In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysikrolik wrote:Raija86 Gratulacje !
Nas też niestety musieli rozpakować dziś w nocy. Ja swojego synka widziałam tylko kątem oka jak go wyciągnęli i zabierali na badania.
Pojechał transportem do Rzeszowa, bo w moim mieście nie są w stanie zająć wcześniakiem z 31 tygodnia. Jedynie mąż był przy nim i porobił zdjęcia.
Mam nadzieję że szybko dojdę do siebie i będę mogła pojechać do niego.Mysikrolik, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Nat91 wrote:Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
Co do samego pobytu w szpitalu to mam znikomą styczność z nfz-etem i grubo się zastanawiam nad porodem w prywatnej klinice.
Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy. -
monester wrote:Hej, myślałam kiedyś co u Ciebie! W przypadku porodu dziecka z hipotrofia wyłącznie III stopień referencyjnosci - dla waszego bezpieczeństwa. Prywatne mają pierwszy zwykle. W przypadku zaburzonych przepływów ja od razu trafiłam do szpitala w 33 tygodniu bo mówili że wymagam monitoringu codziennie. Podobno jak już coś się dzieje to tylko kwestia czasu ile to jeczze łożysko wytrzyma. Także kontroluj często przepływy u lekarza i dawaj nam update
Jeśli chodzi o siatkę centylową to wychodzi, że dziecko jest małe ale w normie. Ja po 6 dniach mam dosyć szpitala, niestety podejście niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia.1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Nat91 wrote:Jeśli chodzi o siatkę centylową to wychodzi, że dziecko jest małe ale w normie. Ja po 6 dniach mam dosyć szpitala, niestety podejście niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia.
-
monester wrote:Wierzę - poszukaj jakiegoś szpitala z dobrymi opiniami w Twojej okolicy, żeby czuć się bezpieczniej. U mnie na prenatalnych trzecich przepływy były super dziecko miało być też z tych mniejszych a w ciągu 3 tygodni się wszystko mega posypało bez ostrzeżenia
Mam w mieście jeden szpital i z tego co dzisiaj dowiedziałam się na wizycie to mają 3 stopień referencyjności.
Od dzisiaj wizyty co 2 tygodnie, jutro spróbuję załatwić w przychodni ktg raz w tygodniu a jak tam się nie uda to prywatnie żeby mieć większą kontrolę.
W którym tygodniu miałaś cesarkę? Bo pewnie tak to się skończyło.1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Nat91 wrote:Cześć. Mała aktualizacja od nas. Od 7 do 13 stycznia byłam w szpitalu bo lekarz prowadzący stwierdził, że Mała jest za mała. Nie mylił się bo w poniedziałek na 3 prenatalnych to się potwierdziło, Mała waży w końcówce 32tc 1750g i Pani doktor poza tym że córka jest mniejsza nic złego u niej nie widzi.
Ktg nic złego nie wykazało, zostałam wypisana z neoparinem bo niestety przepływy nie były idealne i to też na prenatalnych Pani doktor potwierdziła. Nie ma tragedii ale trzeba częściej kontrolować Małą i przepływy.
Moja przyjaciolka urodzila synka w 35tc przez cc ze wzgledu na zahamowanie wzrostu i slabe przeplywy. Maly mial 1700 g. Wyszedl do domu po ok 2 tygodniach kiedy osiagnal odpowiednia wage i tak musiala rodzic w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci ze wzgledu na hopotrofie. Bedzie dobrze, wiecej kontroli nad maluchem i da rade odbic ☺️ -
Nat91 wrote:Mam w mieście jeden szpital i z tego co dzisiaj dowiedziałam się na wizycie to mają 3 stopień referencyjności.
Od dzisiaj wizyty co 2 tygodnie, jutro spróbuję załatwić w przychodni ktg raz w tygodniu a jak tam się nie uda to prywatnie żeby mieć większą kontrolę.
W którym tygodniu miałaś cesarkę? Bo pewnie tak to się skończyło. -
monester wrote:33+4 nieplanowane cięcie.
U mnie dziś 33+3, może nie będzie to jakaś czarna przepowiedni. Zauważyłaś u siebie mniejszą aktywność dziecka?1991
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🏥 Invicta Warszawa
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Dzień dobry dziewczynki ! Dawno mnie tu nie było.
mam szybkie pytanie przed pracą, później opiszę dlaczego pytam.
Czy któraś z Was orientuje się, (mówię o programie refundowanym in vitro) czy jest określony czas w którym po zaakceptowaniu dawczyni musi odbyć się 1 transfer ? Czy jeśli np. W ciągu 2 miesięcy od wybrania dawczyni się nie odbędzie , to zostaje program anulowany? Dzwoniłam do NFZ to nie wiedzą, a jak dzwoniłam do ministerstwa zdrowia to nie odbierają. Babka koordynator z Wrocławia totalnie nie ogarnięta, w porównaniu do tej z poznania.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Koleżanka pisała ostatnio do ministerstwa przez e -PUAP bo miała akurat pytanie w innej kwestii ale może tak też spróbujesz uzyskać odpowiedź. [email protected]
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Claudia Ferrari wrote:Dzień dobry dziewczynki ! Dawno mnie tu nie było.
mam szybkie pytanie przed pracą, później opiszę dlaczego pytam.
Czy któraś z Was orientuje się, (mówię o programie refundowanym in vitro) czy jest określony czas w którym po zaakceptowaniu dawczyni musi odbyć się 1 transfer ? Czy jeśli np. W ciągu 2 miesięcy od wybrania dawczyni się nie odbędzie , to zostaje program anulowany? Dzwoniłam do NFZ to nie wiedzą, a jak dzwoniłam do ministerstwa zdrowia to nie odbierają. Babka koordynator z Wrocławia totalnie nie ogarnięta, w porównaniu do tej z poznania.Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Cześć
We wtorek podpisaliśmy papiery do adopcji komórki
Wiek lat starań wiele prób inseminacji invitro itp
Bardzo niskie amh 0,1 przez rok spadło z 0.7 więc nie mam już innej opcji własnych nie wyprodukuje
Jesteśmy w bocianie w Lublinie
Grupa krwi 0- partner AB +
Nie wypełnialiśmy żadnych formularzy o których tu czytam względem fenotypu
Mam pytanie ile czekaliśmy na tel ?
I jak nic nie wypełniłam to co dalej ?
Boję się ale trzymam się każdej nadzieji już przerobiłam i nie ważne czuja komórka dziecko nasze 🥰
Może ktoś tu się leczy i jest tagze świeżo jak my i coś wie
Bo ciężko znaleść informacjeKonstruktorka93 lubi tę wiadomość
-
Ewelka1985 wrote:Cześć
We wtorek podpisaliśmy papiery do adopcji komórki
Wiek lat starań wiele prób inseminacji invitro itp
Bardzo niskie amh 0,1 przez rok spadło z 0.7 więc nie mam już innej opcji własnych nie wyprodukuje
Jesteśmy w bocianie w Lublinie
Grupa krwi 0- partner AB +
Nie wypełnialiśmy żadnych formularzy o których tu czytam względem fenotypu
Mam pytanie ile czekaliśmy na tel ?
I jak nic nie wypełniłam to co dalej ?
Boję się ale trzymam się każdej nadzieji już przerobiłam i nie ważne czuja komórka dziecko nasze 🥰
Może ktoś tu się leczy i jest tagze świeżo jak my i coś wie
Bo ciężko znaleść informacje
Hej
Ja mam grupę krwi AB+ a mąż A+, po tygodniu dostaliśmy telefon z propozycją i dawczyni idealna pode mnie, a w tym tyogdniu zadzwonili że coś z nią nie tak z medycznego punktu widzenia i wysłali na maila kolejną propozycję, którą odrzuciłam ze względu na to że prócz grupy krwi nie zgadzało się nic, waga nawet 23 kg wiecej niż ja waże...
Jestem w szoku że OVOBANk który wydawało mi się że może mieć mnóstwo dawczyń o kolorze włsów brąz, oczach brąz i szczupłych z moja grupą krwi będzie miał kilka propozycji a tu nic...
Ovobank przecież to taki duży bank komórek, kurde jeszcze w Hiszpanii nie ma dziewczyny takiej podobnej do mnie ? Wysyłają mi propozycje narodowości Ukraińskiej.
I ja wypełniałam dokładną ankietę grup krwi,wzrostu, wagi, kolor skóry, oczu, włosów, figury, już nawet psychologa mamy w klinice ogarniętego, wizyta przed transferem 21.02 a ja nie ma komórek i jeszcze nie wiadomo czy będą i kiedy?
Nic nie idzie po mojemu.Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Hej
Ja mam grupę krwi AB+ a mąż A+, po tygodniu dostaliśmy telefon z propozycją i dawczyni idealna pode mnie, a w tym tyogdniu zadzwonili że coś z nią nie tak z medycznego punktu widzenia i wysłali na maila kolejną propozycję, którą odrzuciłam ze względu na to że prócz grupy krwi nie zgadzało się nic, waga nawet 23 kg wiecej niż ja waże...
Jestem w szoku że OVOBANk który wydawało mi się że może mieć mnóstwo dawczyń o kolorze włsów brąz, oczach brąz i szczupłych z moja grupą krwi będzie miał kilka propozycji a tu nic...
Ovobank przecież to taki duży bank komórek, kurde jeszcze w Hiszpanii nie ma dziewczyny takiej podobnej do mnie ? Wysyłają mi propozycje narodowości Ukraińskiej.
I ja wypełniałam dokładną ankietę grup krwi,wzrostu, wagi, kolor skóry, oczu, włosów, figury, już nawet psychologa mamy w klinice ogarniętego, wizyta przed transferem 21.02 a ja nie ma komórek i jeszcze nie wiadomo czy będą i kiedy?
Nic nie idzie po mojemu.
Kiedy wypełniałaś ankietę ?
Jak podpisałaś papiery na AK?
Bo nic takiego nie dostaliśmy nikt nas o nic nie pytał powiedzieli że mamy czekać na tel od koordynatorki
Ale na jakiej podstawie ? Tylko grupa krwi ? -
My najpierw mieliśmy wizytę u psychologa. Przed wizytą już mogliśmy sobie wybrać dawczynię przez portal
medi point w Invicta. Po wybraniu dawczyni opiekunka skontaktowała się z Nami i ustaliła wizytę u lekarza prowadzącego na której podpiszemy wszystkie dokumenty. I będziemy już przygotowywać się do transferu. -
Ewelka1985 wrote:Kiedy wypełniałaś ankietę ?
Jak podpisałaś papiery na AK?
Bo nic takiego nie dostaliśmy nikt nas o nic nie pytał powiedzieli że mamy czekać na tel od koordynatorki
Ale na jakiej podstawie ? Tylko grupa krwi ?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Wiesz co na wizycie u lekarza zostałam zaproszona przez koordynatorke do pokoju aby wypełnić ankiety odnośnie wyglądu naszego i grupy krwi. Może jak zadzwoni koordynatorka to zanim zaczną szukać to się wypytano wszystko albo mają wszystko w bazie bo jeśli robiłaś tam in vitro na swoich komórkach to wypełniałaś też na pewno ankiety odnośnie waszych cech fenotypowych i już to mają.
Zmieniłam w tym roku klinikę na Lublin i nie miałam tam żadnych ankiet i niczego innego
Więc nie mają nic oprócz badań i grupy krwi
Nikt nam o niczym nie mówił nie proponował nie robił ankiety
Po rozmowie z lekarzem mamy czekać na tel o informacji czy znaleźli nam komórki
A u Cb jak ?
Co tak strasznie się odwleka ? Stało się coś nie pomyśli ? -
Dziewczyny a czy wagę dawczyni znałyście ?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany