In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada23 wrote:A przy udanym transferze od kiedy bralas No-spa i w jakich dawkach?
Oprócz tego 2dni brałam relanium od dnia transferuAda23 lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Ja miałam podgląd endo dwa razy, jakoś koło 8-10 dc i 1-2dni przed transferem. Wtedy też pewnie byłoby widać czy nie ma torbieli. Jak masz obawy to może idź usg gdzieś do gina przed wyjazdem? Chyba lepiej mieć pewność i w razie potrzeby przełożyć transfer
-
Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃
Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹Nowa na forum lubi tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃
Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Wszycho wiem, bo jestem na sztucznym 😊 badania i wizytę mam na (10-11dc) tj. 15-16 maja. Estrofem zaczynam 8.05. Taka zaleta HTZ, ze wiem doslownie o ktorej godzinie rozpoczynam cykl 😉
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹
Ale szybko zleciało! Nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😊
Bardzo się cieszę, że wyniki wyszły książkowo, bo skoro u Was problemem są tylko komórki, to jest duża szansa na powodzenie procedury KD.
Tego Ci życzę z całego serca! ☺️ -
monester wrote:Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?
-
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹 -
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
Miłego dnia kochane;-)
Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny dzisiaj trzymajcie kciuki za usg prenatalne ...badanie dopiero po południu chyba 14.30 jakoś tak...
Miłego dnia kochane;-)
Trzymam mocno kciuki! ✊✊
Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa? -
monester wrote:Ja mam właśnie USG za tydzień to będzie przed transferem z tydzień, tylko ciekawa byłam czy któraś klinika wymaga przed rozpoczęciem cyklu USG. Ela a Tobie badali estradiol przed transferem ?
-
Giosiek wrote:O kurde! Dopiero miałaś transfer, a tu już prenatalne ☺️
Trzymam mocno kciuki! ✊✊
Ela, a masz w planie robić badanie NIPT czy tylko prenatalne i pappa?
Ja nirmyslam o tym tak mocniej...wydaje mi się że lekarz chce zobaczyć co będzie z prenatalnych...
Lg
Ela -
Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
Moja beta z 13 dpt - 1055 🤩🥳
W 11 dniu było 308, czyli przyrost prawie 3,5-krotny ❤️
Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️monester, Mati W., Elka198321, Nowa na forum, Luusia, mar2śka, Aguśka lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️
Gosiek musi być w końcu dobrze 🙂 beta rośnie jak szalona 😉Giosiek lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Giosiek wrote:Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️
Piękny przyrost 💚💚💚Giosiek, Toja33, WandaBerenika lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰