In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Swoboda wrote:Dziewczyny wczoraj to jakaś masakra ciśnienie słabiutkie, puls 50, silny ból głowy i wymioty. Nie wiem czy to tak od progesteronu czy coś... 🥴🥴🥴🥴 Dzisiaj też już powoli mnie bierze...
U mnie tak zycie wygladalo przez 17 tygodni 🤣Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Monester od kiedy brać scopolan przed transferem i jak dawkować? Będę wdzięczna za info 😊
Dziewczyny jecie jeszcze anasana/frytki po transferze? Dziś kupiłam ananasa żeby dojrzał troszkę i dosłownie 10zl sztuka, matko co się porobiło z tymi cenami. Pamiętam jak przed córeczka jadłam na potęgę awokado i granaty, teraz ceny jakieś astronomiczne za takie produkty. A moja babeczka od akupunktury mówi żeby kawior jeść na płodność. Dobre sobie 🙈😂
A nie, wrooc, nie było w mc Donald ale na obiad ściągnęłam hramolky i wyprazany sir.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2024, 15:30
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Swoboda wrote:Weź mi nawet nie mów czuje się jak bym była co najmniej na bani jak to tak ma wyglądać to masakra 🥴🥴🥴
Moze to u Ciebie takie chwilowe, pierwszy szok dla organizmu. Ja sie okropnie meczylam, byl taki moment ze juz myslalam ze padne, lezalam w szpitalu z odwodnieniem i ladowali we mnie wszystkie leki na wymioty jakie sie tylko dalo, nawet te raczej nie stosowane w ciazy, w duzych dawkach bo wymiotowalam krwia z tego wycienczenia, jakies naczynka mi pekaly. Jak uslyszalam ze juz nie maja jak mi pomoc bo nic na mnie nie dziala, to przeplakalam pol dnia z przerazenia co to bedzie. Najgorszemu wrogowi nie zycze zeby mial tak silne objawy.
Nie przejmuj sie na zapas, wierze ze niedlugo poczujesz sie lepiej albo po prostu ze bedzie znosnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2024, 15:33
-
Nefertiti89 wrote:Ananasa nie jem, a frytki zjadłam w zestawie obiadowym jak wracaliśmy do domu 🙂 jadłam sporo awokado podczas przygotowań do transferu. Ale ceny wszystkich zdrowych rzeczy są na prawdę tragiczne 🙄
A mogę zapytać czemu ananasa nie? Czy to chodzi i skurcze macicy?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Nefertiti89 wrote:Dzisiaj w nocy wybudził mnie silny ból brzucha 😒 Wzięłam nospe i zasnęłam. Mam nadzieje, że to nic takiego...
Przepraszam polubiłam niechcący. Kurcze może to zarodek który wgryza się, czasowo by się zgadzało. Trzymam mocno kciuki aby tak właśnie było ✊❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
monester wrote:Scopolan (nie scopolan compositum) brałam zgodnie z ulotka. Nie jadłam ananasów. Frytek też tym razem udanym nie było 😅
A nie, wrooc, nie było w mc Donald ale na obiad ściągnęłam hramolky i wyprazany sir.
Dziękuję Ci bardzo. Właśnie patrzę że kupiłam scopolan compositum. Czyli kupię ten drugi, a czy przed transferem mogę brać ten co mam? Mam słuchajcie strasznie jakiś brzuch napięty jakby właśnie od progeteronu. Chciałabym coś brać żeby uniknąć skurczy i jakiś rewolucji właśnie z napiętym brzuchem.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:A mogę zapytać czemu ananasa nie? Czy to chodzi i skurcze macicy?
Mam endometrioze i bałam się, żeby ananas nie spowodował skurczów.
Też mam nadzieję, że ten ból to dobry znak. Ale jak wiemy na tym etapie wszystko może być dobrym znakiem lub wprost przeciwnie 😅
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Jezuuu Wy po transferze tez takie śpiące byłyście ?
Przecież mi leków nie zmieniono 🥱... mam tylko estrofem już 3x1 zamiast 6 tabletek.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Jezuuu Wy po transferze tez takie śpiące byłyście ?
Przecież mi leków nie zmieniono 🥱... mam tylko estrofem już 3x1 zamiast 6 tabletek.
To wpływ leków, szczególnie progesteronu 🙂 Mnie łamie spanie tak ok 16 😄
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:To wpływ leków, szczególnie progesteronu 🙂 Mnie łamie spanie tak ok 16 😄
Nefertiti89 lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Jezuuu Wy po transferze tez takie śpiące byłyście ?
Przecież mi leków nie zmieniono 🥱... mam tylko estrofem już 3x1 zamiast 6 tabletek.
Claudia jak dostaniesz raport z rozwoju zarodków to możesz nam tu wrzucić /umieścisz na jakiejś stronie zapodaj.pl - i podasz linka - tylko bez danych osobowych i zobaczymy co oni z tą hodowla zrobili. -
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci bardzo. Właśnie patrzę że kupiłam scopolan compositum. Czyli kupię ten drugi, a czy przed transferem mogę brać ten co mam? Mam słuchajcie strasznie jakiś brzuch napięty jakby właśnie od progeteronu. Chciałabym coś brać żeby uniknąć skurczy i jakiś rewolucji właśnie z napiętym brzuchem.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To nie bierz go, bo ten ma dwa składniki - jeden z nich to po prostu pyralgina. Pyralginy nie wolno brać profilaktycznie. To silny lek przeciwbólowy/Przeciwgorączkowy. Ten lek jest super na bolesna menstruację, więc zostaw sobie na czas po ciąży .
Dziękuję Ci bardzo. Właśnie wróciłam z apteki ze scopolanem. To nieprawdopodobne jak 2 praktycznie identyczne leki a skład robi taką różnice. Dzięki Monaster ❤️ Zginelybysmy tu bez Ciebie 😊
A jak Ty się czujesz? Znacie płeć dziecka? Wybraliście imię?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci bardzo. Właśnie wróciłam z apteki ze scopolanem. To nieprawdopodobne jak 2 praktycznie identyczne leki a skład robi taką różnice. Dzięki Monaster ❤️ Zginelybysmy tu bez Ciebie 😊
A jak Ty się czujesz? Znacie płeć dziecka? Wybraliście imię?happilyeverafter, Frankfurterka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Ja czuję się super, płeć znamy od wyników nifty, ale imienia jeszcze nie ma, bo dla chłopców ciężko wybrać dobre imię.
Świetnie, gratulacje 🥳👶 Zgadzam się w 100% My mamy córkę i miałam 10 imion wybranych, ciężko się było zdecydować a dla chłopca żadne mi jakoś do gustu nie podeszło.monester lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
monester wrote:To od progesteronu.
Claudia jak dostaniesz raport z rozwoju zarodków to możesz nam tu wrzucić /umieścisz na jakiejś stronie zapodaj.pl - i podasz linka - tylko bez danych osobowych i zobaczymy co oni z tą hodowla zrobili.
Też jestem ciekawa jakie zarodki zamrozili, w ktorej dobie 🙂
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Wczoraj pisałam, że spuchłam z jednej strony szyi. Dzisiaj już wszystko ok, opuchlizny brak, nic nie boli 🙂
W poniedziałek muszę zrobić morfologie do Pasnika, zbadam też proga. Myślicie, że jest sens badać betę? 4dpt 😅Trinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
No jasne ze wrzucę
. Będę mieć we wtorek.
Dzień po transferze tez miałyście taki dyskomfort w brzuchu jak na miesiaczke ? Może to nie ból ale taki dyskomfort jest. Wzięłam sobie jedną nospe.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔