X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mi tak tłumaczył ginekolog w invimedzie pokazując na kompie ... tłumaczy tłumaczy i w miedzyzdaniach mówi "tu weekend wypada wiec nie pracujemy, to nie ma znaczenia czy transfer wypadnie w piątek czy poniedziałek" 🤣. Także ten.... takie podejście.

A 13dc to późno na usg Waszym zdaniem?

A i jeszcze jedna rzecz SWOBODA napisała ze właśnie jej się hodują zarodki? Tzn.?
    Bo u mnie kolejność taka, ze jeśli 15 na usg będzie wszystko Ok, to dzień po 16.01 mój mąż oddaje nasienie i dopiero zapładniają komórki. I 19.01 lub 22.01 transfer. To u innych zapładnianie było szybciej? I szybciej wiedzieliście ile zarodków macie do wykrozystania?? 🤔🤔🤔

Zaczynałam od nowego cyklu brać estrofem w 10-12 dniu cyklu mialam się zapisać na USG u mnie było w 11dc Endo 8 mm. Doktor mówi żeby poczekać i za 4 dni znowu USG. Na kolejnym USG czyli to już był u mnie 14 DC edno 10 czyli spoko. W tym dniu miałam już rozpisane leki i na dzień następny rozmrożenie komórek i zapłodnienie przez męża. Nie miałam z góry zapisanych wizyt tak jak wypadło zgodnie z zaleceniami się zapisywałam na bieżąco. USG mi wypadło w nowy rok i je miałam normalnie. Teraz podczas hodowli dzwonią regularnie i informują o postępach. Transfer mam planowany na 20 DC a dzień przed wlew z intralipidu. W 20dc powinny już być blastocysty jeśli jakieś się dochowaja gotowe do transferu.

• glodia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tylko jak masz ampułkę a płynem, to zieloną długą igłą wyciągasz płyn z twj ampułki, potem zamieniasz igłę na tą krótszą, i tą krótszą robisz zastrzyk
    tak tak, już ogarnęłam, dziękuję Wam! :)

• monester Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia - jak się korzysta ze swiezych komórek to bardzo często jest tak, że najpierw jest hodowla i mrożą zarodki a potem się przygotowywujesz do transferu. Jest możliwa synchronizacja cyklu z dawczynią - reprofit to praktykuje ale to dużo zachodu jest z tym i u nas nie kojarzę, żeby ktoś miał udany transfer w cyklu synchronizowanym: a miała go Mysza, Mati i Giosiek na pewno. Udały im się dopiero kolejne transfery mrożonych zarodków. Jednak jak się rozmraża komórki to tutaj można to zrobić w dowolnym momencie - dlatego taka macie procedurę że Swobodą - jak wy będziecie gotowe to się zacznie hodowla.

• monester Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 13 dzień cyklu sztucznego na podgląd USG powinien być ok, chociaż ja preferowałem wcześniej bo i tak mi estrofem raz nie powstrzymał owulacji.

• monester Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda, to kciuki za te 4 - niech będą blastkami. Następne info w poniedziałek od embriolog?

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Kochana kiedy transfer u Ciebie? Bo chyba jakoś podobnie jak u mnie. Jakie etapy były przed transferem u Ciebie po kolei? Bo u mnie się coś nie zgadza...

Teraz od poniedziałku zaczynam brać estrofem. 17 stycznia mam pierwszy podgląd endometrium. Wtedy zapadnie decyzja kiedy transfer 🙂 Wstępnie było mówione, że jakoś pod koniec stycznia. A Ty kiedy?

Mati W., WiosnyFanka lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Swoboda, to kciuki za te 4 - niech będą blastkami. Następne info w poniedziałek od embriolog?

Tak 😉

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Teraz od poniedziałku zaczynam brać estrofem. 17 stycznia mam pierwszy podgląd endometrium. Wtedy zapadnie decyzja kiedy transfer 🙂 Wstępnie było mówione, że jakoś pod koniec stycznia. A Ty kiedy?

To ja kochana szybciej😅 o ile pójdzie zgodnie z planem..
    4.01 zaczęłam brać estrofem, 15.01 usg 16.01 zapładnianie i 19.01 transfer. No chyba ze coś pójdzie nie tak. Ja mam tendencje do dużych szybko rosnących cyst :( wiec może być dupa. Ale to tez mój pierwszy transfer.

Najlepsze jest to, ze czytałam ze estrofem blokuje owulacje i powstawanie pęcherzyków. Wiec teoretycznie rozumiem to tak, ze moje torbiele czynnościowe które właśnie z niepekniwtego pęcherzyka się robiły zawsze, nie powinny się robić bo nie będą miały z czego dzięki Estrofemowi.
    To nie rozumiem dlaczego mój ginekolog, na początku drogi invitro z kd powiedział mi " nie robimy stymulacji ze swoich komórek bo u Pani pewnie zaraz będzie hiperstymulacja i kilka cyst się porobi, jedynym wyjściem jest KD. Chociaż tu tez pewnie torbieli nie ominiemy ale to nie to co hiperstymulacja". Wiec nie rozumiem... 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Cytat z Google:
    Torbiel prosta, zwana torbiela czynnosciowa lub pecherzykowa - powstaje, gdy dominujacy w danym cyklu menstruacynym pecherzyk jajnikowy nie peka po osiagnieciu okoto 2 cm wielkosci i nie
    wypuszcza komórki jajowej gotowej do zaptodnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2024, 21:54

Nefertiti89 lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:

To ja już zaczynam trzymać kciuki 🍀🤞🍀🤞💚

Nefertiti89 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    To ja już zaczynam trzymać kciuki 🍀🤞🍀🤞💚

Przydadzą się! Nie dziękuję 🥰

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari - ale nie pękały Ci pęcherzyki nawet przy ovitrelle?
    To czy estrofem zablokuje owulację jest loteria - chociaż ja miałam 4 cykle na estrofemie, a zablokował 3 razy - a raz nie.
    Ale ja też w sumie nie rozumiem czemu powiedział, że będzie hipersttmulacja jak to można dawkami leków manewrować - a przecież potem i tak sobie pobierają komórki podczas punkcji w przypadku ivf na własnym cyklu. Ale to już nieważne w tym momencie w sumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2024, 22:45

Wysłany: 6 stycznia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam na torbiele tylko antykoncepcję nic innego... i na antykoncepcji nie pojawiło się nic.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja brałam na torbiele tylko antykoncepcję nic innego... i na antykoncepcji nie pojawiło się nic.
    A miałaś jakieś starania naturalne stymulowane pod kontrolą USG i właśnie leki na ewentualne pęknięcie pęcherzyków jak osiągną odpowiedni rozmiar ale nie będą jeszcze torbielami ? To już zupełnie offtopic dla tego tematu .
    Czyli pewnie zdiagnozowali u Ciebie LUF?

Wysłany: 6 stycznia 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) dokładnie

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed transferowe jak się czujecie? U mnie lekkie bóle w podbrzuszu... 🥴🥴🥴

Wysłany: 7 stycznia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda wrote:
    Dziewczyny przed transferowe jak się czujecie? U mnie lekkie bóle w podbrzuszu... 🥴🥴🥴
    Swoboda a kiedy masz transfer jakoś teraz na dniach prawda ? Z tego co pamietam jak pisalas, to miałaś trochę przedłużone branie wszystkich piguł przed transferem bo za cienkie było endo. Może po prostu ze względu na to ze Ci te pare dni przedłużyli to już jesteś dosyć mocno wystymulowana i dlatego boli ?
    Ja biorę dopiero 4 dzień tabletki wiec jeszcze czuje się dobrze. Spodziewałam się mocniejszej miesiączki podczas brania acardu i pozostałych leków ale jest skąpa jak była. Ja wyczekuje na kłujący ból jajnika bo oczywiście mam schize ze będzie torbiel.
    Mam usg zaplanowane na 15.01 ale pójdę wcześniej (w tym tyg. Po miesiączce czwartek-piątek) do mojego ginekologa, niech zobaczy jakie jest endo i czy nie ma torbieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 13:22

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Swoboda a kiedy masz transfer jakoś teraz na dniach prawda ? Z tego co pamietam jak pisalas, to miałaś trochę przedłużone branie wszystkich piguł przed transferem bo za cienkie było endo. Może po prostu ze względu na to ze Ci te pare dni przedłużyli to już jesteś dosyć mocno wystymulowana i dlatego boli ?
    Ja biorę dopiero 4 dzień tabletki wiec jeszcze czuje się dobrze. Spodziewałam się mocniejszej miesiączki podczas brania acardu i pozostałych leków ale jest skąpa jak była. Ja wyczekuje na kłujący ból jajnika bo oczywiście mam schize ze będzie torbiel.
    Mam usg zaplanowane na 15.01 ale pójdę wcześniej (w tym tyg. Po miesiączce czwartek-piątek) do mojego ginekologa, niech zobaczy jakie jest endo i czy nie ma torbieli.

Tak, na dniach mam transfer.
    A jeśli chodzi o ból to jak pytałam gina to mówiła że to normalne bo macica rozpiera.
    Nie będziesz miała mocnej miesiączki jak nie byłaś w poprzednim cyklu na lekach o miałaś słabe Endo.

Wysłany: 7 stycznia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda wrote:
    Tak, na dniach mam transfer.
    A jeśli chodzi o ból to jak pytałam gina to mówiła że to normalne bo macica rozpiera.
    Nie będziesz miała mocnej miesiączki jak nie byłaś w poprzednim cyklu na lekach o miałaś słabe Endo.

Tak, ja byłam cały czas na tabletkach anty wiec na nich endo jest tyci tyci. Pytanie czy estrofem w te dwa tygodnie mi wyhoduje takie jak powinno do transferu...

Póki co brzuch mam wzdety (chyba od tabletek tez tak miałyście ? ) jakbym już była w ciąży 🙈

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Tak, ja byłam cały czas na tabletkach anty wiec na nich endo jest tyci tyci. Pytanie czy estrofem w te dwa tygodnie mi wyhoduje takie jak powinno do transferu...

Póki co brzuch mam wzdety (chyba od tabletek tez tak miałyście ? ) jakbym już była w ciąży 🙈

Przy dużej dawce estrofemu powinno się ładnie zbudować. Ja też nadęta 🤣🤣 woda się zatrzymuje w organizmie.

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co dopiero 4 dzień wiec woda mi się jeszcze nie zatrzymała ale,

TEŻ MIAŁYŚCIE LEKKO TKLIWY ALE PRZEDE WSZYSTKIM MOCNO WZDETY BRZUCH?
    z lekkim parciem jakby Wam się siku chciało?
    Ja mam brzuch serio jak ciężarówka 😂🙈😂🙈😂 i dopiero dzisiaj 4 dnia, wcześniej nie. A, i moja miesiaczka trwała 4 dni tyle co te poprzednie ma anty. Już mam tylko plamienie lekkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 21:45

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ