In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe czy jest jakaś statystyka mówiąca o tym, ile na ile zarodków jest w stanie przekształcić się do stadium blastocysty....
Jak mi zostały tylko 3 zarodki to aż strach się bac, ze wszystkie stracęI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Okres dostalam 3dni po odstawieniu lekow po biochemie.
Sa jakies statystyki ale nie wiem dokladnie, patrzac na przypadki zazwyczaj wychodzi pol na pol ktore odpadaja a ktore przetrwaja. Im wiecej zarodkow tym wiecej odpada (moze komorek wiecej ale slabsze) bo widzialam u dziewczyn ze np 20 sie zaplodnilo a pozostalo jako blastki 5 czy 6.
U mnie z 12 zarodkow, 7 stalo sie blastkami.
Mi by nie dali 2 bo bylam juz po cc. Boja sie ze moga sie podzielic jeszcze dodatkowo jak sa dobrej jakosci. Bywa ze transferuja dwa ale np slabsze. -
monester wrote:Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?
W przyszłym tygodniu 15.02. Czekam juz jak na szpilkach. Jeszcze znowu miałam plamienie to mnie wykończy nerwowo. Niby to juz kolejny raz i zawsze było wszystko w porządku na usg ale co plamienie to nerwy i stres.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
No właśnie
u mnie tylko 3 zarodki
wiec pewnie albo 1 blastka albo 0 wyjdzie. Wszystkie zarodki są klasy B- czyli średniej. Tak jak ten co się nie przyjął teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 17:58
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:A czy któraś z Was podawała sobie dwie blastocysty? Czy wszystkie z Was zdecydowały się na pojedyncze transfery?
Ja zawsze miałam transferowane pojedyncze blastocysty i nigdy nie zdecydowałabym się na podanie dwóch. Podrzucam fajny wpis na ten temat: https://www.instagram.com/p/C0ZColHodMp/Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Ja zawsze miałam transferowane pojedyncze blastocysty i nigdy nie zdecydowałabym się na podanie dwóch. Podrzucam fajny wpis na ten temat: https://www.instagram.com/p/C0ZColHodMp/
Ja tez czytałam o powikłaniach dlatego tez przekonana nie jestem do 2. Ale chciałam znać Wasze zdanie na ten tematI transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia a mowilas ze oni zamrozili top zarodki, dlatego tez sie dziwilysmy ze skoro dobre to czemu ich nie hodowali do blastek, a teraz piszesz ze sa srednie ?
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.glodia, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Claudia a w jakim lab robiłaś betę? Nie pamietam czy mówiłaś? Bo skoro takie pomyłki się zdążają to chciałabym uniknąć wizyt w takim labie.
-
Mati W. wrote:W przyszłym tygodniu 15.02. Czekam juz jak na szpilkach. Jeszcze znowu miałam plamienie to mnie wykończy nerwowo. Niby to juz kolejny raz i zawsze było wszystko w porządku na usg ale co plamienie to nerwy i stres.
-
WiosnyFanka wrote:Ja zawsze miałam transferowane pojedyncze blastocysty i nigdy nie zdecydowałabym się na podanie dwóch. Podrzucam fajny wpis na ten temat: https://www.instagram.com/p/C0ZColHodMp/
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poradzcie proszę, moja lekarz "zgapila się" chyba bo nie wypisała mi części leków m.in. encorton, luteiny, a kończą mi się dziś wieczorem więc super 😔 A dodatkowo utrogestan który już przed transferem inna lekarz wypisała mi na refundację to moja dr teraz dała mi 100% płatne, choć prosiłam przez położna że proszę o to (ja wiem że to pierwsza beta i nie świadczy o niczym ale czy powinnam ja pomęczyć o te refundację, skoro teoretycznie w ciąży jest refundowana?) Podobnie neoparin, mam mutację mthfr, problemy z krzepliwością itp ale ona już wcześniej mówiła mi że refundacja jest w innych przypadkach. Jak to jest z tymi lekami, czy wiecie coś?
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia Ferrari wrote:Ciekawe czy jest jakaś statystyka mówiąca o tym, ile na ile zarodków jest w stanie przekształcić się do stadium blastocysty....
Jak mi zostały tylko 3 zarodki to aż strach się bac, ze wszystkie stracę
Ja gdzieś kojarzę że widziałam że to wychodzi 30%. Pamiętam że mówili mi jak uzyskaliśmy 6 komórek że super jak będziemy mieć 2-3 blastocysty. Mieliśmy finalnie 4 więc byłam w raju. Niestety ivf jak i wszystko to statystka więc dobrze jest mieć możliwość tych kilku podejść 2-3 bo czasem zmiana leków, trochę podejścia, lepszy czas i akurat zaskoczy.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia Ferrari wrote:A czy któraś z Was podawała sobie dwie blastocysty? Czy wszystkie z Was zdecydowały się na pojedyncze transfery?
Nigdy, my mamy obecnie 3-latka na pokładzie więc z bliźniakami byłaby niezła impreza 😉2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Mati W. wrote:W przyszłym tygodniu 15.02. Czekam juz jak na szpilkach. Jeszcze znowu miałam plamienie to mnie wykończy nerwowo. Niby to juz kolejny raz i zawsze było wszystko w porządku na usg ale co plamienie to nerwy i stres.
Mati a proga masz ok? Moze warto coś dołożyć? Współczuję tych nerwów ale widzę że już zaraz końcówka pierwszego trymestru więc troszkę odetchniesz 😉2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Saimi wrote:Claudia a w jakim lab robiłaś betę? Nie pamietam czy mówiłaś? Bo skoro takie pomyłki się zdążają to chciałabym uniknąć wizyt w takim labie.
Saimi w DiagnostyceI transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Mysza123 wrote:Claudia a mowilas ze oni zamrozili top zarodki, dlatego tez sie dziwilysmy ze skoro dobre to czemu ich nie hodowali do blastek, a teraz piszesz ze sa srednie ?
Myszka top w sensie zamrozili te mocniejsze bo 3 słabsze które nie zamrozili a od razu do blastocysty hodowali to nie dotrwały. A te lepsze od tamtych, to są 8B albo jeden chyba 10B. W sensie kategorii B. Wiec średnia. Bo kategorii A nie miałam w ogole zarodków.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Nowa na forum wrote:Ja zostałam w klinice, czuję się tam zaopiekowana, bezproblemowy kontakt z dr na sms- w razie potrzeby pomiędzy wizytami. Ogólnie jestem z "mojej" dr bardzo zadowolona i czuję się bezpiecznie.
No właśnie ja się dziwię jak różne podejścia mają lekarze, ja z moją nie mam w ogóle kontaktu, wszystkie sprawy, czy teraz po wyniku bety tylko położne oddzwaniają do mnie i to średnio rozgarnięte bo połowy leków mi brak na recepcie. A byłoby miło gdyby taka lekarz zadzwoniła chociażby powiedzieć że o fajnie póki co jest do przodu, ale ja to zawsze bujam w chmurach chyba 😅2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣