X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Patid, dokładnie tak jak Monester napisała.
    To tylko estrogen (Estrofem doustny + Lanzetto aerozol przezskórny) i progesteron (Utrogestan dopochwowy + Prolutex zastrzyki).
    Dodatkowo Aspirin (niektórzy biorą Acard) i heparyna.
    Przy poprzednim transferze miałam tylko Estrofem i Utrogestan. Skończyło się ciążą biochemiczną, więc teraz dostałam hormony w różnych formach.

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Ja na starcie miałam więcej teraz już malutko biorę.
    Na start bylo po transferze:
    4x1 estrofemv2ng
    3x2 luteina lub luthinus 200ng
    3x1 progesteron bensins 200ng
    3x1 nospa forte
    Neoparin 1x
    Pierwsze dwa dni relanium 2x1
    I potem jeszcze dorzucili mi
    Prolutex 1x
    U mnie wyszło że słabo przyswajałam progesteron
    Obecnie zostało
    Prolutex 1x
    2x1 200luteina
    1x Neoparin

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze Was podpytać odnośnie ilości komórek na jakie się decydowałyscie i jakie wnioski możecie wyciągnąć z perspektywy czasu? Czy byście coś zmieniły?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Muszę jeszcze Was podpytać odnośnie ilości komórek na jakie się decydowałyscie i jakie wnioski możecie wyciągnąć z perspektywy czasu? Czy byście coś zmieniły?
    Jak by mi się udał 1 transfer to byłabym zadowolona z 2 blastocyst... Ale niestety. Więc cieszę się że mam jeszcze 4 zamrożone - z 6 świeżych komórek było 5 zarodków . Aaaa weź pod uwagę że jak w Polsce będziesz robić procedurę to nadmiar niewykorzystany zarodków musi trafić do adopcji po latach ale to musi partner sobie przemyśleć co o tym sądzi.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak by mi się udał 1 transfer to byłabym zadowolona z 2 blastocyst... Ale niestety. Więc cieszę się że mam jeszcze 4 zamrożone - z 6 świeżych komórek było 5 zarodków . Aaaa weź pod uwagę że jak w Polsce będziesz robić procedurę to nadmiar niewykorzystany zarodków musi trafić do adopcji po latach ale to musi partner sobie przemyśleć co o tym sądzi.
    Świetny wynik, zazdroszczę. A mrożonych komórek nie bralas pod uwagę?

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

I procedura - 7 mrożonych komórek - 1 blastocysta;
    II procedura - 11 komórek świeżych - 6 blastocyst.

Co bym zmieniła?
    - Poprosiłabym o dawczynię z potwierdzoną płodnością do 28 lat max;
    - Zrobiłabym badania genetyczne zarodków.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Świetny wynik, zazdroszczę. A mrożonych komórek nie bralas pod uwagę?
    Ja rozważałam właściwie tylko dwie kliniki - z uwagi na odległość, cenę i gwarancję 2 blastocyst- i obie miały świeże- mówię o gyncentrum i Eurofertil. Ale że ja byłam tyle lat w gc to nadszedł czas na zmiany. Jednak duża różnica cenowa jest w reprofit a w zeszłym roku mieliśmy 3 procedury i jezcze to kd potem to jak była szansa zapłacić 10 tysięcy mniej to skorzystaliśmy. Gdyby kasa nie była problemem to pewnie byśmy poszli na całośc do reprofit - bo komórek tam więcej.
    No mnie się udało dostać oocyty 27 latki z potwierdzona płodnością, a nasienie męża też bez uwag, więc stąd pewnie taka ilość blastocyst. Ale u mnie problem też jest chyba w moim organizmie, bo jest ana3 dodatnie plus Hashi plus nk byly za wysokie plus mutacja pai i jeszcze kir AA... Czyli taki komplet długoletniej staraczki z ovufriend.

• monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    I procedura - 7 mrożonych komórek - 1 blastocysta;
    II procedura - 11 komórek świeżych - 6 blastocyst.

Co bym zmieniła?
    - Poprosiłabym o dawczynię z potwierdzoną płodnością do 28 lat max;
    - Zrobiłabym badania genetyczne zarodków.
    Wiosnyfanka, to Ty masz jeszcze jakieś zamrożone blastki z tej 2 procedury ? Nie wracasz po nie ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosnyfanka, to Ty masz jeszcze jakieś zamrożone blastki z tej 2 procedury ? Nie wracasz po nie ?

Mam jeszcze 3 zarodki zamrożone z drugiej procedury. Są nieprzebadane, dawczyni miała 34 lata (!). Póki co nie wracamy po nie. Rozpoczynamy kolejna procedurę w innym miejscu.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi Dziewczyny,
    Ja byłam na kontroli u doktora i babelek/babelka ma 6,5cm ,serducho bije jak dzwon.Łożysko mam z przodu przez co mam słabe zdjęcia z usg bo gadzina chowa się. Zrobiliśmy wczoraj test nifty pro.
    Z racji tego że to 12 tydzień 5 dzień to prolutex biorę tylko jeszcze 6dni i będę brać już tylko 2x1 200luteina i Neoparin. Progesteron mam już 54ng.
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Doktor mówi że niema co szarżować trzeba dbać o siebie i odpoczywać..
    Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia
    Elutek

Emily0723, Giosiek, WiosnyFanka, monester, Nowa na forum, WandaBerenika lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek mam do ciebie pytanie bo przygotowywałaś się do pierwszego transferu synchronizowanego z dawczynią w Reprofit. Dostałam rozpiskę z konkretnym dniem wyznaczonym na rozpoczęcie przyjmowania estrofemu. Zapytałam czy mam go przyjąć nawet jak będzie to 4 czy 5 dzień cyklu i Renata odpowiedziała ze tak. Tylko w tej sytuacji przecież mogą urosnąć pecherzyki jak za późno zacznę przyjmować ten estrofem nic nie rozumiem. Zawsze przy transferach na sztucznym miałam zalecenie żeby estrofem przyjmować od 2 dni cyklu 🤔

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi Dziewczyny,
    Ja byłam na kontroli u doktora i babelek/babelka ma 6,5cm ,serducho bije jak dzwon.Łożysko mam z przodu przez co mam słabe zdjęcia z usg bo gadzina chowa się. Zrobiliśmy wczoraj test nifty pro.
    Z racji tego że to 12 tydzień 5 dzień to prolutex biorę tylko jeszcze 6dni i będę brać już tylko 2x1 200luteina i Neoparin. Progesteron mam już 54ng.
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Elutek
    Wspaniale 🥳
    Rośnij duża 😉. Co do l4 to uważam że dobrze robisz, dbanie o sobie i bąbelka jest teraz na pierwszym miejscu i drugim i kolejnym, a praca daaaleeekooo na końcu

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My teraz najpierw moja immunologia i jednocześnie koksujemy nasienie (bo tu nie najlepiej). Dodatkowo dawczyni z potwierdzeniem płodności i najprawdopodobniej dopłata do wszystkich komórek i jeśli będzie dużo zarodków to chyba również ich badania.

Giosiek lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    My teraz najpierw moja immunologia i jednocześnie koksujemy nasienie (bo tu nie najlepiej). Dodatkowo dawczyni z potwierdzeniem płodności i najprawdopodobniej dopłata do wszystkich komórek i jeśli będzie dużo zarodków to chyba również ich badania.
    U nas też nasieniem był problem...ajesnak 2 blastki udało się uzyskać;-)

Wysłany: 10 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    U nas też nasieniem był problem...ajesnak 2 blastki udało się uzyskać;-)
    My wcześniej też mieliśmy 3, ale niestety nie dowiemy się już, czemu nic nie wyszło.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nowa, bardzo mi się podoba Wasz plan 😊
    Zrobiłabym tak samo!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek mam do ciebie pytanie bo przygotowywałaś się do pierwszego transferu synchronizowanego z dawczynią w Reprofit. Dostałam rozpiskę z konkretnym dniem wyznaczonym na rozpoczęcie przyjmowania estrofemu. Zapytałam czy mam go przyjąć nawet jak będzie to 4 czy 5 dzień cyklu i Renata odpowiedziała ze tak. Tylko w tej sytuacji przecież mogą urosnąć pecherzyki jak za późno zacznę przyjmować ten estrofem nic nie rozumiem. Zawsze przy transferach na sztucznym miałam zalecenie żeby estrofem przyjmować od 2 dni cyklu 🤔

Jatosia, ja miałam w 20 dniu cyklu zastrzyk z Diphereline 3,75 mg i on wygaszał jajniki by nie produkowały jajeczek. W 25 dniu miałam wziąć ostatnią tabletkę anty i 5 dni później zacząć brać estrofem. Koordynatorka jeszcze podkreśliła, że to ważne żeby przed pierwszym estrofemem pojawiło się krwawienie z odstawienia antyków. To mnie oczywiście mega zestresowało, ale krwawienie przyszło dokładnie 1 dzień przed zaplanowaną datą wzięcia pierwszego estrofemu (czyli zaczęłam go brać w 2 dniu cyklu). Pamietam, ze byłam wtedy pełna podziwu, że wszystko odbyło się dokładnie według ich rozpiski. Także nie martw się na zapas, tylko im zaufaj. Wiedzą co robią ☺️

Jatosia lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi Dziewczyny,
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Elutek

Czaruj nas kochana, czaruj 🥰🥰🥰 z jakichs przesądow w calym procesie mam nakaz od przyjaciółek wyściskać ich maluchy przed zabiegami by nakarmić się dobrymi fluidami i troską 😋. Bez nerwów i spinek, wyliczanek 🙄

…w pn badam progesteron i estrogen - mam nadzieje, ze sie nic nie wahnie i we wtorek bedzie wiadomo co i kiedy.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Czaruj nas kochana, czaruj 🥰🥰🥰 z jakichs przesądow w calym procesie mam nakaz od przyjaciółek wyściskać ich maluchy przed zabiegami by nakarmić się dobrymi fluidami i troską 😋. Bez nerwów i spinek, wyliczanek 🙄

…w pn badam progesteron i estrogen - mam nadzieje, ze sie nic nie wahnie i we wtorek bedzie wiadomo co i kiedy.
    Tylko ostrożnie z tymi maluchami bo one masę bakterii i zarazek mają...po transferze ogranicz kontakt z dziećmi do lat 6...zakaz całowiania itp.
    U mnie mialsm farta ograniczylsm kontakt a potem się okazało że znajomej są dzieci chore na ospę...ja niechcialam ich odwiedzać i dobrze ze to zrobiłam.ospa jest bardzo niezbezpieczna dla dzieciatka mam znajomą której dzieciątko w 10 tygodniu obumarło bo właśnie złapała ospę...
    Trzymam kciuki niech się dzieję magia...

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, estrofem na sztucznym to bralyście od razu 3 czy 4 ? Moja pani doktor powiedziała że wtedy ten poziom 400 estradiolu w 12 dniu to było mało a wszędzie na necie piszą że 200 wystarczy do transferu a nawet jest to oczekiwany wynik 😅

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ