In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
Moja beta z 13 dpt - 1055 🤩🥳
W 11 dniu było 308, czyli przyrost prawie 3,5-krotny ❤️
Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️Giosiek, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, przychodzę do Was z aktualizacją.
Moja beta z 13 dpt - 1055 🤩🥳
W 11 dniu było 308, czyli przyrost prawie 3,5-krotny ❤️
Zaczynam powoli wierzyć, że będzie dobrze ☺️Giosiek, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Mówię czeski, w sensie że oni tylko dają acard clexane estrofem i progesteron... I o dziwo wielu osobom się tak udało bez żadnej obstawy pomimo wskazań. Ale ja mogę że u Ciebie tez mogłyby pomóc immunoglobuliny jeśli coś Ci wyszło w immunologii. Mnie na przykład moja pani doktor z Polski powiedziała że za duża dawka encortonu zbije też ta ochronę zarodka, a tego nie chcemy. Ja sama nie wiem co mam o tym myśleć jeśli mam być szczera. Możess też spróbować na naturalnym jeśli masz swoje owu, lub ten downregulation,czyli całkowite wyciszenie przysadki i endometrium poprzez zastrzyk z diphereline a następnie podawanie estrofemu . Mnie się wydaje że po 3 nieudanych na swoich zarodkach można by trochę zmienić podejście.
-
Toja33 wrote:Ja pierwszy zarodek podałam na świeżo, bez badań. A pozostałe dwa, te co poszły do mrożenia, przebadałam. I potem zostały zamrożone.
-
Ada23 wrote:A Diphereline w ,którym dniu cyklu sie przyjmuje pzygotowując sie do transferu na cyklu sztucznym?Nie znałam takiego schematu.Zawsze od 2dc włączalam Estrofem i potem dochodzil progesteron
Ada23 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Jego się przyjmuje w ogóle przed cyklem sztucznym kilka tygodni . Mati W. w którym dniu cyklu masz mieć zastrzyk ?
Dokladnie , zastrzyk bierze się dużo wcześniej. Ja mam wziąć w 20dc czyli 05.05 a od 17.05 dopiero estrofem. Jeszcxe w międzyczasie do 17.05 mam mieć @.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hi dziewczyny,
U mnie doktor prowadzący pomylił się z terminem na usg prenatalne. Dopiero za tydzień będzie prenatalne.
Ale tak wstępnie usg mi krótkie zrobił i wyszło że 2 mm maluchowi brakowało aby go przebadać.wiec na 10 tydzień 7 dzień był wielkościowo jak najbardziej ok.
Ale bąbelka zobaczyliśmy 42mm ma,serducho bije rączkami zasłaniał twarz gadzina podczas szybkiego badania.
Wstępnie doktor powiedział że wszystko ok wygląda Ale te szczegółowe mierzenia Dopiero za tydzień zrobi;-)
...za to usg nic nirpłaciłamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 17:12
Giosiek, Nowa na forum, WandaBerenika, monester, Agatha45 lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:WandaBerenika, super!
Ale szybko zleciało! Nawet się nie obejrzysz i będziesz podchodziła do transferu 😊
Bardzo się cieszę, że wyniki wyszły książkowo, bo skoro u Was problemem są tylko komórki, to jest duża szansa na powodzenie procedury KD.
Tego Ci życzę z całego serca! ☺️
Dziękuję pięknie i ciesze się na Twoje wspaniałe wiadomości z dzisiaj!! Oby tak dalej!! 🥳🥳🥳 rośnie wiara w działanie 🫶🏻🫶🏻🫶🏻Giosiek lubi tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Elka198321 wrote:Będzie dobrze....ważne że jest już plan teraz tylko trzymać kciukinaby wszystko zgodnie z planem poszło;-)...
Musi 😚☺️ nie mówili nic o depozycie 🤷🏼♀️ dr powymieniał minerały i jedzonka jakie mamy wcinać. Na spróbowanie dostaliśmy sample supli do podjedzenia - Tenfertil ona&on - skład mają podobny do tego co jemy obecnie 🍬🍬Elka198321 lubi tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Ada23 wrote:Toja33,mam pytanie czy w tym.udanym transferze z ,którego masz dziecko mialaś inne leki niż w tych poprzednich sześciu nieudanych transferach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 01:13
Ada23 lubi tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:Długo cisza cisza aż do dziś… dołączamy do grona szykujących transfer. Finalnie masa badań moich i starego przeszła pozytywnie. Zasypali nas dokumentami, tworzeniem karty z chipem (co by się nic nikomu nie pomyliło 😏), Umowami i harmonogramem. Od kolejnego cyklu odstawiam dotychczasowe leki HTZ i zaczynam od 2dc estrofem (3x1). 10dc badam hormony i 11dc mam wizyte - tu jesli wyniki hormonow beda ok to Mąż dostaje hasło o oddaje materiał… rozpoczynają procedurę zapłodnienia i tu kolejny punkt zwrotny: embriolodzy dadzą mi znać czy podchodzimy na świeżym czy mrożonym. Zatem temat na maj 🤯 🙃
Najmilsze było to, ze dr patrzył na wyniki i mówił: pani jest zdrową dziewczyną. Trochę mnie to pokrzepiło. Bardzo dużo informacji na raz - głowa pęka. Dobre jest to, że mam numer do lekarza i mam sobie zadzwonić jeśli czegoś nie ogarnę.
Czy warto? tak … bałam się dzisiaj (pierwszy raz). Że to już, że o co chodzi… im bliżej tym bardziej upewniamy się, że ta procedura przychodzi nam naturalnie i bez napinki. Pierwszy raz nie było łez 🥹
Tak myślałam, że koleżanka z tej samej kliniki zacznie szybciej
No cóż... Nie mogę mieć wszystkiego
Ogromne kciuki trzymam !
Oni sami do Ciebie zadzwonili z kliniki z tego co kojarze nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 01:38
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Toja33 wrote:Miałam intralipidy. Ale ja sukces upatruję w czym innym. Na 3 miesiące przed transferem wzięłam antybiotyki, a potem doustnie i dopochwowo prawie bez przerwy pchałam w siebie probiotyki zgodnie z zaleceniem czeskiej lekarki. Mimo że histeroskopie wychodziły dobrze wydaje mi się, że miałam stan zapalny endometrium. Ja mam nawracającego paciorkowca. Także zniszczyłam bakterie antybiotykami a potem intensywnie odbudowałam florę bakteryjną w macicy probiotykami. W tym upatruję sukces.
-
Toja33 wrote:Miałam intralipidy. Ale ja sukces upatruję w czym innym. Na 3 miesiące przed transferem wzięłam antybiotyki, a potem doustnie i dopochwowo prawie bez przerwy pchałam w siebie probiotyki zgodnie z zaleceniem czeskiej lekarki. Mimo że histeroskopie wychodziły dobrze wydaje mi się, że miałam stan zapalny endometrium. Ja mam nawracającego paciorkowca. Także zniszczyłam bakterie antybiotykami a potem intensywnie odbudowałam florę bakteryjną w macicy probiotykami. W tym upatruję sukces.
-
A ja Wam coś wkleje, bo nadaje się na ten wątek :
Według badań, pod względem genetycznym jesteśmy podobni:
- W ok. 99,9 proc. do innych ludzi.
- W ok. 96 proc. do szympansów.
- W ok. 90 proc. do kotów.
- W ok. 85 proc. do myszy (w zakresie genów kodujących białka).
- W ok. 80 proc. do krów.
- W ok. 61 proc. do muszki owocowej (wywilżna karłowata).
- W ok. 60 proc. do kurczaków.
i...
- W ok. 60 proc. do bananów.
Źródło : business insider, a opracowanie od pana B.Fialek
Nowa na forum, Giosiek, Mati W., Jatosia lubią tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:Musi 😚☺️ nie mówili nic o depozycie 🤷🏼♀️ dr powymieniał minerały i jedzonka jakie mamy wcinać. Na spróbowanie dostaliśmy sample supli do podjedzenia - Tenfertil ona&on - skład mają podobny do tego co jemy obecnie 🍬🍬
-
monester wrote:A ja Wam coś wkleje, bo nadaje się na ten wątek :
i...
Źródło : business insider, a opracowanie od pana B.Fialek -
monester wrote:A ja Wam coś wkleje, bo nadaje się na ten wątek :
i...
Źródło : business insider, a opracowanie od pana B.Fialek
Teraz jestem w 100 % przekonana do KD 😉🤩monester lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Monester, miałaś rację że pielęgniarki w przychodni wiedzą jak podac diphereline 🙂 Dziś się umawialam i panie doskonale wiedzą co to jrst bo juz nieraz podawały.
monester lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm