In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Nowa, tu na OvuFriend jest forum poświęcone immunoglobulinom. Podczytuję je, bo jakby ten transfer się nie udał, to idę w immuno i jakby coś tam wyszło, to chciałabym brać immunoglobuliny.
Z wpisów dziewczyn wynika, że w Polsce są one najdroższe - ok. 7500 zł. W Ukrainie można kupić za jakieś 3500 zł, Słowacji ok. 4500 zł, a w Czechach za jakieś 5500 zł. -
Luusia wrote:Trafił się egzemplarz dający popalić - od 7 tyg. jak nie spi nie lubi być na plecach łącznie z noszeniem na rękach w tej pozycji - musi być przerzucona przez ramię jak worek ziemniaków 🙈ciężko cokolwiek zrobić w jej oknie aktywności. Na razie na spacerach spi ale boję się co będzie jak przestanie 😱syrena na całe miasto.
Mi EB po 2 nieudanych transferach na KD zasugerowała immuno i dlatego się za to wzięłam - szkoda tylko ze nie zrobiła tego przy 3 procedurach na moich komórkach, dlatego tez przeniosłam się do PC bo straciłam do niej zaufanie - pewnie i tak by nie wyszło ale zawsze pozostanie to pytanie co by było gdyby…Luusia lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Dziękuję za informację, w takim razie jakby były potrzebne takie 4 dawki jak u WiosnyFanki to wycieczka bardzo opłacalna
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Ona90 wrote:Która Invicta jest najlepsza ?Gdańska, bydgoska ? Podzielcie się proszę spostrzeżeniami
-
Dziewczyny chyba oficjalnie mogę dołączyć do Was jako osoba starająca się przy pomocy KD. Odpuściliśmy już starania na moich komórkach, ryzyko w moim odczuciu jest zbyt duże a najważniejsze to mieć zdrowe dziecko. Jesteśmy po kilku rozmowach z koordynatorką i jestem bardzo zadowolona. Przemiła kobieta dzięki której podjęcie decyzji było łatwiejsze. Udało się znaleźć dawczynię ze 100% zgodnością fenotypową. Plus mamy takie samo wykształcenie i jeszcze kilka innych podobieństw ważnych dla mnie. Bardzo istotne było dla mnie, że koordynatorka dokładnie wiedziała o kim rozmawiamy i powiedziała mi, że z czystym sumieniem może stwierdzić, że to bardzo fajna osoba. Miło było usłyszeć, że tak ciepło o niej myśli. Dodatkowo dopytałam o kwestie wyboru i dowiedziałam się, że dawczyni nie może mieć zbyt charakterystycznych cech typu : duży nos, bardzo wąskie usta czy odstające uszy. Nie mówi im się tego wprost ale ich wygląd również ma znaczenie przy kwalifikacji. Tak przynajmniej działa invicta bo nie wiem czy we wszystkich klinikach jest tak samo.
monester, Elka198321, Katorella lubią tę wiadomość
-
Hi dziewczyny u mnie jak zatoki mi przeszły to cholerka noga jak szłam mi się ślizneła i kostka wiadomo napuchla i boli...domowe sposoby glina,ocet ,liście kapustyposzły w ruch abytylko pomoglo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 16:35
-
mar2śka wrote:Dziewczyny chyba oficjalnie mogę dołączyć do Was jako osoba starająca się przy pomocy KD. Odpuściliśmy już starania na moich komórkach, ryzyko w moim odczuciu jest zbyt duże a najważniejsze to mieć zdrowe dziecko. Jesteśmy po kilku rozmowach z koordynatorką i jestem bardzo zadowolona. Przemiła kobieta dzięki której podjęcie decyzji było łatwiejsze. Udało się znaleźć dawczynię ze 100% zgodnością fenotypową. Plus mamy takie samo wykształcenie i jeszcze kilka innych podobieństw ważnych dla mnie. Bardzo istotne było dla mnie, że koordynatorka dokładnie wiedziała o kim rozmawiamy i powiedziała mi, że z czystym sumieniem może stwierdzić, że to bardzo fajna osoba. Miło było usłyszeć, że tak ciepło o niej myśli. Dodatkowo dopytałam o kwestie wyboru i dowiedziałam się, że dawczyni nie może mieć zbyt charakterystycznych cech typu : duży nos, bardzo wąskie usta czy odstające uszy. Nie mówi im się tego wprost ale ich wygląd również ma znaczenie przy kwalifikacji. Tak przynajmniej działa invicta bo nie wiem czy we wszystkich klinikach jest tak samo.
-
Elka198321 wrote:Hi dziewczyny u mnie jak zatoki mi przeszły to cholerka noga jak szłam mi się ślizneła i kostka wiadomo napuchla i boli...domowe sposoby glina,ocet ,liście kapustyposzły w ruch abytylko pomoglo.
-
Dziewczyny, właśnie dzwonił mój gin by przekazać mi wynik wczorajszej bety - 308!!! ☺️😍🤩🥳
Elka198321, Mati W., mar2śka, Jatosia, Toja33, Nowa na forum, Luusia, monester, Ona90 lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, właśnie dzwonił mój gin by przekazać mi wynik wczorajszej bety - 308!!! ☺️😍🤩🥳
Cudownie, mówiłam że będzie petarda 💚🚀💚 Piękna beta 😍Giosiek lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, właśnie dzwonił mój gin by przekazać mi wynik wczorajszej bety - 308!!! ☺️😍🤩🥳
Przepiękny wynik ❤️Giosiek lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Dziewczyny, nie daje mi spokoju pewna sprawa. Rozpoczynamy kolejna procedurę z KD. Uparłam się, że chcę robić badania genetyczne PGT-A. Czytam teraz na ten temat i mam coraz więcej wątpliwości - wiem, że takie badania mogą uszkodzić lub osłabić zarodek. Natomiast tłumaczę sobie, że doświadczony embriolog powinien sobie z pobraniem biopsji poradzić bezproblemowo. Poza tym u mnie transfer tylko na immunoglobulinach (koszt - około 7500 zł), więc chcę mieć pewność że podawany zarodek będzie prawidłowy. Nie stać nas na transferowanie zarodków nieprzebadanych z immunoglobulinami. Jak było u Was - robicie badania genetyczne zarodków z KD czy nie? Zaczynam mieć mętlik w głowie. Doradźcie coś, please.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, nie daje mi spokoju pewna sprawa. Rozpoczynamy kolejna procedurę z KD. Uparłam się, że chcę robić badania genetyczne PGT-A. Czytam teraz na ten temat i mam coraz więcej wątpliwości - wiem, że takie badania mogą uszkodzić lub osłabić zarodek. Natomiast tłumaczę sobie, że doświadczony embriolog powinien sobie z pobraniem biopsji poradzić bezproblemowo. Poza tym u mnie transfer tylko na immunoglobulinach (koszt - około 7500 zł), więc chcę mieć pewność że podawany zarodek będzie prawidłowy. Nie stać nas na transferowanie zarodków nieprzebadanych z immunoglobulinami. Jak było u Was - robicie badania genetyczne zarodków z KD czy nie? Zaczynam mieć mętlik w głowie. Doradźcie coś, please.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość