X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Wiesz co wyjaśniałam...ich interpretacja jest taka, że od kwalifikacji do procedury nie może minąć więcej niż 30 dni, także darmowe wizyta będzie dopiero chyba w dniu oddania nasienia. Trochę dziwne, że kliniki różnie interpretują ten zapis o 30 dniach.
    No dziwne...a dużo tych wizyt płatnych?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 13 września, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    No dziwne...a dużo tych wizyt płatnych?
    Już były 4 🤦‍♀️ bo najpierw przyszliśmy , papierami, potem , wynikami nasienia (płatne), potem na wizytę jak nam znaleźli dawczynię, a teraz na badania.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Już były 4 🤦‍♀️ bo najpierw przyszliśmy , papierami, potem , wynikami nasienia (płatne), potem na wizytę jak nam znaleźli dawczynię, a teraz na badania.
    Słabo to wygląda ze strony kliniki. Mam nadzieję, że kolejne już będą z programu.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nie stresuj się, sprawdź jeszcze betę i proga (tak dla swojego spokoju). Kiedy wizyta z poglądem pęcherzyka, ewentualnie od razu serduszka?
    Dziękuję :)
    W poniedziałek powtórzę bete i progesteron, usg za 2 tygodnie.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 13 września, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wiele dziewczyn z tej grupy jeździło i teraz mają dzieci. Czechy mają o wiele wyższą skuteczność w porównaniu do polskich klinik i mają KD bardzo dobrej jakości, są chyba drugie po Hiszpanii. Najlepiej jakby się wypowiedziała Wiosny Fanką lub Monster.
    Trochę mnie przeraża załatwianie wszystkiego tak daleko..... I bariera językowa. Pewnie ze względu na odległość podejście do in vitro trwa tam dłużej ... Ja myślę o invimedzie. Byłam tam już jakiś czas temu u dr bodajże Ziolkowskiej. Chyba do niej wrócę.... Byłam też w Bocianie w Wawie, ale wrażenia mam średnie....

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 13 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Dziekjue bardzo ale się nie nastawiam .Bo nie mam jakiś objawów,no może czasami coś tam delikatnie zakłuje ale to wszystko 🤷‍♀️
    Wczoraj dowiedziałam się że dziewczyny która miała super temperaturę ,objawy-bete ma negatywną 😥
    Byłam pewna że u niej to tylko formalność .A jednak ..

Przy pierwszym podejściu szłam pewna że musi się udać ,przecież to invitro .
    Teraz już wiem że nic nie musi się udać ,jest to też loteria .
    Prawda jest taka, że objawy są czasem zgubne. Człowiek się nakręca, a potem rozczarowanie. A brak objawów to może być dobry objaw 😀👍 mierzysz temperaturę?

• Ewa6 Znajoma

Wysłany: 13 września, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Trochę mnie przeraża załatwianie wszystkiego tak daleko..... I bariera językowa. Pewnie ze względu na odległość podejście do in vitro trwa tam dłużej ... Ja myślę o invimedzie. Byłam tam już jakiś czas temu u dr bodajże Ziolkowskiej. Chyba do niej wrócę.... Byłam też w Bocianie w Wawie, ale wrażenia mam średnie....

Z tego co czytałam tu w wątku o Eurofertil to jest polskojęzyczna konsultantka i mało wizyt. Wszystko idzie sprawnie. Poszukaj na forum.

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane
    IVF 08.2024 nieudane
    IVF 10.2024 start procedury z KD
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Wiesz co wyjaśniałam...ich interpretacja jest taka, że od kwalifikacji do procedury nie może minąć więcej niż 30 dni, także darmowe wizyta będzie dopiero chyba w dniu oddania nasienia. Trochę dziwne, że kliniki różnie interpretują ten zapis o 30 dniach.

To moją jakoś dziwną interpretacją przepisów bo w innych klinikach jest normalnie .Każda wizyta jest bezpłatna a moja znajoma miała pierwszą wizytę kwalifikacyjną w czerwcu a dopiero teraz niedawno podeszła do pierwszej procedury invitro ,i za żadną wizytę nie musiała płacić 💰

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Prawda jest taka, że objawy są czasem zgubne. Człowiek się nakręca, a potem rozczarowanie. A brak objawów to może być dobry objaw 😀👍 mierzysz temperaturę?

Mierzę temperaturę ale nie ma jakiegoś super wykresu 36.60-36.80
    Zostało mi tylko grzecznie czekać do bety 🙏

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Właśnie zaletą jest brak formalności. W takim reprofir osbywasz konsultacje online, dobór dawczyni w kilka dni - przesyłaja do akceptacji, wyznaczają punkcję zwykle w ciągu 2 miesięcy i ustalają kiedy małżonek ma przyjechać oddać nasienie. Potem jedziesz na transfer. I gwarantują blastocysty dwie na procedurę.

• Lusille Ekspertka

Wysłany: 13 września, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie zaletą jest brak formalności. W takim reprofir osbywasz konsultacje online, dobór dawczyni w kilka dni - przesyłaja do akceptacji, wyznaczają punkcję zwykle w ciągu 2 miesięcy i ustalają kiedy małżonek ma przyjechać oddać nasienie. Potem jedziesz na transfer. I gwarantują blastocysty dwie na procedurę.
    A jak się sprawa z badaniami, sprawdzaniem owulacji, endometrium przed transferem?

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    A jak się sprawa z badaniami, sprawdzaniem owulacji, endometrium przed transferem?
    Robisz u siebie gdzieś i wysyłasz zdjęcie i opis ;) albo możesz jechać do nich - w cenie są wizyty w ramach programu. A badań nie ma żadnych tak jak u nas - mężowi zrobią tylko wirusowki i badanie nasienia.

Lusille lubi tę wiadomość

• Ewa6 Znajoma

Wysłany: 13 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:

Wszystko sprawdzasz u swojego lekarza w Polsce a z klinika jesteś w kontakcie mailowym, telefonicznym.

Lusille lubi tę wiadomość

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane
    IVF 08.2024 nieudane
    IVF 10.2024 start procedury z KD
  • Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 13 września, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziękuję za odpowiedź monster 😀😘👍 brzmi ciekawie. A jakie są koszty takiej procedury w Czechach? Orientujesz sie może?

• monester Autorytet

Wysłany: 14 września, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź monster 😀😘👍 brzmi ciekawie. A jakie są koszty takiej procedury w Czechach? Orientujesz sie może?
    Wejdź sobie na stronę reprofitu tam jest cennik

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wejdź sobie na stronę reprofitu tam jest cennik

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:

Jest jeszcze eurofertil. Któraś klinikę polecacie bardziej?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 września, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mniej mnie ostatnio w internetach, bo sporo się w życiu dzieje i pozostaję w wiecznym niedoczasie.

Odpowiem zbiorowo, tak mi będzie łatwiej.

Jeśli chodzi i wizyty to w ramach programu wszystkie powinny być bezpłatne. Moja znajoma miała identyczną sytuację jak jedna z Was - płaciła na nie. Zasięgnęła rady w Naszym Bocianie i dostała na piśmie informację, że wizyty są bezpłatne i klinika nie ma prawa pobierać za nie opłat. Dostała zwrot wszystkich poniesionych (i niesłusznie naliczonych) kosztów.

Jeśli natomiast chodzi o przewagę klinik w ramach procedur z KD w Czechach nad Polskimi to jest one moim subiektywnym zdaniem ogromna. My procedurę przechodziliśmy w Reprofit i polecam to miejsce z całego serca. Na miejscu 3 koordynatorki mówią biegle po polsku, a Renata to złota kobieta, z którą utrzymuję kontakt do teraz. Odpisują na każką wiadomosc niemal natychmiast, czasami jeślinjest potrzeba nawet poza godzinami pracy. Koordynatorki, z ktorymi miałam do czynienia w polskich klinikach mogły by im czyscić buty. Pierwsza wizyta jest online i jest bezpłatna. Dawczynię dobrali nam od razu na tej wizycie. Dawczyniami są tylko kobiety zdrowe, które przeszły cała procedurę kwalifikacji do zostania dawczynię. Wszystkie badania i monitoringi robi się w Polsce i wyniki przesyła się im mailowo. Gwarantują dwa zarodki w stadium blastocysty. Wszystko odbywa się ekspresowo i bardzo profesjonalnie. Jak Monester napisała, aktualny cennik w polskojęzycznej wersji jest dostępny na ich stronie internetowej.

Powodzenia dla wszystkich z Was czekających na transfery, czekających na testowanie i dla tych, które wciąż stoją przed podjęciem jednajnz najważniejszych decyzji w życiu!

Promyczek 2024, Lusille, Martuśka87, gusia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mery0211 Znajoma

Wysłany: 14 września, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i chciałam się przywitać z wami. Dostaliśmy sie właśnie do programu z Ak. Ja w listopadzie kończę 45 lat i teraz moje pytanie, czy jeśli uda nam się mieć np 3 zarodki, to te 3 zarodki są nasze , czy mogę wykorzystać tylko tyle ile zdążę do dnia urodzin, czy może po prostu będę musiała za wszystko płacić. Dostałam ostatnio informacje od lekarza ze jest możliwość ze nie wykorzystamy wszystkich i trochę zgłupiałam powiem szczerze.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    9dpt- beta 35,4
    11dpt- beta 68,1
    13dpt- beta 146
    19dpt - beta 1652
    26dpt - mamy zarodek i❤️
    27dpt- 🖤
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i chciałam się przywitać z wami. Dostaliśmy sie właśnie do programu z Ak. Ja w listopadzie kończę 45 lat i teraz moje pytanie, czy jeśli uda nam się mieć np 3 zarodki, to te 3 zarodki są nasze , czy mogę wykorzystać tylko tyle ile zdążę do dnia urodzin, czy może po prostu będę musiała za wszystko płacić. Dostałam ostatnio informacje od lekarza ze jest możliwość ze nie wykorzystamy wszystkich i trochę zgłupiałam powiem szczerze.

Według mnie wszystko co zdążysz zrobić przed urodzinami masz bezpłatnie. Za wszystko co po urodzinach - płacisz.

Martuśka87, Mery0211, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ