Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy bardzo ładna beta, absolutnie nie jest za niska 💚 Czekamy na przyrosty 🍀🤞🍀🤞

happilyeverafter lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy super beta! 🤞 za przyrosty!
    W jakim celu miałaś ovitrelle na cyklu sztucznym?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za emocje ;) nie było mnie kilka dni, a tu tyle stron przybyło, już nawet nie dam rady ich wszystkich nadrobić.
    Claudia - przykro mi z zaistniałej pomyłki, Happy - gratuluję, beta jest jak najbardziej ok, nawet wg naszej wzorcowej tabelki https://www.google.com/search?sca_esv=06eaa6fe2699486c&sca_upv=1&rlz=1C1GCEB_enPL987PL987&q=beta+hcg+tabelka&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwi2wdnhwJuEAxVIXvEDHS-3BEcQ0pQJegQICBAB&biw=2327&bih=1186&dpr=1.1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M

Dziewczyny, najprawdopodobniej będę rezygnować z wizyty u doc. Paśnika 14.03. Na początku marca oficjalnie z niej zrezygnuję. Czy któraś chciałaby wykorzystać sytuację i wskoczyć za mnie?

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo za otuchę ❤️ Zrobiłam dziś sikanca i wyszła kreska nie jakaś mocna ale widoczna (pink, spróbuję wrzucić później). W piątek powtórzę wynik i zobaczymy jak będzie. Boże ten stres się nigdy nie kończy 😔
    Miłego dnia Kochane ❤️
    ps. Które testy najlepiej robić żeby sprawdzać czy wszystko ok? Betę mogę zrobić już tylko w piątek i sobotę a później wyjeżdżamy na tydzień i nie bede miała jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 12:11

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo za otuchę ❤️ Zrobiłam dziś sikanca i wyszła kreska nie jakaś mocna ale widoczna (pink, spróbuję wrzucić później). W piątek powtórzę wynik i zobaczymy jak będzie. Boże ten stres się nigdy nie kończy 😔
    Miłego dnia Kochane ❤️
    ps. Które testy najlepiej robić żeby sprawdzać czy wszystko ok? Betę mogę zrobić już tylko w piątek i sobotę a później wyjeżdżamy na tydzień i nie bede miała jak.
    Ja robiłam i patrzyłam czy ciemnieją i moje spostrzeżenia są takie - pomimo, że beta rosła ładnie u mnie to pojedyncze testy wypadały czasem blado - zakładam, że nie da się codziennie mieć takiego samego stężenia moczu. Ale najmocniejsze kreski - mocniejsze niż w dzień miałam wieczorem - po około 2 godzinach niepicia/niesikania. A jeden test mi pokazał naprawdę jasna kreskę - nie przerażaj się - tendencje widać na facelle w kolorze bardzo ładnie, ale czasem może być jakiś pojedyczny fuckup. W cyklu gdzie miałam biochema gdzie miałam biochema niestety też facelle to pokazał. I ja wolę te paskowe bez okienka, bo łatwiej je podejrzeć kolorystycznie bez tego okienka plastikowego.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja robiłam i patrzyłam czy ciemnieją i moje spostrzeżenia są takie - pomimo, że beta rosła ładnie u mnie to pojedyncze testy wypadały czasem blado - zakładam, że nie da się codziennie mieć takiego samego stężenia moczu. Ale najmocniejsze kreski - mocniejsze niż w dzień miałam wieczorem - po około 2 godzinach niepicia/niesikania. A jeden test mi pokazał naprawdę jasna kreskę - nie przerażaj się - tendencje widać na facelle w kolorze bardzo ładnie, ale czasem może być jakiś pojedyczny fuckup. W cyklu gdzie miałam biochema gdzie miałam biochema niestety też facelle to pokazał. I ja wolę te paskowe bez okienka, bo łatwiej je podejrzeć kolorystycznie bez tego okienka plastikowego.

Dziękuję Monaster, obkupie się w testy i tylko spokój może nas uratować 😊 Miałam dopytać Cię o scopolan (rozumiem że teraz jak nic się nie dzieję, jakiś zawirowań w brzuchu) to po prostu go już nie brać?

A zapytam jeszcze co do leków i witamin - biorę oczywiście wszystko co zaleczone przez gin + wit B12 metylowana, Wit D, kwasy omega, co dodać powinnam (polecacie jakieś dobre prenatalne które mają w miarę dobry skład, typu DHA również itp?). Czy coś powinnam odstawić teraz?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omega to właśnie dha. Ja ogólnie całą ciążę jestem na omega + z UP health pharma oraz na formeds prenacap zestaw dla 1 trymestru a teraz dla 2. Dodatkowo dokupiłam choline. I magnez. I nic więcej z supli. Ja brałam tylko jak czułam brzuch nospe e późniejszym okresie.
    Ale wiesz co jak Ty chcesz robić te testy za tydzień to już beta powinna być wysoka i chyba nie ma sensu. Bo to najlepiej widać te paczatkoe przyrosty, ja robiłam do 10 dnia sikance.takze zrób w poniedziałek a następnie jedz na wakacje, odpoczywaj i przewietrz głowę ;)

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?
    Twoje pytanie wywołało właśnie konsternacje :D wczoraj w klinice zapisali mnie na test pappa 01.03, a ja byłam tak zszokowana (bo wcześniej zakładałam, że badania będę robić u siebie w mieście, że już generalnie żegnam się z kliniką), że ja nawet nie dopytałam i teraz nie wiem.... Czy test pappa oznacza badanie prenatalne i robi się je razem w trakcie 1 dnia? Zgłupiałam.... Muszę zadzwonić do kliniki i dopytać na co ja się zapisałam.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Twoje pytanie wywołało właśnie konsternacje :D wczoraj w klinice zapisali mnie na test pappa 01.03, a ja byłam tak zszokowana (bo wcześniej zakładałam, że badania będę robić u siebie w mieście, że już generalnie żegnam się z kliniką), że ja nawet nie dopytałam i teraz nie wiem.... Czy test pappa oznacza badanie prenatalne i robi się je razem w trakcie 1 dnia? Zgłupiałam.... Muszę zadzwonić do kliniki i dopytać na co ja się zapisałam.
    Tak tak, pappa i wolna beta z krwi i USG do tego.
    Tylko pytanie czy 1.03 tylko pobiorą a USG parę dni później czy od razu. Dopytaj w klinice ;)

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak tak, pappa i wolna beta z krwi i USG do tego.
    Tylko pytanie czy 1.03 tylko pobiorą a USG parę dni później czy od razu. Dopytaj w klinice ;)
    no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
    A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się dzieje z nie zagnieżdżonym zarodkiem? Powiedzmy że Beta w ogóle mi nie wystartowała od początku była poniżej 1. zanim dostanę miesiączkę to minie kilka dni, co w takim razie dzieje się z takim zarodkiem do czasu miesiączki? nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia do tej pory. Nic a nic.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
    A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.
    Wywlili mnie po serduszku ;) u mnie się nie zajmują prowadzeniem ciąż, ponoć jest jakiś jeden lekarz gdzieś, ale to zupełnie mi nie było po drodze.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny co się dzieje z nie zagnieżdżonym zarodkiem? Powiedzmy że Beta w ogóle mi nie wystartowała od początku była poniżej 1. zanim dostanę miesiączkę to minie kilka dni, co w takim razie dzieje się z takim zarodkiem do czasu miesiączki? nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia do tej pory. Nic a nic.
    Zarodek prawdopodobnie obumarł, tak jak w laboratorium - przestał się rozwijać a następnie wystąpiły cechy degeneracji. Komórki uległy apoptozie- tak to się chyba fachowo nazywa. Całość zostanie wydalona tak jak to bywa co miesiąc -podczas menstruacji.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia - ja poniekąd wróciłam do kliniki na badania prenetalne bo taką opcję mają - w tym samym dniu krew i usg- ale pełny opis badania dostępny po okolo tygodniu.w tych badaniach to ważne jest żeby robił lekarz z certyfikatem FMF. A tak naprawdę to możesz chodzić równolegle tu i tu na razie.

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia - ja poniekąd wróciłam do kliniki na badania prenetalne bo taką opcję mają - w tym samym dniu krew i usg- ale pełny opis badania dostępny po okolo tygodniu. w tych badaniach to ważne jest żeby robił lekarz z certyfikatem FMF. A tak naprawdę to możesz chodzić równolegle tu i tu na razie.
    tak tak, ten dr Kozarzewski to taki spec od ciążówek, ma FMF, jest chyba jedyny taki w gamecie.
    mam same mętliki w głowie...jeszcze nie wiem czy iść na badania nipt, a już kolejny dylemat. Dobrze, że ja do pracy chodzę i nie mam czasu na myślenie ;D

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wywlili mnie po serduszku ;) u mnie się nie zajmują prowadzeniem ciąż, ponoć jest jakiś jeden lekarz gdzieś, ale to zupełnie mi nie było po drodze.
    to chyba dobrze, problem sam się rozwiązał :D

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester dziękuje za odpowiedz ❤️.

Po jakim czasie od odstawienia leków miałyście miesiaczke?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
    Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
    Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
    Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).

No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
    Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
    Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
    Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.
    Beta bardzo ładna, dobrze jest jak 10 dpt jest 100, a tu na pewno bed więcej niż 100. Gratulacje, pewnie jesteś mega szczęśliwa ze w końcu są dobre wieści 🙂😍

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Monester dziękuje za odpowiedz ❤️.

Po jakim czasie od odstawienia leków miałyście miesiaczke?
    Raz to było 3 dni raz 5.

Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ