In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss wrote:Dziękuję ale widzę że in vitro robisz w Poznaniu w bocianie. Jesteś zadowolona? Bo byłam w invimed ale na pewno nie wrócę tam
Jestem zadowolona. Ale nie mam dużego porównania bo nigdzie indziej nie byłam. Z poznańskiego Bociania jest już jedno dziecko w mojej rodzinie (kuzynki corka).
A co z tym Invimedem?
Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Kalijot wrote:Ja pytałam, dziękuję. 😊 My w Warszawie. Tydzień temu psycholog wystawiła nam opinie i czekamy. Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie jak u Ciebie.
Nos telefon przy sobie
Jak znajdą pasująca dawczynie np. w banku poznanskim to przywiozą Wam te komorki.
Kalijot lubi tę wiadomość
Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Ona90 wrote:Jestem zadowolona. Ale nie mam dużego porównania bo nigdzie indziej nie byłam. Z poznańskiego Bociania jest już jedno dziecko w mojej rodzinie (kuzynki corka).
A co z tym Invimedem? -
Nelcia wrote:Hej
Opowiem krótko swoją historię od 8 lat staramy się o dziecko, 3 in vitro 1 nieudane , 2 poronienia ... Teraz miałam tylko 1 zarodek i nie dotarł do 6 dnia, poprzednie zbadane nieprawidłowe. Mam 32 lata i zastanawiamy się z mężem nad adopcja komórki, czy może jest ktoś kto chce ze mną porozmawiać? Mam pełno pytań (
Cześć Nelcia!
Miło Cię spotkać na tym wątku, choć z drugiej strony przykro mi, że wcześniej się nie udało.
Jak wiesz mam Córeczkę z KD z Gamety Gdynia. Pytaj o co tylko chcesz.
Ogromne kciuki za Was 🍀"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Nelcia wrote:A jak wygląda taka propozycja takiej dawczyni tzn na kartce dostajesz opis jej wyglądu itd zostaje się kilka opisów i się wybiera?
Ona90 lubi tę wiadomość
-
Nelcia wrote:Dzięki za odp:)
Moim pierwszym i najważniejszym pytaniem jest to na jakiej zasadzie są wybierane dawczynie w sensie fenotypu, co trzeba podać w ankiecie? Czy grupa krwi będzie taka jak moja? Jak długo się czeka na taką komórkę? No i coś czego się boje , że każdy będzie mówił , że dziecko nie jest do mnie podobne wogole w żartach itdOna90 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, czy są tutaj osoby, które korzystały w Angelousie z KD w ramach dofinansowania z MZ? Jezeli tak to czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i wrażeniami? Jak wygląda dopasowanie dawczyni? Czy komórki pochodzą od ich pacjentek czy też mają może swój bank komórek od komercyjnych dawczyń? Są swieże czy mrożone? Długo się na nie czeka?
-
Ona90 wrote:W wieku 24lat moje jajniki wygasły.
Mam zerową rezerwę. Nie miesiączkowałam bez HTZ.
Nawet nie probowalismy na swoich. 10 lat godziłam się z tym że KD to dla mnie jedyne wyjście.
Mam to samo, ale od 17 r.z., także rozumiem. Mi też było trudno się pogodzić, ale można to sobie przepracować, przetłumaczyć. My jesteśmy w trakcie in vitro z KD. "Nasza kobitka" jest właśnie w trakcie stymulacji 😍
Trzymam kciuki za Was 😃Komanuss, Ona90, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
owlowl wrote:Hej Dziewczyny, czy są tutaj osoby, które korzystały w Angelousie z KD w ramach dofinansowania z MZ? Jezeli tak to czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i wrażeniami? Jak wygląda dopasowanie dawczyni? Czy komórki pochodzą od ich pacjentek czy też mają może swój bank komórek od komercyjnych dawczyń? Są swieże czy mrożone? Długo się na nie czeka?
Hej ja jestem w Angeliusie w Katowicach. Miałam transfery z Adopcji Zarodka, niestety nie były udane. Chciałam spróbować z komórka dawczyni ale dziś się dowiedziałam że czas oczekiwania to jest 3-4 miesiące bo jest bardzo dużo chętnych plus 1 miesiąc przygotowań to wychodzi z tego że 5 miesięcy. Komórki dawczyn są z Czech. Na pewno to ma być transfer świeżego zarodka. Tyle informacji mi udzielono. Najgorzej się przeraziłam tym czasem oczekiwania. Chyba znowu skorzystam z AZ bo nie mogę sobie pozwolić stracić prawie pół roku.owlowl lubi tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
owlowl wrote:Hej Dziewczyny, czy są tutaj osoby, które korzystały w Angelousie z KD w ramach dofinansowania z MZ? Jezeli tak to czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i wrażeniami? Jak wygląda dopasowanie dawczyni? Czy komórki pochodzą od ich pacjentek czy też mają może swój bank komórek od komercyjnych dawczyń? Są swieże czy mrożone? Długo się na nie czeka?
ja korzystałam ale komercyjnie, przed wejściem programu ministerialnego! o dawczyni właściwie nic nie wiem, niby dopasowana ale informacji o kolorze włosów, oczów nie miałam! komórki były świeże, dawczyni 21 lat! udało sie wyhodować 2 zarodki, jeden we mnie😊czekałam ok 2 miesiące! z programu wiem od innych dziewczyn że komórki są mrożone! zobacz forum Angelius Provita, tam mnóstwo wątków o KD!owlowl lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min -
Dziewczyny, dzisiaj zaczynam trzeci trymestr Jeszcze rok temu myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i taki już mój los. Wiem, że wiele z Was się waha, czy podejść do in vitro z KD. Kiedy czujecie, jak to Maleństwo się w Was rusza, to kompletnie już się nie myśli, że to "nie moje geny". Chyba nic piękniejszego mnie nie spotkało, a mam nadzieję, że będzie jeszcze piękniej najbliższa rodzina wie o KD, ale jak widzę ich zaangażowanie w przygotowanie do spotkania się z Małą, to mam taki wzrusz, że nie mogę... jest już Nasza i nikt tego nie zmieni
Ona90, Kalijot, Chmurka87, Mysikrolik, Martuśka87, Nowa na forum, Nefertiti89, spineczka, Angelles, Saimi, Alga_I, Elka198321, monester, Trinity_Nea, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Raija86 wrote:Dziewczyny, dzisiaj zaczynam trzeci trymestr Jeszcze rok temu myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i taki już mój los. Wiem, że wiele z Was się waha, czy podejść do in vitro z KD. Kiedy czujecie, jak to Maleństwo się w Was rusza, to kompletnie już się nie myśli, że to "nie moje geny". Chyba nic piękniejszego mnie nie spotkało, a mam nadzieję, że będzie jeszcze piękniej najbliższa rodzina wie o KD, ale jak widzę ich zaangażowanie w przygotowanie do spotkania się z Małą, to mam taki wzrusz, że nie mogę... jest już Nasza i nikt tego nie zmieni
Raija86, Ona90, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Chmurka87 wrote:ja korzystałam ale komercyjnie, przed wejściem programu ministerialnego! o dawczyni właściwie nic nie wiem, niby dopasowana ale informacji o kolorze włosów, oczów nie miałam! komórki były świeże, dawczyni 21 lat! udało sie wyhodować 2 zarodki, jeden we mnie😊czekałam ok 2 miesiące! z programu wiem od innych dziewczyn że komórki są mrożone! zobacz forum Angelius Provita, tam mnóstwo wątków o KD!
-
Dziewczyny jak się czujecie po progesteronie? Dopóki brałam tylko estrofem wszystko bylo ok a teraz psychicznie dramat. Biore od poniedziałku progesteron besins i cyclogest. Sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm -
Cześć dziewczyny,
Ewa6 ja jestem na progesteronie i cyclogest i na neoparin i też mam w sobie dużo różnych emocji, dodatkowo ból głowy, piersi, zmęczenie i uczucie balonu 😂
Dodatkowo cały czas strach bo 4 proronienia za nami, teraz 9 tydzień z KDRaija86, Ewa6, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ewa6 wrote:Dziewczyny jak się czujecie po progesteronie? Dopóki brałam tylko estrofem wszystko bylo ok a teraz psychicznie dramat. Biore od poniedziałku progesteron besins i cyclogest. Sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
Ja też brałam cyclogest, progesterone besins i prolutex, ale nie czułam się jakoś szczególnie gorzej psychicznie.Ewa6 lubi tę wiadomość