In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Dziewczyny, estrofem na sztucznym to bralyście od razu 3 czy 4 ? Moja pani doktor powiedziała że wtedy ten poziom 400 estradiolu w 12 dniu to było mało a wszędzie na necie piszą że 200 wystarczy do transferu a nawet jest to oczekiwany wynik 😅
monester lubi tę wiadomość
-
3 x 2mg dziennie od 2dc. Dr oczekuje, ze w 9dc mam zrobic badania, ktore maja podczas wizyty w 10-11dc wynosić: estradiol >150, a progesteron<1.0
monester, Poziomka 123 lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Ja też mam teraz jezvze dodatkowo spray 1 psik od polskiego lekarza- i 3 niebieskie tabletki i to od 2 dnia cyklu. Też nie wiem dlaczego mi powiedziała że to mało te 400 mi się wydawalo że mega dużo !
Giosiek to teraz miałaś dużo więcej estradiolu to już się przestaje martwić że za dużo od razu będę brać. Liczę na wynik jak Twój finalny.
WandaBerenika - kiedy USG masz ? Przyszły tydzień Prawda ?
Giosiek a Ty kiedy teraz wizyta ? -
monester wrote:Ja też mam teraz jezvze dodatkowo spray 1 psik od polskiego lekarza- i 3 niebieskie tabletki i to od 2 dnia cyklu. Też nie wiem dlaczego mi powiedziała że to mało te 400 mi się wydawalo że mega dużo !
Giosiek to teraz miałaś dużo więcej estradiolu to już się przestaje martwić że za dużo od razu będę brać. Liczę na wynik jak Twój finalny.
WandaBerenika - kiedy USG masz ? Przyszły tydzień Prawda ?
Giosiek a Ty kiedy teraz wizyta ?
Kolejną wizytę mam za tydzień w piątek, także dopiero wtedy się okaże czy faktycznie transfer zakończony sukcesem 😅
Agatha45, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Krew w pn rano i jesli bedzie ok ten prog i estro to wizyta we wtorek. Jesli nie - mam ją odwołać i zadzwonić do doktorka.
monester lubi tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Giosiek wrote:Osobiście zdziwiłam się, że dorzucili mi jeszcze ten spray, bo nigdy nie miałam problemu z endometrium. Zawsze miałam endo w 12 dc około 10 mm, a tym razem 11 mm. Trochę się stresowałam, że mi przerośnie, ale było odpowiednie w dniu transferu. Nawet nie pomyślałam by ich zapytać skąd ta zmiana. Po prostu im zaufałam.
Kolejną wizytę mam za tydzień w piątek, także dopiero wtedy się okaże czy faktycznie transfer zakończony sukcesem 😅
Oszedxak sievwusylaj pozytywnie fluidy do brzuszka;-)....ja sama niewierze ze jestem już tak daleko;-)...Giosiek lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dziewczyny, estrofem na sztucznym to bralyście od razu 3 czy 4 ? Moja pani doktor powiedziała że wtedy ten poziom 400 estradiolu w 12 dniu to było mało a wszędzie na necie piszą że 200 wystarczy do transferu a nawet jest to oczekiwany wynik 😅
monester, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
-
Nowa na forum wrote:Ja na sztucznym miałam ok.11-12 estradiol 230, progesteron 0,15. A dzień przed transferem estradiol 177, prog.53.
-
Nowa na forum wrote:Ja na sztucznym miałam ok.11-12 estradiol 230, progesteron 0,15. A dzień przed transferem estradiol 177, prog.53.
-
Elka198321 wrote:Mój progesteron na sztucznym w dniu transferu 5,49, estradiol był w normie i to był teraz ten udany transfer,ale dostałam odrazu doustnie dodatkowo progesteron a potem zastrzyki Bo słabo przyswajała progesteron...
Ela niziutki miałaś ten progesteron a jednak się udało a mówią ze w dniu transferu na sztucznym powinien być minimum 10Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
monester wrote:A Wy już zrobiliście te badania nasienia ?
-
Nowa na forum wrote:Tak, teraz suple i clostilbegyt. No i ja jeszcze reszta immunologii, bo niestety przez majówkę przepadły odpowiednie dni cyklu. Ale czekamy też na dawczynię, żeby nie tracić czasu
-
Giosiek wrote:Osobiście zdziwiłam się, że dorzucili mi jeszcze ten spray, bo nigdy nie miałam problemu z endometrium. Zawsze miałam endo w 12 dc około 10 mm, a tym razem 11 mm. Trochę się stresowałam, że mi przerośnie, ale było odpowiednie w dniu transferu. Nawet nie pomyślałam by ich zapytać skąd ta zmiana. Po prostu im zaufałam.
Kolejną wizytę mam za tydzień w piątek, także dopiero wtedy się okaże czy faktycznie transfer zakończony sukcesem 😅Giosiek lubi tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Ela niziutki miałaś ten progesteron a jednak się udało a mówią ze w dniu transferu na sztucznym powinien być minimum 10
Teraz biorę 2x1 luteina 200ng. 1x prolutex,ale prolutex jeszcze tylko 3 dni ,1x Neoparin cały czas.
Raz na jakiś czas mam se zrobić progesteron jakby coś się działo to mam dorzucić zastrzyki mam wykupione 1 opak dodatkowo.ale w pn miałam 54,90ng.
Lekarz mówi że prawidłowo się babrlek rozwija i łożysko samo z siebie produkuje progesteron I że dlatego z tych zastrzyków chce zejść. -
monester wrote:To co się nie chwalisz, że już procedura ruszyła ? W Bocianie ? Jaki pakiet macie ?
Szukają dawczyni, chcemy świeże komórki, i raczej, bo zobaczymy ile ich będzie, dopłata do wszystkich. -
To dokładnie tak jak my mieliśmy
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
U mnie zawsze od 2dc Estrofem 3x1. Póżiej około 9dc dochodzi jeszcze Lanzetto 2x1.
Idealne wyniki przed włączenia proga to Estradiol min 200, a progesteron <1. Po włączeniu proga i przed transferem natomiast estradiol min 200 i progesteron najlepiej około 25-30 (wbrew temu co pisze się na różnych forach wcale nie jest tak, że im wyżej tym lepiej. Poziom np. 60 też nie jest idealnym wynikiem).
***Nowa na Forum - trzymam kciuki. Wiesz jak długo będziesz czekała na dawczynię?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g