In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja chyba muszę się upewnić z drugą procedurą żebym nie miała pytań do siebie.
Co do podobieństwa dziecka to nawet mnie to nie martwi, bo tak się czasami przyglądam dzieciom i młodzieży i stwierdzam, że dla większości mogłabym być matką 😂
I prawda jest taka, że nikomu do głowy nie przyjdzie zastanawiać się, czy aby dziecko jest na pewno moje, bo ludzie nie mają pojęcia, że takie rzeczy się dzieją 😉
A mój brat ma trójkę dzieci, każde różne od siebie i żadne nie podobne do rodziców 😆monester, WiosnyFanka, Nowa na forum, Paulijana, Chmurka87, spineczka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Elka198321 wrote:Informacje na temat fenotyp typu kolor oczu,kolor włosów ,jakie włosy są czy proste czy faliste,waga wzrost,kolor oczu,grupę krwi ,wiek i jaka ma sylwetke dswcxyni oraz w którym miejsce są oscyty powinni Ci udzielić taką informację..
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Paulijana wrote:I kolejna głupotka u mnie się pojawiła w ostatnich dniach - lęk związany z włosami 😅 mąż ma loki, ja kręconych zdecydowanie nie mam, falowanych raczej też nie ale znowu prostych jak druciki też nie a w fenotypie wpisałam proste i teraz rozmyślam czy nie powinnam wpisać falowanych
A ta w ogóle to chyba bym wolała chłopca, bo wtedy wiadomo, że raczej nie musi być do mamy podobny. Wydaje mi się to łatwiejsze. Nie wiem jak zareaguję na dziewczynkę, która nie będzie do mnie w ogóle podobnaPaulijana lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, ludzie nie mają pojęcia o istnieniu kd (sama nie wiedziałam, dopóki nie wgryzłam się w temat invitro), i doszukują się podobieństw. Mój siostrzeniec też jest mało podobny do swojej matki, a do ojca wcale... nawet zastanawiam się, czy siostra mi o czymś nie powiedziała 🫣... ale to teraz...bo my nikomu nie mówiliśmy. Natomiast jak się chce, to podobieństwo zawsze jakieś jest do wyszukiwania. I naprawdę ważniejsze, aby było zdrowe.
A odnośnie sprawdzenia swoich komórek, to uważam że trzeba, przynajmniej 2 razy, aby nie żałować i nie rozmyślać, że mogło wyjść. Jak sytuacja jest jasna, próbowałam i nie wyszło, to można spokojniej myśleć o kdLusille, Paulijana, Frankfurterka, WiosnyFanka, Hania2010, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Paulijana wrote:Dziewczyny, takiego wsparcia jak tutaj od was, nie da żaden psycholog. ❤️❤️❤️
Frankfurterka, WiosnyFanka, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Cara wrote:Mam to samo🙈 Ja mam włosy falowane, o strukturze włosów kręconych, bardzo gęste. To taka moja cecha charakterystyczna;) Odziedziczone po mamie:( A komórka od dawczyni o prostych włosach... Wszystkie inne cechy się zgadzają, ale te włosy....Fajnie by było, żeby jesli dziecko nie byloby podobne do mnie (a pewnie niestety nie bedzie), żeby chociaz te wlosy podobne miało... Niestety nie bylo innej o pasujących cechach. Ostatnio coraz bardziej mam wątpliwości, czy dobrze wybrałam. No ale chyba za późno na wątpliwości, bo mamy już z tego zarodki 😉
A ta w ogóle to chyba bym wolała chłopca, bo wtedy wiadomo, że raczej nie musi być do mamy podobny. Wydaje mi się to łatwiejsze. Nie wiem jak zareaguję na dziewczynkę, która nie będzie do mnie w ogóle podobnaWiosnyFanka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:No ale nie zrozum mnie źle, przy genetycznych dzieciach nie masz żadnej pewności że będzie podobne. Chcesz mieć dziecko czy swoją miniaturkę ?
-
Mam corke ze staran naturalnych. Wygladem do mnie jak obce dziecko. Serio. Zawsze byla bardziej do taty podobna a teraz to sama nie wiem. Jakas taka calkiem inna jest 🤣
A malutka z kd to dziecko urody nadzwyczajnej 😄 i czesto slysze ze tata, ale i do mnie podobna, ba nawet moja sp.mame w niej widza 🥰🥳
Genetyka rzadzi sie swoimi prawami. Znam wiele par ktore maja dzieci zupelnie nie podobne. I to jest wlasnie piekne. Taka mieszanka, nieprzewidywalnosc. Dziecko sie kocha pomimo wszystko, kompletnie sie na wyglad nie patrzy czy jest podobienstwo czy go nie ma. Te male kochane lapki to wystarczajacy powod zeby sie zdecydowac ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 15:08
Paulijana, Nefertiti89, monester, spineczka, Nowa na forum, Hania2010, Trinity_Nea, Elka198321, Cara lubią tę wiadomość
-
Cara wrote:Wiesz co... od pół roku bardzo dokładnie przyglądam się dzieciom i ich rodzicom i serio, jednak większość jest do nich podobna, niektóre nawet bardzo. U mnie w rodzinie są pewne cechy charakterystyczne u chyba wszystkich członków, takie, które się powtarzają przez pokolenia. Od razu wiadomo, że osoba x jest spokrewniona z y. Tu nie chodzi o "swoją miniaturkę ", ale o brak u dziecka tych cech, które są od pokoleń w mojej rodzinie. Nie wiem jak to będzie, ale chyba tu jest to miejsce, gdzie można wyznać swoje wątpliwości? Więc tak, myślę o tym, czy nie będę miała problemu z tym, że dziecko nie podtrzyma tych cech, nie zapewni trwania tych genom. Dla mnie to trudne do akceptacji, jesteśli ktoś ma inaczej, to zazdroszczę.
WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Cara wrote:Mam to samo🙈 Ja mam włosy falowane, o strukturze włosów kręconych, bardzo gęste. To taka moja cecha charakterystyczna;) Odziedziczone po mamie:( A komórka od dawczyni o prostych włosach... Wszystkie inne cechy się zgadzają, ale te włosy....Fajnie by było, żeby jesli dziecko nie byloby podobne do mnie (a pewnie niestety nie bedzie), żeby chociaz te wlosy podobne miało... Niestety nie bylo innej o pasujących cechach. Ostatnio coraz bardziej mam wątpliwości, czy dobrze wybrałam. No ale chyba za późno na wątpliwości, bo mamy już z tego zarodki 😉
A ta w ogóle to chyba bym wolała chłopca, bo wtedy wiadomo, że raczej nie musi być do mamy podobny. Wydaje mi się to łatwiejsze. Nie wiem jak zareaguję na dziewczynkę, która nie będzie do mnie w ogóle podobnaTrinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Pracuje w przedszkolu, i wierzcie mi, że na 1 zebraniu nie znając ludzi jestem w stanie dopasować dzieci do rodziców. Jednak znalazłam pocieszenie w epigenetyce. Dzieci upodobnia się do nas ruchami, mową. Dwa lata zajęła.mi żałoba po komórkach. 7 lat starań. W domu genetyczny syn kropla w krople podobny do mnie. Czekam na komórki i już je kocham. Ja wychowam ja urodzę byle nie było podobne do teściowej 😅 wierzcie mi dwa lata temu mówiłam że nigdy, dziś czuje że będzie moje, krew z mojego brZzucha, moja mowa, mój styl życia moje ruchy, myślę że nikt nawet nie pomyśli rozterki są w nas. Ja też je miałam wiele łez,złosci, kłotni teraz jest spokój spokój i oczekiwanie.. niech się dzieje. Mój lekarz powiedział jeśli możemy powołać nowe życie to nie ma większego cudu. Gdyby nie my, to dziecko nigdy by się nie urodziło.
monester, Nefertiti89, Promyczek 2024, Paulijana, spineczka, MałaMiMi, Nowa na forum, Hania2010, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321, Raija86, Cara, mi.nu lubią tę wiadomość
-
Mentosik wrote:Pracuje w przedszkolu, i wierzcie mi, że na 1 zebraniu nie znając ludzi jestem w stanie dopasować dzieci do rodziców. Jednak znalazłam pocieszenie w epigenetyce. Dzieci upodobnia się do nas ruchami, mową. Dwa lata zajęła.mi żałoba po komórkach. 7 lat starań. W domu genetyczny syn kropla w krople podobny do mnie. Czekam na komórki i już je kocham. Ja wychowam ja urodzę byle nie było podobne do teściowej 😅 wierzcie mi dwa lata temu mówiłam że nigdy, dziś czuje że będzie moje, krew z mojego brZzucha, moja mowa, mój styl życia moje ruchy, myślę że nikt nawet nie pomyśli rozterki są w nas. Ja też je miałam wiele łez,złosci, kłotni teraz jest spokój spokój i oczekiwanie.. niech się dzieje. Mój lekarz powiedział jeśli możemy powołać nowe życie to nie ma większego cudu. Gdyby nie my, to dziecko nigdy by się nie urodziło.
Pięknie napisane ❤️MałaMiMi, Trinity_Nea, Mentosik, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Dlatego mówię, żebyś się zastanowiła, bo musisz się liczyć nie tylko z tym, że nie będzie Twoja miniaturka ale też może być niedoskonale z wyglądu, niespełniające oczekiwań czy wyobrażeń. Lepiej zakładać scenariusz gorszy. I co wtedy ? Ja już Ci pisałam kiedyś, że jeśli masz takie wątpliwości to nie rób tego. To dziecko z dawstwa to nie jest zamiennik genetycznego, większość z nas przeszła tu swoistą żałobę po swoich nieudanych procedurach a następnie znalazła rozwiązanie problemu niepłodności w dawstwie. Wiec najpierw musisz się pogodzić z tym, że te geny nie przetrwają jeśli to dla Ciebie istotne. Owszem na insta przeslodkie są te filmiki mam z córkami które są mini kopia. Ale czy w rzeczywistości to widzicie po znajomych czy rodzinie ? Ja nie, to rzadkość żeby córka była kopia mamy.
-
Promyczek 2024 wrote:Wiem że to pytanie wraca jak bumerang, jak sobie radzicie po urodzeniu dziecka z kd? Czy myślicie o tym że nie jest z wami spokrewnione genetycznie?
Zastanawiałam się jak będzie, ale kocham nad życie!!! Ja ją urodziłam. Ja wychowam. Gdzie tu nie jest moja..? 🩷Promyczek 2024, Nowa na forum, Nefertiti89, Elka198321 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Zgadzam się z Wami w 100%. Tylko TA konktetna mieszanka genów + TEN konkretny brzuszek powoduje, że rodzi się TO dziecko a nie inne.
Co do cech wyglądu, to ja się dowiedziałam, że dawczyni ma inny kolor oczu niż my.
Mój kolor oczu jest cechą recesywną.
No i zgadnijcie czyj kolor oczu ma Mała..? 😁Mentosik, Paulijana, monester, Elka198321 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Zgadzam się z Wami w 100%. Tylko TA konktetna mieszanka genów + TEN konkretny brzuszek powoduje, że rodzi się TO dziecko a nie inne.
Co do cech wyglądu, to ja się dowiedziałam, że dawczyni ma inny kolor oczu niż my.
Mój kolor oczu jest cechą recesywną.
No i zgadnijcie czyj kolor oczu ma Mała..? 😁monester, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość