In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Luusia wrote:To dokładnie tak jak my mieliśmy
Ty już widzę na wybuchnieciu.
Decydujecie na CC czy SN?
My robiliśmy nifty pro ale dopiero we wt więc na wyniki trzeba poczekać
-
WiosnyFanka wrote:U mnie zawsze od 2dc Estrofem 3x1. Póżiej około 9dc dochodzi jeszcze Lanzetto 2x1.
Idealne wyniki przed włączenia proga to Estradiol min 200, a progesteron <1. Po włączeniu proga i przed transferem natomiast estradiol min 200 i progesteron najlepiej około 25-30 (wbrew temu co pisze się na różnych forach wcale nie jest tak, że im wyżej tym lepiej. Poziom np. 60 też nie jest idealnym wynikiem).
***Nowa na Forum - trzymam kciuki. Wiesz jak długo będziesz czekała na dawczynię?
Ale na szczęście się udało... -
Elka198321 wrote:Lubią miałaś badanie nifty cxy nifty pro? Ile czasu czekaliście na wyniki?..
Ty już widzę na wybuchnieciu.
Decydujecie na CC czy SN?
My robiliśmy nifty pro ale dopiero we wt więc na wyniki trzeba poczekać
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia wrote:Robiliśmy Nifty Pro i wynik był szybciej niż po tygodniu. Zdecydowałam się na CC bo bałam się ze w trakcie SN coś mogłoby pójść nie tak.
Zmarnowali im syna niestety i dopiero po 2 latach od porodu wyszło że ucisk był... -
Chciałam uniknąć takich sytuacji bo w moim wieku różnie ta macica mogłaby się zachować w trakcie porodu.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które podchodziły w Reprofit do AK. Jak to jest, że Oni znają już datę punkcji dawczyni 1,5 wcześniej? To nie czekają na rozpoczęcie miesiączki w cyklu, w którym ma się odbyć punkcja i nie robią standardowych monitoringów? Szczerze mówiąc to mnie to trochę zaniepokoiło (chociaż nie wiem czy to właściwe słowo - może raczej zainteresowało).Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:U mnie zawsze od 2dc Estrofem 3x1. Póżiej około 9dc dochodzi jeszcze Lanzetto 2x1.
Idealne wyniki przed włączenia proga to Estradiol min 200, a progesteron <1. Po włączeniu proga i przed transferem natomiast estradiol min 200 i progesteron najlepiej około 25-30 (wbrew temu co pisze się na różnych forach wcale nie jest tak, że im wyżej tym lepiej. Poziom np. 60 też nie jest idealnym wynikiem).
***Nowa na Forum - trzymam kciuki. Wiesz jak długo będziesz czekała na dawczynię? -
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które podchodziły w Reprofit do AK. Jak to jest, że Oni znają już datę punkcji dawczyni 1,5 wcześniej? To nie czekają na rozpoczęcie miesiączki w cyklu, w którym ma się odbyć punkcja i nie robią standardowych monitoringów? Szczerze mówiąc to mnie to trochę zaniepokoiło (chociaż nie wiem czy to właściwe słowo - może raczej zainteresowało).
-
monester wrote:Dawczynie w bazie mają na tabletkach antykoncepcyjnych - więc jak już znajda odpowiednią to jej dają znak, żeby odstawiła leki i potem pewnie zaczynają standardowo - no ale też się zastanawiałam skąd od razu co do dnia mogą powiedzieć ale takie ich ryzyko chyba i zwykle mają kilka jednocześnie podobnych dawczyn, żeby w awaryjnej sytuacji jak u Myszy (u jej dawczyni nie pobrano żadnych komórek ) moc zaproponować od razu inna.
Dzięki za odpowiedź. Też się właśnie zastanawiam nad tym całym ich procesem. Nawet jeśli dawczynie są na antykoncepcji to przecież jedna dostanie miesiączkę od razu po odstawieniu, a inna dwa czy trzy dni po odstawieniu. Poza tym na stymulacje też każda reaguje inaczej. Wychodzi na to, że tam taśma i nie robią dawczyniom monitoringów. Trochę zaczęło mnie to zastanawiać.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Dzięki za odpowiedź. Też się właśnie zastanawiam nad tym całym ich procesem. Nawet jeśli dawczynie są na antykoncepcji to przecież jedna dostanie miesiączkę od razu po odstawieniu, a inna dwa czy trzy dni po odstawieniu. Poza tym na stymulacje też każda reaguje inaczej. Wychodzi na to, że tam taśma i nie robią dawczyniom monitoringów. Trochę zaczęło mnie to zastanawiać.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Radośnie się na nie kochane wybieram jutro gdyż dzisiaj wyszło, że estradiol wyniósł 209, a progesteron 0,09 🥹 ps. Nigdy nie byłam tak humorzasta jak po tych tabsach - miało być miło 🙃
Giosiek, monester lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Radośnie się na nie kochane wybieram jutro gdyż dzisiaj wyszło, że estradiol wyniósł 209, a progesteron 0,09 🥹 ps. Nigdy nie byłam tak humorzasta jak po tych tabsach - miało być miło 🙃
Przyzwyczajaj się do zmian nastrojów, bo jak się uda, to lepiej już nie będzie 😉WandaBerenika, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:Radośnie się na nie kochane wybieram jutro gdyż dzisiaj wyszło, że estradiol wyniósł 209, a progesteron 0,09 🥹 ps. Nigdy nie byłam tak humorzasta jak po tych tabsach - miało być miło 🙃
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:No to rewelacja! Trzymam kciuki za jutrzejsze usg 😊
Przyzwyczajaj się do zmian nastrojów, bo jak się uda, to lepiej już nie będzie 😉Giosiek lubi tę wiadomość
-
monester wrote:A Ty jak się czujesz ? Mam nadzieję że trochę psychicznie spokojniej i bez stresu... Chociaż nie wiem czy w naszym przypadku to możliwe w ogóle.
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Gosiek 😍 wierze, ze wszystko bedzie dobrze 🥰
Moje endo 10mm, dostalam dodatkowo Duphaston i Cyclogest do brania od 14 dc (sobota). Mąż do kliniki pojedzie w piątek. Dr zalecil badanie nasienia HBA IMSI - zeby wybrac najlepszych z najlepszych, a dla zarodka kleik EB. W weekend/w poniedziałek mamy spodziewać się wskazania czy podchodzimy na świeżym i kiedy / czy na mrożonym. Aaaajjj 🥹monester, Giosiek, Nowa na forum, Jatosia, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
Zmiana kliniki
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Gosiek 😍 wierze, ze wszystko bedzie dobrze 🥰
Moje endo 10mm, dostalam dodatkowo Duphaston i Cyclogest do brania od 14 dc (sobota). Mąż do kliniki pojedzie w piątek. Dr zalecil badanie nasienia HBA IMSI - zeby wybrac najlepszych z najlepszych, a dla zarodka kleik EB. W weekend/w poniedziałek mamy spodziewać się wskazania czy podchodzimy na świeżym i kiedy / czy na mrożonym. Aaaajjj 🥹 -
WandaBerenika wrote:Gosiek 😍 wierze, ze wszystko bedzie dobrze 🥰
Moje endo 10mm, dostalam dodatkowo Duphaston i Cyclogest do brania od 14 dc (sobota). Mąż do kliniki pojedzie w piątek. Dr zalecil badanie nasienia HBA IMSI - zeby wybrac najlepszych z najlepszych, a dla zarodka kleik EB. W weekend/w poniedziałek mamy spodziewać się wskazania czy podchodzimy na świeżym i kiedy / czy na mrożonym. Aaaajjj 🥹
Wspaniałe wieści! Super, że wszystko idzie zgodnie z planem ☺️
A wiesz może od czego będzie zależało, czy będzie teraz transfer świeżego zarodka czy później mrożonego?
Pytam, bo skoro już masz zacząć brać proga, to przygotowują Cię na świeży i zastanawiam się, co może wpłynąć na ewentualną zmianę planów. -
Estrofem 2mg (3x1)
Duphaston 10mg (3x1)
Cyclogest 400 mg (2x1)
Totalnie nie wiem. Dr dzisiaj jasno zaznaczyl, ze decyzyjnosc pozostawia embriologom. Ci są z nami w bezpośrenim kontakcie. Na pewno z uwagi na jeden parametr (morfologia) nasienia zalecono dodatkowa procedure selekcji najlepszych chłopaków 😎
Bardzo Wam dziekuje - w koncu czuje radosc 😊 w obliczu dlugich staran nareszcie cos idzie zgodnie z planem.
Ps. Moze Gameta nie ma ekstra marketingu, dedykowanej koordynacji. To co trzeba im przyznać, ze daja mega poczucie bezpieczenstwa i komfortu pacjenta. Jest bardzo troskliwie, spokojnie, na czas, ze skupieniem. Bardzo sprawne punkty badan, duza grupa asystentów i pracownikow. Zawsze jakies zarty i swobodna atmosfera. A tam gdzie byly lezki - zawsze przestrzeń na chwile oddechu. Czesto 20 min wizyty zamienialo sie w godzinne ogarnianie krok po kroku. Pracuja od 7 do 21 - jest bardzo duzo mozliwosci konsultowania sie. Nie zawiodlam sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 21:31
Nowa na forum, monester, Giosiek lubią tę wiadomość
Zmiana kliniki
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie