In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za 1,5 tyg transfer 3BB ....
O ile endo ładnie urośnie. Póki co 1 raz, ze po tabletkach boli mnie brzuch z prawej strony aż promieniuje do pachwiny i uda .....I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
monester wrote:No wątpię że się uda wrócić a nawet jeśli się zdecydujemy na ten jeden transfer to szanse że się uda są małe. U nas tez wymagający początek i trudna końcówka ciąży. Do kolejnej procedury nie będziemy podchodzić na pewno. Po cięciu rok czekania minimum. Moim zdaniem przeniesienie z kd będzie bardzo trudne - w sensie oddanie ich do adopcji - z uwagi na anonimowość dawczyń. Kiedy Giosiek podchodzicie?
Właśnie słyszałam, że ewentualne oddanie tych zarodków będzie trudne. No cóż, będę się tym martwiła, gdy przyjdzie na to czas.
Co do kolejnego transferu, to założyłam sobie, że chciałabym karmić Małą przez rok. Po odstawieniu dam ciału parę miesięcy na odpoczynek i powrót hormonów do normy i chciałabym podejść do transferu w okolicach marca- kwietnia. Jeśli by się udało, to urodziłabym mniej więcej dwa lata po pierwszym porodzie. Tak sobie kombinuję, bo mam już doświadczenie w opiece nad zimowym noworodkiem. O ubrankach nie wspominając 😉Nowa na forum, Trinity_Nea, monester, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Magda7676 wrote:Jest jeszcze eurofertil. Któraś klinikę polecacie bardziej?
Miałam też trochę nieprzyjemności z lekarzem zajmującym się polskimi pacjentkami, z racji tego, że nie uznawał immunologii, ani nie wierzył we wpływ przesunięcia okienka implantacyjnego na sukces transferu.
Zmieniliśmy klinikę na Reprofit. Tam lekarz wziął pod uwagę wszystkie wykonane przez nas wcześniej badania. Otrzymaliśmy wszystkie 10 komórek dawczyni, z których uzyskaliśmy 5 zarodków. Pierwszy transfer dał ciążę biochemiczną, a z drugiego mam córeczkę. Jeszcze 3 zarodki czekają na zimowisku.
Mogę jeszcze dodać, że Reprofit ma bogatszą bazę dawczyń. W Eurofertil musiałam czekać parę miesięcy.
Dziewczyna była po 30-stce i z wyglądu była podobna do męża, a nie do mnie (miała też jego grupę krwi).
W Reprofit dawczyni była od ręki i z opisu była praktycznie moją młodszą wersją.
Osobiście polecam Reprofit, ale Eurofetil na pewno będą chwaliły dziewczyny, którym tam się udało.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Konstruktorka93 wrote:Dziewczyny,
Czy któraś z was podchodziła do transferu z niewielkim polipem ? ( Ok. 4mm)
U mnie polip był usunięty przed transferem.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Giosiek wrote:Ja byłam w obu klinikach. Najpierw wybrałam Eurofertil, bo było tam taniej. Dostaje się tam 6 komórek. My uzyskaliśmy z nich 4 zarodki, które dały jedną ciążę biochemiczną i jedną ciężę, którą poroniłam po badaniach prenatalnych (nie znam przyczyny).
Miałam też trochę nieprzyjemności z lekarzem zajmującym się polskimi pacjentkami, z racji tego, że nie uznawał immunologii, ani nie wierzył we wpływ przesunięcia okienka implantacyjnego na sukces transferu.
Zmieniliśmy klinikę na Reprofit. Tam lekarz wziął pod uwagę wszystkie wykonane przez nas wcześniej badania. Otrzymaliśmy wszystkie 10 komórek dawczyni, z których uzyskaliśmy 5 zarodków. Pierwszy transfer dał ciążę biochemiczną, a z drugiego mam córeczkę. Jeszcze 3 zarodki czekają na zimowisku.
Mogę jeszcze dodać, że Reprofit ma bogatszą bazę dawczyń. W Eurofertil musiałam czekać parę miesięcy.
Dziewczyna była po 30-stce i z wyglądu była podobna do męża, a nie do mnie (miała też jego grupę krwi).
W Reprofit dawczyni była od ręki i z opisu była praktycznie moją młodszą wersją.
Osobiście polecam Reprofit, ale Eurofetil na pewno będą chwaliły dziewczyny, którym tam się udało.
Chyba zdecyduje się na Reprofit. A orientujecie się, czy te dawczynie to Czeszki czy np. Ukrainki? Czy udzielają informacji na ten temat?
A jak z dojazdem do Ostrawy? To duże miasto, duży tam ruch? -
Magda7676 wrote:Dziękuję za cenne wskazówki 👍😀
Chyba zdecyduje się na Reprofit. A orientujecie się, czy te dawczynie to Czeszki czy np. Ukrainki? Czy udzielają informacji na ten temat?
A jak z dojazdem do Ostrawy? To duże miasto, duży tam ruch?
Dojazd jest bardzo łatwy. Na trasę do Ostrawy nie trzeba wykupować winiety.
Nie wypowiem się co do wielkości miasta czy ruchu, bo jeździliśmy tam tylko na transfery. Nie zostawaliśmy tam dłużej na nocleg czy zwiedzanie. -
Magda7676 wrote:Dziękuję za cenne wskazówki 👍😀
A jak z dojazdem do Ostrawy? To duże miasto, duży tam ruch?
Dawczynie to czeszki. Dojazd do Ostrawy jest bardzo prosty, miasto samo w sobie latwe do ogarniecia. Nie jest jakies wybitnie ladne 🤣 mocno takie robotnicze, produkcyjne ? mam wrazenie ale ma swoj urok.
Bylismy 3x nigdy korkow nie bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 18:19
-
MałaMiMi wrote:Niezle jaja. Napisałam do stowarzyszenia nasz bocian. Wg nich doszło do nadużycia i sugerują, żebym napisała do MZ. Zastanawiałam się czy to zrobić, żeby potem nie było problemów z klinika
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Z tego co wiem, to są to czeszki. Dawczynie są stymulowane specjalnie pod konkretną procedurę. Dostaje się świeże komórki. Jeżeli planowany jest świeży transfer (a przeważnie jest), to cykle dawczyni i biorczyni są zsynchronizowane. Mąż oddaje nasienie w dniu punkcji dawczyni. Wydaje mi się, że byłoby to trudne, gdyby dawczyni była zza granicy (np Ukrainy).
Dojazd jest bardzo łatwy. Na trasę do Ostrawy nie trzeba wykupować winiety.
Nie wypowiem się co do wielkości miasta czy ruchu, bo jeździliśmy tam tylko na transfery. Nie zostawaliśmy tam dłużej na nocleg czy zwiedzanie.[/QUOTE
Dziękuję za odpowiedź. Widzę, że jezdzilas też do kliniki do Brna? Dlaczego az tam, jeśli można wiedzieć? Co do dawczyń, to w Polsce gdy pytałam o to, skąd pochodzą, to usłyszałam, że z różnych państw... -
Mysza123 wrote:Dawczynie to czeszki. Dojazd do Ostrawy jest bardzo prosty, miasto samo w sobie latwe do ogarniecia. Nie jest jakies wybitnie ladne 🤣 mocno takie robotnicze, produkcyjne ? mam wrazenie ale ma swoj urok.
Bylismy 3x nigdy korkow nie bylo.
Dziękuję za odpowiedź. Super, że dojazd jest prosty. To ważne.
A jeśli chodzi o zarodki, to dają gwarancję dwóch blastocyst, tak? Czyli po stymulacji dawczyni pobierają jej komórki, zapładniają nasieniem meza/partnera i z tego mają być dwie blastocysty? A jak nie będzie? To co wtedy?Dzoana88 lubi tę wiadomość
-
Martuśka87 wrote:https://zapodaj.net/plik-JkoNBfVtur
Dziewczyny czy tylko ja coś tam widzę ???
6 dpt test z krwi
Zastanawia mnie czy to nie prześwituje kreska testowaOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Magda7676 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Widzę, że jezdzilas też do kliniki do Brna? Dlaczego az tam, jeśli można wiedzieć? Co do dawczyń, to w Polsce gdy pytałam o to, skąd pochodzą, to usłyszałam, że z różnych państw...
Podchodziłam do procedury w Reprofit w Brno, bo tam mam bliżej niż do Ostrawy. Mieszkam na stałe w Niemczech 🙃 -
Martuśka87 wrote:Dziewczyny czy tylko ja coś tam widzę ???
6 dpt test z krwi
Zastanawia mnie czy to nie prześwituje kreska testowa
no jest krecha😁🍀 u mnie wyszła jeszcze bledsza! gratulacje!!!😘🍀🍀🥳listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny -
Chmurka87 wrote:no jest krecha😁🍀 u mnie wyszła jeszcze bledsza! gratulacje!!!😘🍀🍀🥳
Jeszcze nie dziękuję ☺️
Jutro zrobię rano test z moczu i we wtorek betę .
Mam nadzieję że to nie jest kreska testowa 🙏🙏Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Giosiek wrote:Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jeżeli dawczynie pochodzą z różnych państw, to znaczy, że klinika odkupuje zamrożone komórki z międzynarodowego banku. W Czechach otrzymuje się świeże komórki, bezpośrednio po punkcji dawczyni.
Podchodziłam do procedury w Reprofit w Brno, bo tam mam bliżej niż do Ostrawy. Mieszkam na stałe w Niemczech 🙃
Nie wiem jak to jest do końca, bo jak byłam na rozmowie to jeszcze byłam zielona jak tabaka w rogu i nie bardzo wiedziałam o co pytać. Ale zapamiętałam,że tak mi mówiono właśnie, że dawczynie są z różnych państw. Więc może faktycznie są to mrożone komorki ... -
Magda7676 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Super, że dojazd jest prosty. To ważne.
A jeśli chodzi o zarodki, to dają gwarancję dwóch blastocyst, tak? Czyli po stymulacji dawczyni pobierają jej komórki, zapładniają nasieniem meza/partnera i z tego mają być dwie blastocysty? A jak nie będzie? To co wtedy?
Teraz nie wiem dokladnie jak to wyglada bo ja podchodzilam do procedury juz jakis czas temu, gdzies mi sie przewinelo ze daja gwarancje 2 blastocyst przy odpowiednio dobrych parametrach nasienia, ale wydaje mi sie ze to jakies niepotwierdzone info jest. Wiekszosc ma zdecydowanie wiecej niz 2 zarodki, ale byl kiedys przypadek ze sie nie udalo i proponowali albo zmiane dawczyni albo kolejna stymulacje. Tak czy siak to turbo rzadkie przypadki.