In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:Mi tak tłumaczył ginekolog w invimedzie pokazując na kompie ... tłumaczy tłumaczy i w miedzyzdaniach mówi "tu weekend wypada wiec nie pracujemy, to nie ma znaczenia czy transfer wypadnie w piątek czy poniedziałek" 🤣. Także ten.... takie podejście.
A 13dc to późno na usg Waszym zdaniem?
A i jeszcze jedna rzecz SWOBODA napisała ze właśnie jej się hodują zarodki? Tzn.?
Bo u mnie kolejność taka, ze jeśli 15 na usg będzie wszystko Ok, to dzień po 16.01 mój mąż oddaje nasienie i dopiero zapładniają komórki. I 19.01 lub 22.01 transfer. To u innych zapładnianie było szybciej? I szybciej wiedzieliście ile zarodków macie do wykrozystania?? 🤔🤔🤔
Zaczynałam od nowego cyklu brać estrofem w 10-12 dniu cyklu mialam się zapisać na USG u mnie było w 11dc Endo 8 mm. Doktor mówi żeby poczekać i za 4 dni znowu USG. Na kolejnym USG czyli to już był u mnie 14 DC edno 10 czyli spoko. W tym dniu miałam już rozpisane leki i na dzień następny rozmrożenie komórek i zapłodnienie przez męża. Nie miałam z góry zapisanych wizyt tak jak wypadło zgodnie z zaleceniami się zapisywałam na bieżąco. USG mi wypadło w nowy rok i je miałam normalnie. Teraz podczas hodowli dzwonią regularnie i informują o postępach. Transfer mam planowany na 20 DC a dzień przed wlew z intralipidu. W 20dc powinny już być blastocysty jeśli jakieś się dochowaja gotowe do transferu. -
Claudia - jak się korzysta ze swiezych komórek to bardzo często jest tak, że najpierw jest hodowla i mrożą zarodki a potem się przygotowywujesz do transferu. Jest możliwa synchronizacja cyklu z dawczynią - reprofit to praktykuje ale to dużo zachodu jest z tym i u nas nie kojarzę, żeby ktoś miał udany transfer w cyklu synchronizowanym: a miała go Mysza, Mati i Giosiek na pewno. Udały im się dopiero kolejne transfery mrożonych zarodków. Jednak jak się rozmraża komórki to tutaj można to zrobić w dowolnym momencie - dlatego taka macie procedurę że Swobodą - jak wy będziecie gotowe to się zacznie hodowla.
-
Claudia Ferrari wrote:Kochana kiedy transfer u Ciebie? Bo chyba jakoś podobnie jak u mnie. Jakie etapy były przed transferem u Ciebie po kolei? Bo u mnie się coś nie zgadza...
Teraz od poniedziałku zaczynam brać estrofem. 17 stycznia mam pierwszy podgląd endometrium. Wtedy zapadnie decyzja kiedy transfer 🙂 Wstępnie było mówione, że jakoś pod koniec stycznia. A Ty kiedy?Mati W., WiosnyFanka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Teraz od poniedziałku zaczynam brać estrofem. 17 stycznia mam pierwszy podgląd endometrium. Wtedy zapadnie decyzja kiedy transfer 🙂 Wstępnie było mówione, że jakoś pod koniec stycznia. A Ty kiedy?
To ja kochana szybciej😅 o ile pójdzie zgodnie z planem..
4.01 zaczęłam brać estrofem, 15.01 usg 16.01 zapładnianie i 19.01 transfer. No chyba ze coś pójdzie nie tak. Ja mam tendencje do dużych szybko rosnących cystwiec może być dupa. Ale to tez mój pierwszy transfer.
Najlepsze jest to, ze czytałam ze estrofem blokuje owulacje i powstawanie pęcherzyków. Wiec teoretycznie rozumiem to tak, ze moje torbiele czynnościowe które właśnie z niepekniwtego pęcherzyka się robiły zawsze, nie powinny się robić bo nie będą miały z czego dzięki Estrofemowi.
To nie rozumiem dlaczego mój ginekolog, na początku drogi invitro z kd powiedział mi " nie robimy stymulacji ze swoich komórek bo u Pani pewnie zaraz będzie hiperstymulacja i kilka cyst się porobi, jedynym wyjściem jest KD. Chociaż tu tez pewnie torbieli nie ominiemy ale to nie to co hiperstymulacja". Wiec nie rozumiem... 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Cytat z Google:
Torbiel prosta, zwana torbiela czynnosciowa lub pecherzykowa - powstaje, gdy dominujacy w danym cyklu menstruacynym pecherzyk jajnikowy nie peka po osiagnieciu okoto 2 cm wielkosci i nie
wypuszcza komórki jajowej gotowej do zaptodnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2024, 21:54
Nefertiti89 lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Nefertiti89 wrote:Teraz od poniedziałku zaczynam brać estrofem. 17 stycznia mam pierwszy podgląd endometrium. Wtedy zapadnie decyzja kiedy transfer 🙂 Wstępnie było mówione, że jakoś pod koniec stycznia. A Ty kiedy?
To ja już zaczynam trzymać kciuki 🍀🤞🍀🤞💚Nefertiti89 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:To ja już zaczynam trzymać kciuki 🍀🤞🍀🤞💚
Przydadzą się! Nie dziękuję 🥰
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Claudia Ferrari - ale nie pękały Ci pęcherzyki nawet przy ovitrelle?
To czy estrofem zablokuje owulację jest loteria - chociaż ja miałam 4 cykle na estrofemie, a zablokował 3 razy - a raz nie.
Ale ja też w sumie nie rozumiem czemu powiedział, że będzie hipersttmulacja jak to można dawkami leków manewrować - a przecież potem i tak sobie pobierają komórki podczas punkcji w przypadku ivf na własnym cyklu. Ale to już nieważne w tym momencie w sumie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2024, 22:45
-
Claudia Ferrari wrote:Ja brałam na torbiele tylko antykoncepcję nic innego... i na antykoncepcji nie pojawiło się nic.
Czyli pewnie zdiagnozowali u Ciebie LUF? -
Swoboda wrote:Dziewczyny przed transferowe jak się czujecie? U mnie lekkie bóle w podbrzuszu... 🥴🥴🥴
Ja biorę dopiero 4 dzień tabletki wiec jeszcze czuje się dobrze. Spodziewałam się mocniejszej miesiączki podczas brania acardu i pozostałych leków ale jest skąpa jak była. Ja wyczekuje na kłujący ból jajnika bo oczywiście mam schize ze będzie torbiel.
Mam usg zaplanowane na 15.01 ale pójdę wcześniej (w tym tyg. Po miesiączce czwartek-piątek) do mojego ginekologa, niech zobaczy jakie jest endo i czy nie ma torbieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 13:22
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Swoboda a kiedy masz transfer jakoś teraz na dniach prawda ? Z tego co pamietam jak pisalas, to miałaś trochę przedłużone branie wszystkich piguł przed transferem bo za cienkie było endo. Może po prostu ze względu na to ze Ci te pare dni przedłużyli to już jesteś dosyć mocno wystymulowana i dlatego boli ?
Ja biorę dopiero 4 dzień tabletki wiec jeszcze czuje się dobrze. Spodziewałam się mocniejszej miesiączki podczas brania acardu i pozostałych leków ale jest skąpa jak była. Ja wyczekuje na kłujący ból jajnika bo oczywiście mam schize ze będzie torbiel.
Mam usg zaplanowane na 15.01 ale pójdę wcześniej (w tym tyg. Po miesiączce czwartek-piątek) do mojego ginekologa, niech zobaczy jakie jest endo i czy nie ma torbieli.
Tak, na dniach mam transfer.
A jeśli chodzi o ból to jak pytałam gina to mówiła że to normalne bo macica rozpiera.
Nie będziesz miała mocnej miesiączki jak nie byłaś w poprzednim cyklu na lekach o miałaś słabe Endo. -
Swoboda wrote:Tak, na dniach mam transfer.
A jeśli chodzi o ból to jak pytałam gina to mówiła że to normalne bo macica rozpiera.
Nie będziesz miała mocnej miesiączki jak nie byłaś w poprzednim cyklu na lekach o miałaś słabe Endo.
Tak, ja byłam cały czas na tabletkach anty wiec na nich endo jest tyci tyci. Pytanie czy estrofem w te dwa tygodnie mi wyhoduje takie jak powinno do transferu...
Póki co brzuch mam wzdety (chyba od tabletek tez tak miałyście ? ) jakbym już była w ciąży 🙈I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Tak, ja byłam cały czas na tabletkach anty wiec na nich endo jest tyci tyci. Pytanie czy estrofem w te dwa tygodnie mi wyhoduje takie jak powinno do transferu...
Póki co brzuch mam wzdety (chyba od tabletek tez tak miałyście ? ) jakbym już była w ciąży 🙈
Przy dużej dawce estrofemu powinno się ładnie zbudować. Ja też nadęta 🤣🤣 woda się zatrzymuje w organizmie. -
Ja póki co dopiero 4 dzień wiec woda mi się jeszcze nie zatrzymała ale,
TEŻ MIAŁYŚCIE LEKKO TKLIWY ALE PRZEDE WSZYSTKIM MOCNO WZDETY BRZUCH?
z lekkim parciem jakby Wam się siku chciało?
Ja mam brzuch serio jak ciężarówka 😂🙈😂🙈😂 i dopiero dzisiaj 4 dnia, wcześniej nie. A, i moja miesiaczka trwała 4 dni tyle co te poprzednie ma anty. Już mam tylko plamienie lekkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 21:45
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔