In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona90 wrote:Jak to jest z cenami i gwarancjami w różnych klinikach ? Czytam i coś mi się wydaje że nie każda klinika podchodzi tak samo. Czemu tak często przewija się Czechy ? Rozumiem że w niektórych pakietach masz zagwarantowane że będą dwa zarodki a gdzie indziej że może się nie zapłodnić zadna komórka?
Ona90 lubi tę wiadomość
-
Ona90 wrote:Jak to jest z cenami i gwarancjami w różnych klinikach ? Czytam i coś mi się wydaje że nie każda klinika podchodzi tak samo. Czemu tak często przewija się Czechy ? Rozumiem że w niektórych pakietach masz zagwarantowane że będą dwa zarodki a gdzie indziej że może się nie zapłodnić zadna komórka?
Jeśli żadna komórka się niezaplodni dostajesz kolejny zestaw komórek.
U nas 6komorek kd +przygotowanie mnieplus 2 wizyty u dietetyka lub psychologa w cenie. Dodatkowo mrożenie nadprogamowych zarodków na rok za free w cenie. Nacięcie ah,emrioglue, flamsi w cenie,depozyt nasienia w cenie plus leki do przygotowania 2 opak.esfrofrm plus 6 opak.luthinus plus 3 weryfikacje po transferze w cenie
Dobraliśmy jeszcze selekcję nasienia za 1400zl.
26tys wszystko kosztowało
Oczywiście wszystkie badania wirusowe potrzebne do transferu mieliśmy aktualne .jeśli nie to ok 1200zl trzeba za 2 osoby doliczyć. I badania z krwi na weryfikacje Ok 120-150zl jednorazowo przy każdej weryfikacji.
Zapimialabym robiłam sama dodatkowo badanie test uma 400zl na kurczliwości macicy miałam nakurczliwa i wlew leku przy transferze mialsm atosiban 1000zl extra musieliśmy zapłacićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 19:04
Agatha45 lubi tę wiadomość
-
Czechy Reprofit - gwarancja 2 blastocyst, podobno duża skuteczność, bardzo dobre laboratorium. Jeśli okaże się ze jest tylko 1 blastka oddają 40% kasy, jeśli nie będzie żadnej proponują stymulacje innej dawczyni lub zarodek (w cenie)Ona90 lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
monester wrote:Każda klinika ma swoje zasady. Niektóre nie zajmują się szukaniem dawczyn tylko współpracują z hiszpańskim ovobankiem. Wówczas nie masz gwarancji na blastocysty bo klinika odpowiedzialności nie bierze, bo nie ona znalazła dawczynie. Ale masz pewne 6 oocytow bo już są. Invicta co teraz Ela miała procedurę ma gwarancję 1 blastocysty na 6 komórek, a gyncentrum ma gwarancję 2 na 6 komórek. Ceny są różne,najtaniej to chyba właśnie te 21-22 za całość z transferen jednym w cenie . invicta ma reklamy które mówią o 75 procent skuteczności. A Czechy wybieramy bo ja mam blisko i komórki swieze nno i w Polsce śladu nie ma w papierach - aczkolwiek to mi nie przeszkadza dopóki jest to rejestr tajny.
Bardzo dziękuję za informację. Widzę że forum to ma same tęgie głowy (i przyszłe mamy ).
Czy mam wrażenie czy jak czyta się statystyki to Invitro z kd ma większą skuteczność? I jak Waszym zdaniem wygląda średnia? Ile razy trzeba próbować?Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Asik 123 wrote:Walcz o swoje marzenia! Ja urodzę w czerwcu córkę z KD w wieku 42 lat 😊
Powodzenia 🍀
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa są mi teraz bardzo potrzebne.
Powodzenia Asik -
Ona90 wrote:Bardzo dziękuję za informację. Widzę że forum to ma same tęgie głowy (i przyszłe mamy ).
Czy mam wrażenie czy jak czyta się statystyki to Invitro z kd ma większą skuteczność? I jak Waszym zdaniem wygląda średnia? Ile razy trzeba próbować? -
Elka198321 wrote:Ja nie z Hiszpanii ale z pl z 6 komórek uzyskaliśmy 2 blastki 3bb .jedna obecnie w brzuszku 10tydzien 4dzien;-)w czwartek prenatalne
-
Ona90 wrote:Bardzo dziękuję za informację. Widzę że forum to ma same tęgie głowy (i przyszłe mamy ).
Czy mam wrażenie czy jak czyta się statystyki to Invitro z kd ma większą skuteczność? I jak Waszym zdaniem wygląda średnia? Ile razy trzeba próbować?
No i jeszcze co do Czech - każda klinika tam gwarantuje 2 blastocysty (nieprzebadane)Mati W. lubi tę wiadomość
-
Luusia wrote:Ja 43 i zostałam w tym roku mamą 😍
Luusia, pamiętam Cię z zeszłego roku z wątku Bociana 😄 Gratuluję córeczki 💚
Pamiętam jak się żaliłam, że kolejny raz nie wyszło z moich komórek , a ty mi napisałaś, że w naszym wieku najtrudniej jest uzyskać dobrej jakości komórkę. Wtedy nie bardzo chcialam w to wierzyć ale mialaś w 100% rację. Dlatego w tym roku podchodzę do KD bo z moich komórek niestety 4 razy nic nie wyszło 🤷♀️Luusia lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
monester wrote:Zdecydowanie większą skuteczność ma z komorka dawczyni. Plemnika sobie embriolog wybierze jakoś, ale cały rozwój zarodka polega na sile komórki jajowej i jej zapasie energii. Co do statystyk - wiadomo ja i pies mamy po 3 nogi, ale z kd między 40-50 procent na 1 transfer, a bez kd 20-30 na nieprzebadanym zarodku. Przebadany to jest już 50 procent. Ile razy trzeba próbować to zależy od szczęścia i indywidualnych predyspozycji. Mnie pierwszy transfer z kd się nie udał, mam nadzieję że to tylko ta statystyka...
No i jeszcze co do Czech - każda klinika tam gwarantuje 2 blastocysty (nieprzebadane)
Uda sie teraz na pewno, nie ma innej opcji Monester 🍀🤞🍀
Na wątku ewidentnie widać, że jeśli nie pierwsza to druga procedura z KD udaje się 💚monester lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Ona90 wrote:Dzień dobry wszystkim ! Jestem tutaj nowa, mój pierwszy post. Planuję na jesień inVitro z Kd w Bocianie w Poznaniu. Czy jest tutaj ktoś kto korzystał? Mam pytania także ogólne. Czy mogę je tutaj zadawać?
Byłam na wizycie, mój facet parametry ma ok, mi zostało tylko KD. W wieku 24 lal zdiagnozowano pwcj i jadę na hormonalnej zastępczej od lat. Większych chorób nie mam, nadwagę. -
Eli38 wrote:Procedure mialam robiona w Gameta w Lodzi, komorki mrozone z 6 przezylo 6, na poczatku namawiali mnie na dawczynie ze swiezymi komorkami ale nie chcialam tak dlugo czekac na dawczyniei pozniej jeszcze dodatkowo
musieliby nas sychnchronizowac, nie wiadomo ile komorek dojrzalych bedzie mozna pobrac z punkcji, no i te wszystkie badania, na ktore trzeba czekac ...jak sprowadzasz z banku masz gotowy pakiet komorek i dawczyni ma najszerszy zakres badan jaki jest mnzoliwy .
Na dobor dawczyni czekalam 2 dni, komorki dotarly po 2 tygodniach .
Jesli mi sie uda zgromadzic fundusze bede chciala powtorzyc adopcje, juz pytalam o te sama dawczynie bo chcialabym zeby moj acoreczka miala rodzenstwo. -
Nowa na forum wrote:Ze względu na szybkość też wolałabym mrożone, tylko obawiam się, że z 6 rozmroza się np 3 i nic z nich nie wyjdzie 🙁
-
monester wrote:Każda klinika ma swoje zasady. Niektóre nie zajmują się szukaniem dawczyn tylko współpracują z hiszpańskim ovobankiem. Wówczas nie masz gwarancji na blastocysty bo klinika odpowiedzialności nie bierze, bo nie ona znalazła dawczynie. Ale masz pewne 6 oocytow bo już są. Invicta co teraz Ela miała procedurę ma gwarancję 1 blastocysty na 6 komórek, a gyncentrum ma gwarancję 2 na 6 komórek. Ceny są różne,najtaniej to chyba właśnie te 21-22 za całość z transferen jednym w cenie . invicta ma reklamy które mówią o 75 procent skuteczności. A Czechy wybieramy bo ja mam blisko i komórki swieze nno i w Polsce śladu nie ma w papierach - aczkolwiek to mi nie przeszkadza dopóki jest to rejestr tajny.
Monester ty jesteś w Reprofit? Ile masz zamrożonych zarodkow ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Czy mam wrażenie czy jak czyta się statystyki to Invitro z kd ma większą skuteczność? I jak Waszym zdaniem wygląda średnia? Ile razy trzeba próbować?
Przede wszystkim wybierz klinikę, która daje jakąś gwarancję. Ja podchodziłam do pierwszej procedury z KD w Gamecie w Łodzi - dostaliśmy 7 mrożonych komórek, 6 się rozmroziło, powstała tylko 1 blastocysta (przy bardzo dobrych parametrach nasienia). Także zapłaciliśmy chyba coś około 30000 (z dojazdami do kliniki, lekami i kilkoma badaniami) i finalnie mieliśmy tylko jeden transfer - nieudany, więc zostaliśmy z niczym. Także zawsze będę powtarzała, by wybierać tylko taką klinikę, która daje gwarancję na 2 blastocysty.
A ile razy trzeba próbować? Nikt nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zależy od determinacji i zasobu portfela.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g