X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Nam też nie wyszło z AZ, natomiast udała się AK. Też mam dwa małe mięśniaki plus endometrioze. O miesniakach o dziwo nie wiedziałam przed ciążą, chociaż byłam wybadania tyle razy... .Mięśniaka lepiej skonsultować. Nie znaleziono u mnie przyczyny przedwczesnego porodu, ale były takie sugestie, że to może przez mięśniaki, więc nawet pod tym względem lepiej to sprawdzić.
    Trzymam kciuki.

A wiesz może jakiej wielkości były Twoje miesniaki. A który transfer u Ciebie się udał? Miałaś jakieś dodatkowe leki do transferu coś immunologicznego czy tylko progesteron?
    Sorki że tyle pytań.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po transferze, udało się z komórek z ovobanku uzyskać jedną blastke 2AB, trochę się podłamałam bo również na swoich komórkach miałam taką i była lipa ale mam dziś piękne endometrium 11,5 i to mnie jakoś pociesza. Obstawiona lekami jestem i teraz czekam. Czy którejś z was udało się może w takim zarodkiem ? Proszę o kciuki ☺️

EwelaKrk86, Asssia, spineczka, Raija86, Kalijot, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Dziewczyny ja już po transferze, udało się z komórek z ovobanku uzyskać jedną blastke 2AB, trochę się podłamałam bo również na swoich komórkach miałam taką i była lipa ale mam dziś piękne endometrium 11,5 i to mnie jakoś pociesza. Obstawiona lekami jestem i teraz czekam. Czy którejś z was udało się może w takim zarodkiem ? Proszę o kciuki ☺️
    Ja miałam 3bb i teraz z 2 dzieckiem w ciąży...ale czasami one tak szybko się rozwijają że niewiafomo kiedy na klasę wyżej się zrobią..nirmartw się na zapas,skoro blastka jest jest szansa..bierz leki odpoczywaj hak czujesz skurcze jakieś to nospe rozkurczowo i do przodu...
    Pozdrawiam Ela

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kazdy zarodek z cyferka 4-5-6 był jeczze chwilę wcześniej rozwinięty w stopniu 1-2-3. Także głowa do góry.

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    A wiesz może jakiej wielkości były Twoje miesniaki. A który transfer u Ciebie się udał? Miałaś jakieś dodatkowe leki do transferu coś immunologicznego czy tylko progesteron?
    Sorki że tyle pytań.

Wydaje mi się że jeden był jakoś 1x2 albo 2x3 cm a drugi nie pamiętam dokładnie, ale też podobny. W ciąży trochę urosły, ale teraz wrócily do swoich pierwotnych wymiarów.
    Udał się 1 transfer z AK (mieliśmy tylko jeden zarodek). A ogólnie to był 4 transfer (1 z własnych komórek i 2 z AZ).
    Z leków miałam sporo progesteronu i neoparin (chyba profilaktycznie, bo nie miałam żadnych wskazań do heparyny).

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:

Nasz zarodek w 4 dobie nie był nawet morula, a w 5 dobie miałam transferowana najlepszej klasy blastke, która śpi teraz w łóżeczku.
    Tak jak dziewczyny piszą, zarodki potrafia nas zaskoczyć swoim tempem rozwoju, więc na pewno będzie dobrze 🙂.

spineczka, Raija86 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Wydaje mi się że jeden był jakoś 1x2 albo 2x3 cm a drugi nie pamiętam dokładnie, ale też podobny. W ciąży trochę urosły, ale teraz wrócily do swoich pierwotnych wymiarów.
    Udał się 1 transfer z AK (mieliśmy tylko jeden zarodek). A ogólnie to był 4 transfer (1 z własnych komórek i 2 z AZ).
    Z leków miałam sporo progesteronu i neoparin (chyba profilaktycznie, bo nie miałam żadnych wskazań do heparyny).

Oki rozumiem dziękuję. Muszę się jeszcze skonsultować z tym moim mięśniakiem i dopiero wtedy się zdecyduje. Dziękuję

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo 😘 mam nadzieję że da radę❤️

Valletta, EwelaKrk86 lubią tę wiadomość

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Opowiedz, jak tam Maluszek :)

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Tak jak obiecałam daję znać- dzisiaj otrzymałam telefon z Angeliusa, że mają dla mnie komórki 😁🥳 ojjj naczekałam się od początku listopada więc od razu humor

Przyjmiesz moje zaproszenie? Chciałabym porozmawiać o Angeliusie i procedurze ak w tej klinice. Powodzenia przy transferze🍀

Ewelka1985 lubi tę wiadomość

• Pr96 Znajoma

Wysłany: 30 marca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Pr96 wrote:
    Tak jak obiecałam daję znać- dzisiaj otrzymałam telefon z Angeliusa, że mają dla mnie komórki 😁🥳 ojjj naczekałam się od początku listopada więc od razu humor

Przyjmiesz moje zaproszenie? Chciałabym porozmawiać o Angeliusie i procedurze ak w tej klinice. Powodzenia przy transferze🍀

Pewnie, zaproszenie przyjęte ☺️ dziękuję, na pewno się przyda 🥰

Eve83 lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Opowiedz, jak tam Maluszek :)

Maluszek jest już z nami w domku 4 tydzień. Wszystko jest ok, oprócz problemów brzuszkowych. Mordujemy się większość dnia, w nocy mało śpimy. Mały się pręży, stęka,płacze. Widać, że męczą go jelitka. Stosowalismy większość popularnych preparatow, ale nic nie pomaga. Zmiana mleczka na takie dla alergikow też nie. Widocznie to poprostu niedojrzały układ pokarmowy i trzeba to przeczekac. Pare dni temu chyba mieliśmy epizod z kolka, bo w życiu nie spotkałam się z takim płaczem i krzykiem dziecka.
    Mamy sporo wizyt u lekarzy, a poza tym praktycznie nigdzie nie wychodzimy z powodu jego złego samopoczucia.
    Z jednej strony nie mogę się napatrzec na ta słodka buźkę, a z drugiej marzę, żeby troche podrósł i skończyły się te problemy brzuszkowe.
    Pocieszam się, że kilka dni temu minął termin porodu, więc od tego czasu startujemy jakby się urodził w terminie.

Widziałam, że pisałaś, że u Was wszystko ok. Bardzo się cieszę.
    Na pewno obecność malutkiej wynagrodzila ciężki połóg i za jakiś czas zupełnie zapomnisz o trudnych chwilach 🙂.

Raija86, Saimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję, że ja właśnie po transferze blastki 5.1.1. Zamrożona jest jeszcze 4.1.1. Pozostaje czekać na wynik. 😉

Jatosia, EwelaKrk86, Martuśka87, Mysikrolik, monester, spineczka, Mentosik, Raija86, Ewa6, Giosiek, Saimi lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 31 marca, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Maluszek jest już z nami w domku 4 tydzień. Wszystko jest ok, oprócz problemów brzuszkowych. Mordujemy się większość dnia, w nocy mało śpimy. Mały się pręży, stęka,płacze. Widać, że męczą go jelitka. Stosowalismy większość popularnych preparatow, ale nic nie pomaga. Zmiana mleczka na takie dla alergikow też nie. Widocznie to poprostu niedojrzały układ pokarmowy i trzeba to przeczekac. Pare dni temu chyba mieliśmy epizod z kolka, bo w życiu nie spotkałam się z takim płaczem i krzykiem dziecka.
    Mamy sporo wizyt u lekarzy, a poza tym praktycznie nigdzie nie wychodzimy z powodu jego złego samopoczucia.
    Z jednej strony nie mogę się napatrzec na ta słodka buźkę, a z drugiej marzę, żeby troche podrósł i skończyły się te problemy brzuszkowe.
    Pocieszam się, że kilka dni temu minął termin porodu, więc od tego czasu startujemy jakby się urodził w terminie.

Na pewno obecność malutkiej wynagrodzila ciężki połóg i za jakiś czas zupełnie zapomnisz o trudnych chwilach 🙂.
    Nie dyschezja? Obejrzyj filmiki na necie bo to bardzo charakterystyczne. Mój też całą dobę cisnął. Nic nie zrobisz, nie trzeba zmieniać mleka. Wyrośnie

• Mentosik Znajoma

Wysłany: 31 marca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 21 marca transfer 3 dniowego 8 komórkowca dziś 10 dzień po test facelle o czułości 10 negatyw. Myślicie że jest jeszcze jakaś szansa czy nastawiać się na nowy transfer? W październiku blastka 5aa w 8 tyg zatrzymanie serduszka, w grudniu 2bb negatyw, teraz 8 komórkowiec i Nwm pewnie też nic.. mam z nowej procedury 5 mrozaków w tym dwa najwyższej klasy, ale już sił brak po tych niepowodzeniach.. wszystkie z AK po drodze zmiana dawczyni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 16:14

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:

U nas też były/są problemy brzuszkowe. Nie aż tak wielkie, jak u Was, ale też sporo przeszliśmy. Rozumiem ból 😞 najgorzej, że dzieciątko cierpi, a my w zasadzie nic nie możemy pomóc. Ta bezsilność jest najgorsza.

Mysikrolik lubi tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Hej dziewczyny 21 marca transfer 3 dniowego 8 komórkowca dziś 10 dzień po test facelle o czułości 10 negatyw. Myślicie że jest jeszcze jakaś szansa czy nastawiać się na nowy transfer? W październiku blastka 5aa w 8 tyg zatrzymanie serduszka, w grudniu 2bb negatyw, teraz 8 komórkowiec i Nwm pewnie też nic.. mam z nowej procedury 5 mrozaków w tym dwa najwyższej klasy, ale już sił brak po tych niepowodzeniach.. wszystkie z AK po drodze zmiana dawczyni

Wydaje mi się, że w 10dniu to już powinno coś być na teście. A kiedy robisz betę?

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Mentosik Znajoma

Wysłany: 31 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Wydaje mi się, że w 10dniu to już powinno coś być na teście. A kiedy robisz betę?

W środę

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które razem ze mną zaszły w ciążę dzięki KD w okolicach września?
    Jak się czujecie i jak przebiega ciąża?
    U mnie już 33 t.c - końcówka. Czas zleciał bardzo szybko. Pamiętam jak dopiero jechaliśmy na transfer a niedługo zobaczymy naszą pyzunię 😍

Raija86, Madziarenka lubią tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Hej, czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które razem ze mną zaszły w ciążę dzięki KD w okolicach września?
    Jak się czujecie i jak przebiega ciąża?
    U mnie już 33 t.c - końcówka. Czas zleciał bardzo szybko. Pamiętam jak dopiero jechaliśmy na transfer a niedługo zobaczymy naszą pyzunię 😍
    Ja miałam transfer 9 września ,zaczynam 32 tc 🥰
    Dwa wcześniejsze porody miałam wywoływane w 42 tc . A tu jest inaczej od paru dni czuję skurcze przepowiadające ,brzuch twardy jak skała się robi .
    Waga spada w dół i brzuch bardzo mi się obniżył .
    Jestem przerażona bo to jeszcze za wcześniej 🤨
    Mam nadzieję że wytrzymam do maja tak jak mam termin 😅

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ