In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam wyniki badania z krwi bhcg 25994,estrodial 582,progesteron 26,84.
Usg dopiero na wizycie po południu.
Pozdrawiam ElaKasiaWitaminka, Martuśka87, Ona90, WiosnyFanka, Angelles, Mysikrolik, Mysikrolik, monester, Promyczek 2024, Saimi, Mery0211, Hope_89, spineczka, Nowa na forum, Raija86, Madziarenka lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny, mam wyniki badania z krwi bhcg 25994,estrodial 582,progesteron 26,84.
Usg dopiero na wizycie po południu.
Pozdrawiam Ela
Powodzenia! 😁
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Ja podchodziłam przedwczoraj do transferu i miałam bardzo mocno wypełniony pęcherz ze aż macica sie przesunęła na prawo i nie mogli jej znaleść 😅 musiałam sie odsiusiac do połowy i wtedy już było dobrze wszystko widoczne i transfer sie udał a na koniec lekarka pokazała mi kropeczke na usg (mówiła ze to głównie widać EG) potem standardowo jeszcze embriolog sprawdził czy napewno jest puste te urządzenie do transferu.
👩🏻 (37)
Amh - 0,58
hipoglikemia reaktywna
naturalna owulacja ✅
Tsh - 1.61 ✅
LH:FSH - 0,5 Fsh - 11, wit D - 36,7
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 start diety płodnościowej maj 2024r
💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele
kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 🥚🥚🥚🥚 > jedno zapłodnione
12.11 transfer 1 świeżej blastocytki 🐣 -
KasiaWitaminka wrote:Ja podchodziłam przedwczoraj do transferu i miałam bardzo mocno wypełniony pęcherz ze aż macica sie przesunęła na prawo i nie mogli jej znaleść 😅 musiałam sie odsiusiac do połowy i wtedy już było dobrze wszystko widoczne i transfer sie udał a na koniec lekarka pokazała mi kropeczke na usg (mówiła ze to głównie widać EG) potem standardowo jeszcze embriolog sprawdził czy napewno jest puste te urządzenie do transferu.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane
IVF 08.2024 nieudane
IVF 10.2024 start procedury z KD -
Angelles wrote:Nelcia witaj. Poczytaj moje wpisy na tym forum. Dużo Ci to rozjaśni bo parę tygodni temu miałam takie same wątpliwości. Jakie masz AMH?
Akurat amh mi wyszło 3,2 , mąż ma słabe nasienie spada ciągle ilość plemników morfologia 1% i teraz nie wiem czy to wina nasienia czy komórki i nawet nie wiem czy da się to jakoś sprawdzić ?Angelles lubi tę wiadomość
Jeszcze mam nadzieję -
Nefertiti89 wrote:Jeśli chodzi o ankietę, to ja podawałam po prostu swoje cechy fenotypowe: wzrost, waga, kolor oczu i włosów. Później dostałam propozycje dawczyni, która najbardziej pasowała do mnie, była tylko kilka cm wyższa. Grupa krwi nie musi być taka jak Twoja. U nas grupę krwi ma męża, a mój czynnik Rh. Podchodziliśmy w Czechach, więc na dawczynie czekaliśmy krótko, nawet chyba niecały tydzień.
Aaa i jeszcze ważna rzecz, nasza dawczyni miała potwierdzona płodność, wiec albo sama miala dzieci albo z jej komórek już były dzieci. Myślę, że to bardzo ważne 🙂
Co do podobieństwa, to też miałam takie obawy. Później jednak doszłam do wniosku, że dzieci genetycznie spokrewnione też czasami nie są podobne do rodziców. No i tak jak pisze hope każdy znajdzie jakieś podobieństwo, po to przecież dawczynie są dobierane do nas fenotypowo 🙂
Czuje wielka wdzięczność, że medycyna tak poszła do przodu, że mogę być w ciąży ❤️ Prawdopodobnie z moich komórek nigdy to by się nie udało.
A jak wygląda taka propozycja takiej dawczyni tzn na kartce dostajesz opis jej wyglądu itd zostaje się kilka opisów i się wybiera?Jeszcze mam nadzieję -
Raija86 wrote:W invikcie, w ich banku możesz sobie sama wybrać dawczynię wpisując cechy fenotypowe swoje i męża. Jeśli klikniesz w mój link, to zobaczysz różne moje wypowiedzi na tym forum i niedawno dałam link, jak wygląda u nich porównanie mnie, dawczyni i męża. Na tę dawczynię ostatecznie się zdecydowaliśmy. Pytaj o wszystko, a my chętnie odpowiemy
Ja jestem już w gamecie od początku w Gdyni , może ktoś tam był?Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:A jest bardzo podobna do taty? Czy kolor oczu włosów np ma taki jak Ty? Mam nadzieję , że moje pytania są ok?
Mi się wydaje że w każdym dziecku znajdzie się podobieństwo ,nawet u dziecka z KD bo dawczynię są wyszukiwane pod typ kobiety tzn kolor oczu ,wzrost itp .Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Nelcia wrote:Dzięki za odp:)
Moim pierwszym i najważniejszym pytaniem jest to na jakiej zasadzie są wybierane dawczynie w sensie fenotypu, co trzeba podać w ankiecie? Czy grupa krwi będzie taka jak moja? Jak długo się czeka na taką komórkę? No i coś czego się boje , że każdy będzie mówił , że dziecko nie jest do mnie podobne wogole w żartach itd
Może to dziwne, ale ja nigdy nie zastanawiałam się nad wyglądem dziecka i czy będzie do mnie podobne. Nawet teraz jak już jest w brzuszku to jestem taka szczęśliwa, że w ogóle o tym nie myślę.
Taka mała dygresja: jeszcze przed AK, jak podchodziliśmy do adopcji zarodka, dawca i dawczyni mieli zielone oczy, to nawet się cieszyłam, że potencjalnie maluszek może mieć zielone oczy, a nie takie jak któres z nas.
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Ewa6 wrote:Hej ,ale to transfer KD czy Twoich komórek ? bo w stopce nie ma info
Najpierw podchodzimy z moimi, ale śledzę wątek, bo też rozważam KD jeśli sie nie uda.Martuśka87 lubi tę wiadomość
👩🏻 (37)
Amh - 0,58
hipoglikemia reaktywna
naturalna owulacja ✅
Tsh - 1.61 ✅
LH:FSH - 0,5 Fsh - 11, wit D - 36,7
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 start diety płodnościowej maj 2024r
💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele
kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 🥚🥚🥚🥚 > jedno zapłodnione
12.11 transfer 1 świeżej blastocytki 🐣 -
Nelcia wrote:A jak wygląda taka propozycja takiej dawczyni tzn na kartce dostajesz opis jej wyglądu itd zostaje się kilka opisów i się wybiera?
My dostaliśmy informacje ustnie przez lekarza na konsultacji online. Dwie propozycje. Cechy fenotypowe, wiek i grupa krwi. Wstępnie byliśmy ugadani, że bierzemy jak najmlodsza, ale jak się dowiedzieliśmy, że jedna z nich ma potwierdzona płodność, to ta informacja przeważyła w wyborze.
Potwierdziliśmy swój wybór od razu na konsultacji. -
Cara wrote:Dziewczyny, u mnie niestety nie będzie happy endu. Pierwsze usg w pęcherzyk ciażowy z pecherzykiem żółtkowym, bez zarodka. Jeszcze mieliśmy nadzieje, że może jest wcześnie, czekamy... Drugie usg po 6 dniach- sytaucja bez zmian. Zarodek sie nie pojawił Odstawiam leki. Wg lekarza wina wady na poziomie chromosomów. Ale sama nie wiem, to mój 7 nieudany transfer, tyle że poprzednie na moich starych komórkach. Teraz po raz pierwszy zaszłam tak daleko, wysokie bety, dobre przyrosty. Nie rozumiem, co się zadziałało
Z KD miało być tak pięknie, tylko formalność, bo przecież chodzi tylko o mój wiek i słabe komórki. A znowu jestem w punckie wyjścia...
Lekarz radzi czekać na samoistne poronienie, nie iść do szpitala, żeby uniknąć łyżeczkowania. Nie wiem ile to potrwa przy tak wysokiej becie.
Lekarz twierdzi, że nie jest potrzebna żadna dalsza diagnostyka, trzeba próbować dalej. Ale to był nasz najlepszy zarodek, reszta jest średnia. Jeśli ten był chory (?), to obawiam się, że te słabsze też mogą być. Ale lekarze mówili, że nie ma sensu badac, skoro dawczyni 26 lat.
Jedyne co mogę rozważyć, skoro się upieram na diagnostykę, to badanie immunnoreceptywności endometrium. Miałyście może? To coś innego niż biopsja aspiracyjna endometrium?
Dziewczyny, które przeżyły poronienie w domu, czego się spodziewać?
Cześć. Rozumiem Twoja sytuacje bardzo dobrze. Zdecydowaliśmy się na kd z nadzieję że to rozwiąże nasze problemy. Mamy zarodki po PGTA a i tak za pierwszym razem poroniłam w 8 tyg a za drugim razem pusty pecherzyk. Odstawiłam leki i po 4 dniach poroniłam. Dosyc mocno krwawilam, mialam skurcze, wiadomo...ale po kilku dniach bylo juz ok. Nie musiałam iść do szpitala. Teraz mam zlecone badanie endometrium oraz immunologia. Zostały nam 2 zarodki ale powoli zaczyna mnie to już męczyć. Zobaczymy czy te badania coś wyjaśnia. -
Nelcia wrote:A jak wygląda taka propozycja takiej dawczyni tzn na kartce dostajesz opis jej wyglądu itd zostaje się kilka opisów i się wybiera?
Po wizycie byłam w stałym kontakcie mailowym z koordynatorka. Wysłała mi mailem jedna propozycje dawczyni (byl wpisany wiek, wzrost, waga, wykształcenie, potwierdzona płodność oraz kolor oczu i włosów). Ta dawczyni nam odpowiadała, więc od razu się zgodziliśmy. Gdyby coś nam nie pasowało, to szukaliby nowej. Tak jest w Czechach.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nelcia wrote:A jest bardzo podobna do taty? Czy kolor oczu włosów np ma taki jak Ty? Mam nadzieję , że moje pytania są ok?
Ma jeszcze ładniejsze oczka niż my wszyscy razem wzięci 😅
Tak, podobna bardzo jest 😊Nefertiti89, Martuśka87, Nelcia, spineczka lubią tę wiadomość
[/url] -
AG84 wrote:Cześć. Rozumiem Twoja sytuacje bardzo dobrze. Zdecydowaliśmy się na kd z nadzieję że to rozwiąże nasze problemy. Mamy zarodki po PGTA a i tak za pierwszym razem poroniłam w 8 tyg a za drugim razem pusty pecherzyk. Odstawiłam leki i po 4 dniach poroniłam. Dosyc mocno krwawilam, mialam skurcze, wiadomo...ale po kilku dniach bylo juz ok. Nie musiałam iść do szpitala. Teraz mam zlecone badanie endometrium oraz immunologia. Zostały nam 2 zarodki ale powoli zaczyna mnie to już męczyć. Zobaczymy czy te badania coś wyjaśnia.