In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, nie daje mi spokoju pewna sprawa. Rozpoczynamy kolejna procedurę z KD. Uparłam się, że chcę robić badania genetyczne PGT-A. Czytam teraz na ten temat i mam coraz więcej wątpliwości - wiem, że takie badania mogą uszkodzić lub osłabić zarodek. Natomiast tłumaczę sobie, że doświadczony embriolog powinien sobie z pobraniem biopsji poradzić bezproblemowo. Poza tym u mnie transfer tylko na immunoglobulinach (koszt - około 7500 zł), więc chcę mieć pewność że podawany zarodek będzie prawidłowy. Nie stać nas na transferowanie zarodków nieprzebadanych z immunoglobulinami. Jak było u Was - robicie badania genetyczne zarodków z KD czy nie? Zaczynam mieć mętlik w głowie. Doradźcie coś, please.
Abstrachujac od tego - przy takich drogich lekach lepiej mieć przebadany zarodek.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, nie daje mi spokoju pewna sprawa. Rozpoczynamy kolejna procedurę z KD. Uparłam się, że chcę robić badania genetyczne PGT-A. Czytam teraz na ten temat i mam coraz więcej wątpliwości - wiem, że takie badania mogą uszkodzić lub osłabić zarodek. Natomiast tłumaczę sobie, że doświadczony embriolog powinien sobie z pobraniem biopsji poradzić bezproblemowo. Poza tym u mnie transfer tylko na immunoglobulinach (koszt - około 7500 zł), więc chcę mieć pewność że podawany zarodek będzie prawidłowy. Nie stać nas na transferowanie zarodków nieprzebadanych z immunoglobulinami. Jak było u Was - robicie badania genetyczne zarodków z KD czy nie? Zaczynam mieć mętlik w głowie. Doradźcie coś, please.
My osobiście nierobilismy Bo lekarz sam nam powiedział że jak młoda dawczynie nasza miała 29 nietrzeba...bo ryzyko jest małe.Ja mając 39 chciałam na swoich komórkach zarodka przebadać ale nigdy niebyły dostatecznie duże aby można było zrobić biopsje.Jesli zarodek jest za mały i jest ryzyko uszkodzenia zarodka to klinika niezrobi biopsji u Nas tak było ale to było jak procedurę miałam na własnych komórkach.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Gosiek a możesz przypomnieć z,ktorego dnia po transferze taki piękny wynik bety?😄
Właśnie idę na ponowne oddanie krwi na betę. Trzymajcie kciuki za przyrosty ✊✊Mati W., mar2śka, Ada23, monester, Luusia, Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Mi też zostało zaproponowane przebadanie zarodków - jeśli byśmy uzyskali jakieś na moich komórkach . Doktor obawiała się, że przy tak kiepskich wynikach mogą nie być zdrowe. Poinformowała też, że badania nie dają 100% pewności. Do badania pobierany jest mały fragment i może się zdarzyć że akurat pobrany materiał będzie poprawny mimo, że zarodek jest nieprawidłowy. Korzystając z KD od młodej zdrowej osoby i przy prawidłowych parametrach partnera badania nie będziemy robić. Ale to jest bardzo indywidualna sprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 08:32
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Mi też zostało zaproponowane przebadanie zarodków - jeśli byśmy uzyskali jakieś na moich komórkach . Doktor obawiała się, że przy tak kiepskich wynikach mogą nie być zdrowe. Poinformowała też, że badania nie dają 100% pewności. Do badania pobierany jest mały fragment i może się zdarzyć że akurat pobrany materiał będzie poprawny mimo, że zarodek jest nieprawidłowy. Korzystając z KD od młodej zdrowej osoby i przy prawidłowych parametrach partnera badania nie będziemy robić. Ale to jest bardzo indywidualna sprawa.
-
-
Toja33 wrote:Ja miałam 2 procedury z Kd. Obie z koordynacją cyklu z dawczynią. Przy pierwszej procedurze nie badałam zarodków, bo dawczyni młoda i zdrowa. Pierwszy transfer się przyjął. Niestety poroniłam, już w 2 trymestrze - płód był zdrowy. Później podałam jeszcze 5 zarodków, z tej samej procedury. I bety były albo zero albo biochemy. Straciłam na to dużo czasu i pieniędzy. Zmieniłam klinikę i dawczynię. I znowu pierwszy transfer się udał. Z niego mam córkę. I zdecydowałam się na badanie pozostałych zarodków.
-
Ada23 wrote:Ja badałam zarodki i nie wiem czy to ich trochę nie osłabiło.Na 11zarodków z kd. dwa byly nieprawidłowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 09:26
-
Ada23 wrote:Ja badałam zarodki i nie wiem czy to ich trochę nie osłabiło.Na 11zarodków z kd. dwa byly nieprawidłowe.
-
Miałaś 11 zarodków z KD? Łooooo Pani! Rozbiłaś bank! Gdzie to takie "cuda" robią?Nowa na forum lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Aż 9 zdrowych -swietny wynik? Gdzie robiłaś procedurę i na jakim etapie jesteś ? i ile lat miała dawczyni ?Wybacz jeśli pisałaś już wcześniej. Edytuje bo znalazłam sama wszystkie odpowiedzi. Nie sądzę, aby to je miało aż tak osłabić... Raczej bym szukała gdzie indziej. Immuno ? Zapalenie Endo?
-
Ada23 wrote:Procedura w Invicta pakiet 12świeżych komórek ponieważ z mrożonymi mam zle doświadczenia ale nie y wszystkich tak musi być.Badalismy wszystkie zarodki poniewaz chcialam miec pewnosc ,ze jak transfer sie nie powiedzie to chociaz te głowne wady bedą wykluczone,ze one byly przyczyną niepowodzeń.Jestem po 3transferach beta dwa razy nie ruszyla,raz urosla do 3tys.i zaczela spadac mialam skurcze macicy,ktore wydaje mi się powodował Prolutex zastrzyki.Teraz szykuje sie do transferu czerwiec-lipiec
Bedziesz miała wprowadzone jakieś zmiany przy najbliższym transferze w porównaniu do tych poprzednich?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Miałaś 11 zarodków z KD? Łooooo Pani! Rozbiłaś bank! Gdzie to takie "cuda" robią?
monester, Mati W., Giosiek lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm