In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Novum jest specyficzne. Tam sie albo udaje z marszu albo latami nic. Bardzo droga klinika i lata jej swietnosci juz raczej minely.
Moja znajoma miala tam procedure na swoich komorkach zaawansowana endometrioza, amh 0.01, fsh 50. Nasienie bardzo slabe. Udalo sie wystymulowac jedna komorke, zaplodnila sie, podali jej swiezego trzydniowca i urodzila niedawno coreczke 🙂. Cud doslownie bo ile takich przypadkow jest ? Jeden na milion.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 13:59
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Novum jest specyficzne. Tam sie albo udaje z marszu albo latami nic. Bardzo droga klinika i lata jej swietnosci juz raczej minely.
Moja znajoma miala tam procedure na swoich komorkach zaawansowana endometrioza, amh 0.01, fsh 50. Nasienie bardzo slabe. Udalo sie wystymulowac jedna komorke, zaplodnila sie, podali jej swiezego trzydniowca i urodzila niedawno coreczke 🙂. Cud doslownie bo ile takich przypadkow jest ? Jeden na milion.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Mój dr z Gamety też w kółko opowiada i pokazuje zdjęcie swojej dumy niedawno urodzonej. Pacjentka 35+, 1 stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 komórka, 1 blastka, ciąża i zdrowa córa! Cuda się zdarzają w każdej klinice
Wszystko fajnie ale nie każdego stać na takie cuda i niespełnione fantazje lekarzy. -
nick nieaktualnyMysza123 wrote:Novum jest specyficzne. Tam sie albo udaje z marszu albo latami nic. Bardzo droga klinika i lata jej swietnosci juz raczej minely.
Moja znajoma miala tam procedure na swoich komorkach zaawansowana endometrioza, amh 0.01, fsh 50. Nasienie bardzo slabe. Udalo sie wystymulowac jedna komorke, zaplodnila sie, podali jej swiezego trzydniowca i urodzila niedawno coreczke 🙂. Cud doslownie bo ile takich przypadkow jest ? Jeden na milion.
Ja tez jestem takim przypadkiem. Trafiłam do novum, nikt mnie nie namawiał na KD, wręcz przeciwnie- to lekarz prowadzący namówił mnie na próbę na własnej komórce. I jestem świeżym przypadkiem. No i transferowano mi 3 dniowca, drugi zarodek hodowano z woli kliniki do 5 dnia.glodia lubi tę wiadomość
-
Agaton0102 wrote:Ja tez jestem takim przypadkiem. Trafiłam do novum, nikt mnie nie namawiał na KD, wręcz przeciwnie- to lekarz prowadzący namówił mnie na próbę na własnej komórce. I jestem świeżym przypadkiem. No i transferowano mi 3 dniowca, drugi zarodek hodowano z woli kliniki do 5 dnia.
No to miałaś szczęście bo mi od razu proponował wpisanie na listę na KD ogólnie czułam się tam jakbym to ja była dla nich nie oni dla mnie... Jak to mówią ta klinika/lekarz dobry co Ci pomoże....
-
Swoboda wrote:No to miałaś szczęście bo mi od razu proponował wpisanie na listę na KD ogólnie czułam się tam jakbym to ja była dla nich nie oni dla mnie... Jak to mówią ta klinika/lekarz dobry co Ci pomoże....
Czy to prawda, że wizyta u Lewandowskiego obecnie kosztuje 1500zł?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Agaton0102 wrote:Ja tez jestem takim przypadkiem. Trafiłam do novum, nikt mnie nie namawiał na KD, wręcz przeciwnie- to lekarz prowadzący namówił mnie na próbę na własnej komórce. I jestem świeżym przypadkiem. No i transferowano mi 3 dniowca, drugi zarodek hodowano z woli kliniki do 5 dnia.
Ten 3 dniowiec w laboratorium też by stał się blastka - natomiast gdyby się nie zaimplantowal do końca byś się zastanawiała czy on się rozwijał dalej czy obumarł.
A w którym jesteś tygodniu teraz ? -
Swoboda wrote:Cooo?
Ja parę lat temu płaciłam chyba 400
Tak czytałam na grupie na FB. Aż mi się nie chciało wierzyć, myślałam że masz świeże info.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Czy to prawda, że wizyta u Lewandowskiego obecnie kosztuje 1500zł?
Jak się zliczy wizyty u innych lekarzy trwające po 5-10 min, na których zlecają dorobienie kolejnych badań, potem przyjazd z wynikiem i zlecenie kolejnych badań (na początku drogi invitro), to w sumie wyjdzie podobnie, tylko dłużej to trwa.
Nie żebym broniła dr L.
edit.. i po wizycie znów jest asystent, który wyjaśnia to, czego się nie zrozumiało. Podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 16:35
-
Swoboda kiedy masz transfer?
Ja mam usg 15.01 w Invimedzie, ale już teraz w środę idę do swojego gina. Taka jestem ciekawa ile torbieli zdążyłam juz wyhodować :p. Przy okazji dowiem się jak tam endoI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
nick nieaktualnymonester wrote:Widziałam Twój wpis na wątku o statystykach - gratulacje. Tu było więcej takich przypadków - na forum niskie amh- były też dziewczyny, które robiły mnóstwo procedur i się nie udało i były też złote strzały . Tu kluczowy jest wiek komórki moim zdaniem plus ogrom szczęścia.
Ten 3 dniowiec w laboratorium też by stał się blastka - natomiast gdyby się nie zaimplantowal do końca byś się zastanawiała czy on się rozwijał dalej czy obumarł.
A w którym jesteś tygodniu teraz ?
Ja zaufałam lekarzowi. Zreszta na stronach innych klinik widziałam informacje, ze przy małej ilości zarodków (ja miałam dwa) nie jest standardowo stosowane hodowanie do 5 doby. Być może to fart, a być może to co mówił lekarz, ze zarodkom lepiej w macicy w moim przypadku sprawdziło się. Jestem teraz na 5t 6d. I nie jestem jakaś super młoda -
Agaton0102 wrote:Dziękuje .
Ja zaufałam lekarzowi. Zreszta na stronach innych klinik widziałam informacje, ze przy małej ilości zarodków (ja miałam dwa) nie jest standardowo stosowane hodowanie do 5 doby. Być może to fart, a być może to co mówił lekarz, ze zarodkom lepiej w macicy w moim przypadku sprawdziło się. Jestem teraz na 5t 6d. I nie jestem jakaś super młodaTrinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Swoboda kiedy masz transfer?
Ja mam usg 15.01 w Invimedzie, ale już teraz w środę idę do swojego gina. Taka jestem ciekawa ile torbieli zdążyłam juz wyhodować :p. Przy okazji dowiem się jak tam endo
Nie będę mówić żeby nie zapeszać ale bardzo mam dzisiaj bóle brzucha nie wiem co jest grane 🥴🥴🥴 -
Jejku dziś pierwszy raz puścili mi bicie serduszka na głos... aż mnie zatkało a mężowi włosy dęba stały, coś pięknego mogłabym słychać godzinami ❤️❤️❤️❤️nasz ludek ma 45mm czy nawet ponad 😍😍😍
WiosnyFanka, Mati W., glodia, Saimi, Trinity_Nea, Swoboda, monester, Nefertiti89, Nowa na forum, Nat91 lubią tę wiadomość
-
Klaudersenn wrote:Jejku dziś pierwszy raz puścili mi bicie serduszka na głos... aż mnie zatkało a mężowi włosy dęba stały, coś pięknego mogłabym słychać godzinami ❤️❤️❤️❤️nasz ludek ma 45mm czy nawet ponad 😍😍😍
a jak sytuacja z krwiakiem? Wchłonął się?