X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy bardzo ładna beta, absolutnie nie jest za niska 💚 Czekamy na przyrosty 🍀🤞🍀🤞

happilyeverafter lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy super beta! 🤞 za przyrosty!
    W jakim celu miałaś ovitrelle na cyklu sztucznym?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za emocje ;) nie było mnie kilka dni, a tu tyle stron przybyło, już nawet nie dam rady ich wszystkich nadrobić.
    Claudia - przykro mi z zaistniałej pomyłki, Happy - gratuluję, beta jest jak najbardziej ok, nawet wg naszej wzorcowej tabelki https://www.google.com/search?sca_esv=06eaa6fe2699486c&sca_upv=1&rlz=1C1GCEB_enPL987PL987&q=beta+hcg+tabelka&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwi2wdnhwJuEAxVIXvEDHS-3BEcQ0pQJegQICBAB&biw=2327&bih=1186&dpr=1.1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M

Dziewczyny, najprawdopodobniej będę rezygnować z wizyty u doc. Paśnika 14.03. Na początku marca oficjalnie z niej zrezygnuję. Czy któraś chciałaby wykorzystać sytuację i wskoczyć za mnie?

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo za otuchę ❤️ Zrobiłam dziś sikanca i wyszła kreska nie jakaś mocna ale widoczna (pink, spróbuję wrzucić później). W piątek powtórzę wynik i zobaczymy jak będzie. Boże ten stres się nigdy nie kończy 😔
    Miłego dnia Kochane ❤️
    ps. Które testy najlepiej robić żeby sprawdzać czy wszystko ok? Betę mogę zrobić już tylko w piątek i sobotę a później wyjeżdżamy na tydzień i nie bede miała jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 12:11

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo za otuchę ❤️ Zrobiłam dziś sikanca i wyszła kreska nie jakaś mocna ale widoczna (pink, spróbuję wrzucić później). W piątek powtórzę wynik i zobaczymy jak będzie. Boże ten stres się nigdy nie kończy 😔
    Miłego dnia Kochane ❤️
    ps. Które testy najlepiej robić żeby sprawdzać czy wszystko ok? Betę mogę zrobić już tylko w piątek i sobotę a później wyjeżdżamy na tydzień i nie bede miała jak.
    Ja robiłam i patrzyłam czy ciemnieją i moje spostrzeżenia są takie - pomimo, że beta rosła ładnie u mnie to pojedyncze testy wypadały czasem blado - zakładam, że nie da się codziennie mieć takiego samego stężenia moczu. Ale najmocniejsze kreski - mocniejsze niż w dzień miałam wieczorem - po około 2 godzinach niepicia/niesikania. A jeden test mi pokazał naprawdę jasna kreskę - nie przerażaj się - tendencje widać na facelle w kolorze bardzo ładnie, ale czasem może być jakiś pojedyczny fuckup. W cyklu gdzie miałam biochema gdzie miałam biochema niestety też facelle to pokazał. I ja wolę te paskowe bez okienka, bo łatwiej je podejrzeć kolorystycznie bez tego okienka plastikowego.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja robiłam i patrzyłam czy ciemnieją i moje spostrzeżenia są takie - pomimo, że beta rosła ładnie u mnie to pojedyncze testy wypadały czasem blado - zakładam, że nie da się codziennie mieć takiego samego stężenia moczu. Ale najmocniejsze kreski - mocniejsze niż w dzień miałam wieczorem - po około 2 godzinach niepicia/niesikania. A jeden test mi pokazał naprawdę jasna kreskę - nie przerażaj się - tendencje widać na facelle w kolorze bardzo ładnie, ale czasem może być jakiś pojedyczny fuckup. W cyklu gdzie miałam biochema gdzie miałam biochema niestety też facelle to pokazał. I ja wolę te paskowe bez okienka, bo łatwiej je podejrzeć kolorystycznie bez tego okienka plastikowego.

Dziękuję Monaster, obkupie się w testy i tylko spokój może nas uratować 😊 Miałam dopytać Cię o scopolan (rozumiem że teraz jak nic się nie dzieję, jakiś zawirowań w brzuchu) to po prostu go już nie brać?

A zapytam jeszcze co do leków i witamin - biorę oczywiście wszystko co zaleczone przez gin + wit B12 metylowana, Wit D, kwasy omega, co dodać powinnam (polecacie jakieś dobre prenatalne które mają w miarę dobry skład, typu DHA również itp?). Czy coś powinnam odstawić teraz?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omega to właśnie dha. Ja ogólnie całą ciążę jestem na omega + z UP health pharma oraz na formeds prenacap zestaw dla 1 trymestru a teraz dla 2. Dodatkowo dokupiłam choline. I magnez. I nic więcej z supli. Ja brałam tylko jak czułam brzuch nospe e późniejszym okresie.
    Ale wiesz co jak Ty chcesz robić te testy za tydzień to już beta powinna być wysoka i chyba nie ma sensu. Bo to najlepiej widać te paczatkoe przyrosty, ja robiłam do 10 dnia sikance.takze zrób w poniedziałek a następnie jedz na wakacje, odpoczywaj i przewietrz głowę ;)

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?
    Twoje pytanie wywołało właśnie konsternacje :D wczoraj w klinice zapisali mnie na test pappa 01.03, a ja byłam tak zszokowana (bo wcześniej zakładałam, że badania będę robić u siebie w mieście, że już generalnie żegnam się z kliniką), że ja nawet nie dopytałam i teraz nie wiem.... Czy test pappa oznacza badanie prenatalne i robi się je razem w trakcie 1 dnia? Zgłupiałam.... Muszę zadzwonić do kliniki i dopytać na co ja się zapisałam.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Twoje pytanie wywołało właśnie konsternacje :D wczoraj w klinice zapisali mnie na test pappa 01.03, a ja byłam tak zszokowana (bo wcześniej zakładałam, że badania będę robić u siebie w mieście, że już generalnie żegnam się z kliniką), że ja nawet nie dopytałam i teraz nie wiem.... Czy test pappa oznacza badanie prenatalne i robi się je razem w trakcie 1 dnia? Zgłupiałam.... Muszę zadzwonić do kliniki i dopytać na co ja się zapisałam.
    Tak tak, pappa i wolna beta z krwi i USG do tego.
    Tylko pytanie czy 1.03 tylko pobiorą a USG parę dni później czy od razu. Dopytaj w klinice ;)

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak tak, pappa i wolna beta z krwi i USG do tego.
    Tylko pytanie czy 1.03 tylko pobiorą a USG parę dni później czy od razu. Dopytaj w klinice ;)
    no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
    A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się dzieje z nie zagnieżdżonym zarodkiem? Powiedzmy że Beta w ogóle mi nie wystartowała od początku była poniżej 1. zanim dostanę miesiączkę to minie kilka dni, co w takim razie dzieje się z takim zarodkiem do czasu miesiączki? nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia do tej pory. Nic a nic.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
    A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.
    Wywlili mnie po serduszku ;) u mnie się nie zajmują prowadzeniem ciąż, ponoć jest jakiś jeden lekarz gdzieś, ale to zupełnie mi nie było po drodze.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny co się dzieje z nie zagnieżdżonym zarodkiem? Powiedzmy że Beta w ogóle mi nie wystartowała od początku była poniżej 1. zanim dostanę miesiączkę to minie kilka dni, co w takim razie dzieje się z takim zarodkiem do czasu miesiączki? nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia do tej pory. Nic a nic.
    Zarodek prawdopodobnie obumarł, tak jak w laboratorium - przestał się rozwijać a następnie wystąpiły cechy degeneracji. Komórki uległy apoptozie- tak to się chyba fachowo nazywa. Całość zostanie wydalona tak jak to bywa co miesiąc -podczas menstruacji.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia - ja poniekąd wróciłam do kliniki na badania prenetalne bo taką opcję mają - w tym samym dniu krew i usg- ale pełny opis badania dostępny po okolo tygodniu.w tych badaniach to ważne jest żeby robił lekarz z certyfikatem FMF. A tak naprawdę to możesz chodzić równolegle tu i tu na razie.

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia - ja poniekąd wróciłam do kliniki na badania prenetalne bo taką opcję mają - w tym samym dniu krew i usg- ale pełny opis badania dostępny po okolo tygodniu. w tych badaniach to ważne jest żeby robił lekarz z certyfikatem FMF. A tak naprawdę to możesz chodzić równolegle tu i tu na razie.
    tak tak, ten dr Kozarzewski to taki spec od ciążówek, ma FMF, jest chyba jedyny taki w gamecie.
    mam same mętliki w głowie...jeszcze nie wiem czy iść na badania nipt, a już kolejny dylemat. Dobrze, że ja do pracy chodzę i nie mam czasu na myślenie ;D

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wywlili mnie po serduszku ;) u mnie się nie zajmują prowadzeniem ciąż, ponoć jest jakiś jeden lekarz gdzieś, ale to zupełnie mi nie było po drodze.
    to chyba dobrze, problem sam się rozwiązał :D

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester dziękuje za odpowiedz ❤️.

Po jakim czasie od odstawienia leków miałyście miesiaczke?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
    Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
    Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
    Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).

No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
    Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
    Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
    Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.
    Beta bardzo ładna, dobrze jest jak 10 dpt jest 100, a tu na pewno bed więcej niż 100. Gratulacje, pewnie jesteś mega szczęśliwa ze w końcu są dobre wieści 🙂😍

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Monester dziękuje za odpowiedz ❤️.

Po jakim czasie od odstawienia leków miałyście miesiaczke?
    Raz to było 3 dni raz 5.

Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ