In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny mam wynik bety 248 !!!!! 🍀🤞💕🤞🍀💕 Nie wierzę w to po prostu ❤️ Martwi mnie tylko progesteron 15,5. Zatem spadł albo jakoś mi badanie inaczej wylapalo. A co jeśli spada po prostu? Może tak być jak beta rośnie ale progesteron nie jest wystarczający? Badanie robiłam o 11 a rano wzięłam tylko Duphaston (8 rano) a utrogestan 2x200mg o 10, więc czy możliwe że badanie go po prostu nie wylapalo?
Gratulacje! Niech nadal pięknie rośnie 🥰happilyeverafter, Frankfurterka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dziewczyny czy można współżyć po ciąży biochemicznej? A przed kolejnym transferem ? Chociaż u mnie to pewnie nawet biochemicznej nie było.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny czy można współżyć po ciąży biochemicznej? A przed kolejnym transferem ? Chociaż u mnie to pewnie nawet biochemicznej nie było.
Mozna, ale uwierz mi ze u Ciebie biochemu nie bylo. No nie ma takiej opcji bo jak pisalysmy wielokrotnie, beta nie spada z setek do zera na pstrykniecie. To trwa pare dni i testy sie robia coraz jasniejsze a nie nagle biale. Nie z takiej wartosci. Ja mialam bete w biochemicznej raptem kilkadziesiat i pare dni mi testy jasnialy nim byl czysty calkowicie. Mialas pomylke laba, te testy nie byly biale bez powodu. Nie ruszylo, obstawiam ze zarodek mogl pasc zanim sie przeksztalcil w blastke i nie podjal prob implantacji. Nawet na wyniku mialas znak mniejszosci a to oznacza, ze wartosc prawie nie do wykrycia, mniej niz ich zakres referencyjnosci najnizszego mozliwego pomiaru.
Teraz sie skup na nastepnym transferze, tego odnotuj jako nieudany. Zaraz przyjdzie okres, zaczniesz przygotowania i bedzie ok. Trzymac kciuki za zarodki i do przodu 🙂Claudia Ferrari, WiosnyFanka, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Mozna, ale uwierz mi ze u Ciebie biochemu nie bylo. No nie ma takiej opcji bo jak pisalysmy wielokrotnie, beta nie spada z setek do zera na pstrykniecie. To trwa pare dni i testy sie robia coraz jasniejsze a nie nagle biale. Nie z takiej wartosci. Ja mialam bete w biochemicznej raptem kilkadziesiat i pare dni mi testy jasnialy nim byl czysty calkowicie. Mialas pomylke laba, te testy nie byly biale bez powodu. Nie ruszylo, obstawiam ze zarodek mogl pasc zanim sie przeksztalcil w blastke i nie podjal prob implantacji. Nawet na wyniku mialas znak mniejszosci a to oznacza, ze wartosc prawie nie do wykrycia, mniej niz ich zakres referencyjnosci najnizszego mozliwego pomiaru.
Teraz sie skup na nastepnym transferze, tego odnotuj jako nieudany. Zaraz przyjdzie okres, zaczniesz przygotowania i bedzie ok. Trzymac kciuki za zarodki i do przodu 🙂
No właśnie tak jak myślałamto tez jest możliwe ze miesiaczka może nie będzie dzięki temu dużo bardziej obfita czy bolesna. Taka mam nadzieje
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Dziewczyny czy test pink super czuły (robiony wczoraj) może pokazać mocniejsza kreskę niż niebieski facelle (z dziś rana)?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
happilyeverafter wrote:Dziewczyny czy test pink super czuły (robiony wczoraj) może pokazać mocniejsza kreskę niż niebieski facelle (z dziś rana)?
Daj spokój z testami bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować. Masz odlotową betę i to się liczy 🚀🚀🚀 Gratuluję 💚
Co do proga to powinni ci coś dorzucić bo trochę niski.happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny czy test pink super czuły (robiony wczoraj) może pokazać mocniejsza kreskę niż niebieski facelle (z dziś rana)?
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Claudia - okres czy po biochem czy nieudanym transferze jest taki sam - będziesz mieć bardziej obfity na pewno - bo to wynika z cyklu sztucznego, na którym zbudowałas grube endometrium , które się musi zlusczyc. Odczujesz to zwłaszcza,.bo wcześniej z tego co pamiętam byłaś na tabletkach anty. I nie będzie to nic dziwnego absolutnie.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Może oczywiście, nie można w żadnym przypadku porównywać 2 marek a już na pewno nie przy takiej dobrej becie. Jak masz betę 10-30-70 to to widać na testach ale jak był taki piękny wystrzał u Ciebie to po prostu kreska będzie i tyle.
Dziękuję ❤️ Jestem spokojna, teraz obserwuję proga, mam ustalone z dr że jak po powtórce (dziś) będzie poniżej 20 to dajemy 2x prolutex.
Trzymam teraz mocne kciuki Dziewczyny za Was, wierzcie mi szczęście jest bliżej niż Wam się wydaje 💕💕💕 🤞🍀🤞🍀🤞🍀Cherry78, monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Frankfurterka wrote:poczatek brzmi jak moja historia. ja tez mam poczucie ze cos jest nie tak z ta kliniką. czytałm rozne opinie w intenecie i same achy i ochy. Plus jescze znajoma wiec weszlismy w ciemno.
co do kosztów to sie zgadzam - pałcimy masakryczne pienieadze za wszystko, za kazda rozmowe telefoniczna, za badania, nic nie jest wliczone w cenie pakietu. i mam wrazenie ze nikt tych badan nie oglada.
Niestety jestesmy troche uwiezieni - w czwartek mamy transfer. mam nadzieje ze jakims cudem sie uda ale jezeli nie to mnie nigdy wiecej nie zobacza.
Edit: ah, nasza dawczyni tez jest z Ukrainy
Z Invicta jestem szczęśliwą mama obecnie 3 miesiesiecznego maluszka..Frankfurterka lubi tę wiadomość
-
Drogie, sprawdziłam po 1 dniu ten progesteron, teraz 19,2 beta 318 (12dpt). Czy wszystko ok? Myślicie że włączać ten dodatkowy prolutex? Będę brać wtedy 5 zastrzyków wieczorem (neoparin i 2 x prolutex dzielony każdy na 2 strzykawki insulinowki).2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Mati W. wrote:Daj spokój z testami bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować. Masz odlotową betę i to się liczy 🚀🚀🚀 Gratuluję 💚
Co do proga to powinni ci coś dorzucić bo trochę niski.happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak sobie cały czas mysle ze z tych 3 zarodków może się zrobić jedna blastocysta albo żadna.... i wtedy na nowo szukają dawczynie...akurat nam sie poszczęściło ze tą dopasowali nam szybko bo w miesiąc. Ale mamy umowę bez gwarancji czasowej. Czyli nawet mogą szukać i rok.
Czy któraś z Was, miała więcej niż jedną dawczynie?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny, tak sobie cały czas mysle ze z tych 3 zarodków może się zrobić jedna blastocysta albo żadna.... i wtedy na nowo szukają dawczynie...akurat nam sie poszczęściło ze tą dopasowali nam szybko bo w miesiąc. Ale mamy umowę bez gwarancji czasowej. Czyli nawet mogą szukać i rok.
Czy któraś z Was, miała więcej niż jedną dawczynie?
My mieliśmy propozycje dwóch, jedna szybciej w Lublinie (zgodność fenotypu, grupy krwi, studentka, młoda) a druga z Warszawy (nasze miasto i tutaj podobnie fenotypy itp ale koordynator jak przyszłam do kliniki w tej sprawie powiedziała że była dziewczyna niedawno że chciałaby zostać dawczynią i że jest totalnie do mnie podobna, ale musimy na nią trochę poczekać bo dopiero robi badania, jeszcze myśli nad tym itp, i powiem Wam że raz mieliśmy wizytę i koordynator wysprzegliła się że dawczyni ma wizytę tego samego dnia i faktycznie mój mąż widział wtedy dziewczynę bardzo podobną do mnie, to pewnie była ona bo była speszona i przyglądała się mocno nam, ja jej nie widziałam) i to na nią zdecydowaliśmy się zaczekać (jakoś 1,5 miesiąca różnicy). I właśnie to ta druga dziewczyna dała nam 4 blastocysty i druga z nich teraz została podana.
A Wy stoicie przed takim wyborem? Wydaje mi się że jeżeli tylko trochę odpuścicie zgodność fenotypów to znajdą Wam szybko dawczynię. U nas oczy brązowe, zielone i niebieskie (córka ma po dziadkach) więc nie upieraliśmy się na moich czy coś i od razu było łatwiej.
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
A mam jeszcze jedno pytanie do Was ❤️
Jak robiłam ten 1 wynik bety, co wyszedł fałszywie wysoki, to zrobiłam przy okazji progesteron i morfologie.
I w morfologii wyszły mi lekko podwyższone limfocyty (nigdy w badaniach nie wychodziły ni podwyższone). leukocyty były w srodku normy, a zawsze miałam dolną granice albo czasem nawet obniżone. Czy to z powodu przyjmowania Entercolonu? Czy to miało coś wspólnego z podaniem zarodka ?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:A mam jeszcze jedno pytanie do Was ❤️
Jak robiłam ten 1 wynik bety, co wyszedł fałszywie wysoki, to zrobiłam przy okazji progesteron i morfologie.
I w morfologii wyszły mi lekko podwyższone limfocyty (nigdy w badaniach nie wychodziły ni podwyższone). leukocyty były w srodku normy, a zawsze miałam dolną granice albo czasem nawet obniżone. Czy to z powodu przyjmowania Entercolonu? Czy to miało coś wspólnego z podaniem zarodka ?
Tu przykładowy artykuł: https://www.ebmconsult.com/articles/glucocorticoid-wbc-increase-steroids.
A co do ewentualnej nowej dawczyni - nic Cię nie wiąże z daną klinika, żeby w razie kolejnej procedury czekać długo na komórki. U nas w kraju są kliniki z dużymi bankami lub możesz jechać do Czech. -
Dostałam okres
podjęłam się najlepszego ze sposobów na przyspieszenie
Także mogę zacząć liczyć dni do wizyty monitorującej endo.happilyeverafter, monester, Nowa na forum, Nefertiti89, Trinity_Nea, Frankfurterka lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny, tak sobie cały czas mysle ze z tych 3 zarodków może się zrobić jedna blastocysta albo żadna.... i wtedy na nowo szukają dawczynie...akurat nam sie poszczęściło ze tą dopasowali nam szybko bo w miesiąc. Ale mamy umowę bez gwarancji czasowej. Czyli nawet mogą szukać i rok.
Czy któraś z Was, miała więcej niż jedną dawczynie?
Edit: przy drugim podejściu dopłaciliśmy do wszystkich komórek, finalnie wyszło tyle samo blastek czyli 3, pierwsza dała ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 11:22
-
Claudia Ferrari wrote:Dostałam okres
podjęłam się najlepszego ze sposobów na przyspieszenie
Także mogę zacząć liczyć dni do wizyty monitorującej endo.
Zazdro... ja nadal nie dostałam 😒
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Claudia- no to teraz czekamy na kolejne podejscie, oby tym razem to bylo to 🙂
Wlasnie, mialas info czy Twoja dawczyni ma dzieci (swoje lub z dawstwa? ). Ja akurat nie podchodzilam w Polsce bo zalezalo mi na swiezych komorkach, czasie i gwarancji jak najlepszych zarowkow, ale bardzo wazne dla mnie bylo zeby miala potwierdzona plodnosc. Pierwsza propozycje odrzucilam wlasnie dlatego ze byla nowa, pozniej wybralam kolejna a ostatecznie dopiero 3 (przez przypadek) byla wlasnie ta.
Happy- piekne bety, super przyrost. Bedzie dobrze ! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 11:43
happilyeverafter lubi tę wiadomość