In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia bardzo mi przykro 😔 Taki błąd nie powinien mieć miejsca.
Ja robię zazwyczaj badania w diagnostyce i zawsze przy wyniku mam, że oznaczono dwukrotnie.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Claudia bardzo mi przykro 😔 Taki błąd nie powinien mieć miejsca.
Ja robię zazwyczaj badania w diagnostyce i zawsze przy wyniku mam, że oznaczono dwukrotnie.
Nigdzie nie mam takiej adnotacji
Załączam zdjęcie:
https://ibb.co/5ndJVr4
Na dole są 3 badania próbek bo robiłam morfologie (przyszla jako 1), progesteron (przyszedł jako 2) i beta (przyszla jako ostatni wynik)
Zadzwoniłam na infolinie do Diagnostyki,
To usłyszałam tylko ze maszyna robi wyniki. No i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 17:32
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Jakiś czas temu na wątku miesięcznym była sytuacja pomyłki w druga stronę - teraz u Ciebie pomyłka. To tylko dziewczyny świadczy o tym, że jednorazowe badanie bety zwłaszcza w dniu wczesnym nie może stanowić podstawy do odstawienia leków.
A pytam, bo dobra praktyka byłoby, gdyby zobaczyli w systemie, że dwa dni temu wykazali pozytywna i to by im nakazało sprawdzić dwukrotnie i dać komentarz. Przynajmniej mój lab tak działa. Niestety wszędzie pracują ludzie i zdarzają się pomyłki.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Dziwna sytuacja... mój ginekolog poradził mi sprawdzić bete jeszcze w piątek w innym labo, a lekarz prowadzący z invimedu odstawić leki i już bety nie powtarzać i czekać na miesiaczke..I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziwna sytuacja... mój ginekolog poradził mi sprawdzić bete jeszcze w piątek w innym labo, a lekarz prowadzący z invimedu odstawić leki i już bety nie powtarzać i czekać na miesiaczke..
Możesz sprawdzić dla pewności w innym labie, możesz nasikać na test apteczny - jednak tutaj mamy 4 x negatywne testy sikane plus 1 negatywna beta, myśle, że ten wynik Sie nie zmieni.
Przynajmniej po tym transferze wieku, że utrzymujesz na tym zestawie leków ładny progesteron. -
Claudia bardzo mi przykro, co za historia, nie można jednak wierzyć raz zrobionej becie bo jednak pomyłki się zdarzają.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Claudia Ferrari wrote:Nigdzie nie mam takiej adnotacji
Załączam zdjęcie:
https://ibb.co/5ndJVr4
Na dole są 3 badania próbek bo robiłam morfologie (przyszla jako 1), progesteron (przyszedł jako 2) i beta (przyszla jako ostatni wynik)
Zadzwoniłam na infolinie do Diagnostyki,
To usłyszałam tylko ze maszyna robi wyniki. No i tyle. -
monester wrote:Tak, robi maszyna, ale człowiek ta próbkę krwi do niej wkłada. Jakąś inna kobieta dostała przedwczoraj wynik negatywny , musieli próbki pomylić.
Albo nie postawili przecinka. I zamiast dać 1,52 dali 152I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️❤️❤️. Jedno jest pewne. Przy następnej próbie zrobie bete dopiero w tym jednym dniu wyznaczonym przez lekarza. Zrobiłam wcześniej i niepotrzebnie miałam jakaś nadzieje.
Ale teraz ważne dla mnie Wasze zdanie co do bardzo ważnej rzeczy.....
Mianowicie:
Zostały mi 3 zarodki zamrożone. ❄️❄️❄️ wszystkie klasy B.
Chce podejść do kolejnego transferu teraz w najbliższym cyklu, z blastocystą.
I teraz mamy dwie opcje do wyboru:
1) rozmrażamy tylko jeden zarodek - patrzymy czy zrobi się z niego Blastka. jeśli nie to rozmrażamy kolejny zarodek jeśli nie to rozmrażamy trzeci zarodek. Problem polega tylko na tym że wtedy będzie to bardzo długo trwać jeśli nie uda się z pierwszym lub drugim zarodkiem. ja będę brała i brała leki a cykl mi się będzie wydłużał i wydłużaj czekając na tą jedna blaste z 3...
2) W tej opcji mamy możliwość rozmrozić wszystkie 3 zarodki Naraz. I wtedy zobaczymy ile Blastocyst się wytworzy. Jeśli przykładowo będą dwie Blastocysty to chcę żeby jedną mi podali a jedną mi zamrozili jeżeli okaże się że żaden zarodek nie przetrwa do studium Blas to cysty to chociaż będę miała szybką odpowiedź co dalej i szukanie nowej dawczyni. I wtedy wszystko ogarnięte w jednym cyklu.
Co radzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 18:21
happilyeverafter lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Albo nie postawili przecinka. I zamiast dać 1,52 dali 152
-
Claudia Ferrari wrote:Jedno jest pewne. Przy następnej próbie zrobie bete dopiero w tym jednym dniu wyznaczonym przez lekarza. Zrobiłam wcześniej i niepotrzebnie miałam jakaś nadzieje.
Mianowicie:
1) rozmrażamy tylko jeden zarodek - patrzymy czy zrobi się z niego Blastka. jeśli nie to rozmrażamy kolejny zarodek jeśli nie to rozmrażamy trzeci zarodek. Problem polega tylko na tym że wtedy będzie to bardzo długo trwać jeśli nie uda się z pierwszym lub drugim zarodkiem. ja będę brała i brała leki a cykl mi się będzie wydłużał i wydłużaj czekając na tą jedna blaste z 3...
2) W tej opcji mamy możliwość rozmrozić wszystkie 3 zarodki Naraz. I wtedy zobaczymy ile Blastocyst się wytworzy. Jeśli przykładowo będą dwie Blastocysty to chcę żeby jedną mi podali a jedną mi zamrozili jeżeli okaże się że żaden zarodek nie przetrwa do studium Blas to cysty to chociaż będę miała szybką odpowiedź co dalej i szukanie nowej dawczyni. I wtedy wszystko ogarnięte w jednym cyklu.
Co radzicie?
Będąc na Twoim miejscu pewnie skorzystałam z opcji nr 2. Tez nie lubię marnować czasu. -
Happy a jak Twój wynik bety? Odczarujesz dzisiejszy dzień ? ☘️☘️☘️
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️❤️❤️. Jedno jest pewne. Przy następnej próbie zrobie bete dopiero w tym jednym dniu wyznaczonym przez lekarza. Zrobiłam wcześniej i niepotrzebnie miałam jakaś nadzieje.
Mianowicie:
Co radzicie?WiosnyFanka, happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
I Claudia - tu nie chodzi o czas wykonania testu- jakby była pozytywna to by były i testy pozytywne sikane i dzisiejsza powtórzona beta również. Miałaś po prostu niewiarygodny przypadek błędu laboratorium.
WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Nie da się zrobić opcji numer 1 : jeśli pierwsza rozmrożona nie dotrwa do blastkcysty to cykl anulowany, a kolejne blastkcysty jeśli dotrwają są do mrożenia. Musisz progesteron zacząć brać na 3 dni przed dalszą hodowla - tak samo jak było wtedy, żeby Endo było odpowiednio zsynchronizowane. Opcja nr 2 jest bardzo dobra.
Czekam na miesiaczke. Mam wsYstko dziś odstawić, oprocz encortolon- mam zejsc do pół tabletki. Później od 2 dnia cyklu mam brać znowu cały encortolon + Protokół teraz jest taki:
Estrofem:
2-4dc 2x1 doustnie
5-7dc 3x1 doustnie
8 dc 3x1 doustnie i 3x1 dopochwowo.
Rozumiem ze zastrzyki z prolutexu jak i progesteron dopochwowo to dopiero przed samym transferem ?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Tak, progesteron dopiero jak endo ładnie urośnie.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Claudia Ferrari wrote:Czekam na miesiaczke. Mam wsYstko dziś odstawić, oprocz encortolon- mam zejsc do pół tabletki. Później od 2 dnia cyklu mam brać znowu cały encortolon + Protokół teraz jest taki:
Estrofem:
2-4dc 2x1 doustnie
5-7dc 3x1 doustnie
8 dc 3x1 doustnie i 3x1 dopochwowo.
Rozumiem ze zastrzyki z prolutexu jak i progesteron dopochwowo to dopiero przed samym transferem ?
Tak progesteron dopiero przed transferem, jak endo będzie ładne.
Mi Paśnik kazał też stopniowo schodzić z encortonu. Przez 3 dni po pół tabletki, później 2 dni 1/4 i koniec. Mam zacząć brać dopiero 3 dni przed transferem.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml