X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Lusille Ekspertka

Wysłany: 12 września, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny witam się już oficjalnie w topicu z komórka dawczyni. Moja druga stymulacja okazała się być fiaskiem, kolejna nie ma już w moim mniemaniu sensu.
    Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.

Raija86, Angelles lubią tę wiadomość

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 września, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    No to dziewczyny witam się już oficjalnie w topicu z komórka dawczyni. Moja druga stymulacja okazała się być fiaskiem, kolejna nie ma już w moim mniemaniu sensu.
    Umawiam się jak najszybciej na wizytę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.
    Ojej współczuję...Nam kd pomogło więc może u Was sprawi że będziecie rodzicami;-)

Martuśka87, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Monester, czy to znaczy, że nie wracacie po ostatniego mrożaczka? Czy jeszcze się zastanawiacie?
    My mamy jeszcze 3 zarodki i najchętniej wzięłabym je wszystkie. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😊
    Jednak u nas początki rodzicielstwa były trudne (głównie przez kolki) i mąż długo nie chciał słyszeć o kolejnym dziecku. Teraz Mała jest cudownym dzieckiem - raczkuje, wstaje, mówi (tata, mama, baba itd) i ciągle się śmieje ukazując swoje 7 ząbków ☺️ Także przekonał się, że fajnie byłoby mieć jeszcze jeden taki skarb 😊 Wątpię czy zgodzi się na więcej 😅
    Jeśli kolejny transfer się uda, to nie wiem, co zrobić z pozostałymi zarodkami (zwłaszcza, że są zbadane). Żałuję, że nie mogę oddać ich w Czechach do adopcji. Chciałabym by dały komuś tyle szczęścia, co nasza córka nam.
    Wiesz może jak wygląda procedura przeniesienia ich do Polski, by oddać je do adopcji?
    A może któraś z innych dziewczyn wie?
    No wątpię że się uda wrócić a nawet jeśli się zdecydujemy na ten jeden transfer to szanse że się uda są małe. U nas tez wymagający początek i trudna końcówka ciąży. Do kolejnej procedury nie będziemy podchodzić na pewno. Po cięciu rok czekania minimum. Moim zdaniem przeniesienie z kd będzie bardzo trudne - w sensie oddanie ich do adopcji - z uwagi na anonimowość dawczyń. Kiedy Giosiek podchodzicie?

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:

Tyle mocno 🫂
    U nas też dwa podejścia na moich komórkach klapa,teraz jestem po transferze z KD.
    I mam nadzieję że się uda .

Trzymam mocno kciuki za Ciebie 💚

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Lusille Ekspertka

Wysłany: 12 września, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ojej współczuję...Nam kd pomogło więc może u Was sprawi że będziecie rodzicami;-)
    Na to liczymy ☺️

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • Lusille Ekspertka

Wysłany: 12 września, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Tyle mocno 🫂
    U nas też dwa podejścia na moich komórkach klapa,teraz jestem po transferze z KD.

Dziękuję,a ja za Ciebie i twoj transfer☺️

Martuśka87 lubi tę wiadomość

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • Ewa6 Znajoma

Wysłany: 12 września, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Tyle mocno 🫂

Wysłałam Ci wiadomość 😊

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane
    IVF 08.2024 nieudane
    IVF 10.2024 start procedury z KD
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Gdyby nie KD, to nigdy bym nie była w ciąży.

Lusille, Martuśka87 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Gdyby nie KD, to nigdy bym nie była w ciąży.
    Ja też i nie żałuję, wręcz przeciwnie, jestem szczęśliwa, że miałam taką możliwość i szansę na posiadanie swojego dziecka. Bo on jest mój 🥰

Lusille, Raija86, Martuśka87 lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja też i nie żałuję, wręcz przeciwnie, jestem szczęśliwa, że miałam taką możliwość i szansę na posiadanie swojego dziecka. Bo on jest mój 🥰
    Oczywiście, że Twój! Stworzyłaś jego każdą kosteczkę, każdy mięsień. Krew z krwi :) ja tak to sobie wyobrażam. Mała komóreczka (no i plemnik), a resztę tworzę sama ;) cudownie jest żyć w XXI wieku, gdzie to wszystko jest możliwe! Niech żyje nauka :)

Nowa na forum, Martuśka87, monester, Lusille, spineczka, Aniaaa, Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 13 września, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    A kojarzycie czy w programie można kupić komercyjnie komórki i na nich podchodzić do procedury? Tak żeby mieć fenotyp samemu dobrany i te 6 komórek do wykorzystania.
    Pytałam o to w Krakovi i nie ma takiej możliwości. Nie mieli dla mnie dawczyni pod kątem fenotypów. Musieliśmy zmienić klinikę na Invicte.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 13 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli19 wrote:
    Jestem ! Już po wizycie , zakwalifikowani ale do in vitro najpierw z moimi komórkami a jak na moich się nie uda to na komórce dawczyni.. zaskoczył mnie bo jak widzicie moje amh leży i kwiczy a po tej ciąży z czerwca na pewno jeszcze spadło ! Ale obraz usg pokazał 5 pęcherzyków bez stymulacji i mowi że obraz jest dobry w porównaniu do wyników amh i żeby chociaż spróbować na własnych komórkach.

Zlecił badania i z programu i prywatne plus badanie zarodków ale to akurat sami chcieliśmy .
    Wyszliśmy zadowoleni ale powiem wam tak szczerze że po tych 3 latach mam już dość tych lekarzy, badań i obiecuję sama przed sobą że to jest ostatnia próba .. na więcej nie mam siły …
    Ja też wyszłam z Invicty skołowana kilka dni temu. Szliśmy nastawieni na KD i zostaliśmy zakwalifikowani. Dawczyni znaleziona i zarezerwowana ale lekarz podczas wizyty zobaczył 5 pęcherzyków i sugerował spróbowania na swoich komórkach. Ja jestem osobą raczej mocno stąpającą po ziemi i zastanawiam się czy jest jakiś sens takiego podejścia. Nasze szanse 2 poprzednich lekarzy oceniło na max 2-3% ,,w granicach cudu". Ja nie mam problemu z tym, żeby mieć komórkę co więcej sama zawsze pęka a mąż na dobre nasienie tylko te komórki są do niczego. Rozum podpowiada więc KD.

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Ja też wyszłam z Invicty skołowana kilka dni temu. Szliśmy nastawieni na KD i zostaliśmy zakwalifikowani. Dawczyni znaleziona i zarezerwowana ale lekarz podczas wizyty zobaczył 5 pęcherzyków i sugerował spróbowania na swoich komórkach. Ja jestem osobą raczej mocno stąpającą po ziemi i zastanawiam się czy jest jakiś sens takiego podejścia. Nasze szanse 2 poprzednich lekarzy oceniło na max 2-3% ,,w granicach cudu". Ja nie mam problemu z tym, żeby mieć komórkę co więcej sama zawsze pęka a mąż na dobre nasienie tylko te komórki są do niczego. Rozum podpowiada więc KD.

Uważam że 5 pęcherzyków bez stymulacji to jest b.dobry wynik .U mnie 5 było przy stymulacji i niestety jakość słaba bo nie dotrzymywały do 3 doby .
    Mi lekarze też sugerowali żebym najpierw spróbowała na swoich komórkach i powiem Ci szczerze że nie żałuję (pomimo tego że dwa podejścia się nie udały)
    Przynajmniej wiem że próbowałam ☺️
    Teraz jestem po transferze na komórce KD i czekam niecierpliwie na efekty 🙏

Ja to wychodzę z założenia że jak nie spróbujesz to się nie przekonasz 😉💚

Lusille, Raija86 lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie warto próbować na swoich a lekarze teraz chętni bo w razie czego i tak mają opłacone a pacjent nie jest stratny finansowo też.

Martuśka87, Nowa na forum, spineczka lubią tę wiadomość

• Lusille Ekspertka

Wysłany: 13 września, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też uważam, że warto zrobić podejście na swoich. Ja przynajmniej miałam taką potrzebę żeby się przekonać i może też trochę utwierdzić. Gdybym tego nie zrobiła pewnie bym się zastanawiała.

Martuśka87, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • Lusille Ekspertka

Wysłany: 13 września, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Pytałam o to w Krakovi i nie ma takiej możliwości. Nie mieli dla mnie dawczyni pod kątem fenotypów. Musieliśmy zmienić klinikę na Invicte.
    A długo czekałaś aż znajdą Ci w KrakOvi zanim zmieniłaś klinikę?

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 5 dzień po transferze pięciodniowej bl 4.1.1 i zaczynam się martwić bo kompletnie nic nie czuję 😞
    Nie mam żadnych objawów ,czuję delikatnie piersi ale zawsze przed okresem mam podobnie
    Powiedzcie mi czy też tak miałyście w udanych transferach ??
    Czy to raczej znak że nic z tego nie będzie ?
    Betę mam zrobić dopiero 18 września

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Dziewczyny jestem 5 dzień po transferze pięciodniowej bl 4.1.1 i zaczynam się martwić bo kompletnie nic nie czuję 😞
    Nie mam żadnych objawów ,czuję delikatnie piersi ale zawsze przed okresem mam podobnie
    Ja nie czułam nic zupełnie

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Ja tez kompletnie nic nieczulam przy udanym transferze poza piersiami...niemartw się na zapas to nic Ci nie pomoże...co ma być to będzie;-)

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 10dpt - beta 440, progesteron 25 ale dzisiaj rano i co jakiś czas plamie na brązowo. Rozmawiałam z lekarzem i mówi że luzik mam się w ogóle nie przejmować tym plamieniem bo się często zdarza 🙄 Powtórka bety w poniedziałek

spineczka, Lusille, Nowa na forum, Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ