X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Nas też niestety musieli rozpakować dziś w nocy. Ja swojego synka widziałam tylko kątem oka jak go wyciągnęli i zabierali na badania.
    Pojechał transportem do Rzeszowa, bo w moim mieście nie są w stanie zająć wcześniakiem z 31 tygodnia. Jedynie mąż był przy nim i porobił zdjęcia.
    Mam nadzieję że szybko dojdę do siebie i będę mogła pojechać do niego.
    Gratulacje że malutki jest już Wami.duzo zdrowka I mam badzieje szybko wydobrzejesz i pojedziesz do synka;-)

Mysikrolik, Emka06 lubią tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
    Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
    Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
    Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
    Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.
    Hej, myślałam kiedyś co u Ciebie! W przypadku porodu dziecka z hipotrofia wyłącznie III stopień referencyjnosci - dla waszego bezpieczeństwa. Prywatne mają pierwszy zwykle. W przypadku zaburzonych przepływów ja od razu trafiłam do szpitala w 33 tygodniu bo mówili że wymagam monitoringu codziennie. Podobno jak już coś się dzieje to tylko kwestia czasu ile to jeczze łożysko wytrzyma. Także kontroluj często przepływy u lekarza i dawaj nam update

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hej, myślałam kiedyś co u Ciebie! W przypadku porodu dziecka z hipotrofia wyłącznie III stopień referencyjnosci - dla waszego bezpieczeństwa. Prywatne mają pierwszy zwykle. W przypadku zaburzonych przepływów ja od razu trafiłam do szpitala w 33 tygodniu bo mówili że wymagam monitoringu codziennie. Podobno jak już coś się dzieje to tylko kwestia czasu ile to jeczze łożysko wytrzyma. Także kontroluj często przepływy u lekarza i dawaj nam update

Jeśli chodzi o siatkę centylową to wychodzi, że dziecko jest małe ale w normie. Ja po 6 dniach mam dosyć szpitala, niestety podejście niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Jeśli chodzi o siatkę centylową to wychodzi, że dziecko jest małe ale w normie. Ja po 6 dniach mam dosyć szpitala, niestety podejście niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia.
    Wierzę - poszukaj jakiegoś szpitala z dobrymi opiniami w Twojej okolicy, żeby czuć się bezpieczniej. U mnie na prenatalnych trzecich przepływy były super dziecko miało być też z tych mniejszych a w ciągu 3 tygodni się wszystko mega posypało bez ostrzeżenia

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wierzę - poszukaj jakiegoś szpitala z dobrymi opiniami w Twojej okolicy, żeby czuć się bezpieczniej. U mnie na prenatalnych trzecich przepływy były super dziecko miało być też z tych mniejszych a w ciągu 3 tygodni się wszystko mega posypało bez ostrzeżenia

Mam w mieście jeden szpital i z tego co dzisiaj dowiedziałam się na wizycie to mają 3 stopień referencyjności.
    Od dzisiaj wizyty co 2 tygodnie, jutro spróbuję załatwić w przychodni ktg raz w tygodniu a jak tam się nie uda to prywatnie żeby mieć większą kontrolę.
    W którym tygodniu miałaś cesarkę? Bo pewnie tak to się skończyło.

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:

Moja przyjaciolka urodzila synka w 35tc przez cc ze wzgledu na zahamowanie wzrostu i slabe przeplywy. Maly mial 1700 g. Wyszedl do domu po ok 2 tygodniach kiedy osiagnal odpowiednia wage i tak musiala rodzic w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci ze wzgledu na hopotrofie. Bedzie dobrze, wiecej kontroli nad maluchem i da rade odbic ☺️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Mam w mieście jeden szpital i z tego co dzisiaj dowiedziałam się na wizycie to mają 3 stopień referencyjności.
    Od dzisiaj wizyty co 2 tygodnie, jutro spróbuję załatwić w przychodni ktg raz w tygodniu a jak tam się nie uda to prywatnie żeby mieć większą kontrolę.
    W którym tygodniu miałaś cesarkę? Bo pewnie tak to się skończyło.
    33+4 nieplanowane cięcie.

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    33+4 nieplanowane cięcie.

U mnie dziś 33+3, może nie będzie to jakaś czarna przepowiedni. Zauważyłaś u siebie mniejszą aktywność dziecka?

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ! Dawno mnie tu nie było. :) mam szybkie pytanie przed pracą, później opiszę dlaczego pytam.
    Czy któraś z Was orientuje się, (mówię o programie refundowanym in vitro) czy jest określony czas w którym po zaakceptowaniu dawczyni musi odbyć się 1 transfer ? Czy jeśli np. W ciągu 2 miesięcy od wybrania dawczyni się nie odbędzie , to zostaje program anulowany? Dzwoniłam do NFZ to nie wiedzą, a jak dzwoniłam do ministerstwa zdrowia to nie odbierają. Babka koordynator z Wrocławia totalnie nie ogarnięta, w porównaniu do tej z poznania.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka pisała ostatnio do ministerstwa przez e -PUAP bo miała akurat pytanie w innej kwestii ale może tak też spróbujesz uzyskać odpowiedź. [email protected]

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • glodia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dzień dobry dziewczynki ! Dawno mnie tu nie było. :) mam szybkie pytanie przed pracą, później opiszę dlaczego pytam.
    Czy któraś z Was orientuje się, (mówię o programie refundowanym in vitro) czy jest określony czas w którym po zaakceptowaniu dawczyni musi odbyć się 1 transfer ? Czy jeśli np. W ciągu 2 miesięcy od wybrania dawczyni się nie odbędzie , to zostaje program anulowany? Dzwoniłam do NFZ to nie wiedzą, a jak dzwoniłam do ministerstwa zdrowia to nie odbierają. Babka koordynator z Wrocławia totalnie nie ogarnięta, w porównaniu do tej z poznania.
    Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale na pewno jest więcej czasu. U mnie minęło dużo więcej. Zgłoszenie do programu i wybór dawczyni miałam we wrześniu na 1szej wizycie, a potem przez nieudolność kliniki, ciągłe problemy (jak np. zanieczyszczenie próbek do badań) i długie terminy oczekiwania na wizyty, transfer miałam mieć dopiero na koniec grudnia. Musieli zrobić mi jeszcze raz badania wirusowe, bo tamte straciły ważność (3 m-ce). A potem z mojej winy (zbyt wysoki progesteron) transfer przerzucił się na styczeń. Wydaje mi się, że wybór dawczyni nie ogranicza jakoś bardzo czasowo, co podpisanie dokumentów z lekarzem (zgody na transfer). To zrobili u mnie dopiero w grudniu, chwilę przed cyklem transferowym.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek i zdrowia dla dzieciątek :)

Raija86 lubi tę wiadomość

• Ewelka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    We wtorek podpisaliśmy papiery do adopcji komórki
    Wiek lat starań wiele prób inseminacji invitro itp
    Bardzo niskie amh 0,1 przez rok spadło z 0.7 więc nie mam już innej opcji własnych nie wyprodukuje
    Jesteśmy w bocianie w Lublinie
    Grupa krwi 0- partner AB +
    Nie wypełnialiśmy żadnych formularzy o których tu czytam względem fenotypu
    Mam pytanie ile czekaliśmy na tel ?

I jak nic nie wypełniłam to co dalej ?
    Boję się ale trzymam się każdej nadzieji już przerobiłam i nie ważne czuja komórka dziecko nasze 🥰

Może ktoś tu się leczy i jest tagze świeżo jak my i coś wie

Bo ciężko znaleść informacje

Konstruktorka93 lubi tę wiadomość

• Pilola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka1985 wrote:
    Cześć
    We wtorek podpisaliśmy papiery do adopcji komórki
    Wiek lat starań wiele prób inseminacji invitro itp
    Bardzo niskie amh 0,1 przez rok spadło z 0.7 więc nie mam już innej opcji własnych nie wyprodukuje
    Jesteśmy w bocianie w Lublinie
    Grupa krwi 0- partner AB +
    Nie wypełnialiśmy żadnych formularzy o których tu czytam względem fenotypu
    Mam pytanie ile czekaliśmy na tel ?

I jak nic nie wypełniłam to co dalej ?
    Boję się ale trzymam się każdej nadzieji już przerobiłam i nie ważne czuja komórka dziecko nasze 🥰

Może ktoś tu się leczy i jest tagze świeżo jak my i coś wie

Bo ciężko znaleść informacje

Hej ;-)
    Ja mam grupę krwi AB+ a mąż A+, po tygodniu dostaliśmy telefon z propozycją i dawczyni idealna pode mnie, a w tym tyogdniu zadzwonili że coś z nią nie tak z medycznego punktu widzenia i wysłali na maila kolejną propozycję, którą odrzuciłam ze względu na to że prócz grupy krwi nie zgadzało się nic, waga nawet 23 kg wiecej niż ja waże...
    Jestem w szoku że OVOBANk który wydawało mi się że może mieć mnóstwo dawczyń o kolorze włsów brąz, oczach brąz i szczupłych z moja grupą krwi będzie miał kilka propozycji a tu nic...

Ovobank przecież to taki duży bank komórek, kurde jeszcze w Hiszpanii nie ma dziewczyny takiej podobnej do mnie ? Wysyłają mi propozycje narodowości Ukraińskiej.

I ja wypełniałam dokładną ankietę grup krwi,wzrostu, wagi, kolor skóry, oczu, włosów, figury, już nawet psychologa mamy w klinice ogarniętego, wizyta przed transferem 21.02 a ja nie ma komórek i jeszcze nie wiadomo czy będą i kiedy?

Nic nie idzie po mojemu.

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
    IV In vitro - KD - marzec 2025
    1 transfer - 2AB - nieudany

Wysłany: 31 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Hej ;-)
    Ja mam grupę krwi AB+ a mąż A+, po tygodniu dostaliśmy telefon z propozycją i dawczyni idealna pode mnie, a w tym tyogdniu zadzwonili że coś z nią nie tak z medycznego punktu widzenia i wysłali na maila kolejną propozycję, którą odrzuciłam ze względu na to że prócz grupy krwi nie zgadzało się nic, waga nawet 23 kg wiecej niż ja waże...
    Jestem w szoku że OVOBANk który wydawało mi się że może mieć mnóstwo dawczyń o kolorze włsów brąz, oczach brąz i szczupłych z moja grupą krwi będzie miał kilka propozycji a tu nic...

Ovobank przecież to taki duży bank komórek, kurde jeszcze w Hiszpanii nie ma dziewczyny takiej podobnej do mnie ? Wysyłają mi propozycje narodowości Ukraińskiej.

I ja wypełniałam dokładną ankietę grup krwi,wzrostu, wagi, kolor skóry, oczu, włosów, figury, już nawet psychologa mamy w klinice ogarniętego, wizyta przed transferem 21.02 a ja nie ma komórek i jeszcze nie wiadomo czy będą i kiedy?

Nic nie idzie po mojemu.

Kiedy wypełniałaś ankietę ?
    Jak podpisałaś papiery na AK?
    Bo nic takiego nie dostaliśmy nikt nas o nic nie pytał powiedzieli że mamy czekać na tel od koordynatorki

Ale na jakiej podstawie ? Tylko grupa krwi ?

• emi11 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My najpierw mieliśmy wizytę u psychologa. Przed wizytą już mogliśmy sobie wybrać dawczynię przez portal
    medi point w Invicta. Po wybraniu dawczyni opiekunka skontaktowała się z Nami i ustaliła wizytę u lekarza prowadzącego na której podpiszemy wszystkie dokumenty. I będziemy już przygotowywać się do transferu.

• Pilola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka1985 wrote:
    Kiedy wypełniałaś ankietę ?
    Jak podpisałaś papiery na AK?
    Bo nic takiego nie dostaliśmy nikt nas o nic nie pytał powiedzieli że mamy czekać na tel od koordynatorki

Ale na jakiej podstawie ? Tylko grupa krwi ?
    Wiesz co na wizycie u lekarza zostałam zaproszona przez koordynatorke do pokoju aby wypełnić ankiety odnośnie wyglądu naszego i grupy krwi. Może jak zadzwoni koordynatorka to zanim zaczną szukać to się wypytano wszystko albo mają wszystko w bazie bo jeśli robiłaś tam in vitro na swoich komórkach to wypełniałaś też na pewno ankiety odnośnie waszych cech fenotypowych i już to mają.

Starania od 2016 r.
    In vitro- styczeń 2020
    brak zarodków...

Wysłany: 31 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Wiesz co na wizycie u lekarza zostałam zaproszona przez koordynatorke do pokoju aby wypełnić ankiety odnośnie wyglądu naszego i grupy krwi. Może jak zadzwoni koordynatorka to zanim zaczną szukać to się wypytano wszystko albo mają wszystko w bazie bo jeśli robiłaś tam in vitro na swoich komórkach to wypełniałaś też na pewno ankiety odnośnie waszych cech fenotypowych i już to mają.

Zmieniłam w tym roku klinikę na Lublin i nie miałam tam żadnych ankiet i niczego innego
    Więc nie mają nic oprócz badań i grupy krwi
    Nikt nam o niczym nie mówił nie proponował nie robił ankiety

Po rozmowie z lekarzem mamy czekać na tel o informacji czy znaleźli nam komórki

A u Cb jak ?
    Co tak strasznie się odwleka ? Stało się coś nie pomyśli ?

• Pilola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wagę dawczyni znałyście ?

Starania od 2016 r.
    In vitro- styczeń 2020
    brak zarodków...
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ