X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny mam wynik bety 248 !!!!! 🍀🤞💕🤞🍀💕 Nie wierzę w to po prostu ❤️ Martwi mnie tylko progesteron 15,5. Zatem spadł albo jakoś mi badanie inaczej wylapalo. A co jeśli spada po prostu? Może tak być jak beta rośnie ale progesteron nie jest wystarczający? Badanie robiłam o 11 a rano wzięłam tylko Duphaston (8 rano) a utrogestan 2x200mg o 10, więc czy możliwe że badanie go po prostu nie wylapalo?

Gratulacje! Niech nadal pięknie rośnie 🥰

happilyeverafter, Frankfurterka lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można współżyć po ciąży biochemicznej? A przed kolejnym transferem ? Chociaż u mnie to pewnie nawet biochemicznej nie było.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny czy można współżyć po ciąży biochemicznej? A przed kolejnym transferem ? Chociaż u mnie to pewnie nawet biochemicznej nie było.

Mozna, ale uwierz mi ze u Ciebie biochemu nie bylo. No nie ma takiej opcji bo jak pisalysmy wielokrotnie, beta nie spada z setek do zera na pstrykniecie. To trwa pare dni i testy sie robia coraz jasniejsze a nie nagle biale. Nie z takiej wartosci. Ja mialam bete w biochemicznej raptem kilkadziesiat i pare dni mi testy jasnialy nim byl czysty calkowicie. Mialas pomylke laba, te testy nie byly biale bez powodu. Nie ruszylo, obstawiam ze zarodek mogl pasc zanim sie przeksztalcil w blastke i nie podjal prob implantacji. Nawet na wyniku mialas znak mniejszosci a to oznacza, ze wartosc prawie nie do wykrycia, mniej niz ich zakres referencyjnosci najnizszego mozliwego pomiaru.

Teraz sie skup na nastepnym transferze, tego odnotuj jako nieudany. Zaraz przyjdzie okres, zaczniesz przygotowania i bedzie ok. Trzymac kciuki za zarodki i do przodu 🙂

Claudia Ferrari, WiosnyFanka, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 10 lutego 2024, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Mozna, ale uwierz mi ze u Ciebie biochemu nie bylo. No nie ma takiej opcji bo jak pisalysmy wielokrotnie, beta nie spada z setek do zera na pstrykniecie. To trwa pare dni i testy sie robia coraz jasniejsze a nie nagle biale. Nie z takiej wartosci. Ja mialam bete w biochemicznej raptem kilkadziesiat i pare dni mi testy jasnialy nim byl czysty calkowicie. Mialas pomylke laba, te testy nie byly biale bez powodu. Nie ruszylo, obstawiam ze zarodek mogl pasc zanim sie przeksztalcil w blastke i nie podjal prob implantacji. Nawet na wyniku mialas znak mniejszosci a to oznacza, ze wartosc prawie nie do wykrycia, mniej niz ich zakres referencyjnosci najnizszego mozliwego pomiaru.

Teraz sie skup na nastepnym transferze, tego odnotuj jako nieudany. Zaraz przyjdzie okres, zaczniesz przygotowania i bedzie ok. Trzymac kciuki za zarodki i do przodu 🙂

No właśnie tak jak myślałam :) to tez jest możliwe ze miesiaczka może nie będzie dzięki temu dużo bardziej obfita czy bolesna. Taka mam nadzieje :)

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy test pink super czuły (robiony wczoraj) może pokazać mocniejsza kreskę niż niebieski facelle (z dziś rana)?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny czy test pink super czuły (robiony wczoraj) może pokazać mocniejsza kreskę niż niebieski facelle (z dziś rana)?

Daj spokój z testami bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować. Masz odlotową betę i to się liczy 🚀🚀🚀 Gratuluję 💚

Co do proga to powinni ci coś dorzucić bo trochę niski.

happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Może oczywiście, nie można w żadnym przypadku porównywać 2 marek a już na pewno nie przy takiej dobrej becie. Jak masz betę 10-30-70 to to widać na testach ale jak był taki piękny wystrzał u Ciebie to po prostu kreska będzie i tyle.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia - okres czy po biochem czy nieudanym transferze jest taki sam - będziesz mieć bardziej obfity na pewno - bo to wynika z cyklu sztucznego, na którym zbudowałas grube endometrium , które się musi zlusczyc. Odczujesz to zwłaszcza,.bo wcześniej z tego co pamiętam byłaś na tabletkach anty. I nie będzie to nic dziwnego absolutnie.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Może oczywiście, nie można w żadnym przypadku porównywać 2 marek a już na pewno nie przy takiej dobrej becie. Jak masz betę 10-30-70 to to widać na testach ale jak był taki piękny wystrzał u Ciebie to po prostu kreska będzie i tyle.

Dziękuję ❤️ Jestem spokojna, teraz obserwuję proga, mam ustalone z dr że jak po powtórce (dziś) będzie poniżej 20 to dajemy 2x prolutex.

Trzymam teraz mocne kciuki Dziewczyny za Was, wierzcie mi szczęście jest bliżej niż Wam się wydaje 💕💕💕 🤞🍀🤞🍀🤞🍀

Cherry78, monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    poczatek brzmi jak moja historia. ja tez mam poczucie ze cos jest nie tak z ta kliniką. czytałm rozne opinie w intenecie i same achy i ochy. Plus jescze znajoma wiec weszlismy w ciemno.

co do kosztów to sie zgadzam - pałcimy masakryczne pienieadze za wszystko, za kazda rozmowe telefoniczna, za badania, nic nie jest wliczone w cenie pakietu. i mam wrazenie ze nikt tych badan nie oglada.

Niestety jestesmy troche uwiezieni - w czwartek mamy transfer. mam nadzieje ze jakims cudem sie uda ale jezeli nie to mnie nigdy wiecej nie zobacza.

Edit: ah, nasza dawczyni tez jest z Ukrainy
    Polecam invicta z czystym sumieniem...byliśmy invimed ,novuum totalna porażka..Invicta wszystko ogarnęła perfekt...jak nasz pytania pytaj śmiało...Lewandowski stary niekentuje jego zachowania...novuum to masówka i tyle mają Cię w dupie..zero empatii..podali mi bez kontroli usg zarodka..
    Z Invicta jestem szczęśliwą mama obecnie 3 miesiesiecznego maluszka..;-)

Frankfurterka lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, sprawdziłam po 1 dniu ten progesteron, teraz 19,2 beta 318 (12dpt). Czy wszystko ok? Myślicie że włączać ten dodatkowy prolutex? Będę brać wtedy 5 zastrzyków wieczorem (neoparin i 2 x prolutex dzielony każdy na 2 strzykawki insulinowki).

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Daj spokój z testami bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować. Masz odlotową betę i to się liczy 🚀🚀🚀 Gratuluję 💚

Co do proga to powinni ci coś dorzucić bo trochę niski.
    Mi lekarz mówił że 10 to norma...a ja np.zawdze musiałam mieć powyżej 20 bo inaczej plamiłam...

Wysłany: 10 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie cały czas mysle ze z tych 3 zarodków może się zrobić jedna blastocysta albo żadna.... i wtedy na nowo szukają dawczynie...akurat nam sie poszczęściło ze tą dopasowali nam szybko bo w miesiąc. Ale mamy umowę bez gwarancji czasowej. Czyli nawet mogą szukać i rok.

Czy któraś z Was, miała więcej niż jedną dawczynie? :(

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny, tak sobie cały czas mysle ze z tych 3 zarodków może się zrobić jedna blastocysta albo żadna.... i wtedy na nowo szukają dawczynie...akurat nam sie poszczęściło ze tą dopasowali nam szybko bo w miesiąc. Ale mamy umowę bez gwarancji czasowej. Czyli nawet mogą szukać i rok.

My mieliśmy propozycje dwóch, jedna szybciej w Lublinie (zgodność fenotypu, grupy krwi, studentka, młoda) a druga z Warszawy (nasze miasto i tutaj podobnie fenotypy itp ale koordynator jak przyszłam do kliniki w tej sprawie powiedziała że była dziewczyna niedawno że chciałaby zostać dawczynią i że jest totalnie do mnie podobna, ale musimy na nią trochę poczekać bo dopiero robi badania, jeszcze myśli nad tym itp, i powiem Wam że raz mieliśmy wizytę i koordynator wysprzegliła się że dawczyni ma wizytę tego samego dnia i faktycznie mój mąż widział wtedy dziewczynę bardzo podobną do mnie, to pewnie była ona bo była speszona i przyglądała się mocno nam, ja jej nie widziałam) i to na nią zdecydowaliśmy się zaczekać (jakoś 1,5 miesiąca różnicy). I właśnie to ta druga dziewczyna dała nam 4 blastocysty i druga z nich teraz została podana.

A Wy stoicie przed takim wyborem? Wydaje mi się że jeżeli tylko trochę odpuścicie zgodność fenotypów to znajdą Wam szybko dawczynię. U nas oczy brązowe, zielone i niebieskie (córka ma po dziadkach) więc nie upieraliśmy się na moich czy coś i od razu było łatwiej.

Wysłany: 11 lutego 2024, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze jedno pytanie do Was ❤️

Jak robiłam ten 1 wynik bety, co wyszedł fałszywie wysoki, to zrobiłam przy okazji progesteron i morfologie.
    I w morfologii wyszły mi lekko podwyższone limfocyty (nigdy w badaniach nie wychodziły ni podwyższone). leukocyty były w srodku normy, a zawsze miałam dolną granice albo czasem nawet obniżone. Czy to z powodu przyjmowania Entercolonu? Czy to miało coś wspólnego z podaniem zarodka ?

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A mam jeszcze jedno pytanie do Was ❤️

Jak robiłam ten 1 wynik bety, co wyszedł fałszywie wysoki, to zrobiłam przy okazji progesteron i morfologie.
    I w morfologii wyszły mi lekko podwyższone limfocyty (nigdy w badaniach nie wychodziły ni podwyższone). leukocyty były w srodku normy, a zawsze miałam dolną granice albo czasem nawet obniżone. Czy to z powodu przyjmowania Entercolonu? Czy to miało coś wspólnego z podaniem zarodka ?
    A jaki miałaś ten poziom ? Jeśli nie miałaś infekcji to tak, mógł to spowodować steryd. Ale też nie miałaś jakiejś dużej dawki, żeby to przekroczenie mogło być znaczące.
    Tu przykładowy artykuł: https://www.ebmconsult.com/articles/glucocorticoid-wbc-increase-steroids.

A co do ewentualnej nowej dawczyni - nic Cię nie wiąże z daną klinika, żeby w razie kolejnej procedury czekać długo na komórki. U nas w kraju są kliniki z dużymi bankami lub możesz jechać do Czech.

Wysłany: 11 lutego 2024, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres :D podjęłam się najlepszego ze sposobów na przyspieszenie :P
    Także mogę zacząć liczyć dni do wizyty monitorującej endo.

happilyeverafter, monester, Nowa na forum, Nefertiti89, Trinity_Nea, Frankfurterka lubią tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

U nas pierwsza procedura (pierwsza dawczyni i 3 blastki) nieudana. Przy drugim podejściu poprosiłam o dawczynię z potwierdzeniem płodności (czyli swoje dziecko lub dawstwa). Za każdym razem były to świeże komórki, nie wiem jak pierwsza ale druga Polka, wiek 21 lat. Za każdym razem czekaliśmy około 3 miesięcy od podpisania dokumentów do punkcji.
    Edit: przy drugim podejściu dopłaciliśmy do wszystkich komórek, finalnie wyszło tyle samo blastek czyli 3, pierwsza dała ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 11:22

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dostałam okres :D podjęłam się najlepszego ze sposobów na przyspieszenie :P
    Także mogę zacząć liczyć dni do wizyty monitorującej endo.

Zazdro... ja nadal nie dostałam 😒

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia- no to teraz czekamy na kolejne podejscie, oby tym razem to bylo to 🙂
    Wlasnie, mialas info czy Twoja dawczyni ma dzieci (swoje lub z dawstwa? ). Ja akurat nie podchodzilam w Polsce bo zalezalo mi na swiezych komorkach, czasie i gwarancji jak najlepszych zarowkow, ale bardzo wazne dla mnie bylo zeby miala potwierdzona plodnosc. Pierwsza propozycje odrzucilam wlasnie dlatego ze byla nowa, pozniej wybralam kolejna a ostatecznie dopiero 3 (przez przypadek) byla wlasnie ta.

Happy- piekne bety, super przyrost. Bedzie dobrze ! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 11:43

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ