In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelka1985 wrote:Jaka masz grupę krwi i ile już czekasz ?
Mam grupę krwi Arh+, czekam od 18 listopada już. W międzyczasie podchodzę do AZ. Zarodki mają szybko gorzej z KDOna: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Ola003 wrote:W Novum korzystają z Ovobanku. My mieliśmy podpisaną umowę na 3 ooc. Uzyskaliśmy 2❄️ ale niestety nie udało się 😢 Odnośnie dawczyni otrzymaliśmy wszystkie informacje fenotypowe i dokonywaliśmy wyboru czy zgadzamy się na przedstawioną dawczynię.
[/url]
-
Elka198321 wrote:Dziewczyno uciekaj z tamtej kliniki jeśli chcesz korzystać z kd...któraś z Dziewczynom tu na wątku też miała bardzo źle doświadczenia jeśli chodzi o kd.
Ja robiłam kd w Invicta Warszawa polecam...[/url]
-
Ewelka1985 wrote:W której klinice ?
Jestem w Angeliusie w KatowicachOna: 36at
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Ewelka1985 wrote:Mam też 0- i po 10 dniach dostałam tel od koordynatorki ale nie mam wyboru jak inne dziewczyny
I nie wiem nic skąd jakie od kogo ile lat czy leczona nic
Jesteś w Bocianie w Lublinie? U kogo się leczysz? Ja z Bociana z Lublina się przeniosłam do Angeliusa bo zrobili mi histerolaparoskopie na NFZ.Ona: 36at
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Ja w Oviklinicie (to jest grupa Angelius) zaczęłam poszukiwania w połowie grudnia 2024r. Pierwsza propozycja była 31.01, jednak kompletnie niedopasowana szczególnie w kontekście budowy. Więc czekam dalej. Dawczynie z Gametia banku hiszpańskiego. Również grupa 0 Rh -.
-
Dziewczyny mi trochę entuzjazm opadł..
Dzwonili po 24h od zapłodnienia, z 6 komórek 2 zarodki a trzeci do obserwacji.. więc nie wiadomo co z nim będzie.
Boję się,że do 5 doby z tych 2 jeszcze jakiś odpadnie..
Młoda dawczyni, co do wyników męża wszyscy mówili,że są ok, uwaga skupiona na mnie..
Boję się, że będę potrzebować więcej transferów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 13:07
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Valletta wrote:Dziewczyny mi trochę entuzjazm opadł..
Dzwonili po 24h od zapłodnienia, z 6 komórek 2 zarodki a trzeci do obserwacji.. więc nie wiadomo co z nim będzie.
Młoda dawczyni, co do wyników męża wszyscy mówili,że są ok, uwaga skupiona na mnie..
Boję się, że będę potrzebować więcej transferów -
Pamiętaj że nieliczy się ilość zarodków a finalnie te które się przyjmą i z których będziesz miała sukces...
Trzymam kciukiMartuśka87 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Niemartw się na zapas....Nam z 6 komórek mrozonych od dawczyni 32 letniej z średnimi patemeterqmi męża ale przy dodatkowej selekcji nasienia uzyskaliśmy 2 blastki 3bb. Z 1 mamy już synka ma 13 miesięcy a z drugą chodzę w ciąży połowa ciąży już..
Pamiętaj że nieliczy się ilość zarodków a finalnie te które się przyjmą i z których będziesz miała sukces...
Trzymam kciuki
Dziękuje kochana za słowa wsparcia..
Okropny jest ten proces, nieprzewidywalny.. pozostaje czekać👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Mmagda wrote:Pozostaje czekać nie masz na to wpływu.U nas 6 pięknie rozwijających się do 2 doby i zostały tylko 3 a jedna z 7 doby której nie będziemy transferować bo nawet lekarz odradza.Ciąża naturalna 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ➡️ ❄️KD 5CC
FET 23.12.2024 👍➡️6t3❤️
➡️7t6💔 -
Valletta wrote:Dziękuje kochana za słowa wsparcia..
Okropny jest ten proces, nieprzewidywalny.. pozostaje czekać
My aby 1 transfer się udał leczylisny się prawie 5 lat.z czego 3 ostatnie lata to były procedury invitro z moimi komórkami....mieliśmy 3 transfery plus 2 odwołane niebylo.co podać...to jest ciężka walka -
Nie trać nadziei.
My mieliśmy dwa słabe zarodki, które w 4 dobie miały tylko 12 komórek i nie osiągnęły stadium moruli. Jak embriolog przekazała mi tą informację, to byłam załamana i pewna że nie będzie transferu (wtedy też okazało się, że oddane nasienie było bardzo kiepskie).
W dniu transferu okazało się, że mamy jedną najlepszej klasy blastke, która teraz jest małym wczesniaczkiem, ale radzi sobie dobrze.
Skoro mój zarodek tak potrafił ruszyć, to wierzę, że wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki 🙂.Elka198321, Martuśka87, Raija86 lubią tę wiadomość
-
Mysikrolik wrote:Nie trać nadziei.
My mieliśmy dwa słabe zarodki, które w 4 dobie miały tylko 12 komórek i nie osiągnęły stadium moruli. Jak embriolog przekazała mi tą informację, to byłam załamana i pewna że nie będzie transferu (wtedy też okazało się, że oddane nasienie było bardzo kiepskie).
W dniu transferu okazało się, że mamy jedną najlepszej klasy blastke, która teraz jest małym wczesniaczkiem, ale radzi sobie dobrze.
Skoro mój zarodek tak potrafił ruszyć, to wierzę, że wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki 🙂.[/url]
-
Hope_89 wrote:A jak tam sytuacja z maluchem? Widujecie się?
Tak, widujemy się codziennie. Maluszek przybiera na wadze i uczy się jeść z butelki. Kilka dni temu został przeniesiony z inkubatora do lozeczka. Już nie jest golaskiem, tylko ubranym w za duże ciuszki przystojniakiem 🙂. Narazie nie wiemy kiedy będziemy mogli go zabrać do domu, ale myślę, że już jesteśmy bliżej niż dalej 🙂.Elka198321, Nefertiti89, Hope_89, Raija86, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość