X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wychodzi na to, że w czerwcu ja, Ty i Jatosia ;)

Dokladnie czerwiec jest nasz 💪💪💪🍀🍀🍀

monester, Jatosia lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Prawdopodobnie estrofem nie zapobiegł owulacji ... W pierwszym sztucznym w 14 dniu było elegancko... Żadnego pęcherzyka. A tutaj czułam w pierwsze dni cyklu od razu że wszystko pracuje... I sluz się zmienił też na gęsty kilka dni temu jakby już było po owu... Estradiol 400 czyli pewnie był pęcherzyk też i reszta z tabletek. W kolejnym cyklu mam zacząć od 3 estrofemow od razu...
    Ja tak miałam, tzn.estrofem 2mg 3xdzien, chyba od 2dc

monester lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa na forach. Proszę napiszcie mi gdzie prowadzicie w Polskich klinikach procedury z KD i jakie były efekty. Odrazu muszę uprzedzić, że jestem po nieudanej procedurze. Sprowadzonych 6 oocytów, bez ciąży i bez zamrożonych zarodków.
    Taki wynik. Mało satysfakcjonujący.

event.png[/url]
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Witam, jestem nowa na forach. Proszę napiszcie mi gdzie prowadzicie w Polskich klinikach procedury z KD i jakie były efekty. Odrazu muszę uprzedzić, że jestem po nieudanej procedurze. Sprowadzonych 6 oocytów, bez ciąży i bez zamrożonych zarodków.

Czesc,

Nie miałaś ani jednego zarodka ? Skąd sprowadzalas komórki ? Z tego co wiem są tu dziewczyny po udanej procedurze w Invicta.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Anulinka Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Hej,
    Ja jestem po procedurze z KD , Salve Łódź, pierwszy transfer udany, za tydzień mam termin porodu.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Witaj! Napiszesz coś więcej ? Jak przebiegła procedura i czy były zarodki/transfer? Ja będę dopiero podchodziła w Invicta. Jeśli partner ma wyniki badań nasienia w normie to klinika daje gwarancje jednej blastocysty.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Witaj! Napiszesz coś więcej ? Jak przebiegła procedura i czy były zarodki/transfer? Ja będę dopiero podchodziła w Invicta. Jeśli partner ma wyniki badań nasienia w normie to klinika daje gwarancje jednej blastocysty.
    6 oocytów, 4 się zaplodnily.
    Świeży transfer, piękny zarodek 8.1
    Nic więcej się nie rozwinęło .
    Także żaden zapas, beta ujemna .
    Dodam że z nasieniem męża do tej pory nie było problemu, wręcz przeciwnie, fragmentacja DNA ok.
    Bank Hiszpanii

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka wrote:
    Hej,
    Ja jestem po procedurze z KD , Salve Łódź, pierwszy transfer udany, za tydzień mam termin porodu.
    A jak przebiegla procedura? Są jakieś zamrożone zarodki? Ile udało się uzyskać?

event.png[/url]
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dodam że z nasieniem męża do tej pory nie było problemu, wręcz przeciwnie, fragmentacja DNA ok.
    Bank Hiszpanii
    To jeśli męża parametry są ok to może spróbujcie w invicta? Ja tez zdecydowałam się głównie z tego powodu, że dają gwarancję. Jeśli żaden zarodek nie osiągnie stadium dobrej blastocysty to dostaje się kolejny pakiet 6 oocytow z tego co pamietam. Koordynatorki w Invicta są przemiłe. Jako pacjent ma się wgląd w ich bank dawców i można poprzeglądać czy ktoś fenotypowi pasuje. W trakcie rozmowy można się dowiedzieć czegoś więcej o dawczyni. Często te osoby znają je osobiście bo uczestniczą w całym procesie kwalifikacji.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Bank Hiszpanii
    Oj. Bardzo mi przykro. Ale wiedz ,że nie Tobie jedynej taka klapa wyszła z hiszpańskich oocytow tak reklamowanych jako najlepsze. W ubiegłym roku 2 dziewczyny nie uzyskaly zadnego zarodka w stadium blastocysty w Gamecie warszawskiej i nie miały ani jednego transferu, próbowali hodować do blastocysty i się nie udało. Być może tak też było u Ciebie bo 3 dniowce zarodki tylko w 50 procentach (statystycznie) docierają do blastocysty. W kolejnym rozdaniu na innych oocytach z 6 komórek dawczyni były 3 blastocysty- więc różnica ogromna, a to drugie rozdanie nie było z Hiszpańskich. Szukaj takiej kliniki która da gwarancję zarodków w stadium blastocysty- invicta na pakiet 6 komórek mrożonych daje 1 blastke a na 12 2 blastki, gyncentrum daje gwarancję 2 blastocyst.

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wychodzi na to, że w czerwcu ja, Ty i Jatosia ;)

Jestem z Wami całym serduszkiem 😚 czerwiec jest super perspektywą. Słońce nakarmi energią i dobrym letnim vibem 🔅

Mati W., Jatosia, monester lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Oj. Bardzo mi przykro. Ale wiedz ,że nie Tobie jedynej taka klapa wyszła z hiszpańskich oocytow tak reklamowanych jako najlepsze. W ubiegłym roku 2 dziewczyny nie uzyskaly zadnego zarodka w stadium blastocysty w Gamecie warszawskiej i nie miały ani jednego transferu, próbowali hodować do blastocysty i się nie udało. Być może tak też było u Ciebie bo 3 dniowce zarodki tylko w 50 procentach (statystycznie) docierają do blastocysty. W kolejnym rozdaniu na innych oocytach z 6 komórek dawczyni były 3 blastocysty- więc różnica ogromna, a to drugie rozdanie nie było z Hiszpańskich. Szukaj takiej kliniki która da gwarancję zarodków w stadium blastocysty- invicta na pakiet 6 komórek mrożonych daje 1 blastke a na 12 2 blastki, gyncentrum daje gwarancję 2 blastocyst.
    A invicta konkretnie Warszawa? Gyncetrum jakie miasto?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Jestem z Wami całym serduszkiem 😚 czerwiec jest super perspektywą. Słońce nakarmi energią i dobrym letnim vibem 🔅
    WandaBerenika Ty to już mam nadzieję będziesz po pozytywnej becie do tej pory 😀 na razie wszystko zgodnie z planem ? Łykasz estrofem ?

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    WandaBerenika Ty to już mam nadzieję będziesz po pozytywnej becie do tej pory 😀 na razie wszystko zgodnie z planem ? Łykasz estrofem ?
    Ela może się odezwie w którym była mieście. Gyncentrum jest w Katowicach i Krakowie. Od razu mogę Ci podać cenę bo wysłali mi ofertę na maila . Było 20900 za całość z 1 transferem.

• monester Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela a Ty miałaś dzisiaj prenetalne , dobrze pamiętam ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ela może się odezwie w którym była mieście. Gyncentrum jest w Katowicach i Krakowie. Od razu mogę Ci podać cenę bo wysłali mi ofertę na maila . Było 20900 za całość z 1 transferem.
    Z gwarancją?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Z gwarancją?
    Tak przy prawidłowym nasieniu gwarancja 2 blastocyst była w ofercie gyn centrum. Najlepiej napisz do koordynatorki jest na stronie kontakt podany.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ela a Ty miałaś dzisiaj prenetalne , dobrze pamiętam ?
    Tak dzisiaj mi usg prenatalne zrobili wszystko ok wyszło...Ale gadzina tak się chowała że zdjęcia niewyraźne...a miałam taka nadzieję że coś może widać będzie co tam jest..
    Chyba zrobimy badanie nifty pro we wt...myślę że się uspokoję wtedy...człowiek mimo chodem martwi się żeby tylko wszystko było ok.
    Pappy nierobimy bo to podobno tylko statystka.
    Te ryzyka mi małe wyszły doktor powiedział że jak chcemy to możemy te genetyczne zrobić to wtedy więcej rzeczy będzie wykluczone...

monester, Giosiek lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hi,
    Ja miałam invitro z kd w invicta Warszawa.
    6 oscytow gwarancja była 1 blastocysty lub 3-3 dniowe zarodki.
    My mieliśmy też problem z nasieniem,dodatkowo wlew atosibanu miałam plus test uma.
    Ale wszystko kosztowało Ok. 27 tys. Z dodatkowymi procedurami typu selekcja nasienia,nacięcie ah,mrożenie zarodków,flamsi,2 wizyty u dietetyka lub psychologa, z lekami 6opak luthinus plus 3 estrofemu.
    3 weryfikacje po transferze.
    Przy czym mieliśmy aktualne badania wirusowe plus te co potrzebne do transferu.
    My z 6 oscytow uzyskaliśmy 2 blastki 3bb.
    Z czego 1 zadomowiła się w brzuchu I już 12 tydzień dziś.
    Transfer udał się za 1 razem.
    Polecam invicta Warszawa jeśli masz dodatkowe pytania śmiało pytaj.
    Ps.2 zarodek 3bb czeka bezpiecznie zamrożony.
    Pozdrawiam serdecznie
    Ela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 19:25

• Anulinka Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A jak przebiegla procedura? Są jakieś zamrożone zarodki? Ile udało się uzyskać?

Salve daje jedynie gwarancję 6 komórek, my nie mieliśmy problemu z nasieniem, problemem był mój wiek i jakość komórek.
    Udało się uzyskać dwa zarodki 4AA i 4AB, zarodki były mrożone po zapłodnieniu.
    W cyklu przed transferem miałam scratching endometrium .

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ