In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Ja bocian Szczecin, miałam informacje o wieku dawczyni i o dopasowaniu 98, procent do mojego fenotypu.
Informacja o uznaniu ojcostwa jest potrzebna gdy nie macie ślubu, nawet gdyby były to wasze komórki i nasienieMartuśka87, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Anka43 wrote:Dzięki😊 czyli bocian w Szczecinie i Białymstoku udziela takich informacji, a łódzki nie. Jutro będę się o to z nimi wykłócała, bo skoro jedne kliniki mogą, to nie rozumiem czemu nam odmawiają takiej informacji. Prawo i standardy obowiązują chyba wszystkich. Ja tylko już jestem zmęczona tym byciem uważnym na każdym kroku. In vitro z KD jest tak wrażliwa sprawą,że kobieta nie powinna jeszcze się szarpać o inne kwestie. Obym jutro uzyskała info.
Martuśka87, Anka43, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Mi w Szczecinie nie chcieli podać tych danych - prosiłam o to koordynatorkę, może jakbym spytała lekarza🧐🤔
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Cześć dziewczyny, myślę nad in vitro z KD. Leczę się w Warszawie. Czy możecie mi doradzić, gdzie najlepiej iść na wizytę? Obecnie jestem w InviMed. Nie wiem nawet, o co pytać. Tzn. widziałam że niektóre z Was szukały dawczyni z waszą grupą krwi itd. Ja nie wiem nawet, co powinnam przemyśleć w tym zakresie. Co jest ważne. Czego się spodziewać.
Nie wiem też, czy komórki są od dawczyni zdrowej, czy takiej, która leczyła się w klinice.
Czy możecie mi to jakoś wytłumaczyć? Coś doradzić?1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
⏳️⏳️⏳️ kd?
CD138 ok ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone, podobno ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
immunologia i genetyka ok ✅️
Własne cykle✅️
Endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia wykluczone ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️ -
Grażyna wrote:Cześć dziewczyny, myślę nad in vitro z KD. Leczę się w Warszawie. Czy możecie mi doradzić, gdzie najlepiej iść na wizytę? Obecnie jestem w InviMed. Nie wiem nawet, o co pytać. Tzn. widziałam że niektóre z Was szukały dawczyni z waszą grupą krwi itd. Ja nie wiem nawet, co powinnam przemyśleć w tym zakresie. Co jest ważne. Czego się spodziewać.
Nie wiem też, czy komórki są od dawczyni zdrowej, czy takiej, która leczyła się w klinice.
Czy możecie mi to jakoś wytłumaczyć? Coś doradzić?
Osobiście zwracałam uwagę ma poniższe (procedura komercyjna):
- czy komórki pochodzą od zdrowej dawczyni
- czy dawczyni ma udowodnioną płodność
- w jakim dawczyni jest wieku
- jakie cechy fenotypowe posiada
- czy komórki są świeże czy mrożone
- jaką dawczyni ma grupę krwi
- ile komórek otrzymuje się w ramach procedury
- czy klinika daje jakąkolwiek gwarancję uzyskania blastocystGrażyna lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Grażyna wrote:Cześć dziewczyny, myślę nad in vitro z KD. Leczę się w Warszawie. Czy możecie mi doradzić, gdzie najlepiej iść na wizytę? Obecnie jestem w InviMed. Nie wiem nawet, o co pytać. Tzn. widziałam że niektóre z Was szukały dawczyni z waszą grupą krwi itd. Ja nie wiem nawet, co powinnam przemyśleć w tym zakresie. Co jest ważne. Czego się spodziewać.
Czy możecie mi to jakoś wytłumaczyć? Coś doradzić?
Wiosny Fanka napisala informacje na które należy zwrócić uwagę:
- czy komórki pochodzą od zdrowej dawczyni -tak
- czy dawczyni ma udowodnioną płodność-tak
- w jakim dawczyni jest wieku-tak
- jakie cechy fenotypowe posiada tak
- czy komórki są świeże czy mrożone-tak
- jaką dawczyni ma grupę krwi-tak
- ile komórek otrzymuje się w ramach procedury-6szt
- czy klinika daje jakąkolwiek gwarancję uzyskania blastocyst-tqk 1 blastka była w procedurze komercyjnej ba 6 kd przy dobrych parametrach nasienia
Tak oznacza że dostaliśmy informacje na temat dawczyni.
Wszystkie informacje u nich są transparentne i komórki są od zdrowych przebadanych dawczyń.
Ps.ja robiłam procedurę komercyjnie.
Ale wiem że kd też robią w ramach programu
Ps.nawet możesz sama sobie dawczynie wybrać wyszukać w ich bazie dawczyńbo dostajesz dostęp do platformy ... -
glodia wrote:Uznanie ojcostwa jest tylko przy adopcji zarodka, przy kd nie ma.
Nam powiedzieli w Oviklinice, że do KD potrzebne jest z USC zaświadczenie o uznaniu ojcostwa. Rozumiem, że zawsze potrzebne jest takie zaświadczenie kiedy nie jest się w formalnym związku.
Co do psychologa to wiem nie wiem jak to jest, ale zakładam, że w MZ musi być z kliniki, bo jednak program ma swoje warunki.
-
Asssia wrote:Nam powiedzieli w Oviklinice, że do KD potrzebne jest z USC zaświadczenie o uznaniu ojcostwa. Rozumiem, że zawsze potrzebne jest takie zaświadczenie kiedy nie jest się w formalnym związku.
Co do psychologa to wiem nie wiem jak to jest, ale zakładam, że w MZ musi być z kliniki, bo jednak program ma swoje warunki.
W dokumentach w klinice było zaświadczenie ale partner podpisał je w klinice .Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:My nie jesteśmy w związku małżeńskim i miałam transfer z KD ,jestem teraz w 7 miesiącu ciąży i żadnego zaświadczenia z USC nie potrzebowałam 🤷♀️
W dokumentach w klinice było zaświadczenie ale partner podpisał je w klinice .Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Anka43 wrote:Potwierdzam, upewniałam się teraz w klinice. W klinice partner podpisał tylko oświadczenie że będzie ojcem dziecka urodzonego z KD , a uznanie ojcostwa w USC następuje na tych samych zasadach jakbyśmy zaszli w ciążę w sposób naturalny nie będąc małżeństwem. Czyli przed porodem możemy iść i uznać ojcostwo.
Oboje musimy udać się do urzędu i partner musi uznać dziecko tak jak zrobił przy ciąży naturalnej z dwoma starszymi córkami .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 12:32
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Dokładnie . Tylko ja dostałam informację że możemy zrobić to po porodzie
Oboje musimy udać się do urzędu i partner musi uznać dziecko tak jak zrobił przy ciąży naturalnej z dwoma starszymi córkami .
Martuśka87 czy ja mogę napisać do Ciebie na priv? Tylko za bardzo nie wiem jak tu się to robi. Trochę zielona jestem z tym forum 🙁 -
Anka43 wrote:Tak, po porodzie też można. To już sprawa indywidualna czy przed czy po😊
Martuśka87 czy ja mogę napisać do Ciebie na priv? Tylko za bardzo nie wiem jak tu się to robi. Trochę zielona jestem z tym forum 🙁
W aplikacji OvuFriend w ustawieniach masz przyjaciół i wiadomość do przyjaciółki 🙂
A i widzę że możesz wejść tu na stronie w ustawienia w prawym górnym rogu i tam są wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 13:28
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Asssia wrote:Nam powiedzieli w Oviklinice, że do KD potrzebne jest z USC zaświadczenie o uznaniu ojcostwa. Rozumiem, że zawsze potrzebne jest takie zaświadczenie kiedy nie jest się w formalnym związku.
Co do psychologa to wiem nie wiem jak to jest, ale zakładam, że w MZ musi być z kliniki, bo jednak program ma swoje warunki. -
Anka43 wrote:Potwierdzam, upewniałam się teraz w klinice. W klinice partner podpisał tylko oświadczenie że będzie ojcem dziecka urodzonego z KD , a uznanie ojcostwa w USC następuje na tych samych zasadach jakbyśmy zaszli w ciążę w sposób naturalny nie będąc małżeństwem. Czyli przed porodem możemy iść i uznać ojcostwo.
Martuśka87, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dawno nic nie pisalam ale zrobilam przerwe przed drugim podejsciem.
Tak wiec robie teraz drugie podejscie do transferu i mam Problem. Lekarz zlecil mi po badaniach infekcyjnych plastry hormonalne. Dodam ze wczesniej bralam przez pol roku po transferze Estrofem/Utrogestan.
Po odstawieniu plastrow mialam minimalne krwawienie. Wzielam wiec Utrogestan ( ktory mialam od dziewczyny z Forum) przez 5 dni 200 mg. I nic, po odstawieniu nie dostalam okresu, mija 4 dzien.
Czy mozliwe ze tamto krwawienie po plastrach to byl wlasnie okres a teraz po prostu nie dostaje bo to nie pora? Jak w takim razie mam wdrozyc ten sztuczny cykl z Estrofemem?
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz😘 -
Magdus46 wrote:Hej dziewczyny, dawno nic nie pisalam ale zrobilam przerwe przed drugim podejsciem.
Tak wiec robie teraz drugie podejscie do transferu i mam Problem. Lekarz zlecil mi po badaniach infekcyjnych plastry hormonalne. Dodam ze wczesniej bralam przez pol roku po transferze Estrofem/Utrogestan.
Po odstawieniu plastrow mialam minimalne krwawienie. Wzielam wiec Utrogestan ( ktory mialam od dziewczyny z Forum) przez 5 dni 200 mg. I nic, po odstawieniu nie dostalam okresu, mija 4 dzien.
Czy mozliwe ze tamto krwawienie po plastrach to byl wlasnie okres a teraz po prostu nie dostaje bo to nie pora? Jak w takim razie mam wdrozyc ten sztuczny cykl z Estrofemem?
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz😘 -
Cara wrote:Chyba musisz dopuścić ten cykl. Prawdopodobnie tamto krwawienie było miesiączką, więc niepotrzebnie brałaś prog. Skonsultuj się z lekarzem, ale wg mnie nie możesz robić transferu w tym cyklu.
-
Magdus46 wrote:Chodzi Mi o Sam fakt wdrozenia Estrofem, kiedy go zaczac brac. Transfer odpuszczam, oczywiscie, i tak najpierw musze ze 2 /3 miesiace pobrac hormony, cykle musza byc regularne. Lekarz po nieudanym transferze ponad pol roku temu zlecil mi i tak wlew domaciczny w cyklu transferowym a ten podaje sie na poczatku cyklu.
Szczerze to nie wiem, może przebadaj hormony, żeby sprawdzić w jakim miejscu cyklu jesteś? Albo znowu staraj się wywołać miesiączkę progiem za jakiś czas i jak wystąpi krwawienie to wdroż estrofem?
Magdus46 lubi tę wiadomość
-
Magdus46 wrote:Hej dziewczyny, dawno nic nie pisalam ale zrobilam przerwe przed drugim podejsciem.
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz😘Magdus46 lubi tę wiadomość