Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witajcie, ja już po pierwszym usg.
    Jest pęcherzyk i zarodek! 🤩🥳
    Następna wizyta za 2 tygodnie 19.05. 😊

Gosiek bombastycznie :) bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?

Giosiek lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    To było Novuum ?Czy invimed?
    Byłam w tych 2 klinikach i niestety mam złe doświadczenia z tych klinik...
    Tak to pierwsze, sama nie wiem co już myśleć. Muszę teraz wyciągnąć historię leczenia przede wszystkim.

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Ja jestem w Invicta Warszawa korzystam ze świezych komórek
    A to już dawczyni jest dopasowana ?

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.
    U mnie zalacano oszczędny tryb życia wzięłam na tydzień urlop...generalnie ja dostałam relanium na 2 po transferze więc byłam mega wyciszona...odpoczywałam w te dni.potrm pracowałam niestety zaczęłam plamić i w sumie od po świętach Wielkanocnych jestem na l4;-)...im dalej byłam w ciąży tym bardziej mi się spać chciało...ale każdy wiadomo przechodzi inaczej.
    Ja brałam oprócz progesteronu I estrofemu jeszcze dodatkowo nospa forte 3x1 potem z czasem to wogolre stopniowo zostało ostawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 19:21

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to już dawczyni jest dopasowana ?
    Mam zamrożone zarodki,w czerwcu zaczynam przygotowania do transferu.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Ja jestem w Invicta Warszawa korzystam ze świezych komórek
    Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
    Pozdrawiam
    Ela

• monester Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Dobrze. Ale bez wyczynowych sportów, bez basenów, jacuzzi i opalania. Nie udowodniono żeby leżenie wpływało korzystnie ale na pewno nie zalecane są maratony. Co do samopoczucia to śpiąca od proga i cycki bolą. Ja mam pracę biurowa więc taka jest jak najbardziej zalecana. No i lepiej nie dźwigać. Zalecane spacery żeby lepiej krew krążyła.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
    Pozdrawiam
    Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Elka198321 wrote:
    Pozdrawiam
    Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow.
    Na świeze komorki czekalismy 3miesiace taki chyba jest maksymalny czas oczekiwania podany w umowie

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Zawsze miałam zalecenia by funkcjonowac normalnie, ale bez dźwigania, bez sauny i gorących kąpieli. Sama dla siebie zrezygnowałam z basenu ze względu na potencjalne bakterie. Kolejnego dnia normalnie wracałam do pracy (praca za biurkiem).

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    I lekarz mi powiedział że jeśli nam stresująca pracę do powinnam iść na l4....

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek bombastycznie :) bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?

Dziękuję! ☺️
    Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
    Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Pozdrawiam
    Ela
    Ela, nie wiem czy jestem przekonana do słów Twojego lekarza. Moim zdaniem 10%, to dużo i gdyby tak faktycznie było, to czy nie każda klinika mroziłaby komórki po punkcji i dopiero po rozmrożeniu je zapładniała? Jednak nigdy nie słyszałam o takiej praktyce oprócz procedur z KD 🤷‍♀️

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ela, nie wiem czy jestem przekonana do słów Twojego lekarza. Moim zdaniem 10%, to dużo i gdyby tak faktycznie było, to czy nie każda klinika mroziłaby komórki po punkcji i dopiero po rozmrożeniu je zapładniała? Jednak nigdy nie słyszałam o takiej praktyce oprócz procedur z KD 🤷‍♀️
    Powiedział że w invicta mają takie statystyki jak naprawdę jest niewiem...

• monester Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Może mają takie sprawdzone dawczynie, że wiedzą że ich komórki dają juz ciążę i dlatego takie stosują ? To zawsze większa szansa niż z nową dawczynią gdzie nie wiadomo nawet na świeżo jak się mają jej oocyty

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W bocianie na ich stronie też jest wykres wskazujący na to, że więcej ciąż uzyskują z oocytów mrożonych. Wydaje mi się, że inaczej jest w kwestii osób leczących się . Jeśli komórki są słabej jakości to mrożenie dodatkowo może je osłabić.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    I lekarz mi powiedział że jeśli nam stresująca pracę do powinnam iść na l4....

W punkt… 🙄 tu jest sedno. Mam mało łaskawy czas w tyrce w maju. Jutro zaczynam Estrofem - może ilość hormonów da mi spoko nastrój 🤭

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • patid Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję! ☺️
    Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
    Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem.

Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Patid to tylko estrofem i progesteron czyli absolutnie minimum... No i acard/heparyna na lepsze ukrwienie

Giosiek lubi tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ