X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    A przy udanym transferze od kiedy bralas No-spa i w jakich dawkach?
    Odrazu od dnia transferu 3x1 tabletce przez 2 tygodnie a potem 2x1 przez tydzień a po trn tylko 1x ,
    Oprócz tego 2dni brałam relanium od dnia transferu

Ada23 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja miałam podgląd endo dwa razy, jakoś koło 8-10 dc i 1-2dni przed transferem. Wtedy też pewnie byłoby widać czy nie ma torbieli. Jak masz obawy to może idź usg gdzieś do gina przed wyjazdem? Chyba lepiej mieć pewność i w razie potrzeby przełożyć transfer
    Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃

Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.

Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃

Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.

Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹
    Pamiętam jak ja dostałam info, że te zarodki już są, jakie to były emocje... Że to się dzieje. No to cudownie, wiesz kiedy będzie początek cyklu następnego mniej więcej ?

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉
    To wiesz że może być tak że w dniach 21 -25maja będziesz mieć transfer 😀?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

WandaBerenika, super!
    Ale szybko zleciało! Nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😊
    Bardzo się cieszę, że wyniki wyszły książkowo, bo skoro u Was problemem są tylko komórki, to jest duża szansa na powodzenie procedury KD.
    Tego Ci życzę z całego serca! ☺️

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?
    Progesteron I estradiol miałam badane

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

A depozytu niemusieliscie złożyć Bo w invicta mąż oddał nasienie do depozytu i potem w dniu transferu świeże i wybierali lepsze do zapłodnienia

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Będzie dobrze....ważne że jest już plan teraz tylko trzymać kciukinaby wszystko zgodnie z planem poszło;-)...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
    Miłego dnia kochane;-)

Mati W., Giosiek, monester, Nowa na forum, Ada23 lubią tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
    Miłego dnia kochane;-)

Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Miłego dnia kochane;-)
    O kurde! Dopiero miałaś transfer, a tu już prenatalne ☺️
    Trzymam mocno kciuki! ✊✊
    Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa?

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja miałam badania estradiol i progesteron 2 x przed transferem, pierwszy ok 10dc, drugi dzień przed transferem. A w kolejnym podejściu było chyba 6dc, 12 dc i w dniu transferu

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Miłego dnia kochane;-)
    Trzymam ✊✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    O kurde! Dopiero miałaś transfer, a tu już prenatalne ☺️
    Trzymam mocno kciuki! ✊✊
    Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa?
    A nic mi niewiadomo dzisiaj robią mi usg prenatalne jakiś inny doktor prywatne i potem dopiero 9 mają idę do swojego doktora i się dowiem co jeszcze będzie robione...
    Ja nirmyslam o tym tak mocniej...wydaje mi się że lekarz chce zobaczyć co będzie z prenatalnych...
    Lg
    Ela

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
    Moja beta z 13 dpt - 1055 🤩🥳
    W 11 dniu było 308, czyli przyrost prawie 3,5-krotny ❤️
    Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️

monester, Mati W., Elka198321, Nowa na forum, Luusia, mar2śka, Aguśka lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Będzie ! Piękne przyrosty !

Giosiek lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Gosiek musi być w końcu dobrze 🙂 beta rośnie jak szalona 😉

Giosiek lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Piękny przyrost 💚💚💚

Giosiek, Toja33, WandaBerenika lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ