X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mery0211 Znajoma

Wysłany: 14 września, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Według mnie wszystko co zdążysz zrobić przed urodzinami masz bezpłatnie. Za wszystko co po urodzinach - płacisz.
    Dziękuję za odpowiedź 🙂to by miało sens faktycznie.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    9dpt- beta 35,4
    11dpt- beta 68,1
    13dpt- beta 146
    19dpt - beta 1652
    26dpt - mamy zarodek i❤️
    27dpt- 🖤
  • Mentosik Debiutantka

Wysłany: 14 września, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które biorą udział w programie rządowym z KD - czy Wy też płacicie za każdą wizytę? Byłam u lekarza już 4 razy od czerwca i za każdym razem płacę za wizytę. Komórki dawczyni już na nas czekają. Podobno dopiero jak mnie lekarz zakwalifikuje (wypłeni dokumenty) to nie będę płacić za wizyty. Niby rozumiem, tylko psychologa mieliśmy za darmo, badania krwi mamy za darmo, cytologię za darmo, biocenozę za darmo ... więc niby w programie jesteśmy, ale nie jesteśmy. Też tak macie?

• Mentosik Debiutantka

Wysłany: 14 września, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Od pierwszej wizyty nic nie płaciliśmy. Płaciłam tylko za leki nic wiecej

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Mery0211 Znajoma

Wysłany: 14 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Też płaciłam za każdą wizytę i badania od czerwca, nawet psychologa musiałam opłacić. Dopiero po kwalifikacji mam darmowe wizyty a co lepsze to okazało się że brakuje mi cytologii i za to już po kwalifikacji nie musiałam zapłacić.

9dpt- beta 35,4
    11dpt- beta 68,1
    13dpt- beta 146
    19dpt - beta 1652
    26dpt - mamy zarodek i❤️
    27dpt- 🖤
  • Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Mierzę temperaturę ale nie ma jakiegoś super wykresu 36.60-36.80
    Zostało mi tylko grzecznie czekać do bety 🙏
    Trzymam kciuki 😀👍🌷

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie zaletą jest brak formalności. W takim reprofir osbywasz konsultacje online, dobór dawczyni w kilka dni - przesyłaja do akceptacji, wyznaczają punkcję zwykle w ciągu 2 miesięcy i ustalają kiedy małżonek ma przyjechać oddać nasienie. Potem jedziesz na transfer. I gwarantują blastocysty dwie na procedurę.
    Monster dziękuję za odpowiedź.
    Czyli gwarantują dwa zarodki. Podają jeden a drugi zamrażają tak?

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Hej Dziewczyny! Mniej mnie ostatnio w internetach, bo sporo się w życiu dzieje i pozostaję w wiecznym niedoczasie.

Odpowiem zbiorowo, tak mi będzie łatwiej.

Jeśli chodzi i wizyty to w ramach programu wszystkie powinny być bezpłatne. Moja znajoma miała identyczną sytuację jak jedna z Was - płaciła na nie. Zasięgnęła rady w Naszym Bocianie i dostała na piśmie informację, że wizyty są bezpłatne i klinika nie ma prawa pobierać za nie opłat. Dostała zwrot wszystkich poniesionych (i niesłusznie naliczonych) kosztów.

Jeśli natomiast chodzi o przewagę klinik w ramach procedur z KD w Czechach nad Polskimi to jest one moim subiektywnym zdaniem ogromna. My procedurę przechodziliśmy w Reprofit i polecam to miejsce z całego serca. Na miejscu 3 koordynatorki mówią biegle po polsku, a Renata to złota kobieta, z którą utrzymuję kontakt do teraz. Odpisują na każką wiadomosc niemal natychmiast, czasami jeślinjest potrzeba nawet poza godzinami pracy. Koordynatorki, z ktorymi miałam do czynienia w polskich klinikach mogły by im czyscić buty. Pierwsza wizyta jest online i jest bezpłatna. Dawczynię dobrali nam od razu na tej wizycie. Dawczyniami są tylko kobiety zdrowe, które przeszły cała procedurę kwalifikacji do zostania dawczynię. Wszystkie badania i monitoringi robi się w Polsce i wyniki przesyła się im mailowo. Gwarantują dwa zarodki w stadium blastocysty. Wszystko odbywa się ekspresowo i bardzo profesjonalnie. Jak Monester napisała, aktualny cennik w polskojęzycznej wersji jest dostępny na ich stronie internetowej.

Powodzenia dla wszystkich z Was czekających na transfery, czekających na testowanie i dla tych, które wciąż stoją przed podjęciem jednajnz najważniejszych decyzji w życiu!

Dziękuję za odpowiedź 👍😀

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam Czechy i Reprofit jezeli ktos nie chce/ nie lapie sie w refundacje. Dzieki nim i my mamy swoj Cud ❤️
    Koordynatorki sa swietne, pomocne, mile, lekarze tak samo. Czulismy sie bardzo zaopiekowani i nie wynikalo to jedynie z wydanych tam pieniedzy, widac bylo ze im wszystkim zalezy na szczesciu par i udanej procedurze.

Jeżóweczka, Tigra, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja tez polecam Czechy i Reprofit jezeli ktos nie chce/ nie lapie sie w refundacje. Dzieki nim i my mamy swoj Cud ❤️
    Koordynatorki sa swietne, pomocne, mile, lekarze tak samo. Czulismy sie bardzo zaopiekowani i nie wynikalo to jedynie z wydanych tam pieniedzy, widac bylo ze im wszystkim zalezy na szczesciu par i udanej procedurze.
    Podpisuję się całym sercem 🥰❤️

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt mamy ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm Maleństwa ❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    preg.png
    age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 14 września, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Też płaciłam za każdą wizytę i badania od czerwca, nawet psychologa musiałam opłacić. Dopiero po kwalifikacji mam darmowe wizyty a co lepsze to okazało się że brakuje mi cytologii i za to już po kwalifikacji nie musiałam zapłacić.

Niezle jaja. Napisałam do stowarzyszenia nasz bocian. Wg nich doszło do nadużycia i sugerują, żebym napisała do MZ. Zastanawiałam się czy to zrobić, żeby potem nie było problemów z klinika :-(

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 14 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Nie. Od pierwszej wizyty nic nie płaciliśmy. Płaciłam tylko za leki nic wiecej

A w jakiej klinice ?

• Konstruktorka93 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy któraś z was podchodziła do transferu z niewielkim polipem ? ( Ok. 4mm)

• Mery0211 Znajoma

Wysłany: 14 września, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Niezle jaja. Napisałam do stowarzyszenia nasz bocian. Wg nich doszło do nadużycia i sugerują, żebym napisała do MZ. Zastanawiałam się czy to zrobić, żeby potem nie było problemów z klinika :-(
    Też się właśnie obawiam podejmować jakiekolwiek kroki w tej sprawie 😏

9dpt- beta 35,4
    11dpt- beta 68,1
    13dpt- beta 146
    19dpt - beta 1652
    26dpt - mamy zarodek i❤️
    27dpt- 🖤
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 14 września, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy któraś z was podchodziła do transferu z niewielkim polipem ? ( Ok. 4mm)

Nie, polipy zawsze miałam usuwane, niezależnie od wielkości. Jeden lekarz powiedział mi, że przy jakimkolwiek polipie transfer jest bezcelowy

Wysłany: 14 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Nie, polipy zawsze miałam usuwane, niezależnie od wielkości. Jeden lekarz powiedział mi, że przy jakimkolwiek polipie transfer jest bezcelowy
    Kurcze... Bo u mnie właśnie chcą spróbować z polipem którego mam, za każdym razem polip mi się odradza. Po miesiączce pierwszej bum i już jest.... 3x w tym roku już histeroskopia

• monester Autorytet

Wysłany: 14 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Kurcze... Bo u mnie właśnie chcą spróbować z polipem którego mam, za każdym razem polip mi się odradza. Po miesiączce pierwszej bum i już jest.... 3x w tym roku już histeroskopia
    Zapytaj o sztuczna menopauzę i wyciszenie dophereline a potem cyll sztuczny. Nie jest zalecane tyle razy histero i grzebanie.

Martuśka87, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 14 września, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Też się właśnie obawiam podejmować jakiekolwiek kroki w tej sprawie 😏

A w jakiej klinice jesteś ?

• Mery0211 Znajoma

Wysłany: 14 września, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A w jakiej klinice jesteś ?
    Invimed

MałaMiMi lubi tę wiadomość

9dpt- beta 35,4
    11dpt- beta 68,1
    13dpt- beta 146
    19dpt - beta 1652
    26dpt - mamy zarodek i❤️
    27dpt- 🖤

Wysłany: 14 września, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zapytaj o sztuczna menopauzę i wyciszenie dophereline a potem cyll sztuczny. Nie jest zalecane tyle razy histero i grzebanie.
    Zapytam... Na chwilę obecną wiem że lekarze nie chcą kolejnej histero. Podają estrofem i jeśli w poniedziałek będzie dobre endometrium chcą podjąć decyzję czy transferujemy

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Trzymam kciuki 😀👍🌷
    Dziękuję ☺️🙏

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ