X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Happy, może Ty uratujesz ten dzień.. ? 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 20:26

happilyeverafter lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 7 lutego 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z pielęgniarką która pracuje w laboratorium ale innym. Powiedziała że nie mógł być błąd na zasadzie Przecinka dlatego że wynik drukuje maszyna. Nie mogła też pomylić się maszyna aż o ponad 100. Więc jedynym wytłumaczeniem jest pomyłka wyników jeżeli chodzi o osoby. Teraz wyobraźcie sobie że jakaś dziewczyna dostała moją pierwszą tak naprawdę negatywną bete mimo że jest w ciąży - a o tym nie wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 20:29

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Rozmawiałam z pielęgniarką która pracuje w laboratorium ale innym. Powiedziała że nie mógł być błąd na zasadzie Przecinka dlatego że wynik drukuje maszyna. Nie mogła też pomylić się maszyna aż o ponad 100. Więc jedynym wytłumaczeniem jest pomyłka wyników jeżeli chodzi o osoby. Teraz wyobraźcie sobie że jakaś dziewczyna dostała moją pierwszą tak naprawdę negatywną bete mimo że jest w ciąży - a o tym nie wie.
    Tak, ja też o tym pomyślałam. Ale w czasach kodów kreskowych niewiarygodne że zdarzyła się taka pomyłka.

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że tak spytam o kasę,
    Ale wcześniej o tym nie myślałam myśląc ze może się uda za 1 razem.
    2 dni po transferze, dostaliśmy fakturę 1400zl za jakby roczny okres przechowywania zarodków. (Jeszcze jest termin wiec
    Jej nie opłaciliśmy jeszcze) Ale skoro zamrożone zarodki pobędą teraz chwile,
    I za 3 tyg będziemy je wszystkie rozmrażać, i Np. Uzyskamy jedna blastke a reszta do utylizacji, albo wszystkie 3 zdegradują,
    To co wtedy? Bo przecież suma Summarum pobyły 1-2 miesiące a nie rok.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    2 dni po transferze, dostaliśmy fakturę 1400zl za jakby roczny okres przechowywania zarodków. (Jeszcze jest termin wiec
    I za 3 tyg będziemy je wszystkie rozmrażać, i Np. Uzyskamy jedna blastke a reszta do utylizacji, albo wszystkie 3 zdegradują,
    No niestety, teraz będzie opłata za mrożenie, za rozmrożenie i hodowlę do 5 doby. Nie słyszałam żeby zwracali środki za niewykorzystany rok.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Większość klinik pobiera opłaty za każdy rozpoczęty rok (bez względu na to czy finalnie będzie to tylko 1 miesiąc czy 11 miesięcy).

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 7 lutego 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No niestety, teraz będzie opłata za mrożenie, za rozmrożenie i hodowlę do 5 doby. Nie słyszałam żeby zwracali środki za niewykorzystany rok.

Mi powiedziała dziś wyraźnie Pani koordynator ze transfer 2100zl. I ze nie będziemy płacić za odmrożenie tych 3 zarodków i za robienie docblastocyty. Nawet dopytała się w klinice i faktycznie to potwierdzili.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mi powiedziała dziś wyraźnie Pani koordynator ze transfer 2100zl. I ze nie będziemy płacić za odmrożenie tych 3 zarodków i za robienie docblastocyty. Nawet dopytała się w klinice i faktycznie to potwierdzili.
    To super wiadomość, bo większość klinik ma to w cenniku.

• Atika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia bardzo mi przykro 😓

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
    Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
    Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
    Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).

No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
    Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
    Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
    Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.

monester, Saimi, Hope_89, WiosnyFanka, Mati W., Nefertiti89, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 7 lutego 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    U nas postanowione, idziemy za ciosem 🫶 Niech tylko @ szybko przyjdzie!

Claudia i happilyeverafter kciuki za piękne bety! 🤞

Brawo Kochana 💗

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 7 lutego 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny niestety.... beta Wynik
    < 1.10
    mlU/ml :(

Claudia jak to możliwe? Koniecznie potwierdź badanie gdzieś w innym punkcie. Nie mogli się tak przecież pomylić.

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️❤️❤️. Jedno jest pewne. Przy następnej próbie zrobie bete dopiero w tym jednym dniu wyznaczonym przez lekarza. Zrobiłam wcześniej i niepotrzebnie miałam jakaś nadzieje.

Ale teraz ważne dla mnie Wasze zdanie co do bardzo ważnej rzeczy.....
    Mianowicie:

Zostały mi 3 zarodki zamrożone. ❄️❄️❄️ wszystkie klasy B.

Chce podejść do kolejnego transferu teraz w najbliższym cyklu, z blastocystą.

I teraz mamy dwie opcje do wyboru:
    1) rozmrażamy tylko jeden zarodek - patrzymy czy zrobi się z niego Blastka. jeśli nie to rozmrażamy kolejny zarodek jeśli nie to rozmrażamy trzeci zarodek. Problem polega tylko na tym że wtedy będzie to bardzo długo trwać jeśli nie uda się z pierwszym lub drugim zarodkiem. ja będę brała i brała leki a cykl mi się będzie wydłużał i wydłużaj czekając na tą jedna blaste z 3...
    2) W tej opcji mamy możliwość rozmrozić wszystkie 3 zarodki Naraz. I wtedy zobaczymy ile Blastocyst się wytworzy. Jeśli przykładowo będą dwie Blastocysty to chcę żeby jedną mi podali a jedną mi zamrozili jeżeli okaże się że żaden zarodek nie przetrwa do studium Blas to cysty to chociaż będę miała szybką odpowiedź co dalej i szukanie nowej dawczyni. I wtedy wszystko ogarnięte w jednym cyklu.

Co radzicie?

Kochana nadrobiłam już co pisaliście z dziewczynami. Bardzo Ci współczuję 😔 Najgorszy ten rollercoaster, jak człowiek dostanie nadzieję to się jej trzyma a tu taka sytuacja... Tak jak dziewczyny piszą, to nie powinno mieć miejsca a oni na koniec wyjść z tego z twarzą. Brak słów.
    Natomiast widzę że od razu ruszacie do ponownej walki i brawo za to 👏😘 Ja ze swojego miejsca wybrałbym opcję nr 2, żeby nie tracić czasu i wiedzieć z góry czy w ogóle będą jakieś blastki z tych 3-dniowcow. A czy macie gwarancję blastocyst u siebie w Invimedzie?

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie da się zrobić opcji numer 1 : jeśli pierwsza rozmrożona nie dotrwa do blastkcysty to cykl anulowany, a kolejne blastkcysty jeśli dotrwają są do mrożenia. Musisz progesteron zacząć brać na 3 dni przed dalszą hodowla - tak samo jak było wtedy, żeby Endo było odpowiednio zsynchronizowane. Opcja nr 2 jest bardzo dobra.

Dokładnie, też mi się wydawało że to jakieś science-fiction ta klinika wymyśliła.

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za dzień 🤯 Jestem zszokowana sytuacją u Claudii, jak żyje nie słyszałam takiej historii. A z drugiej strony tak jak piszecie, najprawdopodobniej ktoś dostał wynik z beta Claudii a faktycznie jest w ciąży. Nie wiem naprawdę co gorsze.
    Ja od jutra zacznę robić chyba testy sikane bo przecież do piątku oszaleje jak znów wynik mi wyślą o północy. Zobaczę czy coś pokaże test i będę sprawdzać po dniu czy ciemnieje. Błagam trzymajcie kciuki za nas i nie puszczajcie ❤️✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:13

Saimi, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mieliśmy zwariowany dzień, pojechałam na krew o 11 dopiero a wyniki przyszły dosłownie o 23 (w Lux Med robiłam).
    Moja beta to 71,8 mlU/ml (chyba bardzo niska jak na 9dpt blastki, aczkolwiek przy córeczce miałam w tym samym dniu blastki 53 i ciąża szczęśliwie donoszona ❤️).
    Progesteron 21,4 (tylko! gdzie od razu pisze biorę utrogestan 800mg, duphaston 3, prolutex 1, lutinus 2). Cykl był sztuczny ale miałam ovitrelle.
    Estradiol 160 (to chyba nic nie wnosi w sumie).

No i teraz martwię się strasznie co to będzie 😔 Czy ta beta to nie drgnęła po prostu i teraz spada, tak jak progesteron? Wiem że tylko powtórzenie za 2 dni i przyrosty prawdę mi powie ale co stresu to moje 😔
    Ogólnie to czuję że coś się dzieję, piersi od samego początku bardzo tkliwe, bóle jakby okresowe od kilku dni, wcześniej kłucie w szyjce macicy.
    Dziękuję z całego serca za trzymanie kciuków ❤️❤️❤️ i błagam nie puszczajcie ich do piątku 🙏✊🍀🙏✊🍀
    Już nadrabiam wątek i patrzę co się działo a chyba sporo.
    Ale dlaczego myślisz, że strasznie niska ? Moim zdaniem jest git. Wiadomo przyrosty to z każdej wartości mogą się zepsuć, ale 72 w dniu 9 to około 110 jutro czyli mamy nasza magiczna 3 cyfrowa wartość 10 dpt. Wiem, że my lubimy panikować, ale na razie nie ma powodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:14

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy gratuluje mysle ze beta piękna! :)

Nie, podpisujac umowę wzięliśmy bez gwarancji zarodków. Zarodków,'bo czegoś takiego jak gwarancja blastocyst to nawet nie mają.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji, byłabym jeszcze szybciej świadoma ze pomylili wyniki gdybym szybciej przeczytała to: "W czasie ciąży biochemicznej stężenie gonadotropiny kosmówkowej (beta hCG) rzadko osiąga wartości wyższe niż 100 mIU/ml". Czyli nie zdarza się raczej ze macie strzał do góry aż 153 i po 2 dobach już od razu poniżej 1. Wynik od początku musiał być niski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 00:23

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A tak przy okazji, byłabym jeszcze szybciej świadoma ze pomylili wyniki gdybym szybciej przeczytała to: "W czasie ciąży biochemicznej stężenie gonadotropiny kosmówkowej (beta hCG) rzadko osiąga wartości wyższe niż 100 mIU/ml". Czyli nie zdarza się raczej ze macie strzał do góry aż 153 i po 2 dobach już od razu poniżej 1. Wynik od początku musiał być niski.
    To jest to o czym Ci pisalysmy wcześniej z Mysza- beta nie spada tak szybko. No i ta wartość była naprawdę wysoka jak na 8 dpt blastki.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy, ladna beta ale mowisz ze mialas ovitrelle wiec trzeba powtorzyc i porownac wyniki bo moze delikatnie zaklamywac, ale na bank jestes w ciazy i bedzie dobrze ! 🙂 Wazne sa przyrosty, juz nie raz widzialam tu na forum bardzo niskie bety ktore pozniej ladnie odbijaly i sa z tego dzieciaki.

Ja mialam dosc fajne wyniki bety i myslisz ze sie nie stresowalam ? Tez sie mega balam ze w koncu zwolni albo zacznie spadac, pozniej o cala reszte jak to bedzie. Tak juz jest, to wieczne rozmyslanie.

Claudia- pisalysmy o tym, ze nie ma opcji zeby beta tak szybko spadla. Mnie po biochemie pare dni wartosci schodzily do dolu i testy wychodzily pozytywne, tyle ze jasnialy, a nie ze bam i w pare godzin bialo. Tu stala sie rzecz okrutna, pomylili sie i wyszlo jak wyszlo ale trzymam kciuki za nastepny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 08:10

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ