In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Raija86 wrote:U mnie też waga urodzeniowa 2220 i wydawała mi się taka malusia! A w niedzielę przekroczyła już 3 kg
i walczą we mnie dwa wilki: jeden chciałby, żeby rosła i się zdrowo chowała, a drugi chce ją mieć zawsze taką malusią
[/url]
-
Elka198321 wrote:Generalnie powiem Ci tak jeśli chcesz próbować na swoich komórkach próbuj.Ale ryzyko wad genetycznych komórki jajowej wzrasta już po 35 roku życia. My przy 4 stymulacji uzyskaliśmy 5 komórek jajowych (była najsłabsza)z czego 3 sie rozwijały a do blastki dotarła tylko 1 i tak jej rozwój stanął...Ja na tym etapie po tej stymulacji odpuściłam po 4 z hakiem latach walki , zrobiliśmy procedurę z kd z mrożonych komórek i przy dodatkowej selekcji nasienia uzyskaliśmy 2 blastki.1 transfer udany mamy syna, z 2 transfer obecnie połówka ciąży...wiesz decyzja należy do Was ale moim zdaniem niewarto upierać się na swoje komórki bo lata lecą a młodsze niebędziemy, a dziecko to nie jest tylko wszystko super tylko są też dni kiedy jesteś zmęczona i marzysz aby w spokoju się wyspać lub wziąć w spokoju bezstresowo kąpiel...
Jestem rocznik 83..
I uwierz mi ten bąbel który obecnie biega za mną woła do mnie mama i jego tulaski dają mi tyle miłości że nieda się tego opisać..I szczerze obawa że to komorka nirmoja ustała w moim wypadku hak usłyszałam 1 bicie serduszka i wiedziałam jedno to jest nasz synek i nic tego niezmieni...
Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?[/url]
-
Hope_89 wrote:Ela a na kiedy masz termin?
Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?[/QUOTE
7.07.25 ale myślę że początek lipca zrobią cc.
Powiem Ci że ta ciąża niejest dla mnie uciążliwa nic nieczuje,mam łożysko przodujące więc ruchy niestety niewyczuwalne.
Mały zaczął chodzić w styczniu do żłobka, ale wiadomo że co chwila coś przynosi...Teraz od soboty w południe ma biegunkę dołem i wczoraj w nocy mamusie i siebie calego zazygał. Ba szczęście jednorazowa akcja. ..Nam nadzieję ze mu przejdzie póki co siedzi w domu..
Co do spania niena reguły jak 4 razy sie obudzi to jest luksus, ale rzadko się zdarza..hak chodzi fo żłobka to staram się w domu coś ogstbac i chwilę odpocząć...ostatnio to 2 nierealne...
Młody jest radosnych dzieciaczkiem ale niestety kiepsko śpi w nocy....
A co tam u Was?
Ps.wyprawki dla Janki też żadnej niemam praktycznie bo niema czasu kiedy sie tym zająć...dodatkowo muszę przesortowac ciuszki po synu i wydać lub sprzedać gdzieś bo nam masę rzeczy ale sporo typowo chłopięce....generalnie zupełnie nieogarnieta jestem.
A jak tam u Was?
Pozdrawiam ciepło Ela -
Cześć dziewczyny, jestem po rządowym in vitro z KD. Czy klinika na moje pytanie ma obowiązek mi podać wiek dawczyni? Chodzi o przyszłe badania prenatalne, do których potrzebny jest wiek dawczyni. W klinice bocian przed zapłodnieniem komórki nie chcieli nam podać żadnych danych o dawczyni nawet takich jak wiek. I czy też wam nie dano wskazań do diagnostyki PGT skoro dawczyni jest młoda? Ja mam 44 lata, mój partner 43 i w ostatnim in vitro komercyjnym na moich komórkach wyszedł nam chory zarodek w PGT, dlatego teraz chcieliśmy zrobić te badania genetyczne, ale klinika nie chce.
-
Elka198321 wrote:Hope_89 wrote:Ela a na kiedy masz termin?
Jak w ogóle ogarniasz to wszystko? Mały już lepiej sypia?[/QUOTE
7.07.25 ale myślę że początek lipca zrobią cc.
Powiem Ci że ta ciąża niejest dla mnie uciążliwa nic nieczuje,mam łożysko przodujące więc ruchy niestety niewyczuwalne.
Mały zaczął chodzić w styczniu do żłobka, ale wiadomo że co chwila coś przynosi...Teraz od soboty w południe ma biegunkę dołem i wczoraj w nocy mamusie i siebie calego zazygał. Ba szczęście jednorazowa akcja. ..Nam nadzieję ze mu przejdzie póki co siedzi w domu..
Co do spania niena reguły jak 4 razy sie obudzi to jest luksus, ale rzadko się zdarza..hak chodzi fo żłobka to staram się w domu coś ogstbac i chwilę odpocząć...ostatnio to 2 nierealne...
Młody jest radosnych dzieciaczkiem ale niestety kiepsko śpi w nocy....
A co tam u Was?
Ps.wyprawki dla Janki też żadnej niemam praktycznie bo niema czasu kiedy sie tym zająć...dodatkowo muszę przesortowac ciuszki po synu i wydać lub sprzedać gdzieś bo nam masę rzeczy ale sporo typowo chłopięce....generalnie zupełnie nieogarnieta jestem.
A jak tam u Was?
Pozdrawiam ciepło Ela
Mleczko, je ładnie. Teraz się szykują ząbki u góry.
Stoi przy każdej możliwej okazji i śmiga na pelzakach, bo szybciej.
Ogólnie życia sobie nie wyobrażam bez niej. Jest mały złośnik, ale jest naprawdę najlepszym na co mnie spotkało ostatnio 🥹
Niesamowite jest to przywiązanie ale i do męża, bardzo się cieszy jak wraca z pracy, lub w weekend jest z nią od rana w łóżku.
Czekają nas wizyty, bo jeszcze mamy te wcześniacze, ale mam nadzieję, że to tylko formalność.
Ja o transferze myślę ale dopiero w październiku.[/url]
-
Anka43 wrote:Cześć dziewczyny, jestem po rządowym in vitro z KD. Czy klinika na moje pytanie ma obowiązek mi podać wiek dawczyni? Chodzi o przyszłe badania prenatalne, do których potrzebny jest wiek dawczyni. W klinice bocian przed zapłodnieniem komórki nie chcieli nam podać żadnych danych o dawczyni nawet takich jak wiek. I czy też wam nie dano wskazań do diagnostyki PGT skoro dawczyni jest młoda? Ja mam 44 lata, mój partner 43 i w ostatnim in vitro komercyjnym na moich komórkach wyszedł nam chory zarodek w PGT, dlatego teraz chcieliśmy zrobić te badania genetyczne, ale klinika nie chce.
Wiek dawczyni,kolor oczu,typ sylwetki,wzrost,kolor włosów oraz jakie czy proste czy kręcone i gdzie są komórki,grupe krwi.
Przy młodej dawczyni niezaleceją badań zarodków..My robiliśmy procedurę komercyjnie bo to było w 2023..I niebadaliśmy zarodków. -
Elka198321 wrote:Oczywiście że tak. My dostaliśmy informację tqkie:
Wiek dawczyni,kolor oczu,typ sylwetki,wzrost,kolor włosów oraz jakie czy proste czy kręcone i gdzie są komórki,grupe krwi.
Przy młodej dawczyni niezaleceją badań zarodków..My robiliśmy procedurę komercyjnie bo to było w 2023..I niebadaliśmy zarodków.
Ps. Miałaś szczęśliwy transfer z tej procedury?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 08:57
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
Anka43 wrote:Cześć dziewczyny, jestem po rządowym in vitro z KD. Czy klinika na moje pytanie ma obowiązek mi podać wiek dawczyni? Chodzi o przyszłe badania prenatalne, do których potrzebny jest wiek dawczyni. W klinice bocian przed zapłodnieniem komórki nie chcieli nam podać żadnych danych o dawczyni nawet takich jak wiek. I czy też wam nie dano wskazań do diagnostyki PGT skoro dawczyni jest młoda? Ja mam 44 lata, mój partner 43 i w ostatnim in vitro komercyjnym na moich komórkach wyszedł nam chory zarodek w PGT, dlatego teraz chcieliśmy zrobić te badania genetyczne, ale klinika nie chce.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Anka43 wrote:Dzięki 😊 czuję, że będę musiała wydrzeć od nich tą informację o wieku dawczyni, o ile transfer okaże się szczęśliwy, bo mamy tylko jeden zarodek. W bocianie nic nie chcą mówić o dawczyni a brak info o wieku jest przeszkodą przy badaniach prenatalnych. A orientujesz się może, czy my musimy przed transferem iść do urzędu stanu cywilnego z wnioskiem o uznanie ojcostwa, ponieważ korzystamy z komórek dawczyni? Dali nam w klinice taką informację do podpisania, że przed przeniesieniem zarodka do mojego organizmu trzeba iść do USC złożyć oświadczenie o uznaniu ojcostwa w w wyniku procedury im vitro. Jest to dziwne o tyle, że nasienie jest partnera, a tylko komórka dawczyni jest adoptowana.
Ps. Miałaś szczęśliwy transfer z tej procedury?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Muszą Ci podać. Mi napisali na zwykłej kartce: wiek dawczyni 24 lata. Tak powiedzieli że nie ma sensu badać ze względu na mlody wiek dawczyni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 09:33
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne -
Luusia wrote:Jeżeli nie jesteście małżeństwem to musicie mieć takie oświadczenie-byłoby potrzebne nawet jakbyście robili procedurę na Twoich komórkach.
-
Hope_89 wrote:A wy już w domku? Jak malutka się chowa?
budzi się co 2,5-3h, je mleczko i zaraz spać. Praktycznie nie płacze (chyba, że się spóźnię z podaniem butelki
wtedy jest bardzo dramatyczna). Mogę spokojnie coś porobić w domu, jakbym dziecka nie miała. Ale nie chcę zapeszać! Trochę ma problem z brzuszkiem, więc potrafi się tak prężyć po jedzeniu i widzę, że ją boli
dzisiaj mamy okulistę, a jutro wizytę patronażową, więc będę się dopytywać, jak jej ulżyć.
Jest tak piękna, że nie mogę się napatrzeć. Wszyscy mówią, że przypomina męża, chociaż mi jeszcze ciężko cokolwiek dostrzec. Ma przepiękne, duże oczy i pełne usta. I wtedy myślę sobie: "masz szczęście Maleńka, że nie odziedziczyłaś po mamusi jej krecikowych, małych oczek i wąskich ust"kocham ją nad życie i nic mnie nie obchodzi, że nie ma moich genów.
Martuśka87, Magdus46, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Raija86 wrote:Na razie jest bardzo grzeczniutka, Aniołek. Rodzina i przyjaciele nie mogą się nadziwić, że dziecko może być takie grzeczne
budzi się co 2,5-3h, je mleczko i zaraz spać. Praktycznie nie płacze (chyba, że się spóźnię z podaniem butelki
wtedy jest bardzo dramatyczna). Mogę spokojnie coś porobić w domu, jakbym dziecka nie miała. Ale nie chcę zapeszać! Trochę ma problem z brzuszkiem, więc potrafi się tak prężyć po jedzeniu i widzę, że ją boli
dzisiaj mamy okulistę, a jutro wizytę patronażową, więc będę się dopytywać, jak jej ulżyć.
Jest tak piękna, że nie mogę się napatrzeć. Wszyscy mówią, że przypomina męża, chociaż mi jeszcze ciężko cokolwiek dostrzec. Ma przepiękne, duże oczy i pełne usta. I wtedy myślę sobie: "masz szczęście Maleńka, że nie odziedziczyłaś po mamusi jej krecikowych, małych oczek i wąskich ust"kocham ją nad życie i nic mnie nie obchodzi, że nie ma moich genów.
Raija86 lubi tę wiadomość
[/url]
-
My też jesteśmy w bocianie z rządowego programu i korzystaliśmy z KD.
Bez problemu w Białymstoku uzyskaliśmy od lekarza informację o wieku dawczyni ,narodowości oraz to że dawczyni nasza ma potwierdzona płodność .
Jeśli chodzi o diagnostykę PGT to nie otrzymaliśmy wskazań do zrobienia bo dawczyni miała 21 lat i lekarz powiedział że nie ma potrzeby tego robić.
Bez wieku dawczyni wydaje mi się że badania prenatalne nie mają większego sensu .
A o podanie informacji o dawczyni prosiłaś lekarza ??
I w którym mieście podchodzicie ,oczywiście jeśli to nie jest tajemnica ?Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Luusia wrote:Jeżeli nie jesteście małżeństwem to musicie mieć takie oświadczenie-byłoby potrzebne nawet jakbyście robili procedurę na Twoich komórkach.Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Hej
Bez problemu w Białymstoku uzyskaliśmy od lekarza informację o wieku dawczyni ,narodowości oraz to że dawczyni nasza ma potwierdzona płodność .
Jeśli chodzi o diagnostykę PGT to nie otrzymaliśmy wskazań do zrobienia bo dawczyni miała 21 lat i lekarz powiedział że nie ma potrzeby tego robić.
Bez wieku dawczyni wydaje mi się że badania prenatalne nie mają większego sensu .
I w którym mieście podchodzicie ,oczywiście jeśli to nie jest tajemnica ? -
Anka43 wrote:Ok, oświadczenie w klinice podpisaliśmy, ale do USC też musimy się udać? Już widzę minę urzędniczki w naszym kraju na info że ma przyjąć takie oświadczenie.... Ktoś ma doswiadczenia?
Zaraz zaczynam 7 miesiąc 🥰
Musieliśmy podpisać dokumenty i oświadczenie w klinice a do urzędu nic zgłaszać nie musimy .Robi to klinika .Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Hej
I w którym mieście podchodzicie ,oczywiście jeśli to nie jest tajemnica ?
-
Martuśka87 wrote:My nie jesteśmy małżeństwem,pierwszy transfer w Bocianie z KD udany .
Zaraz zaczynam 7 miesiąc 🥰
Musieliśmy podpisać dokumenty i oświadczenie w klinice a do urzędu nic zgłaszać nie musimy .Robi to klinika .Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Anka43 wrote:W Łodzi, lekarz ponoć nie ma dostępu do tych danych. A embriolog tylko powiedziała że dawczyni jest bliżej 20 lat niż 30...
Widziałam to na własne oczy bo monitor był odwrócony w moją stronę .
Jest to ta sama klinika więc nie sądzę że jedni mogą sprawdzić a inne miasto już nie .Dziwne to trochę 🤷♀️Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰