In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada23 wrote:A córeczkę masz z przebadanego zarodka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 12:35
Ada23 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Niezle wyniki w bocianie!
Ada a robiłaś jakieś dodatkowe badania ? Może stan zapalny endometrium? Albo jakieś choroby autoimmunologiczne? Masz obstawę do transferu lekowa ? -
Ada23 wrote:Badania immunologiczne zlecone przez lekarza tj.cytokiny,kiry, i cos jeszcze ale nie pamiętam. Receptywnosc endometrium tez robilam. Tak wlew domaciczby Accofil ,następnie od transferu w zastrzykach,estrofem,luteina,neoparin,encorton
Ada23 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To jedyne co mi przychodzi do głowy to w tym wypadku sposob czeski i ograniczenie leków skoro 3 z taką obstawa nieudane... Przeraża mnie to naprawde, że to taka loteria...
-
Ada23 wrote:Monester a możesz mi napisać jaki jest sposób czeski?Czy chodzi Ci o podchodzenie do procedury u nich.Raczej Czesi do procedury przygotowują tak samo bo na cyklu sztucznym to nie ma znaczenia czy Polska czy Czechy chyba,że sie mylę
Ada23 lubi tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Procedura w Invicta pakiet 12świeżych komórek ponieważ z mrożonymi mam zle doświadczenia ale nie y wszystkich tak musi być.Badalismy wszystkie zarodki poniewaz chcialam miec pewnosc ,ze jak transfer sie nie powiedzie to chociaz te głowne wady bedą wykluczone,ze one byly przyczyną niepowodzeń.Jestem po 3transferach beta dwa razy nie ruszyla,raz urosla do 3tys.i zaczela spadac mialam skurcze macicy,ktore wydaje mi się powodował Prolutex zastrzyki.Teraz szykuje sie do transferu czerwiec-lipiec
Ja gdzie indziej że takim etapie tak ty straciłam dzidzie...skurcze wyskoczyły..
Podczas badania wyszło że z miałam 17 pikow a norma to 10 pikow.wlew leku miałam atosiban przed w trakcie i po transferze. Dodatkowo nospe brałam przez jakie 2-3tygodnia na starcie 3x1 tabletki skurczy nic podczas badania nie czułam.
Ale teraz byłam mega ostrazona jak coś czułam to drażni nospe sobie zapodawalam....
Pierwsze dni po transferze brałam relanium.
I babelek jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 13:31
Ada23 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Kochana jak jesteś w invicta zrób sobie test uma on bada nadkurczliwosc macicy.
Ja gdzie indziej że takim etapie tak ty straciłam dzidzie...skurcze wyskoczyły..
Podczas badania wyszło że z miałam 17 pikow a norma to 10 pikow.wlew leku miałam atosiban przed w trakcie i po transferze. Dodatkowo nospe brałam przez jakie 2-3tygodnia na starcie 3x1 tabletki skurczy nic podczas badania nie czułam.
Ale teraz byłam mega ostrazona jak coś czułam to drażni nospe sobie zapodawalam....
Pierwsze dni po transferze brałam relanium.
I babelek jest -
monester wrote:Mówię czeski, w sensie że oni tylko dają acard clexane estrofem i progesteron... I o dziwo wielu osobom się tak udało bez żadnej obstawy pomimo wskazań. Ale ja mogę że u Ciebie tez mogłyby pomóc immunoglobuliny jeśli coś Ci wyszło w immunologii. Mnie na przykład moja pani doktor z Polski powiedziała że za duża dawka encortonu zbije też ta ochronę zarodka, a tego nie chcemy. Ja sama nie wiem co mam o tym myśleć jeśli mam być szczera. Możess też spróbować na naturalnym jeśli masz swoje owu, lub ten downregulation,czyli całkowite wyciszenie przysadki i endometrium poprzez zastrzyk z diphereline a następnie podawanie estrofemu . Mnie się wydaje że po 3 nieudanych na swoich zarodkach można by trochę zmienić podejście.
Monester brałaś diphereline ? Pierwszy raz będę ją brać i zastrzyk robię w przychodni. Powiedz mi proszę czy powinnam udzielić jakiejś instrukcji pielęgniarce czy poprostu domiesniowo i już? 😉 Bo obstawiam że w przychodni to pierwszy raz będą widzieć taki zastrzyk.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Monester brałaś diphereline ? Pierwszy raz będę ją brać i zastrzyk robię w przychodni. Powiedz mi proszę czy powinnam udzielić jakiejś instrukcji pielęgniarce czy poprostu domiesniowo i już? 😉 Bo obstawiam że w przychodni to pierwszy raz będą widzieć taki zastrzyk.
-
monester wrote:Ja nie brałam, bo mój cykl nie jest zsynchronizowany z dawczynią. Ale pielęgniarka będzie wiedzieć jak podać, jego podaje się również w innych wskazaniach, wszelkie hormonozalezne nowotwory na przykład i to i męskie i kobiece- ten zastrzyk ma wiele zastosowań . Na pewno nawet w zwykłej przychodni będę wiedzieć co zrobić .
Dam znać czy wiedzieli 😉42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Nowa na forum wrote:Diphereline podają przy naturalnym cyklu przed transferem?
-
monester wrote:Nie. W naturalnym nie. Czasem jak już się nie udają transfery i zwłaszcza przy adenomiozie i endometriozie stosuje się protokół down regulation, żeby to Endo całkowicie wyciszyć i sterować sztucznie tylko podawanymi lekami. Ale to całkiem sztuczny cykl jest. Jeden zastrzyk ma działanie około 5 tygodni z tego co kojarzę.
-
Nowa na forum wrote:Diphereline podają przy naturalnym cyklu przed transferem?
To nie jrst naturalny cykl. Podają ten zastrzyk po to żeby zsynchronizowac mnie z dawczynią. Oprócz tego tylko później estrofem i cyclogest, nie muszę brac tabl. anty.42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:To nie jrst naturalny cykl. Podają ten zastrzyk po to żeby zsynchronizowac mnie z dawczynią. Oprócz tego tylko później estrofem i cyclogest, nie muszę brac tabl. anty.
-
Nowa na forum wrote:W "mojej" klinice nie robią synchro, a przynajmniej ja nie miałam takiej opcji.
Bo może nie robią świeżych transferów ?42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Dziewczyny na sztucznym - poprzedni cykl był dziwny, dłuższy i bezobjawowy- ale w dzień okresu dopiero zaczęły mnie boleć piersi i nie przestały do tej pory chcoiaz mam już 6 dzień cyklu sztucznego , podbrzusze też dziwne jakies teraz mam wrażenie pracujące, czy wy przed sztucznym miałyście sprawdzane czy nie ma torbieli? Bo ja już sama nie wiem czy taki estrofem daje odczucia czy coś nietak. USG dopiero za tydzień. Z krwi coś mogę zrobić ? Czy to na sztucznym nic nie wyjdzie?
-
monester wrote:Dziewczyny na sztucznym - poprzedni cykl był dziwny, dłuższy i bezobjawowy- ale w dzień okresu dopiero zaczęły mnie boleć piersi i nie przestały do tej pory chcoiaz mam już 6 dzień cyklu sztucznego , podbrzusze też dziwne jakies teraz mam wrażenie pracujące, czy wy przed sztucznym miałyście sprawdzane czy nie ma torbieli? Bo ja już sama nie wiem czy taki estrofem daje odczucia czy coś nietak. USG dopiero za tydzień. Z krwi coś mogę zrobić ? Czy to na sztucznym nic nie wyjdzie?