In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka super!!! Ogromne gratulacje
Elka198321 lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Nelcia wrote:Hej
Opowiem krótko swoją historię od 8 lat staramy się o dziecko, 3 in vitro 1 nieudane , 2 poronienia ... Teraz miałam tylko 1 zarodek i nie dotarł do 6 dnia, poprzednie zbadane nieprawidłowe. Mam 32 lata i zastanawiamy się z mężem nad adopcja komórki, czy może jest ktoś kto chce ze mną porozmawiać? Mam pełno pytań ( -
Hej Dziewczyny.
Ja 11 dnt i beta 288,9.
Progesteron ok.
Dzwonil lekarz. Mówił że ładnie to wygląda.
Nadal leki (duphaston, estrofem, i globulki).
Za dwa tygodnie wizyta.
Nie myślicie ze przyrost między 9 dpt 157 a 11 dniempt 288,9 to za mało?
Aczkolwiek lekarz mówił że to wcale nie rosnie szybciutko w każdym przypadku a to jest bardzo ładny wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 10:07
Saimi, Trinity_Nea, Tigra lubią tę wiadomość
Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Cara wrote:Dziękuję, że podzieliłaś się Twoją historią. To aż niewiarygodne, że takie rzeczy dzieją się na przebadanych zarodkach... A mogę podpytać, jakie badania immunologiczne robisz? Nie chciałam wchodzić w immuno, ale może jednak w tym jest problem...
Cześć. Lekarz polecił mi te badania
antykoagulant toczniowy
KIR
Badanie immunofenotypu
histeroskopia + biopsja endometrium CD138, NK56, endobiom
Leczymy się w Czechach ale klinika twierdzi że to raczej przypadek i pech. Zdecydujemy się na wymienione badania w Polsce. Mam nadzieję że coś się wyjasni.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
AG84 wrote:Cześć. Lekarz polecił mi te badania
antykoagulant toczniowy
KIR
Badanie immunofenotypu
histeroskopia + biopsja endometrium CD138, NK56, endobiom
Leczymy się w Czechach ale klinika twierdzi że to raczej przypadek i pech. Zdecydujemy się na wymienione badania w Polsce. Mam nadzieję że coś się wyjasni. -
Melduje, że kropek na pokładzie. Transfer był ok. W środę testuje. Kciukasy proszę!
Mysikrolik, Ona90, spineczka, Nowa na forum, Saimi, Martuśka87, Hope_89, monester, Elka198321, WiosnyFanka, Raija86, Giosiek, Madziarenka, Ewa6, Trinity_Nea, Tigra lubią tę wiadomość
-
Angelles wrote:Melduje, że kropek na pokładzie. Transfer był ok. W środę testuje. Kciukasy proszę!
Trzymam kciuki! ✊️Angelles lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Elka198321 wrote:Dziewczyny jest serducho;-)karta ciąży założona;-)
Pytanko- czy ciaze należy prowadzić w klinice gdzie był transfer czy mozna wybrać sobie innego ginekologa? Wtedy karta ciazy gdzie jest zakładana?Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Ona90 wrote:Elu gratulacje ! Cieszy się buzia czytając takie wiadomości!
Pytanko- czy ciaze należy prowadzić w klinice gdzie był transfer czy mozna wybrać sobie innego ginekologa? Wtedy karta ciazy gdzie jest zakładana?Angelles, Ona90 lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Pytanko- czy ciaze należy prowadzić w klinice gdzie był transfer czy mozna wybrać sobie innego ginekologa? Wtedy karta ciazy gdzie jest zakładana?Ona90 lubi tę wiadomość
-
Pytanko- czy ciaze należy prowadzić w klinice gdzie był transfer czy mozna wybrać sobie innego ginekologa? Wtedy karta ciazy gdzie jest zakładana?
Ja w klinice po transferze byłam tylko na dwóch wizytach (były darmowe w programie MZ). Potem przeniosłam się do ginekologa w moim mieście (do kliniki mam za daleko, żeby tam prowadzić ciążę). Kartę założyli mi na drugiej wizycie w klinice, ale moja lekarka założyła nowa.Ona90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w środę mam zrobić Betę ( to będzie 6 dpt). Gdzieś w Waszych wpisach przemknęło mi, że niektóre z Was mają zalecenia z kliniki żeby badać później. Napiszcie jak to u Was dokładnie było z tym testowaniem. Ja po transferze nie czuję kompletnie nic ( żadnych ciągniec, skurczy itp) czy miałyście podobnie?Miałam transferowaną 5 dniową blastke. Będę wdzięczna za Wasze opinie moja skarbnico wiedzy ♥️
-
Angelles wrote:Dziewczyny w środę mam zrobić Betę ( to będzie 6 dpt). Gdzieś w Waszych wpisach przemknęło mi, że niektóre z Was mają zalecenia z kliniki żeby badać później. Napiszcie jak to u Was dokładnie było z tym testowaniem. Ja po transferze nie czuję kompletnie nic ( żadnych ciągniec, skurczy itp) czy miałyście podobnie?Miałam transferowaną 5 dniową blastke. Będę wdzięczna za Wasze opinie moja skarbnico wiedzy ♥️
Angelles, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Angelles wrote:Dziewczyny w środę mam zrobić Betę ( to będzie 6 dpt). Gdzieś w Waszych wpisach przemknęło mi, że niektóre z Was mają zalecenia z kliniki żeby badać później. Napiszcie jak to u Was dokładnie było z tym testowaniem. Ja po transferze nie czuję kompletnie nic ( żadnych ciągniec, skurczy itp) czy miałyście podobnie?Miałam transferowaną 5 dniową blastke. Będę wdzięczna za Wasze opinie moja skarbnico wiedzy ♥️
W mojej klinice zalecenie badania bety było w 10 i 12 dniu. Ja robiłam w 11 i 13 ze względu na to, ze druga beta by wypadała w nd.
Po udanym transferze czułam sie jak po tych nieudanych- miałam nocne poty, które zawsze nawiedzaly mnie kilka dni przed miesiączką. Raczej żadnego pobolewania brzucha ani ciągnięcia nie czułam.Angelles lubi tę wiadomość
-
W mojej klinice miałam zalecone, żeby badać betę 14 dpt. Zrobiłam test z moczu 5 dpt, ale z myślą, że jak nie wyjdzie, to jeszcze nic nie znaczy 🙂 Test wyszedł pozytywny, a beta z tego dnia 31,2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 08:24
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml