X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy jest jakaś statystyka mówiąca o tym, ile na ile zarodków jest w stanie przekształcić się do stadium blastocysty....
    Jak mi zostały tylko 3 zarodki to aż strach się bac, ze wszystkie stracę :(

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was podawała sobie dwie blastocysty? Czy wszystkie z Was zdecydowały się na pojedyncze transfery?:)

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A czy któraś z Was podawała sobie dwie blastocysty? Czy wszystkie z Was zdecydowały się na pojedyncze transfery?:)
    ja za stara, mi nie pozwolili

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres dostalam 3dni po odstawieniu lekow po biochemie.

Sa jakies statystyki ale nie wiem dokladnie, patrzac na przypadki zazwyczaj wychodzi pol na pol ktore odpadaja a ktore przetrwaja. Im wiecej zarodkow tym wiecej odpada (moze komorek wiecej ale slabsze) bo widzialam u dziewczyn ze np 20 sie zaplodnilo a pozostalo jako blastki 5 czy 6.
    U mnie z 12 zarodkow, 7 stalo sie blastkami.

Mi by nie dali 2 bo bylam juz po cc. Boja sie ze moga sie podzielic jeszcze dodatkowo jak sa dobrej jakosci. Bywa ze transferuja dwa ale np slabsze.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia i Mati - kiedy macie prenetalne ?

W przyszłym tygodniu 15.02. Czekam juz jak na szpilkach. Jeszcze znowu miałam plamienie to mnie wykończy nerwowo. Niby to juz kolejny raz i zawsze było wszystko w porządku na usg ale co plamienie to nerwy i stres.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png

Wysłany: 8 lutego 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :( u mnie tylko 3 zarodki :( wiec pewnie albo 1 blastka albo 0 wyjdzie. Wszystkie zarodki są klasy B- czyli średniej. Tak jak ten co się nie przyjął teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 17:58

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja zawsze miałam transferowane pojedyncze blastocysty i nigdy nie zdecydowałabym się na podanie dwóch. Podrzucam fajny wpis na ten temat: https://www.instagram.com/p/C0ZColHodMp/

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja zawsze miałam transferowane pojedyncze blastocysty i nigdy nie zdecydowałabym się na podanie dwóch. Podrzucam fajny wpis na ten temat: https://www.instagram.com/p/C0ZColHodMp/

Ja tez czytałam o powikłaniach dlatego tez przekonana nie jestem do 2. Ale chciałam znać Wasze zdanie na ten temat

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia a mowilas ze oni zamrozili top zarodki, dlatego tez sie dziwilysmy ze skoro dobre to czemu ich nie hodowali do blastek, a teraz piszesz ze sa srednie ?

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    no właśnie wcześniej u mnie w mieście mówili o odstępie 4 dniowym, najpierw krew, potem usg.
    A tak w ogóle - jak długo jeździłaś do kliniki invitro? bo ja z jednej strony budowałam bym sobie chętnie "relację" z miejscowym lekarzem, najlepiej "szpitalnym", z drugiej strony zapisałam się do dr Kozarzewskiego , o którym właśnie myślałam, bo jest mega empatyczny i ma najnowszy sprzęt na łódzkie i przyjmuje w gamecie.
    Ja zostałam w klinice, czuję się tam zaopiekowana, bezproblemowy kontakt z dr na sms- w razie potrzeby pomiędzy wizytami. Ogólnie jestem z "mojej" dr bardzo zadowolona i czuję się bezpiecznie.

glodia, happilyeverafter lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia a w jakim lab robiłaś betę? Nie pamietam czy mówiłaś? Bo skoro takie pomyłki się zdążają to chciałabym uniknąć wizyt w takim labie.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    W przyszłym tygodniu 15.02. Czekam juz jak na szpilkach. Jeszcze znowu miałam plamienie to mnie wykończy nerwowo. Niby to juz kolejny raz i zawsze było wszystko w porządku na usg ale co plamienie to nerwy i stres.
    Wierzę, że bedzie dobrze 🙂 a robiłaś test NIPT?

• glodia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja całe życie chciałam mieć bliźniaki, więc trochę zgłębiałem temat. W polskich klinikach bardzo rzadko podają 2 zarodki, raczej tylko 3dniowce lub gdy masz naprawdę dużo mrozakow. I oczywiście jesteś młoda i zdrowa. W jednej z procedur miałam morule, którą zostawili do dalszej obserwacji, więc wymyśliłam sobie, żeby mi ją podali razem z piękną blastka. jak lekarz to usłyszał, to mnie prawie za drzwi wyrzucil🤣

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie proszę, moja lekarz "zgapila się" chyba bo nie wypisała mi części leków m.in. encorton, luteiny, a kończą mi się dziś wieczorem więc super 😔 A dodatkowo utrogestan który już przed transferem inna lekarz wypisała mi na refundację to moja dr teraz dała mi 100% płatne, choć prosiłam przez położna że proszę o to (ja wiem że to pierwsza beta i nie świadczy o niczym ale czy powinnam ja pomęczyć o te refundację, skoro teoretycznie w ciąży jest refundowana?) Podobnie neoparin, mam mutację mthfr, problemy z krzepliwością itp ale ona już wcześniej mówiła mi że refundacja jest w innych przypadkach. Jak to jest z tymi lekami, czy wiecie coś?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ciekawe czy jest jakaś statystyka mówiąca o tym, ile na ile zarodków jest w stanie przekształcić się do stadium blastocysty....
    Jak mi zostały tylko 3 zarodki to aż strach się bac, ze wszystkie stracę :(

Ja gdzieś kojarzę że widziałam że to wychodzi 30%. Pamiętam że mówili mi jak uzyskaliśmy 6 komórek że super jak będziemy mieć 2-3 blastocysty. Mieliśmy finalnie 4 więc byłam w raju. Niestety ivf jak i wszystko to statystka więc dobrze jest mieć możliwość tych kilku podejść 2-3 bo czasem zmiana leków, trochę podejścia, lepszy czas i akurat zaskoczy.

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Nigdy, my mamy obecnie 3-latka na pokładzie więc z bliźniakami byłaby niezła impreza 😉

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Mati a proga masz ok? Moze warto coś dołożyć? Współczuję tych nerwów ale widzę że już zaraz końcówka pierwszego trymestru więc troszkę odetchniesz 😉

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Claudia a w jakim lab robiłaś betę? Nie pamietam czy mówiłaś? Bo skoro takie pomyłki się zdążają to chciałabym uniknąć wizyt w takim labie.

Saimi w Diagnostyce :/

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Claudia a mowilas ze oni zamrozili top zarodki, dlatego tez sie dziwilysmy ze skoro dobre to czemu ich nie hodowali do blastek, a teraz piszesz ze sa srednie ?

Myszka top w sensie zamrozili te mocniejsze bo 3 słabsze które nie zamrozili a od razu do blastocysty hodowali to nie dotrwały. A te lepsze od tamtych, to są 8B albo jeden chyba 10B. W sensie kategorii B. Wiec średnia. Bo kategorii A nie miałam w ogole zarodków.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja zostałam w klinice, czuję się tam zaopiekowana, bezproblemowy kontakt z dr na sms- w razie potrzeby pomiędzy wizytami. Ogólnie jestem z "mojej" dr bardzo zadowolona i czuję się bezpiecznie.

No właśnie ja się dziwię jak różne podejścia mają lekarze, ja z moją nie mam w ogóle kontaktu, wszystkie sprawy, czy teraz po wyniku bety tylko położne oddzwaniają do mnie i to średnio rozgarnięte bo połowy leków mi brak na recepcie. A byłoby miło gdyby taka lekarz zadzwoniła chociażby powiedzieć że o fajnie póki co jest do przodu, ale ja to zawsze bujam w chmurach chyba 😅

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ