In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, Happy, może Ty uratujesz ten dzień.. ? 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 20:26
happilyeverafter lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Rozmawiałam z pielęgniarką która pracuje w laboratorium ale innym. Powiedziała że nie mógł być błąd na zasadzie Przecinka dlatego że wynik drukuje maszyna. Nie mogła też pomylić się maszyna aż o ponad 100. Więc jedynym wytłumaczeniem jest pomyłka wyników jeżeli chodzi o osoby. Teraz wyobraźcie sobie że jakaś dziewczyna dostała moją pierwszą tak naprawdę negatywną bete mimo że jest w ciąży - a o tym nie wie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 20:29
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Rozmawiałam z pielęgniarką która pracuje w laboratorium ale innym. Powiedziała że nie mógł być błąd na zasadzie Przecinka dlatego że wynik drukuje maszyna. Nie mogła też pomylić się maszyna aż o ponad 100. Więc jedynym wytłumaczeniem jest pomyłka wyników jeżeli chodzi o osoby. Teraz wyobraźcie sobie że jakaś dziewczyna dostała moją pierwszą tak naprawdę negatywną bete mimo że jest w ciąży - a o tym nie wie.
-
Dziewczyny przepraszam że tak spytam o kasę,
Ale wcześniej o tym nie myślałam myśląc ze może się uda za 1 razem.
2 dni po transferze, dostaliśmy fakturę 1400zl za jakby roczny okres przechowywania zarodków. (Jeszcze jest termin wiec
Jej nie opłaciliśmy jeszcze) Ale skoro zamrożone zarodki pobędą teraz chwile,
I za 3 tyg będziemy je wszystkie rozmrażać, i Np. Uzyskamy jedna blastke a reszta do utylizacji, albo wszystkie 3 zdegradują,
To co wtedy? Bo przecież suma Summarum pobyły 1-2 miesiące a nie rok.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny przepraszam że tak spytam o kasę,
2 dni po transferze, dostaliśmy fakturę 1400zl za jakby roczny okres przechowywania zarodków. (Jeszcze jest termin wiec
I za 3 tyg będziemy je wszystkie rozmrażać, i Np. Uzyskamy jedna blastke a reszta do utylizacji, albo wszystkie 3 zdegradują,
To co wtedy? Bo przecież suma Summarum pobyły 1-2 miesiące a nie rok. -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny przepraszam że tak spytam o kasę,
To co wtedy? Bo przecież suma Summarum pobyły 1-2 miesiące a nie rok.
Większość klinik pobiera opłaty za każdy rozpoczęty rok (bez względu na to czy finalnie będzie to tylko 1 miesiąc czy 11 miesięcy).Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:No niestety, teraz będzie opłata za mrożenie, za rozmrożenie i hodowlę do 5 doby. Nie słyszałam żeby zwracali środki za niewykorzystany rok.
Mi powiedziała dziś wyraźnie Pani koordynator ze transfer 2100zl. I ze nie będziemy płacić za odmrożenie tych 3 zarodków i za robienie docblastocyty. Nawet dopytała się w klinice i faktycznie to potwierdzili.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Mi powiedziała dziś wyraźnie Pani koordynator ze transfer 2100zl. I ze nie będziemy płacić za odmrożenie tych 3 zarodków i za robienie docblastocyty. Nawet dopytała się w klinice i faktycznie to potwierdzili.
-
Claudia bardzo mi przykro 😓Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).
No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.monester, Saimi, Hope_89, WiosnyFanka, Mati W., Nefertiti89, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Nefertiti89 wrote:U nas postanowione, idziemy za ciosem 🫶 Niech tylko @ szybko przyjdzie!
Claudia i happilyeverafter kciuki za piękne bety! 🤞
Brawo Kochana 💗2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny niestety.... beta Wynik
< 1.10
mlU/ml
Claudia jak to możliwe? Koniecznie potwierdź badanie gdzieś w innym punkcie. Nie mogli się tak przecież pomylić.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Claudia Ferrari wrote:Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️❤️❤️. Jedno jest pewne. Przy następnej próbie zrobie bete dopiero w tym jednym dniu wyznaczonym przez lekarza. Zrobiłam wcześniej i niepotrzebnie miałam jakaś nadzieje.
Ale teraz ważne dla mnie Wasze zdanie co do bardzo ważnej rzeczy.....
Mianowicie:
Zostały mi 3 zarodki zamrożone. ❄️❄️❄️ wszystkie klasy B.
Chce podejść do kolejnego transferu teraz w najbliższym cyklu, z blastocystą.
I teraz mamy dwie opcje do wyboru:
1) rozmrażamy tylko jeden zarodek - patrzymy czy zrobi się z niego Blastka. jeśli nie to rozmrażamy kolejny zarodek jeśli nie to rozmrażamy trzeci zarodek. Problem polega tylko na tym że wtedy będzie to bardzo długo trwać jeśli nie uda się z pierwszym lub drugim zarodkiem. ja będę brała i brała leki a cykl mi się będzie wydłużał i wydłużaj czekając na tą jedna blaste z 3...
2) W tej opcji mamy możliwość rozmrozić wszystkie 3 zarodki Naraz. I wtedy zobaczymy ile Blastocyst się wytworzy. Jeśli przykładowo będą dwie Blastocysty to chcę żeby jedną mi podali a jedną mi zamrozili jeżeli okaże się że żaden zarodek nie przetrwa do studium Blas to cysty to chociaż będę miała szybką odpowiedź co dalej i szukanie nowej dawczyni. I wtedy wszystko ogarnięte w jednym cyklu.
Co radzicie?
Kochana nadrobiłam już co pisaliście z dziewczynami. Bardzo Ci współczuję 😔 Najgorszy ten rollercoaster, jak człowiek dostanie nadzieję to się jej trzyma a tu taka sytuacja... Tak jak dziewczyny piszą, to nie powinno mieć miejsca a oni na koniec wyjść z tego z twarzą. Brak słów.
Natomiast widzę że od razu ruszacie do ponownej walki i brawo za to 👏😘 Ja ze swojego miejsca wybrałbym opcję nr 2, żeby nie tracić czasu i wiedzieć z góry czy w ogóle będą jakieś blastki z tych 3-dniowcow. A czy macie gwarancję blastocyst u siebie w Invimedzie?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
monester wrote:Nie da się zrobić opcji numer 1 : jeśli pierwsza rozmrożona nie dotrwa do blastkcysty to cykl anulowany, a kolejne blastkcysty jeśli dotrwają są do mrożenia. Musisz progesteron zacząć brać na 3 dni przed dalszą hodowla - tak samo jak było wtedy, żeby Endo było odpowiednio zsynchronizowane. Opcja nr 2 jest bardzo dobra.
Dokładnie, też mi się wydawało że to jakieś science-fiction ta klinika wymyśliła.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Dziewczyny co za dzień 🤯 Jestem zszokowana sytuacją u Claudii, jak żyje nie słyszałam takiej historii. A z drugiej strony tak jak piszecie, najprawdopodobniej ktoś dostał wynik z beta Claudii a faktycznie jest w ciąży. Nie wiem naprawdę co gorsze.
Ja od jutra zacznę robić chyba testy sikane bo przecież do piątku oszaleje jak znów wynik mi wyślą o północy. Zobaczę czy coś pokaże test i będę sprawdzać po dniu czy ciemnieje. Błagam trzymajcie kciuki za nas i nie puszczajcie ❤️✊🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:13
Saimi, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
happilyeverafter wrote:Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).
No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:14
-
Happy gratuluje mysle ze beta piękna!
Nie, podpisujac umowę wzięliśmy bez gwarancji zarodków. Zarodków,'bo czegoś takiego jak gwarancja blastocyst to nawet nie mają.happilyeverafter lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
A tak przy okazji, byłabym jeszcze szybciej świadoma ze pomylili wyniki gdybym szybciej przeczytała to: "W czasie ciąży biochemicznej stężenie gonadotropiny kosmówkowej (beta hCG) rzadko osiąga wartości wyższe niż 100 mIU/ml". Czyli nie zdarza się raczej ze macie strzał do góry aż 153 i po 2 dobach już od razu poniżej 1. Wynik od początku musiał być niski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:23
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:A tak przy okazji, byłabym jeszcze szybciej świadoma ze pomylili wyniki gdybym szybciej przeczytała to: "W czasie ciąży biochemicznej stężenie gonadotropiny kosmówkowej (beta hCG) rzadko osiąga wartości wyższe niż 100 mIU/ml". Czyli nie zdarza się raczej ze macie strzał do góry aż 153 i po 2 dobach już od razu poniżej 1. Wynik od początku musiał być niski.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Happy, ladna beta ale mowisz ze mialas ovitrelle wiec trzeba powtorzyc i porownac wyniki bo moze delikatnie zaklamywac, ale na bank jestes w ciazy i bedzie dobrze ! 🙂 Wazne sa przyrosty, juz nie raz widzialam tu na forum bardzo niskie bety ktore pozniej ladnie odbijaly i sa z tego dzieciaki.
Ja mialam dosc fajne wyniki bety i myslisz ze sie nie stresowalam ? Tez sie mega balam ze w koncu zwolni albo zacznie spadac, pozniej o cala reszte jak to bedzie. Tak juz jest, to wieczne rozmyslanie.
Claudia- pisalysmy o tym, ze nie ma opcji zeby beta tak szybko spadla. Mnie po biochemie pare dni wartosci schodzily do dolu i testy wychodzily pozytywne, tyle ze jasnialy, a nie ze bam i w pare godzin bialo. Tu stala sie rzecz okrutna, pomylili sie i wyszlo jak wyszlo ale trzymam kciuki za nastepny cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 08:10