X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Patid, dokładnie tak jak Monester napisała.
    To tylko estrogen (Estrofem doustny + Lanzetto aerozol przezskórny) i progesteron (Utrogestan dopochwowy + Prolutex zastrzyki).
    Dodatkowo Aspirin (niektórzy biorą Acard) i heparyna.
    Przy poprzednim transferze miałam tylko Estrofem i Utrogestan. Skończyło się ciążą biochemiczną, więc teraz dostałam hormony w różnych formach.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patid wrote:
    Wow strasznie dużo tych leków :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, w moim przekonaniu jest to ogromna ilość leków, oby jak najkrócej tyle było potrzebne.
    Ja na starcie miałam więcej teraz już malutko biorę.
    Na start bylo po transferze:
    4x1 estrofemv2ng
    3x2 luteina lub luthinus 200ng
    3x1 progesteron bensins 200ng
    3x1 nospa forte
    Neoparin 1x
    Pierwsze dwa dni relanium 2x1
    I potem jeszcze dorzucili mi
    Prolutex 1x
    U mnie wyszło że słabo przyswajałam progesteron
    Obecnie zostało
    Prolutex 1x
    2x1 200luteina
    1x Neoparin

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze Was podpytać odnośnie ilości komórek na jakie się decydowałyscie i jakie wnioski możecie wyciągnąć z perspektywy czasu? Czy byście coś zmieniły?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Muszę jeszcze Was podpytać odnośnie ilości komórek na jakie się decydowałyscie i jakie wnioski możecie wyciągnąć z perspektywy czasu? Czy byście coś zmieniły?
    Jak by mi się udał 1 transfer to byłabym zadowolona z 2 blastocyst... Ale niestety. Więc cieszę się że mam jeszcze 4 zamrożone - z 6 świeżych komórek było 5 zarodków . Aaaa weź pod uwagę że jak w Polsce będziesz robić procedurę to nadmiar niewykorzystany zarodków musi trafić do adopcji po latach ale to musi partner sobie przemyśleć co o tym sądzi.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak by mi się udał 1 transfer to byłabym zadowolona z 2 blastocyst... Ale niestety. Więc cieszę się że mam jeszcze 4 zamrożone - z 6 świeżych komórek było 5 zarodków . Aaaa weź pod uwagę że jak w Polsce będziesz robić procedurę to nadmiar niewykorzystany zarodków musi trafić do adopcji po latach ale to musi partner sobie przemyśleć co o tym sądzi.
    Świetny wynik, zazdroszczę. A mrożonych komórek nie bralas pod uwagę?

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

I procedura - 7 mrożonych komórek - 1 blastocysta;
    II procedura - 11 komórek świeżych - 6 blastocyst.

Co bym zmieniła?
    - Poprosiłabym o dawczynię z potwierdzoną płodnością do 28 lat max;
    - Zrobiłabym badania genetyczne zarodków.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Świetny wynik, zazdroszczę. A mrożonych komórek nie bralas pod uwagę?
    Ja rozważałam właściwie tylko dwie kliniki - z uwagi na odległość, cenę i gwarancję 2 blastocyst- i obie miały świeże- mówię o gyncentrum i Eurofertil. Ale że ja byłam tyle lat w gc to nadszedł czas na zmiany. Jednak duża różnica cenowa jest w reprofit a w zeszłym roku mieliśmy 3 procedury i jezcze to kd potem to jak była szansa zapłacić 10 tysięcy mniej to skorzystaliśmy. Gdyby kasa nie była problemem to pewnie byśmy poszli na całośc do reprofit - bo komórek tam więcej.
    No mnie się udało dostać oocyty 27 latki z potwierdzona płodnością, a nasienie męża też bez uwag, więc stąd pewnie taka ilość blastocyst. Ale u mnie problem też jest chyba w moim organizmie, bo jest ana3 dodatnie plus Hashi plus nk byly za wysokie plus mutacja pai i jeszcze kir AA... Czyli taki komplet długoletniej staraczki z ovufriend.

• monester Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    I procedura - 7 mrożonych komórek - 1 blastocysta;
    II procedura - 11 komórek świeżych - 6 blastocyst.

Co bym zmieniła?
    - Poprosiłabym o dawczynię z potwierdzoną płodnością do 28 lat max;
    - Zrobiłabym badania genetyczne zarodków.
    Wiosnyfanka, to Ty masz jeszcze jakieś zamrożone blastki z tej 2 procedury ? Nie wracasz po nie ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosnyfanka, to Ty masz jeszcze jakieś zamrożone blastki z tej 2 procedury ? Nie wracasz po nie ?

Mam jeszcze 3 zarodki zamrożone z drugiej procedury. Są nieprzebadane, dawczyni miała 34 lata (!). Póki co nie wracamy po nie. Rozpoczynamy kolejna procedurę w innym miejscu.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi Dziewczyny,
    Ja byłam na kontroli u doktora i babelek/babelka ma 6,5cm ,serducho bije jak dzwon.Łożysko mam z przodu przez co mam słabe zdjęcia z usg bo gadzina chowa się. Zrobiliśmy wczoraj test nifty pro.
    Z racji tego że to 12 tydzień 5 dzień to prolutex biorę tylko jeszcze 6dni i będę brać już tylko 2x1 200luteina i Neoparin. Progesteron mam już 54ng.
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Doktor mówi że niema co szarżować trzeba dbać o siebie i odpoczywać..
    Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia
    Elutek

Emily0723, Giosiek, WiosnyFanka, monester, Nowa na forum, WandaBerenika lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek mam do ciebie pytanie bo przygotowywałaś się do pierwszego transferu synchronizowanego z dawczynią w Reprofit. Dostałam rozpiskę z konkretnym dniem wyznaczonym na rozpoczęcie przyjmowania estrofemu. Zapytałam czy mam go przyjąć nawet jak będzie to 4 czy 5 dzień cyklu i Renata odpowiedziała ze tak. Tylko w tej sytuacji przecież mogą urosnąć pecherzyki jak za późno zacznę przyjmować ten estrofem nic nie rozumiem. Zawsze przy transferach na sztucznym miałam zalecenie żeby estrofem przyjmować od 2 dni cyklu 🤔

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi Dziewczyny,
    Ja byłam na kontroli u doktora i babelek/babelka ma 6,5cm ,serducho bije jak dzwon.Łożysko mam z przodu przez co mam słabe zdjęcia z usg bo gadzina chowa się. Zrobiliśmy wczoraj test nifty pro.
    Z racji tego że to 12 tydzień 5 dzień to prolutex biorę tylko jeszcze 6dni i będę brać już tylko 2x1 200luteina i Neoparin. Progesteron mam już 54ng.
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Elutek
    Wspaniale 🥳
    Rośnij duża 😉. Co do l4 to uważam że dobrze robisz, dbanie o sobie i bąbelka jest teraz na pierwszym miejscu i drugim i kolejnym, a praca daaaleeekooo na końcu

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My teraz najpierw moja immunologia i jednocześnie koksujemy nasienie (bo tu nie najlepiej). Dodatkowo dawczyni z potwierdzeniem płodności i najprawdopodobniej dopłata do wszystkich komórek i jeśli będzie dużo zarodków to chyba również ich badania.

Giosiek lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    My teraz najpierw moja immunologia i jednocześnie koksujemy nasienie (bo tu nie najlepiej). Dodatkowo dawczyni z potwierdzeniem płodności i najprawdopodobniej dopłata do wszystkich komórek i jeśli będzie dużo zarodków to chyba również ich badania.
    U nas też nasieniem był problem...ajesnak 2 blastki udało się uzyskać;-)

Wysłany: 10 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    U nas też nasieniem był problem...ajesnak 2 blastki udało się uzyskać;-)
    My wcześniej też mieliśmy 3, ale niestety nie dowiemy się już, czemu nic nie wyszło.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nowa, bardzo mi się podoba Wasz plan 😊
    Zrobiłabym tak samo!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek mam do ciebie pytanie bo przygotowywałaś się do pierwszego transferu synchronizowanego z dawczynią w Reprofit. Dostałam rozpiskę z konkretnym dniem wyznaczonym na rozpoczęcie przyjmowania estrofemu. Zapytałam czy mam go przyjąć nawet jak będzie to 4 czy 5 dzień cyklu i Renata odpowiedziała ze tak. Tylko w tej sytuacji przecież mogą urosnąć pecherzyki jak za późno zacznę przyjmować ten estrofem nic nie rozumiem. Zawsze przy transferach na sztucznym miałam zalecenie żeby estrofem przyjmować od 2 dni cyklu 🤔

Jatosia, ja miałam w 20 dniu cyklu zastrzyk z Diphereline 3,75 mg i on wygaszał jajniki by nie produkowały jajeczek. W 25 dniu miałam wziąć ostatnią tabletkę anty i 5 dni później zacząć brać estrofem. Koordynatorka jeszcze podkreśliła, że to ważne żeby przed pierwszym estrofemem pojawiło się krwawienie z odstawienia antyków. To mnie oczywiście mega zestresowało, ale krwawienie przyszło dokładnie 1 dzień przed zaplanowaną datą wzięcia pierwszego estrofemu (czyli zaczęłam go brać w 2 dniu cyklu). Pamietam, ze byłam wtedy pełna podziwu, że wszystko odbyło się dokładnie według ich rozpiski. Także nie martw się na zapas, tylko im zaufaj. Wiedzą co robią ☺️

Jatosia lubi tę wiadomość

age.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hi Dziewczyny,
    Oczywiście l4 nadał mam.
    Elutek

Czaruj nas kochana, czaruj 🥰🥰🥰 z jakichs przesądow w calym procesie mam nakaz od przyjaciółek wyściskać ich maluchy przed zabiegami by nakarmić się dobrymi fluidami i troską 😋. Bez nerwów i spinek, wyliczanek 🙄

…w pn badam progesteron i estrogen - mam nadzieje, ze sie nic nie wahnie i we wtorek bedzie wiadomo co i kiedy.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Czaruj nas kochana, czaruj 🥰🥰🥰 z jakichs przesądow w calym procesie mam nakaz od przyjaciółek wyściskać ich maluchy przed zabiegami by nakarmić się dobrymi fluidami i troską 😋. Bez nerwów i spinek, wyliczanek 🙄

…w pn badam progesteron i estrogen - mam nadzieje, ze sie nic nie wahnie i we wtorek bedzie wiadomo co i kiedy.
    Tylko ostrożnie z tymi maluchami bo one masę bakterii i zarazek mają...po transferze ogranicz kontakt z dziećmi do lat 6...zakaz całowiania itp.
    U mnie mialsm farta ograniczylsm kontakt a potem się okazało że znajomej są dzieci chore na ospę...ja niechcialam ich odwiedzać i dobrze ze to zrobiłam.ospa jest bardzo niezbezpieczna dla dzieciatka mam znajomą której dzieciątko w 10 tygodniu obumarło bo właśnie złapała ospę...
    Trzymam kciuki niech się dzieję magia...

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, estrofem na sztucznym to bralyście od razu 3 czy 4 ? Moja pani doktor powiedziała że wtedy ten poziom 400 estradiolu w 12 dniu to było mało a wszędzie na necie piszą że 200 wystarczy do transferu a nawet jest to oczekiwany wynik 😅

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ