X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak
    A czy mniejsza ilość świadczy o niskim poziomie estrogenów?

• monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    A czy mniejsza ilość świadczy o niskim poziomie estrogenów?
    Nie, ja pamiętam że najwięcej miałam po kilku dniach a estrofem brałam przecież kilka tygodni na cyklach sztucznych i potem już nie był ten śluz ani taki płodny ani w dużych ilościach. Najwięcej miałam jakoś po około 8-10 dniach brania go. Poziom jedynie poznasz robiąc badanie z krwi.

Ada23 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a ja zwróciłam na to uwagę, bo bałam się, że mi urosły pęcherzyki w jajnikach bo taki ładny śluz był przez chwilę, potem go nie było, a w USG jajniki uśpione. A Ty teraz będziesz podchodzić do transferu? Kiedy masz USG ?

happilyeverafter, Ada23 lubią tę wiadomość

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie, ja pamiętam że najwięcej miałam po kilku dniach a estrofem brałam przecież kilka tygodni na cyklach sztucznych i potem już nie był ten śluz ani taki płodny ani w dużych ilościach. Najwięcej miałam jakoś po około 8-10 dniach brania go. Poziom jedynie poznasz robiąc badanie z krwi.
    Dziekuję.Pytam ponieważ zawsze zawsze na Estrofemie mialam dużo śluzu a teraz zaczęłam i
    jest średnio .Obawiam się,że wtdzielanie mniejszej ilosci śluzu świadczy,że endometrium słabo rośnie.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ada a ja zwróciłam na to uwagę, bo bałam się, że mi urosły pęcherzyki w jajnikach bo taki ładny śluz był przez chwilę, potem go nie było, a w USG jajniki uśpione. A Ty teraz będziesz podchodzić do transferu? Kiedy masz USG ?
    Tak ,6lutego podgląd endo.mam nadzieję,że urośnie bo moj wiek 40+

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziekuję.Pytam ponieważ zawsze na Estrofemie mialam dużo śluzu a teraz zaczęłam i
    jest średnio .Obawiam się,że wtdzielanie mniejszej ilosci śluzu świadczy,że endometrium słabo rośnie.

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Dziekuję.Pytam ponieważ zawsze zawsze na Estrofemie mialam dużo śluzu a teraz zaczęłam i

Wydaje mi sie, ze organizm to jednak nie zegarek. W każdym cyklu może to wygaldac inaczej.
    Liczy się tez długość brania leków. Inne objawy możesz mieć na początku brania a inne jak już bierzesz dluzej. Ja w pierwszych 15dniach brania Estrofemu chodziłam z brzuchem jak żaba. Co chwile aż siusialam. Po tych 15 dniach mi to wszystko minelo, i teraz mam brsuch prawie płaski i normalnie sikam. Miałam dwa incydenty w ciągu tych 15 pierwszych dni, ze dwa razy wyleciał mi taki czop śluzu i się wystraszyłam, nawet pisałam tu na forum do dziewczyn o tym. A jak powiedziałam o tym dwóm ginekologom, to machnęli na to ręka ze to bez znaczenia. ;)

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 28 stycznia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGAAAA!!!! 🫣🫣🫣🫣 mam wyniki.
    Zrobiłam foty, tu się otworzą:

https://ibb.co/XFCjZd4
    https://ibb.co/XxpVHyy

DAJCIE ZNAĆ PROSZĘ DZIEWCZYNY TU MĄDRE I OGARNIĘTE W TEMACIE, CZY TRANSFEROWANY ZARODEK BYŁ DOBRZE ROKUJĄCY, i jak wyglada reszta 😳😳😳. (P.S. Zaraz dostanę chyba zawału 🙈 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 15:31

happilyeverafter lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Dziewczyny,dużo miałyście śluzu na Estrofemie?

Ja tak, nawet pytałam tu na forum czy to normalne 😊

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

I u mnie właśnie tak było że było sporo śluzu i poszłam aż na wizytę zapytać czy wszystko ok i okazało się że urósł pęcherzyk jakoś 20-22mm i dostałam ovitrelle i dalej działaliśmy.

Ada23 lubi tę wiadomość

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z dietą po transferze? Wiadomo frytki (tylko z maca czy z piekarnika zdrowsze też ok?) Produkty wyoskobialkowe tez ok. A np hamburgery domowe bez cebuli po transferze? Czy nie ryzykować lepiej?

• monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

DAJCIE ZNAĆ PROSZĘ DZIEWCZYNY TU MĄDRE I OGARNIĘTE W TEMACIE, CZY TRANSFEROWANY ZARODEK BYŁ DOBRZE ROKUJĄCY, i jak wyglada reszta 😳😳😳. (P.S. Zaraz dostanę chyba zawału 🙈 )
    Klaudia, wychodzi na to, że miałaś 9 rozmrożonych ooocytow, zapłodnilo się 7 i tyle było w dobie trzeciej. 3 zostały zamrożone w 3 dobie, jeden podany w dobie 3, pozostałe 3 zostały poddane dalszej hodowli ale nie dały rady, zatrzymały się na tym 3 dniu i nie ruszyły dalej a jeden z nich całkowicie obumarł po tej 3 dobie. Czyli masz 3 3 dniowce zamrożone.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem tylko tyle ze podano zarodek 8b (rzymskie cyfry nie wiem co oznaczają) czyli taki sobie... i nie mam żadnego zarodka w klasie A :(

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny a jak z dietą po transferze? Wiadomo frytki (tylko z maca czy z piekarnika zdrowsze też ok?) Produkty wyoskobialkowe tez ok. A np hamburgery domowe bez cebuli po transferze? Czy nie ryzykować lepiej?
    Ej a czym tu będzie ryzyko ? Nawet z cebulą ? Jedyne co to zawsze dobrze wysmażone - bo tu chcemy uniknąć tokso i innych pasożytów. Nie jesz tylko przetworów z niepasteryzowanego mleka- surowych ryb - uwaga- nasze polskie śledzie nie da surowe - oraz nie pijesz alko. No i surowego miecha też nie.

happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Klaudia, wychodzi na to, że miałaś 9 rozmrożonych ooocytow, zapłodnilo się 7 i tyle było w dobie trzeciej. 3 zostały zamrożone w 3 dobie, jeden podany w dobie 3, pozostałe 3 zostały poddane dalszej hodowli ale nie dały rady, zatrzymały się na tym 3 dniu i nie ruszyły dalej a jeden z nich całkowicie obumarł po tej 3 dobie. Czyli masz 3 3 dniowce zamrożone.

Monester, czyli dobrze mowilam. Te 3 co nie dały rady, to z nich próbowali do blastocysty zrobić.
    Czyli generalnie lipa :) 3 zamrożone 3 dniówce. Jeśli będę chciała zrobić z nich blastocyste i żaden nie da rady, to wtedy już mi nic do transferu kolejnego nie zostanie.

A zarodek 8bI I-II co podany, co oznacza? Bo ze lipa klasa ze to nie super A to już tez przeczytałam.... a ge rzymskie oznaczenia?

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Już wiem tylko tyle ze podano zarodek 8b (rzymskie cyfry nie wiem co oznaczają) czyli taki sobie... i nie mam żadnego zarodka w klasie A :(
    Standardowo zarodek w 3 dobie składa się z 8 blastomerów - dobre klasy to i A i B (literki oznaczają fragmentację). Z tym, że to, że dzisiaj jest B to nie znaczy, że jutro nie będzie A i odwrotnie. I to właśnie ta cyfra mówi ile było blastomerów -tu masz ładnie opisane :
    https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/In-vitro-rozwoj-zarodkow-przed-transferem

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Z tego co ja widzę, to podali Ci zarodek 8 blastomerowy 1-2 klasy, czyli ładny, rokujący 🙂
    2 takie same zarodki zamrozili w 3 dobie i jeszcze jeden 10 blastomerowy.
    Niestety żaden nie przetrwał do blastki. Jeden zdegenerowal a dwa zatrzymały się na etapie 7 blastomerow.
    Jak dla mnie to szkoda, że nie trzymali tych trzech do 5 doby 😒

P.s. trochę się spóźniłam z interpretacja 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 16:15

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happilyeveryafter a kiedy transfefujssz bo pisałaś, ale chyba mi umknęło ? A wiesz kciuki muszę mieć gotowe ;)

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia ale Ty się nie zniechęcaj, zamrozili tak bo pewnie miałaś jakąś gwarancję 4 3 dniowcow to ja wypełnili, ale że średnio połowa dociera do blastek to liczymy na to, że te co miały odpaść już odpadły.

Wysłany: 28 stycznia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szkoda. Bo na II transfer trzebaby rozmrażać i wtedy próbować do blastki.

A którejś z Was udało się z 8B ? Bo A B C to klasa. Wiec to 1-2 klasy to co oznacza ?:p

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ