In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefertiti89 wrote:Happy super beta! 🤞 za przyrosty!
W jakim celu miałaś ovitrelle na cyklu sztucznym?
Dziękuję 💗 Ja ovitrelle miałam podany bo pomimo że byłam na cyklu sztucznym to urósł pęcherzyk 20mm.Nefertiti89 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
gonia729 wrote:Beta bardzo ładna, dobrze jest jak 10 dpt jest 100, a tu na pewno bed więcej niż 100. Gratulacje, pewnie jesteś mega szczęśliwa ze w końcu są dobre wieści 🙂😍
Dziękuję Ci Kochana ❤️ Jestem szczęśliwa bardzo ale też mega zestresowana co to będzie jutro jak potwierdzę betę i dalej, wiadomo każde kłucie w podbrzuszu to stres co się dzieje. No i przy jedynym maluchu ciężko się "oszczędzać".
A Wy jak najbliższe plany?
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Cześć.
Nadrabiałam czytanie. Dużo się działo...
Claudia- to niewyobrażalne! Bardzo mi przykro. Liczyłam, że jesteś jak moja kumpela, u której testy sikane wychodziły pozytywne dopiero ok.45dc (w 3 ciążach tak samo), a tu coś takiego 😔
Dobrze, że od razu ruszacie dalej.
Jestem tego zdania co Dziewczyny- klinika od razu powinna prowadzić hodowlę do blastek, a nie wymyślać jak zgarnąć kasę. Poszłabym w opcję nr 2, inaczej możesz stracić niepotrzebnie dużo czasu, pieniędzy i nerwów...
Żelazo to dla mnie zawsze był szpinak😉
Ma go dużo i do tego ogrom wit.C
Happilyeveafter- to dobry wynik bety. Trzymam kciuki za przyrosty 👍
happilyeverafter lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci Kochana ❤️ Jestem szczęśliwa bardzo ale też mega zestresowana co to będzie jutro jak potwierdzę betę i dalej, wiadomo każde kłucie w podbrzuszu to stres co się dzieje. No i przy jedynym maluchu ciężko się "oszczędzać".
A Wy jak najbliższe plany?
Ciesz się z tego co jest, a jest dobrze. Zreszta powinnaś to wiedzieć po objawach, sama mówiłaś ze przy tym wcześniejszym ani razu nic Cię nawet nie zakłulo a teraz masz cała gamę. U mnie jak zle się zaczęło dziać z ciąża to i objawy wszystkie w tym czasie ustały.
Kciuki za dobre przyrosty 🙂happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Trinity_Nea wrote:Cześć.
Nadrabiałam czytanie. Dużo się działo...
Claudia- to niewyobrażalne! Bardzo mi przykro. Liczyłam, że jesteś jak moja kumpela, u której testy sikane wychodziły pozytywne dopiero ok.45dc (w 3 ciążach tak samo), a tu coś takiego 😔
Dobrze, że od razu ruszacie dalej.
Jestem tego zdania co Dziewczyny- klinika od razu powinna prowadzić hodowlę do blastek, a nie wymyślać jak zgarnąć kasę. Poszłabym w opcję nr 2, inaczej możesz stracić niepotrzebnie dużo czasu, pieniędzy i nerwów...
Żelazo to dla mnie zawsze był szpinak😉
Ma go dużo i do tego ogrom wit.C
Happilyeveafter- to dobry wynik bety. Trzymam kciuki za przyrosty 👍
Dziękuje :* taką właśnie opcje wybrałam:)Frankfurterka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Cześć Dziewczyny
Czytam wasze wpisy od jakiegoś czasu i budujaca jest ilosc wiedzy i doswiadczen którymi sie dzielicieJestescie cudowne!
My jestesmy po Pieciu transferach z własna komórka - niestety bez sukcesu. Teraz próbujemy w Novum w Warszawie z KD. Jestem w cyklu sztucznym, z mrozonych komórek, transfer mam zaplanowany na 15.02. 24.
Lekarka powiedziałą ze nalezy transferowac zarodki 3 dniowe jednak z tego co czytam tutaj na formum wiekszosc miała transfer zarodków 5 dniowych. Tak tez było u nas w transwerach z własnymmi komórkami. Czy powinnam sie upierac przy zmianie terminu transferu?
W sumie to nawet jescze nie wiem jakiej jakosci beda zarodki. To juz szóste podejscie i wpadam w paranoje ze czegos nie dopilnowałam.
Pozdrawiam
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Frankfurterka wrote:Cześć Dziewczyny
Czytam wasze wpisy od jakiegoś czasu i budujaca jest ilosc wiedzy i doswiadczen którymi sie dzielicieJestescie cudowne!
My jestesmy po Pieciu transferach z własna komórka - niestety bez sukcesu. Teraz próbujemy w Novum w Warszawie z KD. Jestem w cyklu sztucznym, z mrozonych komórek, transfer mam zaplanowany na 15.02. 24.
Lekarka powiedziałą ze nalezy transferowac zarodki 3 dniowe jednak z tego co czytam tutaj na formum wiekszosc miała transfer zarodków 5 dniowych. Tak tez było u nas w transwerach z własnymmi komórkami. Czy powinnam sie upierac przy zmianie terminu transferu?
W sumie to nawet jescze nie wiem jakiej jakosci beda zarodki. To juz szóste podejscie i wpadam w paranoje ze czegos nie dopilnowałam.
PozdrawiamMati W., Frankfurterka, WiosnyFanka, happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny krew oddana, trzymajcie proszę kciuki ✊🍀❤️ Rano zrobiłam test sikany i kreska ciemniejsza, daje to mi jakąś nadzieję ale same wiecie jak jest, tylko przyrost prawdę powie. Miłego dnia 💗
Saimi, Frankfurterka, glodia, Hope_89, Mati W., Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Cześć Frankfurterko!
Podpisuję się całkowicie pod tym co napisała Nowa. Osobiście nie zdecydowałabym się na transfer zarodków 3 dniowych, zwłaszcza przy procesurze z AK.
Daj znać jaką finalnie podejmiecie wspólnie z lekarzem decyzję. Powodzenia.Frankfurterka, glodia, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Pozdrawiam
Cześć! Znam ten ból, my też próbowaliśmy na swoich komórkach przez 2 lata i w końcu KD. Może tym razem się uda🤞 Kochana uważam że lepiej jakby transferowali jednak blastki 5-dniowe, może spróbuj porozmawiać z lekarką? U kogo jesteście? My zaczynaliśmy w Novum u dr Lewandowskiego, ja ich nie mogę polecić niestety. Powodzenia w staraniach 🍀❤️Frankfurterka lubi tę wiadomość
happilyeverafter wrote:Cześć! Znam ten ból, my też próbowaliśmy na swoich komórkach przez 2 lata i w końcu KD. Może tym razem się uda🤞 Kochana uważam że lepiej jakby transferowali jednak blastki 5-dniowe, może spróbuj porozmawiać z lekarką? U kogo jesteście? My zaczynaliśmy w Novum u dr Lewandowskiego, ja ich nie mogę polecić niestety. Powodzenia w staraniach 🍀❤️
My jeestesmy u dr. Łukasiewicz, wydaje sie strasznie chaotyczna i nie wzbudza mojego zauwafania. Do całego stresu zwiazanego z transferem dochodza ejscze watpliwosci czy lekarz naprawde wie co robi.
Novum poleciał nam znajoma ktora dzieki invitro z nimi ma 3 dzieci ale tez była znacznie młodsza niz ja (ona miałą 35, ja teraz 43).
Mam wrazenie ze w Novum sa zupełnie nie zainteresowani pacjentem, wizyty po 10 minut totalny chaos.
Trzymam kciuki za pozytywny wynik Twojej krwi! Przesyłam dobra energię.happilyeverafter lubi tę wiadomość
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
Nowa na forum wrote:Witaj Frankfurterko, w największym skrócie: podobno nie sztuką jest uzyskać 3dniowy zarodek, sztuka to blastka 5dniowa. Przygotowanie do transferu i sam transfer są kosztowne, o kosztach psychicznych już nawet nie piszę, bo to znasz. Jeśli zarodek z 3 dniowego nie dotrwa w laboratorium do 5dniowego, to prawdopodobnie w macicy też nie dałby rady. Obecnie warunki labu są bardzo dobre. Niektóre kliniki upierają się/ namawiają na transfer 3 dniowych, bo jest to dla nich bardziej opłacalne. Oczywiście jeśli z konkretnym zarodkiem transfer "ma się udać" (niestety często nie wiemy, co tak naprawdę spowodowało, że akurat ten transfer się udał), to uda się bez względu czy ma on 3 dni czy 5.
zadxwonie do nich i umowie sie jescze na dodatkowa telewizyte zeby to jescze raz przedyskutowac. dzieki za odpwoeidzEverything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
WiosnyFanka wrote:Cześć Frankfurterko!
Podpisuję się całkowicie pod tym co napisała Nowa. Osobiście nie zdecydowałabym się na transfer zarodków 3 dniowych, zwłaszcza przy procesurze z AK.
Daj znać jaką finalnie podejmiecie wspólnie z lekarzem decyzję. Powodzenia.
zadzwonie do nich i jescze raz to przegadam. dzieki wielkie za odpwoeidzWiosnyFanka lubi tę wiadomość
Część dziewczynki dawno nie pisałam ale czytałam co tu się działo. Samopoczucie beznadziejne mdłości dopisują ale jest serducho 🥰🥰🥰
Claudia ładne jaja z ta beta to aż nie do wiary żeby w diagnostyce takie rzeczy się działy.Klaudersenn, Mati W., Saimi, monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam
Nie uzyskalam nic u nich z KD oprócz jednego transferu 3- dniowca.
Najlepsza moja decyzja😀Frankfurterka lubi tę wiadomość
[/url]
-
happilyeverafter wrote:Cześć! Znam ten ból, my też próbowaliśmy na swoich komórkach przez 2 lata i w końcu KD. Może tym razem się uda🤞 Kochana uważam że lepiej jakby transferowali jednak blastki 5-dniowe, może spróbuj porozmawiać z lekarką? U kogo jesteście? My zaczynaliśmy w Novum u dr Lewandowskiego, ja ich nie mogę polecić niestety. Powodzenia w staraniach 🍀❤️
Frankfurterka lubi tę wiadomość
[/url]
-
Swoboda wrote:Część dziewczynki dawno nie pisałam ale czytałam co tu się działo. Samopoczucie beznadziejne mdłości dopisują ale jest serducho 🥰🥰🥰
Claudia ładne jaja z ta beta to aż nie do wiary żeby w diagnostyce takie rzeczy się działy.
Fantastycznie, gratulacje 💚 Mdłości współczuje.Frankfurterka lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hope_89 wrote:Napisz coś więcej, ja uciekłam z Novum w marcu ubiegłego roku.
Nie uzyskalam nic u nich z KD oprócz jednego transferu 3- dniowca.
Najlepsza moja decyzja😀
Teraz to naprawde wpadłamw panikę.
My podchodzilizmy dotatd do IVF w Niemczech ale tam nie mozna wykorzystywac komórek z dawstwa i trzeba jechzc zagranice. Pomyslałam ze Pl jest ok i polecono mi Novum.
Bylismy u nich w czerwcu zeszłego roku, czekalismy 3 miesiace na znalezienei dawczyni, i na poczatku wrzesnia przyjechalismy na wizyte do rozppczecia transferu. Przepisali nam lekarstwa, wziełam juz nawet 2 zastrzyki decapeptylu ale w mmieszyczasie przyszły wyniki tarczycy z Novum i moaj endo w DE powiedziałą ze z takimi wartosciami nie mam szans na ciaze.
Zadzwoniłam do Novum i lekarka powiedział ze jak che to moge przerwac przygotowania do transferu, a jak chce to kontynuowac, to moja decyzja.
Weic przerwalismy, wyrównałąm tarczyce i teraz w styczniu wrocilismy do przygotowan do transferu. Ale mam poczucie totalnej masówki i toalnego braku zaintersowania.
Twierdza ze 3 dla mrozonych zarodków lepiej jest transferowac 3dniowe bo sordowisko macicy jest przyjazniejsze ale mowiac szczerze to nie wiem w co wierzyc.
Wpadam w panike
Swoboda wrote:Część dziewczynki dawno nie pisałam ale czytałam co tu się działo. Samopoczucie beznadziejne mdłości dopisują ale jest serducho 🥰🥰🥰
Gratulacje
Claudia ładne jaja z ta beta to aż nie do wiary żeby w diagnostyce takie rzeczy się działy.
Cześć kochana dawno Cię tu nie było! Cieszę się ze piszesz
Tak jaja...
Jestem mega ciekawa co powie mi lekarz na wizycie a propos tej bety. Czy tez powie ze błąd labu, czy może stwierdzi ze z tak dużej bety po dwóch dniach mogło spaść poniżej 1. Chociaż, ciekawe jak skomentuje negatywne od początku testy.
Widzę się z nim dopiero w 11-13 dc, a miesiączki jeszcze nie dostałam wiec czekam.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔