X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witajcie, ja już po pierwszym usg.
    Jest pęcherzyk i zarodek! 🤩🥳
    Następna wizyta za 2 tygodnie 19.05. 😊

Gosiek bombastycznie :) bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?

Giosiek lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    To było Novuum ?Czy invimed?
    Byłam w tych 2 klinikach i niestety mam złe doświadczenia z tych klinik...
    Tak to pierwsze, sama nie wiem co już myśleć. Muszę teraz wyciągnąć historię leczenia przede wszystkim.

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Ja jestem w Invicta Warszawa korzystam ze świezych komórek
    A to już dawczyni jest dopasowana ?

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Dziewczyny, a jak się czułyście po transferach? Jakie miałyście zalecenia tego dnia i w kolejnych? Pracowałyście? Miałyście zakaz jakichś czynności? Bardzo mnie to ciekawi jak mam hmmmm planować kalendarz na maj.
    U mnie zalacano oszczędny tryb życia wzięłam na tydzień urlop...generalnie ja dostałam relanium na 2 po transferze więc byłam mega wyciszona...odpoczywałam w te dni.potrm pracowałam niestety zaczęłam plamić i w sumie od po świętach Wielkanocnych jestem na l4;-)...im dalej byłam w ciąży tym bardziej mi się spać chciało...ale każdy wiadomo przechodzi inaczej.
    Ja brałam oprócz progesteronu I estrofemu jeszcze dodatkowo nospa forte 3x1 potem z czasem to wogolre stopniowo zostało ostawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 19:21

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to już dawczyni jest dopasowana ?
    Mam zamrożone zarodki,w czerwcu zaczynam przygotowania do transferu.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Ja jestem w Invicta Warszawa korzystam ze świezych komórek
    Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
    Pozdrawiam
    Ela

• monester Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Dobrze. Ale bez wyczynowych sportów, bez basenów, jacuzzi i opalania. Nie udowodniono żeby leżenie wpływało korzystnie ale na pewno nie zalecane są maratony. Co do samopoczucia to śpiąca od proga i cycki bolą. Ja mam pracę biurowa więc taka jest jak najbardziej zalecana. No i lepiej nie dźwigać. Zalecane spacery żeby lepiej krew krążyła.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Długo czekałaś na dawczynie?Bo u mnie np. lekarz mówił że 10%więcej szans jest ciąż z mrożonych komórek niż że świeżych i na świeże wiadomo czeka się..My już niechcirludmy dlugo czekać i decyzja była że mrożone. U kogo jesteś?
    Pozdrawiam
    Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Elka198321 wrote:
    Pozdrawiam
    Z mrozonymi komorkami w Invimed mam złe doświadczenia dlatego chcialam świeze i uzyskalismy duzo zdrowych zarodkow.
    Na świeze komorki czekalismy 3miesiace taki chyba jest maksymalny czas oczekiwania podany w umowie

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Zawsze miałam zalecenia by funkcjonowac normalnie, ale bez dźwigania, bez sauny i gorących kąpieli. Sama dla siebie zrezygnowałam z basenu ze względu na potencjalne bakterie. Kolejnego dnia normalnie wracałam do pracy (praca za biurkiem).

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    I lekarz mi powiedział że jeśli nam stresująca pracę do powinnam iść na l4....

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek bombastycznie :) bierzesz jakieś leki oprócz standardowych typu estrofem, progesteron?

Dziękuję! ☺️
    Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
    Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem.

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Pozdrawiam
    Ela
    Ela, nie wiem czy jestem przekonana do słów Twojego lekarza. Moim zdaniem 10%, to dużo i gdyby tak faktycznie było, to czy nie każda klinika mroziłaby komórki po punkcji i dopiero po rozmrożeniu je zapładniała? Jednak nigdy nie słyszałam o takiej praktyce oprócz procedur z KD 🤷‍♀️

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ela, nie wiem czy jestem przekonana do słów Twojego lekarza. Moim zdaniem 10%, to dużo i gdyby tak faktycznie było, to czy nie każda klinika mroziłaby komórki po punkcji i dopiero po rozmrożeniu je zapładniała? Jednak nigdy nie słyszałam o takiej praktyce oprócz procedur z KD 🤷‍♀️
    Powiedział że w invicta mają takie statystyki jak naprawdę jest niewiem...

• monester Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Może mają takie sprawdzone dawczynie, że wiedzą że ich komórki dają juz ciążę i dlatego takie stosują ? To zawsze większa szansa niż z nową dawczynią gdzie nie wiadomo nawet na świeżo jak się mają jej oocyty

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W bocianie na ich stronie też jest wykres wskazujący na to, że więcej ciąż uzyskują z oocytów mrożonych. Wydaje mi się, że inaczej jest w kwestii osób leczących się . Jeśli komórki są słabej jakości to mrożenie dodatkowo może je osłabić.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    I lekarz mi powiedział że jeśli nam stresująca pracę do powinnam iść na l4....

W punkt… 🙄 tu jest sedno. Mam mało łaskawy czas w tyrce w maju. Jutro zaczynam Estrofem - może ilość hormonów da mi spoko nastrój 🤭

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • patid Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziękuję! ☺️
    Biorę trochę tych leków, ale raczej standardowe: Estrofem 2x1, Lenzetto 3x1, Cyclogest 2x1/Utrogestan (mam jeszcze z poprzedniego transferu), Prolutex 1x1, Clexane 0,4, Aspirin Cardio 100 mg
    Nie mam żadnych leków z immuno. Jeszcze ten transfer postanowiliśmy z mężem zrobić bez i sprawdzić czy się uda jedynie z przebadanym zarodkiem.

Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Patid to tylko estrofem i progesteron czyli absolutnie minimum... No i acard/heparyna na lepsze ukrwienie

Giosiek lubi tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ