In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Asssia wrote:Czyli po zakwalifikowaniu do programu można samemu wybierać z ich banku i rozumiem, że jest większy wybór? A to są tylko te kandydatki, które widać na tym ogólnym banku czy może mają większą bazę?
Zastanawiam się jeszcze czy nie zorientować się jak sprawy się mają w Gamecie - ile komórek i ile propozycji dawczyń.
W Oviklincie jest o tyle źle, że jest tylko 1 propozycja i jak już wiem można spodziewać się wszystkiego plus nie wiadomo jak długo teraz potrzeba czekać po odrzuceniu tej pierwszej kandydatki:(
Tak można samemu wybierać. Nie wiem czy mają większą bazę. Ja dopiero zaczęłam przeglądać bank po decyzji o adopcji komórki. Wybór dawczyń jest bardzo duży. Ja miałam do wyboru około 10 dawczyń pod względem moich i męża cech fenotypowych.
-
Męża cech przy KD nie trzeba brać pod uwagę bo plemnik będzie jego.
Martuśka87, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Ewelka1985 wrote:Jedziemy jutro bo wiesz zapomnieli o tym
!!
A wychodząc od Lekarza pytaliśmy że 4
Razy czy to wszystko czy nic więcej
Nie nic więcej będą dzwonić
Tu przeczytałam że jednak nie wszystko
Po telefonie tam kazali przyjechać zdziwieni że tego nie mamy nie da się przez meila itp tylko na miejscu
Żadnego przepraszam i nic podobnego
Mamy tam 160 km tylko
Więc spoko nie
Pięknie się zaczyna
Nie mam jak zmienić bo właśnie zmieniłam na nich we wcześniejszej było jeszcze gorzej
Czuję się podłamana i olana
Ewelka i jak wizyta w Klinice? Udało się wypełnić papiery, uzyskać informacje, podać cechy fenotypowe i wiecie już coś mniej wiecej o KD?Ewelka1985 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Ewelka i jak wizyta w Klinice? Udało się wypełnić papiery, uzyskać informacje, podać cechy fenotypowe i wiecie już coś mniej wiecej o KD?
Tak byliśmy wczoraj stos papieru do podpisu zero przepraszam że zapomnieli czy coś podobnie
Nawet jedna pielęgniarka nas ochrzaniła że nie czytamy co podpisujemy i że już jest późno i ona nie będzie dziś już tego sprawdzać
Cóż jechaliśmy 160 km zrywając się z połowy pracy a tam dalej jakieś ale
Wiem są zmęczone teraz dzieje się u nich dużo więcej ale ich wina i tak chwyciliśmy opierdziel
Ale cóż od dziś czekamy na tel
Nie wiem ile a ankieta nie była taka fenomenalna wzrost/waga/kolor oczu / skóry / włosy grupa krwi
Więc to poszło szybko długo było parawek
Mam nadziej że to już wszystko i teraz czekamy mam nadziej ze teraz pójdzie sprawnie
Ile czekałyście ? Moją grupą krwi to 0 - -
Ewelka1985 wrote:Tak byliśmy wczoraj stos papieru do podpisu zero przepraszam że zapomnieli czy coś podobnie
Nawet jedna pielęgniarka nas ochrzaniła że nie czytamy co podpisujemy i że już jest późno i ona nie będzie dziś już tego sprawdzać
Wiem są zmęczone teraz dzieje się u nich dużo więcej ale ich wina i tak chwyciliśmy opierdziel
Nie wiem ile a ankieta nie była taka fenomenalna wzrost/waga/kolor oczu / skóry / włosy grupa krwi
Mam nadziej że to już wszystko i teraz czekamy mam nadziej ze teraz pójdzie sprawnie
Ile czekałyście ? Moją grupą krwi to 0 -
U nas też bez nerwów nie przeszło .Nie chciałam w pracy mówić że staramy się o dziecko ale niestety lekarz z kliniki zakręcił się i po punkcji wystawił mi zwolnienie ciążowe na dwa dni 🙈
Później musiałam to prostować bo do transferu nie doszło i w pracy wszyscy wiedzieli o naszych staraniach i lekarz zmienił mi zwolnienie na zwykłe 😂
My w bocianie czekaliśmy ponad tydzień czasu na znalezienie dawczyni .Tylko że to było pół roku temu a z tego co lekarz ostatnio mi mówił na wizycie to coraz mniej mają dawczyń w banku przez program .
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Hejka Dziewczyny,
Tak sobie leżę i zastanawiam się od kilku dni czy któraś miała transfer 4cc ? Elka chyba ma maluchy z 3bb ? Ale nic dalej nie pamiętam tutaj a właśnie taka śnieżynka na nas czekaOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Hejka Dziewczyny,
Tak sobie leżę i zastanawiam się od kilku dni czy któraś miała transfer 4cc ? Elka chyba ma maluchy z 3bb ? Ale nic dalej nie pamiętam tutaj a właśnie taka śnieżynka na nas czekaKateM lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja kojarzę z forum z innego wątku dzieci na świecie z 4 CC. Statystycznie mają ciut mniejsze szanse. A Ty już myślisz o powrocie? Jak życie ?
Jeszcze nie, może w przyszłym roku, ale ciągle myślę o tej kropce która tam na nas czeka - zwłaszcza dziś w rocznicę transferu który właśnie ma czkawkę koło mnie 😅
Żyjemy, nadal ciężko mi uwierzyć, że ten Cud jest mójszybko zapominam nocne łzy jak jest cięższy czas i zadziwia mnie jak szybko rośnie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 08:33
Valletta, monester, Tigra, Nowa na forum, spineczka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Ewelka1985 wrote:Tak byliśmy wczoraj stos papieru do podpisu zero przepraszam że zapomnieli czy coś podobnie
Ile czekałyście ? Moją grupą krwi to 0 -
Ja krótko, po odesłaniu ankiet ok 2 dni i był telefon, umówili nas na wizytę i lekarz zaprezentował 2 opcje👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
SierpniowaJodła wrote:Jeszcze nie, może w przyszłym roku, ale ciągle myślę o tej kropce która tam na nas czeka - zwłaszcza dziś w rocznicę transferu który właśnie ma czkawkę koło mnie 😅
Żyjemy, nadal ciężko mi uwierzyć, że ten Cud jest mójszybko zapominam nocne łzy jak jest cięższy czas i zadziwia mnie jak szybko rośnie !
-
Komanuss wrote:Hej dziewczyny czy jest wśrod was jakas ktora nie dawno korzystala z AK lub bedzie w najblizszym czasie w miescie Poznan ?Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne -
Jesteście skarbnicą wiedzy!
W naszej historii, główna "wina" leży po mojej stronie i mojej endomendy. Lekarze mówili,że wyniki męża są dobre, robił kilka razy rozszerzone, hba ok 89%.
Czekamy na procedurę z KD i dzisiaj na estrofemie już mi zaczyna odwalać i analizuję wszystko.
Przy ostatniej procedurze mężowi kazali zrobić tylko podstawowe badania, możecie na nie zerknąć?Szczerze - nigdy super jego wyników nie analizowałam, bo za dużo działo się w związku ze mną. Teraz intensywnie myślę i boję się ile będzie zarodków z KD etc.. Widzę, że chociażby ph jest za wysokie.. help
https://zapodaj.net/plik-cyZUZko4tz👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Komanuss wrote:Długo czekałaś na komórkę? Mogę na prv?Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne -
Cześć Dziewczyny,
U mnie zdiagnozowano przedwczesne wygasanie czynności jajników. Ok. 2.5 roku temu zrobiłam pierwszy raz w życiu badanie AMH i był totalny szok. Nie wiem jak wyglądał wynik wcześniej, nikt mi tego nie zlecał. Sama też tego nie wymyśliłam:(A z miesiąca na miesiąc nagle Fsh urósło do 50 i tak pozostało...To co nie daje mi spokoju, to zbieg w czasie z podwójnym szczepieniem i przechorowaniu po złapaniu wiruska, co ostatnio był bardzo na czasie. W każdym razie jak było się nie dowiem, bo nie mam historii badań. Poza jednym Fsh, które było trochę podniesione.
W każdym razie mam też Hashimoto, ale jakoś po 35roku się pojawiło. FraX dał wynik prawidłowy.
Pytanie do Was co można jeszcze zbadać, bo wychodzi że autoimmunologia u mnie kuleje. Też oczywiście w konteście potencjalnego transferu martwię się, że mogą być problemy właśnie przez te niezdiagnozowane obecnie kwestie autoimmunologiczne. Dodam, że raz byłam w ciąży, która skończyła się poroniem - wada gentyczna zarodka. Ale w przypadku komórki dawczyni obawiam się, że może być trudniej. I tu rozumiem, że mogą pomóc odpowiednie leki?