In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Valletta wrote:A czy w udanym transferze także miałaś atosiban?
Po raz pierwszy dostałam ten lek do transferu, mój pierwszy z KD a nigdy nie miałam doświadczenia z tym lekiem..
Robiłaś jakieś badania, że zalecili atosiban?Valletta lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem, czy to miało znaczenie, ale przed udanym transferem, przez ponad dwa miesiące bardzo uważałam na dietę: tylko sama gotowałam, żadnych słodyczy i kawy, jedna herbata dziennie, dużo wody i ogólnie zdrowe jedzenie, bez dodatku typu rosołki w kostce. I brałam probiotyki invag i provag.
-
Ja mam za sobą 3 transfery swoich zdrowych zarodków. 2 pierwsze w klinice gdzie zalecali mi atosiban. Niby duża kurczliwość macicy. Niestety beta nawet nie drgnęła. Przy 3cim w innej klinice nie miałam atosiban ani nawet nospy. Lekarz uznał, że to w ogóle nie jest potrzebne. Do transferu podał mi tylko intralipid. Udało się, ale niestety w 7tyg poroniłam. Teraz immunolog zaleca mi wlewy z intralipidu do 20t.c. Zobaczymy czy to pomoże. Jestem jeszcze przed transferem.
-
emi11 wrote:Tak można samemu wybierać. Nie wiem czy mają większą bazę. Ja dopiero zaczęłam przeglądać bank po decyzji o adopcji komórki. Wybór dawczyń jest bardzo duży. Ja miałam do wyboru około 10 dawczyń pod względem moich i męża cech fenotypowych.
To pewnie też zależy od grupy krwi i innych cech fenotypowych. Ja nie mam specjalnie wyboru w tej wersji banku dostępnego na stronie (grupa 0 RH -), dlatego zastanawiam się czy po oficjalnej kwalifikacji do programu dochodzi jakąś dodatkowa pula dawczyń czy to jest ta sama baza.
A może wiecie z jakiego banku hiszpańskiego korzysta Novum? -
Kochane, trzymajcie kciuki, dzisiaj podgląd endo i mamy 9,8mm, jutro mąż oddaje nasienie i we wtorek transfer ..
Ewa6, Asssia, Giosiek, Martuśka87, Raija86, Elka198321, Mysikrolik, Kalijot, Nowa na forum, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Asssia wrote:Trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze!
A ile macie komórek? Przypomnij mi jeszcze proszę w jakiej klinice jesteście.
Jesteśmy w Gyncentrum - mamy standardowe 6 komórek👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Angelles wrote:A jakie antybiotyki dostałaś na cross match w cyklu poprzedzającym transfer? Cały czas Encorton i Prograf czy coś innego?
-
Asssia wrote:To pewnie też zależy od grupy krwi i innych cech fenotypowych. Ja nie mam specjalnie wyboru w tej wersji banku dostępnego na stronie (grupa 0 RH -), dlatego zastanawiam się czy po oficjalnej kwalifikacji do programu dochodzi jakąś dodatkowa pula dawczyń czy to jest ta sama baza.
A może wiecie z jakiego banku hiszpańskiego korzysta Novum?
W Novum korzystają z Ovobanku. My mieliśmy podpisaną umowę na 3 ooc. Uzyskaliśmy 2❄️ ale niestety nie udało się 😢 Odnośnie dawczyni otrzymaliśmy wszystkie informacje fenotypowe i dokonywaliśmy wyboru czy zgadzamy się na przedstawioną dawczynię.’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
4 transfer ❄️5AA Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
„Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Cześć dziś dostałam tel że 20.02 w bocianie w Lublinie będą czekać na nas 6 jajeczek
Czekamy od 03.02 wtedy złożyliśmy wszystkie pisma
Więc tak naprawdę 10 dni
Z jednej strony strasznie się ciesz e z drugiej zaczynam panikować 🤣Valletta lubi tę wiadomość
-
owlowl wrote:No właśnie wydawało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że niektóre z tych testów nie są diagnostyczne dla KD, ale też mi się to wydaje dziwne, dlaczego miało by tak być. Może mi się to przyśniło, bo w Googlach też nic takiego nie wyskakuje.🤦
Przepraszam czy może już znaleźli dla Ciebie KD bo ja dalej czekam. Masz może jakieś informacje?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kingus 1 wrote:Przepraszam czy może już znaleźli dla Ciebie KD bo ja dalej czekam. Masz może jakieś informacje?
-
owlowl wrote:Hej, my jeszcze nie zdecydowaliśmy się na AK- przed mną kolejna stymulacja w ramach MZ, ale nie spodziewam się jakiś super efektow. A ty ile już czekasz na dawczynię?
Przepraszam to coś źle zrozumiałam.
Ja czekam od 18 listopada. A u kogo jesteś, u którego lekarza?Ona: 36at
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
owlowl wrote:Jestem u MP. A wiesz skąd oni mają te komórki? One są świeże czy mrożone? A co ci mówili w tym listopadzie odnośnie czasu oczekiwania?
Komórki są od dawczyń z Czech. Około 3-4 miesiące się czeka. Z tego co zrozumiałam to chyba świeże komórki. Teraz czas oczekiwania jest dłuższy bo program minsterialny i dużo osób czeka.Ona: 36at
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Kingus 1 wrote:Komórki są od dawczyń z Czech. Około 3-4 miesiące się czeka. Z tego co zrozumiałam to chyba świeże komórki. Teraz czas oczekiwania jest dłuższy bo program minsterialny i dużo osób czeka.
-
owlowl wrote:Ale w ramach programu ministerialnego są te komórki od dawczyń z Czech?
Tak w ramach programu minsterialnego. 😀 Ja jestem u PJ. Ale udało mi się też zapisać do MP na czerwca.Ona: 36at
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Ola003 wrote:W Novum korzystają z Ovobanku. My mieliśmy podpisaną umowę na 3 ooc. Uzyskaliśmy 2❄️ ale niestety nie udało się 😢 Odnośnie dawczyni otrzymaliśmy wszystkie informacje fenotypowe i dokonywaliśmy wyboru czy zgadzamy się na przedstawioną dawczynię.
Ja robiłam kd w Invicta Warszawa polecam...