X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    U mnie też waga urodzeniowa 2220 i wydawała mi się taka malusia! A w niedzielę przekroczyła już 3 kg :) i walczą we mnie dwa wilki: jeden chciałby, żeby rosła i się zdrowo chowała, a drugi chce ją mieć zawsze taką malusią ;)
    A wy już w domku? Jak malutka się chowa?

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Generalnie powiem Ci tak jeśli chcesz próbować na swoich komórkach próbuj.Ale ryzyko wad genetycznych komórki jajowej wzrasta już po 35 roku życia. My przy 4 stymulacji uzyskaliśmy 5 komórek jajowych (była najsłabsza)z czego 3 sie rozwijały a do blastki dotarła tylko 1 i tak jej rozwój stanął...Ja na tym etapie po tej stymulacji odpuściłam po 4 z hakiem latach walki , zrobiliśmy procedurę z kd z mrożonych komórek i przy dodatkowej selekcji nasienia uzyskaliśmy 2 blastki.1 transfer udany mamy syna, z 2 transfer obecnie połówka ciąży...wiesz decyzja należy do Was ale moim zdaniem niewarto upierać się na swoje komórki bo lata lecą a młodsze niebędziemy, a dziecko to nie jest tylko wszystko super tylko są też dni kiedy jesteś zmęczona i marzysz aby w spokoju się wyspać lub wziąć w spokoju bezstresowo kąpiel...
    Jestem rocznik 83..
    I uwierz mi ten bąbel który obecnie biega za mną woła do mnie mama i jego tulaski dają mi tyle miłości że nieda się tego opisać..I szczerze obawa że to komorka nirmoja ustała w moim wypadku hak usłyszałam 1 bicie serduszka i wiedziałam jedno to jest nasz synek i nic tego niezmieni...
    Ela a na kiedy masz termin?
    Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?[/QUOTE
    7.07.25 ale myślę że początek lipca zrobią cc.
    Powiem Ci że ta ciąża niejest dla mnie uciążliwa nic nieczuje,mam łożysko przodujące więc ruchy niestety niewyczuwalne.
    Mały zaczął chodzić w styczniu do żłobka, ale wiadomo że co chwila coś przynosi...Teraz od soboty w południe ma biegunkę dołem i wczoraj w nocy mamusie i siebie calego zazygał. Ba szczęście jednorazowa akcja. ..Nam nadzieję ze mu przejdzie póki co siedzi w domu..
    Co do spania niena reguły jak 4 razy sie obudzi to jest luksus, ale rzadko się zdarza..hak chodzi fo żłobka to staram się w domu coś ogstbac i chwilę odpocząć...ostatnio to 2 nierealne...
    Młody jest radosnych dzieciaczkiem ale niestety kiepsko śpi w nocy....
    A co tam u Was?
    Ps.wyprawki dla Janki też żadnej niemam praktycznie bo niema czasu kiedy sie tym zająć...dodatkowo muszę przesortowac ciuszki po synu i wydać lub sprzedać gdzieś bo nam masę rzeczy ale sporo typowo chłopięce....generalnie zupełnie nieogarnieta jestem.
    A jak tam u Was?
    Pozdrawiam ciepło Ela

• Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po rządowym in vitro z KD. Czy klinika na moje pytanie ma obowiązek mi podać wiek dawczyni? Chodzi o przyszłe badania prenatalne, do których potrzebny jest wiek dawczyni. W klinice bocian przed zapłodnieniem komórki nie chcieli nam podać żadnych danych o dawczyni nawet takich jak wiek. I czy też wam nie dano wskazań do diagnostyki PGT skoro dawczyni jest młoda? Ja mam 44 lata, mój partner 43 i w ostatnim in vitro komercyjnym na moich komórkach wyszedł nam chory zarodek w PGT, dlatego teraz chcieliśmy zrobić te badania genetyczne, ale klinika nie chce.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Hope_89 wrote:
    Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?[/QUOTE
    7.07.25 ale myślę że początek lipca zrobią cc.
    Powiem Ci że ta ciąża niejest dla mnie uciążliwa nic nieczuje,mam łożysko przodujące więc ruchy niestety niewyczuwalne.
    Mały zaczął chodzić w styczniu do żłobka, ale wiadomo że co chwila coś przynosi...Teraz od soboty w południe ma biegunkę dołem i wczoraj w nocy mamusie i siebie calego zazygał. Ba szczęście jednorazowa akcja. ..Nam nadzieję ze mu przejdzie póki co siedzi w domu..
    Co do spania niena reguły jak 4 razy sie obudzi to jest luksus, ale rzadko się zdarza..hak chodzi fo żłobka to staram się w domu coś ogstbac i chwilę odpocząć...ostatnio to 2 nierealne...
    Młody jest radosnych dzieciaczkiem ale niestety kiepsko śpi w nocy....
    A co tam u Was?
    Ps.wyprawki dla Janki też żadnej niemam praktycznie bo niema czasu kiedy sie tym zająć...dodatkowo muszę przesortowac ciuszki po synu i wydać lub sprzedać gdzieś bo nam masę rzeczy ale sporo typowo chłopięce....generalnie zupełnie nieogarnieta jestem.
    A jak tam u Was?
    Pozdrawiam ciepło Ela
    U nas bez wielkich problemów - odpukac! Oprócz oczywiście RD, totalna porażka. Nie wiem czy popełniłam gdzieś błąd😔
    Mleczko, je ładnie. Teraz się szykują ząbki u góry.
    Stoi przy każdej możliwej okazji i śmiga na pelzakach, bo szybciej.
    Ogólnie życia sobie nie wyobrażam bez niej. Jest mały złośnik, ale jest naprawdę najlepszym na co mnie spotkało ostatnio 🥹
    Niesamowite jest to przywiązanie ale i do męża, bardzo się cieszy jak wraca z pracy, lub w weekend jest z nią od rana w łóżku.
    Czekają nas wizyty, bo jeszcze mamy te wcześniacze, ale mam nadzieję, że to tylko formalność.
    Ja o transferze myślę ale dopiero w październiku.

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po rządowym in vitro z KD. Czy klinika na moje pytanie ma obowiązek mi podać wiek dawczyni? Chodzi o przyszłe badania prenatalne, do których potrzebny jest wiek dawczyni. W klinice bocian przed zapłodnieniem komórki nie chcieli nam podać żadnych danych o dawczyni nawet takich jak wiek. I czy też wam nie dano wskazań do diagnostyki PGT skoro dawczyni jest młoda? Ja mam 44 lata, mój partner 43 i w ostatnim in vitro komercyjnym na moich komórkach wyszedł nam chory zarodek w PGT, dlatego teraz chcieliśmy zrobić te badania genetyczne, ale klinika nie chce.
    Oczywiście że tak. My dostaliśmy informację tqkie:
    Wiek dawczyni,kolor oczu,typ sylwetki,wzrost,kolor włosów oraz jakie czy proste czy kręcone i gdzie są komórki,grupe krwi.
    Przy młodej dawczyni niezaleceją badań zarodków..My robiliśmy procedurę komercyjnie bo to było w 2023..I niebadaliśmy zarodków.

• Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Oczywiście że tak. My dostaliśmy informację tqkie:
    Wiek dawczyni,kolor oczu,typ sylwetki,wzrost,kolor włosów oraz jakie czy proste czy kręcone i gdzie są komórki,grupe krwi.
    Przy młodej dawczyni niezaleceją badań zarodków..My robiliśmy procedurę komercyjnie bo to było w 2023..I niebadaliśmy zarodków.
    Dzięki 😊 czuję, że będę musiała wydrzeć od nich tą informację o wieku dawczyni, o ile transfer okaże się szczęśliwy, bo mamy tylko jeden zarodek. W bocianie nic nie chcą mówić o dawczyni a brak info o wieku jest przeszkodą przy badaniach prenatalnych. A orientujesz się może, czy my musimy przed transferem iść do urzędu stanu cywilnego z wnioskiem o uznanie ojcostwa, ponieważ korzystamy z komórek dawczyni? Dali nam w klinice taką informację do podpisania, że przed przeniesieniem zarodka do mojego organizmu trzeba iść do USC złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa w w wyniku procedury im vitro. Jest to dziwne o tyle, że nasienie jest partnera, a tylko komórka dawczyni jest adoptowana.
    Ps. Miałaś szczęśliwy transfer z tej procedury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 08:57

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Luusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    W odróżnieniu od innych klinik Bocian nie chce podawać żadnych danych - jak potrzebowałam wiek do badań prenatalnych to otrzymałam jedynie info, że poniżej 30 ale dokładnego odmówili podać. Tak samo grupy krwi.

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dzięki 😊 czuję, że będę musiała wydrzeć od nich tą informację o wieku dawczyni, o ile transfer okaże się szczęśliwy, bo mamy tylko jeden zarodek. W bocianie nic nie chcą mówić o dawczyni a brak info o wieku jest przeszkodą przy badaniach prenatalnych. A orientujesz się może, czy my musimy przed transferem iść do urzędu stanu cywilnego z wnioskiem o uznanie ojcostwa, ponieważ korzystamy z komórek dawczyni? Dali nam w klinice taką informację do podpisania, że przed przeniesieniem zarodka do mojego organizmu trzeba iść do USC złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa w w wyniku procedury im vitro. Jest to dziwne o tyle, że nasienie jest partnera, a tylko komórka dawczyni jest adoptowana.
    Ps. Miałaś szczęśliwy transfer z tej procedury?
    Jeżeli nie jesteście małżeństwem to musicie mieć takie oświadczenie-byłoby potrzebne nawet jakbyście robili procedurę na Twoich komórkach.

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Ewa6 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:

Muszą Ci podać. Mi napisali na zwykłej kartce: wiek dawczyni 24 lata. Tak powiedzieli że nie ma sensu badać ze względu na mlody wiek dawczyni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 09:33

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
  • Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Jeżeli nie jesteście małżeństwem to musicie mieć takie oświadczenie-byłoby potrzebne nawet jakbyście robili procedurę na Twoich komórkach.
    Ok, oświadczenie w klinice podpisaliśmy, ale do USC też musimy się udać? Już widzę minę urzędniczki w naszym kraju na info że ma przyjąć takie oświadczenie.... Ktoś ma doswiadczenia?

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A wy już w domku? Jak malutka się chowa?
    Na razie jest bardzo grzeczniutka, Aniołek. Rodzina i przyjaciele nie mogą się nadziwić, że dziecko może być takie grzeczne ;) budzi się co 2,5-3h, je mleczko i zaraz spać. Praktycznie nie płacze (chyba, że się spóźnię z podaniem butelki :D wtedy jest bardzo dramatyczna). Mogę spokojnie coś porobić w domu, jakbym dziecka nie miała. Ale nie chcę zapeszać! Trochę ma problem z brzuszkiem, więc potrafi się tak prężyć po jedzeniu i widzę, że ją boli :( dzisiaj mamy okulistę, a jutro wizytę patronażową, więc będę się dopytywać, jak jej ulżyć.
    Jest tak piękna, że nie mogę się napatrzeć. Wszyscy mówią, że przypomina męża, chociaż mi jeszcze ciężko cokolwiek dostrzec. Ma przepiękne, duże oczy i pełne usta. I wtedy myślę sobie: "masz szczęście Maleńka, że nie odziedziczyłaś po mamusi jej krecikowych, małych oczek i wąskich ust" :D kocham ją nad życie i nic mnie nie obchodzi, że nie ma moich genów.

Martuśka87, Magdus46, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Na razie jest bardzo grzeczniutka, Aniołek. Rodzina i przyjaciele nie mogą się nadziwić, że dziecko może być takie grzeczne ;) budzi się co 2,5-3h, je mleczko i zaraz spać. Praktycznie nie płacze (chyba, że się spóźnię z podaniem butelki :D wtedy jest bardzo dramatyczna). Mogę spokojnie coś porobić w domu, jakbym dziecka nie miała. Ale nie chcę zapeszać! Trochę ma problem z brzuszkiem, więc potrafi się tak prężyć po jedzeniu i widzę, że ją boli :( dzisiaj mamy okulistę, a jutro wizytę patronażową, więc będę się dopytywać, jak jej ulżyć.
    Jest tak piękna, że nie mogę się napatrzeć. Wszyscy mówią, że przypomina męża, chociaż mi jeszcze ciężko cokolwiek dostrzec. Ma przepiękne, duże oczy i pełne usta. I wtedy myślę sobie: "masz szczęście Maleńka, że nie odziedziczyłaś po mamusi jej krecikowych, małych oczek i wąskich ust" :D kocham ją nad życie i nic mnie nie obchodzi, że nie ma moich genów.
    To prawda, musimy doceniać te nasze małe cuda🥰

Raija86 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Hej
    My też jesteśmy w bocianie z rządowego programu i korzystaliśmy z KD.
    Bez problemu w Białymstoku uzyskaliśmy od lekarza informację o wieku dawczyni ,narodowości oraz to że dawczyni nasza ma potwierdzona płodność .
    Jeśli chodzi o diagnostykę PGT to nie otrzymaliśmy wskazań do zrobienia bo dawczyni miała 21 lat i lekarz powiedział że nie ma potrzeby tego robić.
    Bez wieku dawczyni wydaje mi się że badania prenatalne nie mają większego sensu .
    A o podanie informacji o dawczyni prosiłaś lekarza ??
    I w którym mieście podchodzicie ,oczywiście jeśli to nie jest tajemnica ?

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Masz rację potrzebne jest oświadczenie jeśli nie jest się w związku małżeńskim ale one jest podpisywane w klinice ,my takie otrzymaliśmy i do urzędu nie musimy iść ,wszystko załatwia klinika .

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

20.08.2024 In vitro z KD

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    DZIEWCZYNKA 🥰
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Hej
    Bez problemu w Białymstoku uzyskaliśmy od lekarza informację o wieku dawczyni ,narodowości oraz to że dawczyni nasza ma potwierdzona płodność .
    Jeśli chodzi o diagnostykę PGT to nie otrzymaliśmy wskazań do zrobienia bo dawczyni miała 21 lat i lekarz powiedział że nie ma potrzeby tego robić.
    Bez wieku dawczyni wydaje mi się że badania prenatalne nie mają większego sensu .

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Ok, oświadczenie w klinice podpisaliśmy, ale do USC też musimy się udać? Już widzę minę urzędniczki w naszym kraju na info że ma przyjąć takie oświadczenie.... Ktoś ma doswiadczenia?
    My nie jesteśmy małżeństwem,pierwszy transfer w Bocianie z KD udany .
    Zaraz zaczynam 7 miesiąc 🥰
    Musieliśmy podpisać dokumenty i oświadczenie w klinice a do urzędu nic zgłaszać nie musimy .Robi to klinika .

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    DZIEWCZYNKA 🥰
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Hej
    W Łodzi, lekarz ponoć nie ma dostępu do tych danych. A embriolog tylko powiedziała że dawczyni jest bliżej 20 lat niż 30...

• Anka43 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    My nie jesteśmy małżeństwem,pierwszy transfer w Bocianie z KD udany .
    Zaraz zaczynam 7 miesiąc 🥰
    Musieliśmy podpisać dokumenty i oświadczenie w klinice a do urzędu nic zgłaszać nie musimy .Robi to klinika .
    Gratuluję z całego serducha🥰

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    W Łodzi, lekarz ponoć nie ma dostępu do tych danych. A embriolog tylko powiedziała że dawczyni jest bliżej 20 lat niż 30...
    Ja bym dla lekarza nie odpuszczała bo kłamie . Gdy na wizycie po pozytywnej becie i sprawdzeniu serduszka zapytałam o wiek dawczyni to lekarz sprawdził tą informację w komputerze na miejscu w gabinecie .
    Widziałam to na własne oczy bo monitor był odwrócony w moją stronę .
    Jest to ta sama klinika więc nie sądzę że jedni mogą sprawdzić a inne miasto już nie .Dziwne to trochę 🤷‍♀️

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    DZIEWCZYNKA 🥰
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ