In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziewczyny witam się już oficjalnie w topicu z komórka dawczyni. Moja druga stymulacja okazała się być fiaskiem, kolejna nie ma już w moim mniemaniu sensu.
Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.Raija86, Angelles lubią tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Lusille wrote:No to dziewczyny witam się już oficjalnie w topicu z komórka dawczyni. Moja druga stymulacja okazała się być fiaskiem, kolejna nie ma już w moim mniemaniu sensu.
Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.Martuśka87, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Monester, czy to znaczy, że nie wracacie po ostatniego mrożaczka? Czy jeszcze się zastanawiacie?
My mamy jeszcze 3 zarodki i najchętniej wzięłabym je wszystkie. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😊
Jednak u nas początki rodzicielstwa były trudne (głównie przez kolki) i mąż długo nie chciał słyszeć o kolejnym dziecku. Teraz Mała jest cudownym dzieckiem - raczkuje, wstaje, mówi (tata, mama, baba itd) i ciągle się śmieje ukazując swoje 7 ząbków ☺️ Także przekonał się, że fajnie byłoby mieć jeszcze jeden taki skarb 😊 Wątpię czy zgodzi się na więcej 😅
Jeśli kolejny transfer się uda, to nie wiem, co zrobić z pozostałymi zarodkami (zwłaszcza, że są zbadane). Żałuję, że nie mogę oddać ich w Czechach do adopcji. Chciałabym by dały komuś tyle szczęścia, co nasza córka nam.
Wiesz może jak wygląda procedura przeniesienia ich do Polski, by oddać je do adopcji?
A może któraś z innych dziewczyn wie? -
Lusille wrote:No to dziewczyny witam się już oficjalnie w topicu z komórka dawczyni. Moja druga stymulacja okazała się być fiaskiem, kolejna nie ma już w moim mniemaniu sensu.
Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.
Tyle mocno 🫂
U nas też dwa podejścia na moich komórkach klapa,teraz jestem po transferze z KD.
I mam nadzieję że się uda .
Trzymam mocno kciuki za Ciebie 💚Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Tyle mocno 🫂
U nas też dwa podejścia na moich komórkach klapa,teraz jestem po transferze z KD.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie 💚Martuśka87 lubi tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Martuśka87 wrote:Tyle mocno 🫂
Trzymam mocno kciuki za Ciebie 💚
Wysłałam Ci wiadomość 😊Martuśka87 lubi tę wiadomość
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane
IVF 08.2024 nieudane
IVF 10.2024 start procedury z KD -
Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.Lusille, Martuśka87 lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Raija86 wrote:Trzymam mocno kciuki! Gdyby nie KD, to nigdy bym nie była w ciąży.
Lusille, Raija86, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Ja też i nie żałuję, wręcz przeciwnie, jestem szczęśliwa, że miałam taką możliwość i szansę na posiadanie swojego dziecka. Bo on jest mój 🥰
Nowa na forum, Martuśka87, monester, Lusille, spineczka, Aniaaa, Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Lusille wrote:A kojarzycie czy w programie można kupić komercyjnie komórki i na nich podchodzić do procedury? Tak żeby mieć fenotyp samemu dobrany i te 6 komórek do wykorzystania.
-
Pauli19 wrote:Jestem ! Już po wizycie , zakwalifikowani ale do in vitro najpierw z moimi komórkami a jak na moich się nie uda to na komórce dawczyni.. zaskoczył mnie bo jak widzicie moje amh leży i kwiczy a po tej ciąży z czerwca na pewno jeszcze spadło ! Ale obraz usg pokazał 5 pęcherzyków bez stymulacji i mowi że obraz jest dobry w porównaniu do wyników amh i żeby chociaż spróbować na własnych komórkach.
Zlecił badania i z programu i prywatne plus badanie zarodków ale to akurat sami chcieliśmy .
Wyszliśmy zadowoleni ale powiem wam tak szczerze że po tych 3 latach mam już dość tych lekarzy, badań i obiecuję sama przed sobą że to jest ostatnia próba .. na więcej nie mam siły …Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Angelles wrote:Ja też wyszłam z Invicty skołowana kilka dni temu. Szliśmy nastawieni na KD i zostaliśmy zakwalifikowani. Dawczyni znaleziona i zarezerwowana ale lekarz podczas wizyty zobaczył 5 pęcherzyków i sugerował spróbowania na swoich komórkach. Ja jestem osobą raczej mocno stąpającą po ziemi i zastanawiam się czy jest jakiś sens takiego podejścia. Nasze szanse 2 poprzednich lekarzy oceniło na max 2-3% ,,w granicach cudu". Ja nie mam problemu z tym, żeby mieć komórkę co więcej sama zawsze pęka a mąż na dobre nasienie tylko te komórki są do niczego. Rozum podpowiada więc KD.
Uważam że 5 pęcherzyków bez stymulacji to jest b.dobry wynik .U mnie 5 było przy stymulacji i niestety jakość słaba bo nie dotrzymywały do 3 doby .
Mi lekarze też sugerowali żebym najpierw spróbowała na swoich komórkach i powiem Ci szczerze że nie żałuję (pomimo tego że dwa podejścia się nie udały)
Przynajmniej wiem że próbowałam ☺️
Teraz jestem po transferze na komórce KD i czekam niecierpliwie na efekty 🙏
Ja to wychodzę z założenia że jak nie spróbujesz to się nie przekonasz 😉💚Lusille, Raija86 lubią tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Dokładnie też uważam, że warto zrobić podejście na swoich. Ja przynajmniej miałam taką potrzebę żeby się przekonać i może też trochę utwierdzić. Gdybym tego nie zrobiła pewnie bym się zastanawiała.
Martuśka87, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Angelles wrote:Pytałam o to w Krakovi i nie ma takiej możliwości. Nie mieli dla mnie dawczyni pod kątem fenotypów. Musieliśmy zmienić klinikę na Invicte.Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Dziewczyny jestem 5 dzień po transferze pięciodniowej bl 4.1.1 i zaczynam się martwić bo kompletnie nic nie czuję 😞
Nie mam żadnych objawów ,czuję delikatnie piersi ale zawsze przed okresem mam podobnie
Powiedzcie mi czy też tak miałyście w udanych transferach ??
Czy to raczej znak że nic z tego nie będzie ?
Betę mam zrobić dopiero 18 wrześniaOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Dziewczyny jestem 5 dzień po transferze pięciodniowej bl 4.1.1 i zaczynam się martwić bo kompletnie nic nie czuję 😞
Nie mam żadnych objawów ,czuję delikatnie piersi ale zawsze przed okresem mam podobnie
Betę mam zrobić dopiero 18 września -
Martuśka87 wrote:Dziewczyny jestem 5 dzień po transferze pięciodniowej bl 4.1.1 i zaczynam się martwić bo kompletnie nic nie czuję 😞
Betę mam zrobić dopiero 18 września -
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 10dpt - beta 440, progesteron 25 ale dzisiaj rano i co jakiś czas plamie na brązowo. Rozmawiałam z lekarzem i mówi że luzik mam się w ogóle nie przejmować tym plamieniem bo się często zdarza 🙄 Powtórka bety w poniedziałek
spineczka, Lusille, Nowa na forum, Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość