczne ale w przypadku wysokich poziomów to zdarza się wypadanie włosów i inne nieprzyjemne rzeczy. A czy on pomaga to nie wiem, bo przypomnę że brałam go za każdym razem. Ale mam nadzieję że nie zaszkodził. Będę kończyć go za kilka dni.
Kochana miałam tylko na myśli, że mam dokładnie taki sam schemat podawania co Nowa.
Co się będzie działo z moim organizmem po accofilu to zobaczymy bo będę go brać po raz pierwszy.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Cześć, znalazlam to forum przypadkiem szukając różnych informacji w tym temacie. Witam wszystkich serdecznie. Jestem po pierwszej nieudanej próbie in vitro. Niestety zarodek się nie rozwinął i nie doszło do próby transferu. Świeża sprawa ogólnie. Mam bardzo niskie AMH i wiedziałam, że szanse są małe ale jednak chciałam spróbować. Teraz gdy się nie udało zaczynam brać pod uwagę KD. Mam wiele obaw. Ale powiedzcie proszę czy da się jakoś procentowo oszacować skuteczność tego rozwiązania? Jestem pacjentka gyncentrum w Krakowie, na stronach piszą że to koszt ok 20 tysięcy, ale to pewnie nie jest cały koszt?
Będę wdzięczna za jakiejkolwiek informacje. -
Nowa_krakow wrote:Cześć, znalazlam to forum przypadkiem szukając różnych informacji w tym temacie. Witam wszystkich serdecznie. Jestem po pierwszej nieudanej próbie in vitro. Niestety zarodek się nie rozwinął i nie doszło do próby transferu. Świeża sprawa ogólnie. Mam bardzo niskie AMH i wiedziałam, że szanse są małe ale jednak chciałam spróbować. Teraz gdy się nie udało zaczynam brać pod uwagę KD. Mam wiele obaw. Ale powiedzcie proszę czy da się jakoś procentowo oszacować skuteczność tego rozwiązania? Jestem pacjentka gyncentrum w Krakowie, na stronach piszą że to koszt ok 20 tysięcy, ale to pewnie nie jest cały koszt?
Będę wdzięczna za jakiejkolwiek informacje.
Cześć. Bardzo polecam na IG konto "Instaembriolog". Pani Aneta jest embriologiem w Parens i publikuje bardzo ciekawe posty. Ostatni post to m.in skuteczność procedur opublikowana na podstawie ostatniej konferencji ESHRE. Znajdziesz też u niej wpisy na temat skuteczności procedur z przebadanymi zarodkami czy też skuteczność w zależności od wieku pacjentki.Nowa_krakow lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Nowa na forum wrote:U mnie wczoraj ostatnia dawka accofil, już mam więcej nie brać. Do końca tygodnia jeszcze prograf i zostanie tylko encorton, który stopniowo będę odstawiać w grudniu.
-
Z kategorii nowości: czy któraś stosowała osocze bogatopłytkowe (prp) przed transferem ? Wiem, ze stosuje się je przed stymulacją. Ale o osoczu przed transferem nie słyszałam. W necie bardzo mało informacji na ten temat. Moje endometrium do transferu zawsze było ok, a w klinice proponują mi to już 2gi raz.
Ktoś? coś ? -
Klaudersenn wrote:Czy pominięcie 2 tabletek estrfemu może jakoś znacząco wpłynąć na ciążę?
Źle wyliczone tabletki, na południe i na wieczór zabrakło a receptę dopiero rano będę mieć 🙈Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Z kategorii nowości: czy któraś stosowała osocze bogatopłytkowe (prp) przed transferem ? Wiem, ze stosuje się je przed stymulacją. Ale o osoczu przed transferem nie słyszałam. W necie bardzo mało informacji na ten temat. Moje endometrium do transferu zawsze było ok, a w klinice proponują mi to już 2gi raz.
Ktoś? coś ? -
Nowa_krakow wrote:Cześć, znalazlam to forum przypadkiem szukając różnych informacji w tym temacie. Witam wszystkich serdecznie. Jestem po pierwszej nieudanej próbie in vitro. Niestety zarodek się nie rozwinął i nie doszło do próby transferu. Świeża sprawa ogólnie. Mam bardzo niskie AMH i wiedziałam, że szanse są małe ale jednak chciałam spróbować. Teraz gdy się nie udało zaczynam brać pod uwagę KD. Mam wiele obaw. Ale powiedzcie proszę czy da się jakoś procentowo oszacować skuteczność tego rozwiązania? Jestem pacjentka gyncentrum w Krakowie, na stronach piszą że to koszt ok 20 tysięcy, ale to pewnie nie jest cały koszt?
Będę wdzięczna za jakiejkolwiek informacje.Nowa_krakow lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Z kategorii nowości: czy któraś stosowała osocze bogatopłytkowe (prp) przed transferem ? Wiem, ze stosuje się je przed stymulacją. Ale o osoczu przed transferem nie słyszałam. W necie bardzo mało informacji na ten temat. Moje endometrium do transferu zawsze było ok, a w klinice proponują mi to już 2gi raz.
Ktoś? coś ?
A jakie klinika daje uzasadnienie na zastosowanie tego osocza w Twoim przypadku?
Słyszałam, że dziewczyny stosują przy problemach z rosnącym endometrium przed transferem, ale skoro problemów z endo nie masz to sama jestem ciekawa przyczyn tego zalecenia.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Monester - wybrałaś już ostatecznie które badanie robisz?
PAPPA też będziesz robiła?Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Monester - wybrałaś już ostatecznie które badanie robisz?
PAPPA też będziesz robiła?