In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Giosiek wrote:Witajcie, ja już po pierwszym usg.
Jest pęcherzyk i zarodek! 🤩🥳
Następna wizyta za 2 tygodnie 19.05. 😊
Gosiek bombastycznie bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?Giosiek lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
WandaBerenika wrote:Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.
Ja brałam oprócz progesteronu I estrofemu jeszcze dodatkowo nospa forte 3x1 potem z czasem to wogolre stopniowo zostało ostawioneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 19:21
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Ja jestem w Invicta Warszawa korzystam ze świezych komórek
Pozdrawiam
Ela -
WandaBerenika wrote:Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.
-
Elka198321 wrote:Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
Pozdrawiam
Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow. -
Ada23 wrote:Elka198321 wrote:Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
Pozdrawiam
Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow. -
Zawsze miałam zalecenia by funkcjonowac normalnie, ale bez dźwigania, bez sauny i gorących kąpieli. Sama dla siebie zrezygnowałam z basenu ze względu na potencjalne bakterie. Kolejnego dnia normalnie wracałam do pracy (praca za biurkiem).WandaBerenika lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
-
Jatosia wrote:Gosiek bombastycznie bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?
Dziękuję! ☺️
Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem. -
Elka198321 wrote:Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
Pozdrawiam
Elamonester lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ela, nie wiem czy jestem przekonana do słów Twojego lekarza. Moim zdaniem 10%, to dużo i gdyby tak faktycznie było, to czy nie każda klinika mroziłaby komórki po punkcji i dopiero po rozmrożeniu je zapładniała? Jednak nigdy nie słyszałam o takiej praktyce oprócz procedur z KD 🤷♀️
-
Elka198321 wrote:Powiedział że w invicta mają takie statystyki jak naprawdę jest niewiem...
-
Elka198321 wrote:Powiedział że w invicta mają takie statystyki jak naprawdę jest niewiem...
-
Elka198321 wrote:I lekarz mi powiedział że jeśli nam stresująca pracę do powinnam iść na l4....
W punkt… 🙄 tu jest sedno. Mam mało łaskawy czas w tyrce w maju. Jutro zaczynam Estrofem - może ilość hormonów da mi spoko nastrój 🤭Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Giosiek wrote:Dziękuję! ☺️
Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem.
Wow strasznie dużo tych leków Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne. -
patid wrote:Wow strasznie dużo tych leków Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
Giosiek lubi tę wiadomość