X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Nas też niestety musieli rozpakować dziś w nocy. Ja swojego synka widziałam tylko kątem oka jak go wyciągnęli i zabierali na badania.
    Pojechał transportem do Rzeszowa, bo w moim mieście nie są w stanie zająć wcześniakiem z 31 tygodnia. Jedynie mąż był przy nim i porobił zdjęcia.
    Mam nadzieję że szybko dojdę do siebie i będę mogła pojechać do niego.
    Gratulacje że malutki jest już Wami.duzo zdrowka I mam badzieje szybko wydobrzejesz i pojedziesz do synka;-)

Mysikrolik lubi tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
    Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
    Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.

monester lubi tę wiadomość

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
    Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
    Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.
    Hej, myślałam kiedyś co u Ciebie! W przypadku porodu dziecka z hipotrofia wyłącznie III stopień referencyjnosci - dla waszego bezpieczeństwa. Prywatne mają pierwszy zwykle. W przypadku zaburzonych przepływów ja od razu trafiłam do szpitala w 33 tygodniu bo mówili że wymagam monitoringu codziennie. Podobno jak już coś się dzieje to tylko kwestia czasu ile to jeczze łożysko wytrzyma. Także kontroluj często przepływy u lekarza i dawaj nam update

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hej, myślałam kiedyś co u Ciebie! W przypadku porodu dziecka z hipotrofia wyłącznie III stopień referencyjnosci - dla waszego bezpieczeństwa. Prywatne mają pierwszy zwykle. W przypadku zaburzonych przepływów ja od razu trafiłam do szpitala w 33 tygodniu bo mówili że wymagam monitoringu codziennie. Podobno jak już coś się dzieje to tylko kwestia czasu ile to jeczze łożysko wytrzyma. Także kontroluj często przepływy u lekarza i dawaj nam update

Jeśli chodzi o siatkę centylową to wychodzi, że dziecko jest małe ale w normie. Ja po 6 dniach mam dosyć szpitala, niestety podejście niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
‹‹ 649 650 651 652 653
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ