In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefertiti89 wrote:Zazdro... ja nadal nie dostałam 😒
Naprawdę polecam po prostu sex. Raz wystarczyłood dawna wiadomo ze przyspiesza okres.
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Mysza123 wrote:Claudia- no to teraz czekamy na kolejne podejscie, oby tym razem to bylo to 🙂
Wlasnie, mialas info czy Twoja dawczyni ma dzieci (swoje lub z dawstwa? ). Ja akurat nie podchodzilam w Polsce bo zalezalo mi na swiezych komorkach, czasie i gwarancji jak najlepszych zarowkow, ale bardzo wazne dla mnie bylo zeby miala potwierdzona plodnosc. Pierwsza propozycje odrzucilam wlasnie dlatego ze byla nowa, pozniej wybralam kolejna a ostatecznie dopiero 3 (przez przypadek) byla wlasnie ta.
Happy- piekne bety, super przyrost. Bedzie dobrze ! 🥰
NowaNaForum, Myszka
Tak miałam potwierdzoną płodność- ma jedno dziecko naturalnie poczęte oczywiście.
Tyle ze miała 34lata. Rok ode mnie młodsza.
I później zaczęłam się zastanawiać, czy właśnie dlatego tak szybko się nie znalazła dla mnie (miesiąc tyko czekałam) bo nikt nie chciał starszej dziewczyny... Bo jednak piszą, ze czym starsza kobieta tym jakość komórek słabsza. Może urodziła swoje dziecko jak jeszcze miała mocniejsze komórki.
Samo to, ze miałam na starcie 9 komórek, z czego 4 padły, a reszta to średniej jakości- klasa B. Nawet jednej nie miałam A.
A widzisz Mysza, miałaś blastocysty a mimo wszystko lipa.. a jakiej były klasy te blastki? A jakiej te z udanego transferu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 12:01
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:NowaNaForum, Myszka
Tak miałam potwierdzoną płodność- ma jedno dziecko naturalnie poczęte oczywiście.
Tyle ze miała 34lata. Rok ode mnie młodsza.
I później zaczęłam się zastanawiać, czy właśnie dlatego tak szybko się nie znalazła dla mnie (miesiąc tyko czekałam) bo nikt nie chciał starszej dziewczyny... Bo jednak piszą, ze czym starsza kobieta tym jakość komórek słabsza. Może urodziła swoje dziecko jak jeszcze miała mocniejsze komórki.
Samo to, ze miałam na starcie 9 komórek, z czego 4 padły, a reszta to średniej jakości- klasa B. Nawet jednej nie miałam A.
A widzisz Mysza, miałaś blastocysty a mimo wszystko lipa.. a jakiej były klasy te blastki? A jakiej te z udanego transferu?
Wiek ma znaczenie ale nie zawsze. Moja akurat mloda bo 24 lata, ale Czesi maja mlodziutkie dziewczyny, glownie sporo przed 30. Widzisz, ja plodnosc stracilam w wieku 25 lat a moja mama mnie urodzila majac prawie 40... Kazdy przypadek inny.
Ja mialam tylko jedno podejscie do kd. Po prostu z propozycji dawczyni dopiero 3 byla ta ktora mi dala zarodki. Pierwsza ja odrzucilam bo nie miala dzieci, druga zaakceptowalam ale w dniu punkcji sie dowiedzialam, ze nie miala jajeczek, wtedy tez powiedzieli mi ze spokojnie bo stymulowali kilka podobnych na raz z moim fenotypem(takie ich zabezpieczenie w razie co wlasnie). Cala procedura szla bez zmian po prostu byla inna dawczyni ale chyba najbardziej dopasowana i dala mi coreczke wiec tak mialo byc ❤️
Tak wiec mialam jedna procedure z dawczynia- 13 komorek- 12 sie zaplodnilo- 7 blastek wyszlo. Pierwszy transfer swiezy to byla biochemiczna, z drugiego transferu mam dziecko.
Wszystkie blastki mam bardzo dobrej jakosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 12:17
-
Mysza123 wrote:Happy- piekne bety, super przyrost. Bedzie dobrze ! 🥰
Dziękuję Mysza ❤️ strasznie boję się czy wszystko będzie dobrze.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia Ferrari wrote:Naprawdę polecam po prostu sex. Raz wystarczyło
od dawna wiadomo ze przyspiesza okres.
Jednak pomału @ zaczyna się rozkręcać 😅 Na razie brązowe plamienieClaudia Ferrari, Trinity_Nea, Frankfurterka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Mysza tak w ogole to jak oni mogli zaproponować Ci dawczynie bez potwierdzenia Płodności? To tak w ogole można ? Z tego co pamietam, to my mieliśmy w umowie zawarte ze dawczyni musi mieć chociaż jedno swoje dziecko naturalnie poczęte.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Mysza tak w ogole to jak oni mogli zaproponować Ci dawczynie bez potwierdzenia Płodności? To tak w ogole można ? Z tego co pamietam, to my mieliśmy w umowie zawarte ze dawczyni musi mieć chociaż jedno swoje dziecko naturalnie poczęte.
Polityka klinik jest naprawdę różna. Dlatego tak ważne jest wybranie miejsca, które da nam największe prawdopodobieństwo procedury zakończonej sukcesem. Wnikliwa weryfikacja, szukanie opinii czy czytanie o doświadczeniach innych to według mnie punkt wyjścia (oczywiście żeby nie było - sama również na swojej drodze wybrałam swego czasu nieodpowiednie miejsce).
To tak samo jakby zapytać Ciebie "jak klinika mogła zaproponować Ci zarodki trzydniowe, a nie blastocysty" przy procedurze z AK...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 14:39
Trinity_Nea, Frankfurterka lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Claudia Ferrari wrote:Mysza tak w ogole to jak oni mogli zaproponować Ci dawczynie bez potwierdzenia Płodności? To tak w ogole można ? Z tego co pamietam, to my mieliśmy w umowie zawarte ze dawczyni musi mieć chociaż jedno swoje dziecko naturalnie poczęte.
Jak to sie mowi, zawsze musi byc ten jej pierwszy raz zeby moc pozniej ja zaznaczyc jako ta z potwierdzona plodnoscia. Tak wiec musi sie trafic para ktora da jej ta szanse, ja nie chcialam, powiedzialam ze zalezy mi na tym by dzieci byly. To w wiekszosci mlode dziewczyny, studentki ktore tak sobie dorabiaja wiec bardzo czesto swoich dzieci jeszcze nie maja. Nie robili problemu, za chwilke dostalam kolejna kandydatke 🙂. Ta ktora jajeczek nie miala- miala dzieci i ciaze z dawstwa. Ostateczna z ktora sie procedura powiodla tez byla sprawdzona.
To byly kandytatki wiec moglam wybierac i przebierac jak tylko chcialam. Nie wydluzalo to czasu rozpoczecia cale szczescie.
Mowisz ze mieliscie w umowie ze dawczyni musi miec swoje dziecko poczete naturalnie- to tez daje odpowiedz dlaczego u Was sa starsze dawczynie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 14:56
Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny ja już zakończyłam swoją przygodę z in vitro i pozostało mi bardzo dużo leków. Nie chce już na nie patrzeć. Mam gonapeptyl -8 fiolek ważny czerwiec 2025, doxycykiny całe opakowanie (lipiec 2027), orungal całe opakowanie luty 2026, Luteina 200 dopochwowa 120 tabletek ważna sierpień 2025, Luteina 50 podjęzykowa 135 tabletek ważna marzec 2026, resveratrol pół opakowania ważny październik 2025 i wiesiołek kapsułki 30 tabletek ważny grudzień 2024. Jeśli któraś z Was potrzebuje to proszę o kontakt.
-
Dziewczyny teraz się zastanawiam od kiedy liczyć 1 dzień miesiączki 🤔 Tak przed 15 pojawiła się krew.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Dziewczyny teraz się zastanawiam od kiedy liczyć 1 dzień miesiączki 🤔 Tak przed 15 pojawiła się krew.
Dzis 1 dzien.Nefertiti89 lubi tę wiadomość
-
Nefertiti89 wrote:Dziewczyny teraz się zastanawiam od kiedy liczyć 1 dzień miesiączki 🤔 Tak przed 15 pojawiła się krew.
Od dziś, jako 1 dc.Nefertiti89 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Dzięki dziewczyny! Jakiś strach mnie obleciał, że to już 😳
Frankfurterka lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Dzięki dziewczyny! Jakiś strach mnie obleciał, że to już 😳
Nowy miesiąc, nowa szansa. Trzymam kciuki, żeby to okazał się TEN cykl.
Planujesz jutro przed włączeniem Estrofemu sprawdzić poziom progesteronu i estradiolu?Nefertiti89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Nowy miesiąc, nowa szansa. Trzymam kciuki, żeby to okazał się TEN cykl.
Planujesz jutro przed włączeniem Estrofemu sprawdzić poziom progesteronu i estradiolu?
O Boże, dziękuję za przypomnienie! ❤️ Faktycznie miałam to sprawdzic. Wyleciało mi z głowy 🤦♀️ Klinika nic nie wspominała, ale chyba lepiej zobaczyć.
To pójdę do laboratorium i po badaniu zacznę brać estrofem.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Ja tez od jutra zaczynam branie leków. Znowu Nefretiti idziemy w parze 💪🏼💪🏼❤️❤️.
Mi tez nic nie mówili żeby zbadać poziom przed braniem leków.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Ja tez od jutra zaczynam branie leków. Znowu Nefretiti idziemy w parze 💪🏼💪🏼❤️❤️.
Mi tez nic nie mówili żeby zbadać poziom przed braniem leków.
To będziemy się wspierać 😁 Oby tym razem zaświeciło dla nas słońce 🌞
Ja jutro sprawdzę poziom progesteronu i estradiolu.WiosnyFanka, Trinity_Nea, Claudia Ferrari, happilyeverafter lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Bunia1 wrote:Cześć, dziewczyny ja już zakończyłam swoją przygodę z in vitro i pozostało mi bardzo dużo leków. Nie chce już na nie patrzeć. Mam gonapeptyl -8 fiolek ważny czerwiec 2025, doxycykiny całe opakowanie (lipiec 2027), orungal całe opakowanie luty 2026, Luteina 200 dopochwowa 120 tabletek ważna sierpień 2025, Luteina 50 podjęzykowa 135 tabletek ważna marzec 2026, resveratrol pół opakowania ważny październik 2025 i wiesiołek kapsułki 30 tabletek ważny grudzień 2024. Jeśli któraś z Was potrzebuje to proszę o kontakt.
Cześć. Z tekstu wnioskuję, że nie poszło dobrze... Napiszesz coś więcej?"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Dziewczyny mam tą miesiaczke mega mega obfita- w końcu na tabletkach nie miałam nigdy takiego endometrium grubego. Czy mogę zażyć cyclo3Forte? Na tabletkach anty jak byłam i czasem (raz, dwa razy do roku) miałam okres lekko obfity to lekarz mi polecał. A jak teraz ?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny mam tą miesiaczke mega mega obfita- w końcu na tabletkach nie miałam nigdy takiego endometrium grubego. Czy mogę zażyć cyclo3Forte? Na tabletkach anty jak byłam i czasem (raz, dwa razy do roku) miałam okres lekko obfity to lekarz mi polecał. A jak teraz ?
Trinity_Nea lubi tę wiadomość