In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada23 wrote:A czy mniejsza ilość świadczy o niskim poziomie estrogenów?
Ada23 lubi tę wiadomość
-
Ada a ja zwróciłam na to uwagę, bo bałam się, że mi urosły pęcherzyki w jajnikach bo taki ładny śluz był przez chwilę, potem go nie było, a w USG jajniki uśpione. A Ty teraz będziesz podchodzić do transferu? Kiedy masz USG ?
happilyeverafter, Ada23 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Nie, ja pamiętam że najwięcej miałam po kilku dniach a estrofem brałam przecież kilka tygodni na cyklach sztucznych i potem już nie był ten śluz ani taki płodny ani w dużych ilościach. Najwięcej miałam jakoś po około 8-10 dniach brania go. Poziom jedynie poznasz robiąc badanie z krwi.
jest średnio .Obawiam się,że wtdzielanie mniejszej ilosci śluzu świadczy,że endometrium słabo rośnie. -
monester wrote:Ada a ja zwróciłam na to uwagę, bo bałam się, że mi urosły pęcherzyki w jajnikach bo taki ładny śluz był przez chwilę, potem go nie było, a w USG jajniki uśpione. A Ty teraz będziesz podchodzić do transferu? Kiedy masz USG ?
-
monester wrote:Nie, ja pamiętam że najwięcej miałam po kilku dniach a estrofem brałam przecież kilka tygodni na cyklach sztucznych i potem już nie był ten śluz ani taki płodny ani w dużych ilościach. Najwięcej miałam jakoś po około 8-10 dniach brania go. Poziom jedynie poznasz robiąc badanie z krwi.
jest średnio .Obawiam się,że wtdzielanie mniejszej ilosci śluzu świadczy,że endometrium słabo rośnie. -
Ada23 wrote:Dziekuję.Pytam ponieważ zawsze zawsze na Estrofemie mialam dużo śluzu a teraz zaczęłam i
jest średnio .Obawiam się,że wtdzielanie mniejszej ilosci śluzu świadczy,że endometrium słabo rośnie.
Wydaje mi sie, ze organizm to jednak nie zegarek. W każdym cyklu może to wygaldac inaczej.
Liczy się tez długość brania leków. Inne objawy możesz mieć na początku brania a inne jak już bierzesz dluzej. Ja w pierwszych 15dniach brania Estrofemu chodziłam z brzuchem jak żaba. Co chwile aż siusialam. Po tych 15 dniach mi to wszystko minelo, i teraz mam brsuch prawie płaski i normalnie sikam. Miałam dwa incydenty w ciągu tych 15 pierwszych dni, ze dwa razy wyleciał mi taki czop śluzu i się wystraszyłam, nawet pisałam tu na forum do dziewczyn o tym. A jak powiedziałam o tym dwóm ginekologom, to machnęli na to ręka ze to bez znaczenia.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
UWAGAAAA!!!! 🫣🫣🫣🫣 mam wyniki.
Zrobiłam foty, tu się otworzą:
https://ibb.co/XFCjZd4
https://ibb.co/XxpVHyy
DAJCIE ZNAĆ PROSZĘ DZIEWCZYNY TU MĄDRE I OGARNIĘTE W TEMACIE, CZY TRANSFEROWANY ZARODEK BYŁ DOBRZE ROKUJĄCY, i jak wyglada reszta 😳😳😳. (P.S. Zaraz dostanę chyba zawału 🙈 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 15:31
happilyeverafter lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Ada23 wrote:Dziewczyny,dużo miałyście śluzu na Estrofemie?
Ja tak, nawet pytałam tu na forum czy to normalne 😊2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
monester wrote:Ada a ja zwróciłam na to uwagę, bo bałam się, że mi urosły pęcherzyki w jajnikach bo taki ładny śluz był przez chwilę, potem go nie było, a w USG jajniki uśpione. A Ty teraz będziesz podchodzić do transferu? Kiedy masz USG ?
I u mnie właśnie tak było że było sporo śluzu i poszłam aż na wizytę zapytać czy wszystko ok i okazało się że urósł pęcherzyk jakoś 20-22mm i dostałam ovitrelle i dalej działaliśmy.Ada23 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Dziewczyny a jak z dietą po transferze? Wiadomo frytki (tylko z maca czy z piekarnika zdrowsze też ok?) Produkty wyoskobialkowe tez ok. A np hamburgery domowe bez cebuli po transferze? Czy nie ryzykować lepiej?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Claudia Ferrari wrote:UWAGAAAA!!!! 🫣🫣🫣🫣 mam wyniki.
DAJCIE ZNAĆ PROSZĘ DZIEWCZYNY TU MĄDRE I OGARNIĘTE W TEMACIE, CZY TRANSFEROWANY ZARODEK BYŁ DOBRZE ROKUJĄCY, i jak wyglada reszta 😳😳😳. (P.S. Zaraz dostanę chyba zawału 🙈 )Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Już wiem tylko tyle ze podano zarodek 8b (rzymskie cyfry nie wiem co oznaczają) czyli taki sobie... i nie mam żadnego zarodka w klasie AI transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
happilyeverafter wrote:Dziewczyny a jak z dietą po transferze? Wiadomo frytki (tylko z maca czy z piekarnika zdrowsze też ok?) Produkty wyoskobialkowe tez ok. A np hamburgery domowe bez cebuli po transferze? Czy nie ryzykować lepiej?
happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Klaudia, wychodzi na to, że miałaś 9 rozmrożonych ooocytow, zapłodnilo się 7 i tyle było w dobie trzeciej. 3 zostały zamrożone w 3 dobie, jeden podany w dobie 3, pozostałe 3 zostały poddane dalszej hodowli ale nie dały rady, zatrzymały się na tym 3 dniu i nie ruszyły dalej a jeden z nich całkowicie obumarł po tej 3 dobie. Czyli masz 3 3 dniowce zamrożone.
Monester, czyli dobrze mowilam. Te 3 co nie dały rady, to z nich próbowali do blastocysty zrobić.
Czyli generalnie lipa3 zamrożone 3 dniówce. Jeśli będę chciała zrobić z nich blastocyste i żaden nie da rady, to wtedy już mi nic do transferu kolejnego nie zostanie.
A zarodek 8bI I-II co podany, co oznacza? Bo ze lipa klasa ze to nie super A to już tez przeczytałam.... a ge rzymskie oznaczenia?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Już wiem tylko tyle ze podano zarodek 8b (rzymskie cyfry nie wiem co oznaczają) czyli taki sobie... i nie mam żadnego zarodka w klasie A
https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/In-vitro-rozwoj-zarodkow-przed-transferem -
Claudia Ferrari wrote:UWAGAAAA!!!! 🫣🫣🫣🫣 mam wyniki.
DAJCIE ZNAĆ PROSZĘ DZIEWCZYNY TU MĄDRE I OGARNIĘTE W TEMACIE, CZY TRANSFEROWANY ZARODEK BYŁ DOBRZE ROKUJĄCY, i jak wyglada reszta 😳😳😳. (P.S. Zaraz dostanę chyba zawału 🙈 )
Z tego co ja widzę, to podali Ci zarodek 8 blastomerowy 1-2 klasy, czyli ładny, rokujący 🙂
2 takie same zarodki zamrozili w 3 dobie i jeszcze jeden 10 blastomerowy.
Niestety żaden nie przetrwał do blastki. Jeden zdegenerowal a dwa zatrzymały się na etapie 7 blastomerow.
Jak dla mnie to szkoda, że nie trzymali tych trzech do 5 doby 😒
P.s. trochę się spóźniłam z interpretacja 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 16:15
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
No właśnie szkoda. Bo na II transfer trzebaby rozmrażać i wtedy próbować do blastki.
A którejś z Was udało się z 8B ? Bo A B C to klasa. Wiec to 1-2 klasy to co oznacza ?:pI transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔