X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    A przy udanym transferze od kiedy bralas No-spa i w jakich dawkach?
    Odrazu od dnia transferu 3x1 tabletce przez 2 tygodnie a potem 2x1 przez tydzień a po trn tylko 1x ,
    Oprócz tego 2dni brałam relanium od dnia transferu

Ada23 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja miałam podgląd endo dwa razy, jakoś koło 8-10 dc i 1-2dni przed transferem. Wtedy też pewnie byłoby widać czy nie ma torbieli. Jak masz obawy to może idź usg gdzieś do gina przed wyjazdem? Chyba lepiej mieć pewność i w razie potrzeby przełożyć transfer
    Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃

Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.

Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃

Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.

Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹
    Pamiętam jak ja dostałam info, że te zarodki już są, jakie to były emocje... Że to się dzieje. No to cudownie, wiesz kiedy będzie początek cyklu następnego mniej więcej ?

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉
    To wiesz że może być tak że w dniach 21 -25maja będziesz mieć transfer 😀?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

WandaBerenika, super!
    Ale szybko zleciało! Nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😊
    Bardzo się cieszę, że wyniki wyszły książkowo, bo skoro u Was problemem są tylko komórki, to jest duża szansa na powodzenie procedury KD.
    Tego Ci życzę z całego serca! ☺️

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?
    Progesteron I estradiol miałam badane

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

A depozytu niemusieliscie złożyć Bo w invicta mąż oddał nasienie do depozytu i potem w dniu transferu świeże i wybierali lepsze do zapłodnienia

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Będzie dobrze....ważne że jest już plan teraz tylko trzymać kciukinaby wszystko zgodnie z planem poszło;-)...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
    Miłego dnia kochane;-)

Mati W., Giosiek, monester, Nowa na forum, Ada23 lubią tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
    Miłego dnia kochane;-)

Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Miłego dnia kochane;-)
    O kurde! Dopiero miałaś transfer, a tu już prenatalne ☺️
    Trzymam mocno kciuki! ✊✊
    Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa?

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja miałam badania estradiol i progesteron 2 x przed transferem, pierwszy ok 10dc, drugi dzień przed transferem. A w kolejnym podejściu było chyba 6dc, 12 dc i w dniu transferu

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Miłego dnia kochane;-)
    Trzymam ✊✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    O kurde! Dopiero miałaś transfer, a tu już prenatalne ☺️
    Trzymam mocno kciuki! ✊✊
    Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa?
    A nic mi niewiadomo dzisiaj robią mi usg prenatalne jakiś inny doktor prywatne i potem dopiero 9 mają idę do swojego doktora i się dowiem co jeszcze będzie robione...
    Ja nirmyslam o tym tak mocniej...wydaje mi się że lekarz chce zobaczyć co będzie z prenatalnych...
    Lg
    Ela

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
    Moja beta z 13 dpt - 1055 🤩🥳
    W 11 dniu było 308, czyli przyrost prawie 3,5-krotny ❤️
    Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️

monester, Mati W., Elka198321, Nowa na forum, Luusia, mar2śka, Aguśka lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Będzie ! Piękne przyrosty !

Giosiek lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Gosiek musi być w końcu dobrze 🙂 beta rośnie jak szalona 😉

Giosiek lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Piękny przyrost 💚💚💚

Giosiek, Toja33, WandaBerenika lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ