In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:Tak sobie myślałam , jest na forum w ogole ktoś kto zaszedł w ciąże ze szczęśliwym zakończeniem po 1 transferze z kd??? 🥺🧐🧐🤔🤔🤔
Tak jak wyżej koleżanka napisał tak, ale nie nastawiaj się aż tak pozytywnie. Ja wiem jak to brzmi, nie zrozum mnie źle- ja też bardzo chciałam żeby pierwszy raz się udał ale wyszo inaczej. W moim przypadku rozum codziennie mówił, jakie są szanse itp. a serce swoją drogą i możecie mnie teraz nazwać desperatką ale ja nawet pierwsze bodziaki kupiłam i wiszą w szafie. Jak mam gorszy dzień to służą za husteczkę.
Nadzieję trzeba mieć❤️Trinity_Nea lubi tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Nowa na forum wrote:Znając moje "szczęście", nie zdziwię się, jeśli teraz dofinansują invitro z kd i zlikwidują 500/800+ 😉
-
Claudia Ferrari wrote:Tak sobie myślałam , jest na forum w ogole ktoś kto zaszedł w ciąże ze szczęśliwym zakończeniem po 1 transferze z kd??? 🥺🧐🧐🤔🤔🤔
Ja zaszłam za 1 razem. I wierzę, że szczęśliwie urodzęnie trać nadzieji. Chociaż rzadko bywa, że się udaje za pierwszym razem to fakt.
-
gonia729 wrote:Co tam 500 czy 800 +, na babciowe się zalapiecie 1500 🙂
-
Claudia Ferrari wrote:Deie osoby... 🫢 to nie wiem skąd oni te statystyki biorą 😵💫
Nie, no bez jaj. Nie możesz oceniać skuteczności procedury w pierwszym podejściu na podstawie kilku aktywnych uczestniczek w tym wątku.
EDIT: poza tym wszystkie statystyki podawane są w oparciu o pełną procedurę, a nie w oparciu o pojedynczy transfer. Jeżeli klinika podaje skuteczność procedury o siebie a poziomie 50% to znaczy, że połowa par uzyska ciążę w pierwszej pełnej procedurze, a nie w pierwszym transferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 10:36
monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny, jak długo brałyście nospę 3x dziennie?
A probiotyki dopochwowe po transferze - jak długo i jak często (1 czy 2 razy na dobę)? Jak je godzicie z cyclogestem?
Mati masz odpowiedź koordynatorki w tej sprawie?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Z mojej kliniki jezeli chodzi o kd praktycznie wszystkie dziewczyny z ktorymi mialam kontakt maja ciaze z 2/3 transferu. Na to sklada sie tak wiele rzeczy, ze ciezko okreslic statystki bo bardzo czesto ten drugi czy trzeci raz jest juz poprzedzony masa badan, leczenia i kombinacji lekow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 11:01
Angelles lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziewczyny, jak długo brałyście nospę 3x dziennie?
A probiotyki dopochwowe po transferze - jak długo i jak często (1 czy 2 razy na dobę)? Jak je godzicie z cyclogestem?
Mati masz odpowiedź koordynatorki w tej sprawie? -
Mysza123 wrote:Z mojej kliniki jezeli chodzi o kd praktycznie wszystkie dziewczyny z ktorymi mialam kontakt maja ciaze z 2/3 transferu. Na to sklada sie tak wiele rzeczy, ze ciezko okreslic statystki bo bardzo czesto ten drugi czy trzeci raz jest juz poprzedzony masa badan, leczenia i kombinacji lekow.
-
Mysza, bo nie raz tu się pojawiło pytanie na forum od dziewczyn, które tak jak Ty mają jedno dziecko ze swojej komórki i stają przed decyzją o komórce dawczyni i czy potem są jakieś różnice jak masz drugie z dawstwa komórki - mogłabyś powiedzieć jak to jest w praktyce na swoim przykładzie ?
-
monester wrote:Mysza, bo nie raz tu się pojawiło pytanie na forum od dziewczyn, które tak jak Ty mają jedno dziecko ze swojej komórki i stają przed decyzją o komórce dawczyni i czy potem są jakieś różnice jak masz drugie z dawstwa komórki - mogłabyś powiedzieć jak to jest w praktyce na swoim przykładzie ?
Z cala pewnoscia moge powiedziec ze nie ma ZADNEJ roznicy pomiedzy miloscia do dziewczyn ❤️. O obie ciaze tak samo walczylam, tak samo mocno sie martwilam. Byly praktycznie identyczne przebiegiem, dziewczynki mialy prawie takie same wymiary po urodzeniu. Sa do siebie na maxa podobne, tak wiec podejrzen nie ma zadnych (nikt nie wie ani o kd ani o ivf). Zachowania podobne- obie na nie do smoczka, na nie do piersi, na nie do spania 🤣. W malutkiej dodatkowo widza podobienstwa do mnie 🙈 ale to kopia taty. Wizualnie- podobienstwo uderzajace. Jezeli chodzi o emocje- kochamy tak samo, bardzo czesto zapominam ze to nie moja komorka. Nie rozmawiamy na ten temat nawet. Obie sa nasze, z nas, z milosci ❤️glodia, monester, Nefertiti89, Mati W., Saimi, Nowa na forum, Giosiek, Nat91, Trinity_Nea, Angelles, Komanuss lubią tę wiadomość
-
monester wrote:A Ty już jesteś po transferze ? I się nie chwalisz ? Czy przeoczyłam post?
Tak, już po, prezent na święta sobie zrobiłamtransfer z minimalnym endo , do tego blastka po rozmrożeniu "zdegradowała" w dół., więc narazie delikatnie się uśmiecham, bo ... 9dpt - beta 124
Nefertiti89, Mati W., Saimi, Nowa na forum, Giosiek, Nat91, Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Tak, już po, prezent na święta sobie zrobiłam
transfer z minimalnym endo , do tego blastka po rozmrożeniu "zdegradowała" w dół., więc narazie delikatnie się uśmiecham, bo ... 9dpt - beta 124
glodia lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Z cala pewnoscia moge powiedziec ze nie ma ZADNEJ roznicy pomiedzy miloscia do dziewczyn ❤️. O obie ciaze tak samo walczylam, tak samo mocno sie martwilam. Byly praktycznie identyczne przebiegiem, dziewczynki mialy prawie takie same wymiary po urodzeniu. Sa do siebie na maxa podobne, tak wiec podejrzen nie ma zadnych (nikt nie wie ani o kd ani o ivf). Zachowania podobne- obie na nie do smoczka, na nie do piersi, na nie do spania 🤣. W malutkiej dodatkowo widza podobienstwa do mnie 🙈 ale to kopia taty. Wizualnie- podobienstwo uderzajace. Jezeli chodzi o emocje- kochamy tak samo, bardzo czesto zapominam ze to nie moja komorka. Nie rozmawiamy na ten temat nawet. Obie sa nasze, z nas, z milosci ❤️
-
monester wrote:Cudownie ! A ty z przyczajki transfer i nawet nasze kciuki się nie przydały;)
ja troche cichaczem, bo moje bety zawsze są pozytywne, tylko potem gorzej bywa... więc już bardzo ostrożnie do nich podchodzę.
Monster, co z tą nospą? jak długo brałaś ? probiotyki też bierzesz? -
WiosnyFanka wrote:Nie, no bez jaj. Nie możesz oceniać skuteczności procedury w pierwszym podejściu na podstawie kilku aktywnych uczestniczek w tym wątku.
EDIT: poza tym wszystkie statystyki podawane są w oparciu o pełną procedurę, a nie w oparciu o pojedynczy transfer. Jeżeli klinika podaje skuteczność procedury o siebie a poziomie 50% to znaczy, że połowa par uzyska ciążę w pierwszej pełnej procedurze, a nie w pierwszym transferze.
W INVICTA możesz przeczytać ze łącznie z kd skuteczność jest ponad 70% a po 1 transferze 30-40%. To i tak coś naciągane.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
glodia wrote:nie no jakieś tam były kciuki i za wszystkie bardzo dziękuję
ja troche cichaczem, bo moje bety zawsze są pozytywne, tylko potem gorzej bywa... więc już bardzo ostrożnie do nich podchodzę.
Monster, co z tą nospą? jak długo brałaś ? probiotyki też bierzesz?glodia lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Nospe brałam dopóki mnie bolało okresowo wraz z magnezem. Czyli na pewno długo. Ale potem już doraźnie. Ostatni raz brałam jakoś w połowie listopada a transfer mialam końcem września. Probiotyki wykończyłam wcześniej i nie dokupowalam. Magnez biorę do tej pory . Gdzieś czytaLam że musisz zachować 2 godziny między progestefonem dopochwowym a probiotykiem dopochwowym. A te Twoje bety to zawsze ładne a potem spadają ?
Moje bety są różne...albo cb albo ładne bety, które potem zaczynają zwalniać i poronienie (ostatnio w 9tyg.)