X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • mi.nu Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dziewczyny,
    A czy któraś z Was leczyła się i miała zalecenia immunologiczne od dr.S?
    Mam zalecenia do transferu, acard, encorton kilka dni przed, accofil 5dni przed całą ampułka a potem co 3dni. Z forum wiem,że w razie gdyby była ciąża.. kontakt z dr jest słaby. Obawiam się tego, że się uda a ja nie będę wiedziała czy dalej kontynuować leki..brałyście acard i encorton do którego tygodnia? jestem na liście rezerwowej odnośnie wizyty. W zaleceniach mam,ze w razie ciąży konsultacja z morfologią.
    Co do Accofil to bardzo ważna jest kontrola morfologii, trzeba wysyłać lekarzowi czy nie należy zmodyfikować dawki.

Valletta, Amelka06 lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedno help!
    Czy na sztucznym cyklu na estrofem, lekarz może trochę modulować dzień transferu?
    W pracy dostałam termin szkolenia.. jak na złość w sob i to akurat mniej więcej w tym okresie. Czekam dopiero na okres wiec to moje luźne obliczenia :(
    Tak, może. Moja dr robiła transfery między 19 a 21 dc, w zależności jak wypadało w kalendarzu. W odpowiednim dniu trzeba wprowadzić progesteron i od tego zależy dzień transferu (tzw okienko transferowe)

Valletta lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedno help!
    Czy na sztucznym cyklu na estrofem, lekarz może trochę modulować dzień transferu?
    W pracy dostałam termin szkolenia.. jak na złość w sob i to akurat mniej więcej w tym okresie. Czekam dopiero na okres wiec to moje luźne obliczenia :(
    Można ,ja transfer miałam w 21dc -5 dni wcześniej zaczęłam brać progesteron .Z tego co mówił mi lekarz to transfer można wykonywać na cyklu sztucznym do 23dc

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Można ,ja transfer miałam w 21dc -5 dni wcześniej zaczęłam brać progesteron .Z tego co mówił mi lekarz to transfer można wykonywać na cyklu sztucznym do 23dc

dzięki dziewczyny, zyskałam znowu małe poczucie kontroli :)

Martuśka87 lubi tę wiadomość

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x ❄
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja gratulacje! ☺️ Niech malutka rosnie zdrowo ❤️

Valletta ja chodziłam do Pasnika. Zawsze odpisywał jak wysyłałam mu kontrolna morfologie 🙂 U nas powiódł się 3 transfer. Przed transferem brałam profilaktycznie antybiotyk, jakby w macicy cos bylo nie tak oraz wlewy z intralipidu. Miałam też accofil i encorton, ale przy poprzednich też brałam.
    Na cyklu sztucznym można trochę modyfikować termin transferu.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️
    Potrzebuje informacji 🤪 Bo panikuje 😳
    Tel z kliniki jest dawczyni - super 😁
    Ale ma inny czynnik rh niz ja..
    Czy to problem? Slyszalam ze powinna byc ta sama grupa krwi.. Ja B+ dawczyni B- .
    Prosze o wyrozumialosc dopiero wchodze w temat 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 17:47

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity
  • emi11 Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    Byliśmy pod opieką Invicta Gdańsk ale nie chcę tutaj rzucać nazwiskami. Przez 4 razy byłam na sztucznym cyklu Estradiol, progesteron itd. Szczerze? Czułam się jak w fabryce. Wizyta, USG podstawowe wyniki czyli estradiol i progesteron kwalifikacja i tydzień później transfer. Oczekiwanie na miesiączkę i znów: leki, wizyta, USG, wyniki, kwalifikacja transfer. Po trzecim razie z mojej inicjatywy odbyłam konsultację z immunolog iem gdzie się okazało że potrzebuje heparyny. Wogole zła jestem bo to nie pacjentka powinna sugerować tylko lekarz. Mogliśmy zbadać chociażby zarodki ale jak zapytałam to już było po fakcie gdyż otrzymałam odp że zarodki są w depozycie i w trakcie już nie można .

Cześć możesz napisać u jakiego lekarza się leczyłaś?
    My też jesteśmy w Invicta Gdańsk ale jesteśmy dopiero na etapie wyboru dawczyni.

• Amelka06 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (nie ten wątek, ale pozdrawiam 😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:18

👶 Starania od 2013. Zdiagnozowana endometrioza w 2014 - laparoskopia i w 2017 kolejna. AMH 0,5 🙈

🍀 GMW Parens 💉 2 x IUI w 2015, nie pomogły. W 2021 IVF x 2 (w pierwszym 1 blastocysta 5.doba - beta 0,6 mIU/ml 💔; W drugim 1 dojrzała komórka, nie zapłodniła się, brak transferu).

🍀 AP nadzieja u Dr MP - 1.wizyta 09.07.'22, 1.IVF 27.12.'22 - 2 dojrzałe komórki, nie zapłodniły się, brak transferu 😞

2. IVF 23.03.'24 stymulacja, 2 blastocysty 5.doby ❄️(3AA, 1BB), start przygotowanie endometrium.
    🏥 27.05.'24 HSC+Cd138
    🙏22.07.'24 KET 3AA - bety 5dpt i 7dpt <2,30 mIU/ml
    🙏 05.09.'24 KET 1BB - bety 5dpt - 9,0 mIU/ml, 7dpt - 7,2 mIU/ml, 9dpt - 5,2 mIU 💔 cb

3. IVF 29.11'24 stymulacja, 2 blastocysty 5.doby
    🙏 20.01.'25 ET 3AA - bety 5dpt - 4,8 mIU/ml, 7dpt - 1,8 mIU/ml, 8dpt - 1,0 mIU/ml 💔

Czeka na nas ❄️3AB💚
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Czuję się zaskakująco dobrze. Trzy godziny po długim porodzie już biegałam po oddziale 😅 nie wiem, skąd mam tyle energii. Ale dziś miałam kryzys, bo jeszcze nie jestem w stanie pobudzić laktacji 🥺 Mała pije modyfikowane mleko. Poród był ciężki, ale dzięki wsparciu położnej i męża, będzie dla mnie miłym wspomnieniem. Położna była cudowna! Mega motywująca, mogłam robić wszystko, co chciałam, każdą pozycję, ciągle coś podpowiadała. Ale skurcze parte są... No straszne. Ale jakoś wypchałam tego szkraba 😅 okazało się, że mniejsze dzieci paradoksalnie gorzej się rodzi, bo nie pomagają, jak te większe i silniejsze 😳 parłam prawie 1,5h.
    Kochana a bierzesz na laktacje:
    Fermatiker?,nestle nan care kapsułki?kawq zboża?
    Piwko karmi bezalkoholowe? Mi laktacja ruszyła w 5 dobie jakiś tak.ale przystawiałem małego do cyców cały czas aby pobudzić laktacje po 15 min cyc,potem dostawał mleko modyfikowane, i pitrm ja lakatatorem pobudzałem piersi po 15szt na najniższych obrotach...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    Byliśmy pod opieką Invicta Gdańsk ale nie chcę tutaj rzucać nazwiskami. Przez 4 razy byłam na sztucznym cyklu Estradiol, progesteron itd. Szczerze? Czułam się jak w fabryce. Wizyta, USG podstawowe wyniki czyli estradiol i progesteron kwalifikacja i tydzień później transfer. Oczekiwanie na miesiączkę i znów: leki, wizyta, USG, wyniki, kwalifikacja transfer. Po trzecim razie z mojej inicjatywy odbyłam konsultację z immunolog iem gdzie się okazało że potrzebuje heparyny. Wogole zła jestem bo to nie pacjentka powinna sugerować tylko lekarz. Mogliśmy zbadać chociażby zarodki ale jak zapytałam to już było po fakcie gdyż otrzymałam odp że zarodki są w depozycie i w trakcie już nie można .
    A robiłaś test uma u nich? Bo u mnie był problem z implantacja i trn ten robili i też heparyne musieli mi dorzucić ze wzg.na te mutacje. Trst uma wykazał
    mini skurcze macicy ktorych nieczulam a uniemożliwiały implantacje-dostałam wlew atosibanu potem nospa i relanium plus eiafomo tę inne leki potrzymujace ciążę i się udało mamy już syna od jich i teraz 17tc z córką jestem.
    Może zrób to jeszcze.
    W razie pytań pytaj, ja robiłam procedurę Invicta Warszawa.

• Paulaaaaaaa Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Czuję się zaskakująco dobrze. Trzy godziny po długim porodzie już biegałam po oddziale 😅 nie wiem, skąd mam tyle energii. Ale dziś miałam kryzys, bo jeszcze nie jestem w stanie pobudzić laktacji 🥺 Mała pije modyfikowane mleko. Poród był ciężki, ale dzięki wsparciu położnej i męża, będzie dla mnie miłym wspomnieniem. Położna była cudowna! Mega motywująca, mogłam robić wszystko, co chciałam, każdą pozycję, ciągle coś podpowiadała. Ale skurcze parte są... No straszne. Ale jakoś wypchałam tego szkraba 😅 okazało się, że mniejsze dzieci paradoksalnie gorzej się rodzi, bo nie pomagają, jak te większe i silniejsze 😳 parłam prawie 1,5h.

Gratulacje !
    Na pobudzenie laktacji też polecam jak najwięcej mała przystawiać do piersi i nie dawać na początek smoczka .

• Paulaaaaaaa Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi11 wrote:
    Cześć wszystkim 🙂
    Będziemy z mężem podchodzić do AK.

We wtorek mamy wizytę kwalifikacyjną u psychologa.
    Moja grupa krwi to 0 Rh+ a męża ARh-.

Moje pytanie do Was jest następujące...
    Czy nasze grupy krwi nie spowodują konfliktu serologicznego?

Czy któraś z Was podchodziła do AK w Invicta Gdańsk?

Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Będąc już w ciąży profilaktycznie mozesz dostać zastrzyk z imunologlobulina by zapobiec ew konfliktowi a potem drugi raz po porodzie .

• Mysikrolik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 Gratulacje !

Nas też niestety musieli rozpakować dziś w nocy. Ja swojego synka widziałam tylko kątem oka jak go wyciągnęli i zabierali na badania.
    Pojechał transportem do Rzeszowa, bo w moim mieście nie są w stanie zająć wcześniakiem z 31 tygodnia. Jedynie mąż był przy nim i porobił zdjęcia.
    Mam nadzieję że szybko dojdę do siebie i będę mogła pojechać do niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:59

preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Nas też niestety musieli rozpakować dziś w nocy. Ja swojego synka widziałam tylko kątem oka jak go wyciągnęli i zabierali na badania.
    Pojechał transportem do Rzeszowa, bo w moim mieście nie są w stanie zająć wcześniakiem z 31 tygodnia. Jedynie mąż był przy nim i porobił zdjęcia.

Gratulacje! Kochana mam nadzieję, że szybciutko uda Ci się pojechać do swojego synka! ❤️

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik gratulacje! Dużo zdrówka dla synka! I żebyś szybciutko mogła się z nim zobaczyć ❤️

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Gratulacje! A co się wydarzyło, że tak zdecydowali ? Słuchaj, i tak byś nie mogła na razie się nim zajmować niech sobie dojrzewa pod opieką w inkubatorku a pewnie za 2 dni pojedziesz, a potem z domu masz daleko ? W mojej sali też były 31 i jezcze młodsze wczesniaczki - wszystkie się mają dobrze ! Tylko musisz się uzbroić w to, że teraz będziecie dojezdzac na wizyty, może wozić mleczko a na pewno kangurowac.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Gratulacje Mamusia 💐
    Tak też bywa, najważniejsze że ma synek opiekę i tatuś pilnuje. Pewnie szybko się zobaczycie, niech mały dojrzewa i szybko trafia w ramiona rodziców 🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Gratulacje 😘

event.png[/url]
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Raija86 Gratulacje !

Gratulacje i życzymy prędkiego spotkania :) Teraz odpoczywaj bo czeka na Ciebie mały cud :)

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x ❄
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
  • Mysikrolik Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gratulacje! A co się wydarzyło, że tak zdecydowali ? Słuchaj, i tak byś nie mogła na razie się nim zajmować niech sobie dojrzewa pod opieką w inkubatorku a pewnie za 2 dni pojedziesz, a potem z domu masz daleko ? W mojej sali też były 31 i jezcze młodsze wczesniaczki - wszystkie się mają dobrze ! Tylko musisz się uzbroić w to, że teraz będziecie dojezdzac na wizyty, może wozić mleczko a na pewno kangurowac.

Dzięki Dziewczyny 🙂!

Dzieciątko było bardzo nisko, powodowało bardzo silny ucisk i ja też już fizycznie nie dałabym chyba dłużej rady.
    Z domu do szpitala mam ponad 170 km. Będziemy próbowali to jakoś poukładać. Narazie mąż jeździ codziennie, więc maluch choć przez chwilę ma towarzystwo.

Nefertiti89, Hope_89, Elka198321 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 649 650 651 652 653
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ