X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Ja miałam transfer 9 września ,zaczynam 32 tc 🥰
    Dwa wcześniejsze porody miałam wywoływane w 42 tc . A tu jest inaczej od paru dni czuję skurcze przepowiadające ,brzuch twardy jak skała się robi .
    Waga spada w dół i brzuch bardzo mi się obniżył .
    Jestem przerażona bo to jeszcze za wcześniej 🤨
    Mam nadzieję że wytrzymam do maja tak jak mam termin 😅
    Pamiętam Cię! Ja też już mam skurcze, zaczęłam brać magnez i jest lepiej. Dużo zdrówka i łatwego porodu 😊

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Pamiętam Cię! Ja też już mam skurcze, zaczęłam brać magnez i jest lepiej. Dużo zdrówka i łatwego porodu 😊
    Oooo to ja też spróbuję magnez ,może będzie lepiej .
    Już mało nam zostało 😁
    Również szybkiego i łatwego porodu 😉

Paulijana lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Maluszek jest już z nami w domku 4 tydzień. Wszystko jest ok, oprócz problemów brzuszkowych. Mordujemy się większość dnia, w nocy mało śpimy. Mały się pręży, stęka,płacze. Widać, że męczą go jelitka. Stosowalismy większość popularnych preparatow, ale nic nie pomaga. Zmiana mleczka na takie dla alergikow też nie. Widocznie to poprostu niedojrzały układ pokarmowy i trzeba to przeczekac. Pare dni temu chyba mieliśmy epizod z kolka, bo w życiu nie spotkałam się z takim płaczem i krzykiem dziecka.
    Mamy sporo wizyt u lekarzy, a poza tym praktycznie nigdzie nie wychodzimy z powodu jego złego samopoczucia.
    Z jednej strony nie mogę się napatrzec na ta słodka buźkę, a z drugiej marzę, żeby troche podrósł i skończyły się te problemy brzuszkowe.
    Pocieszam się, że kilka dni temu minął termin porodu, więc od tego czasu startujemy jakby się urodził w terminie.

Widziałam, że pisałaś, że u Was wszystko ok. Bardzo się cieszę.
    Na pewno obecność malutkiej wynagrodzila ciężki połóg i za jakiś czas zupełnie zapomnisz o trudnych chwilach 🙂.
    Kup krople sab simplex przez internet na nirmueckiej stronie apteki są wysyłają...Nam to pomogło...
    14kroi co 4-6,godzin sie daje .są rewelacyjne te krople

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    W środę

Trzymam kciuki. A mrozaczki które masz to też 3dniowe czy blastki?
    Ja też jestem po wieeelu niepowodzeniach i teraz mam mieć wlewy z intralipidu do 20tc, jeśli się uda. Nie wiem czy badałaś immunologię, ale moim zdaniem warto się temu przyjrzeć. Ja leczę się od wielu lat i nikt nie wie co jest nie tak.

• Anka43 Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Oooo to ja też spróbuję magnez ,może będzie lepiej .
    Już mało nam zostało 😁
    Również szybkiego i łatwego porodu 😉
    Dziewczyny, trzymam kciuki, żebyście urodziły w terminie najlepszym dla maluszków. Łatwego i bezproblemowego porodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 22:14

Paulijana, Martuśka87, Madziarenka lubią tę wiadomość

• Mentosik Znajoma

Wysłany: 31 marca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Trzymam kciuki. A mrozaczki które masz to też 3dniowe czy blastki?
    Ja też jestem po wieeelu niepowodzeniach i teraz mam mieć wlewy z intralipidu do 20tc, jeśli się uda. Nie wiem czy badałaś immunologię, ale moim zdaniem warto się temu przyjrzeć. Ja leczę się od wielu lat i nikt nie wie co jest nie tak.

Na szczęście blastki 5.1.1 dwie, 5.2.1, 4.1.1 i jeden 6 dniowiec

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie dyschezja? Obejrzyj filmiki na necie bo to bardzo charakterystyczne. Mój też całą dobę cisnął. Nic nie zrobisz, nie trzeba zmieniać mleka. Wyrośnie

Na początku myślałam, że to może być to. Ale po dłuższej obserwacji zauważyłam, że ten dyskomfort zaczyna się pod koniec jedzenia, albo zaraz po jego zakończeniu. Kupka nie przynosi ulgi, czasem nawet po tym jest gorzej.
    Widzę, że on jest zagazowany, ale nawet jak oddaje gazy to nic to nie daje.
    Zmianę mleka zasugerowała pediatra. Ale po tym jak mu się ulalo, jeszcze nim zdążyłam go wziąść do odbicia i nie mógł przez dłuższą chwilę złapać oddechu, to wróciliśmy do poprzedniego. Nawet nie byliśmy dwóch pełnych dni na tym nowym mleku, bo tak mnie to wystraszyło.
    Teraz też już myślę, że to trzeba przeczekać i tyle. Nic nie poradzimy 🙂.

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kup krople sab simplex przez internet na nirmueckiej stronie apteki są wysyłają...Nam to pomogło...
    14kroi co 4-6,godzin sie daje .są rewelacyjne te krople

Właśnie słyszałam o tych kropelkach. One podobno mają ten sam składnik co Espumisan tylko w innym stężeniu.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Madziarenka Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Hej, czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które razem ze mną zaszły w ciążę dzięki KD w okolicach września?
    Jak się czujecie i jak przebiega ciąża?
    U mnie już 33 t.c - końcówka. Czas zleciał bardzo szybko. Pamiętam jak dopiero jechaliśmy na transfer a niedługo zobaczymy naszą pyzunię 😍
    Ja tak jak Martuśka87 miałam transfer 9 września, jest coraz ciężej 😊syn waży już 2490 🙉 brzuch też coraz częściej twardnieje. Według usg termin na 24.05 ale mój lekarz mówi że może być wcześniej.

Paulijana lubi tę wiadomość

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Na szczęście blastki 5.1.1 dwie, 5.2.1, 4.1.1 i jeden 6 dniowiec

To bardzo piękne! 😍 w końcu na pewno się uda!

Mentosik lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarenka wrote:
    Ja tak jak Martuśka87 miałam transfer 9 września, jest coraz ciężej 😊syn waży już 2490 🙉 brzuch też coraz częściej twardnieje. Według usg termin na 24.05 ale mój lekarz mówi że może być wcześniej.
    Oooo 😮 2490 to kawał chłopca będzie 🥰
    U mnie córa dwa tygodnie temu ważyła 1438g
    Ja termin mam na 26.05
    Szybkiego porodu 😉

Madziarenka lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 - jak beta ?

• Anka43 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Anka43 - jak beta ?
    Idzie ku dobremu 🍀 choć początkowe wyniki mnie trochę wystraszyły.
    9dpt 36
    11 dpt 63
    13 dpt 219 🥰
    Jeszcze jutro, tzn. już dzisiaj 😉zrobię betę dla spokojnej głowy, bo lekarz już nie kazał i czekamy na 15/04 na wizytę serduszkową. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Na razie ciągle chodzę senna i muszę sobie drzemki ucinać w ciągu dnia, bo nie daję rady.

Martuśka87, Ewelka1985, Giosiek, monester, Kalijot, Jatosia, Raija86, EwelaKrk86 lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Na początku myślałam, że to może być to. Ale po dłuższej obserwacji zauważyłam, że ten dyskomfort zaczyna się pod koniec jedzenia, albo zaraz po jego zakończeniu. Kupka nie przynosi ulgi, czasem nawet po tym jest gorzej.
    Widzę, że on jest zagazowany, ale nawet jak oddaje gazy to nic to nie daje.
    Zmianę mleka zasugerowała pediatra. Ale po tym jak mu się ulalo, jeszcze nim zdążyłam go wziąść do odbicia i nie mógł przez dłuższą chwilę złapać oddechu, to wróciliśmy do poprzedniego. Nawet nie byliśmy dwóch pełnych dni na tym nowym mleku, bo tak mnie to wystraszyło.
    Teraz też już myślę, że to trzeba przeczekać i tyle. Nic nie poradzimy 🙂.
    U nas było podobnie z tymi boleściami po jedzeniu - pomogło Espumisan 100 do każdej butelki - czyli 40 mg symetykonu 8 razy dziennie

Mysikrolik lubi tę wiadomość

• Madziarenka Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Oooo 😮 2490 to kawał chłopca będzie 🥰
    U mnie córa dwa tygodnie temu ważyła 1438g
    Ja termin mam na 26.05
    Szybkiego porodu 😉
    Ja równo trzy tygodnie temu byłam na wizycie i waga syna była 1700,więc teraz tak przybral na wadze 😆ale fakt kawał chłopa. Również życzę szybkiego porodu😉

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Demiloona Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzućcie jakieś rozwiązania, bo mam załamkę.
    Drugi transfer z KD się nie udał, a ja przeżywam chyba za każdym razem bardziej.
    Za pierwszym razem zarodek 4BC, cykl sztuczny, po 10 dniach beta ujemna.
    Przed drugim razem histeroskopia, w kolejnym cyklu zarodek 5BB, też cykl sztuczny i znowu się nie udało.
    Mam wrażenie, że klinika w której jestem podchodzi bardzo taśmowo do pacjentek. Nie czuję się indywidualnie traktowana, nie czuję, żeby lekarz szukał przyczyny niepowodzeń. Myślę o zmianie kliniki.
    Teraz przede mną ewentualne zrobienie badań immunologicznych, bo tego tematu jeszcze nie dotykałam. Zarówno histeroskopia jak i teraz pójście w kierunku immunologii to podpowiedzi znajomej lekarki, niezwiązanej z tematem. W klinice niestety wyznaczają tylko kolejne działania, które niczym nie różnią się od poprzednich. Trudno robić to samo i oczekiwać innego rezultatu.
    Czy możecie polecić miejsca w woj małopolskim i śląskim, z których byłyście zadowolone? Może jakichś specjalistów z sercem do tematu.
    Co jeszcze mogę zrobić poza immunologią?
    Każda próba kosztuje tak dużo emocji i nie wiem na ile wystarczy mi siły, bo z każdej porażki zbieram się trudniej.

• Anka43 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam właśnie dzisiejsza betę 15 dpt i spadła do 184. Wcześniej było
    9dpt 36
    11 dpt 63
    13 dpt 219.

Nie jest dobrze, prawda?😢

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demiloona wrote:
    Dziewczyny podrzućcie jakieś rozwiązania, bo mam załamkę.
    Drugi transfer z KD się nie udał, a ja przeżywam chyba za każdym razem bardziej.
    Za pierwszym razem zarodek 4BC, cykl sztuczny, po 10 dniach beta ujemna.
    Przed drugim razem histeroskopia, w kolejnym cyklu zarodek 5BB, też cykl sztuczny i znowu się nie udało.
    Mam wrażenie, że klinika w której jestem podchodzi bardzo taśmowo do pacjentek. Nie czuję się indywidualnie traktowana, nie czuję, żeby lekarz szukał przyczyny niepowodzeń. Myślę o zmianie kliniki.
    Teraz przede mną ewentualne zrobienie badań immunologicznych, bo tego tematu jeszcze nie dotykałam. Zarówno histeroskopia jak i teraz pójście w kierunku immunologii to podpowiedzi znajomej lekarki, niezwiązanej z tematem. W klinice niestety wyznaczają tylko kolejne działania, które niczym nie różnią się od poprzednich. Trudno robić to samo i oczekiwać innego rezultatu.
    Czy możecie polecić miejsca w woj małopolskim i śląskim, z których byłyście zadowolone? Może jakichś specjalistów z sercem do tematu.
    Co jeszcze mogę zrobić poza immunologią?
    Każda próba kosztuje tak dużo emocji i nie wiem na ile wystarczy mi siły, bo z każdej porażki zbieram się trudniej.

Cześć

Ze swojej strony polecam immunologa, który przyjmuje w Krakowie dr Wojciech Sydor. Ja na twoim miejscu przed kolejnym podejściem sprawdziłabym immunologię.

Demiloona lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki
    3AA, 4AA - 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    2023 Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam właśnie dzisiejsza betę 15 dpt i spadła do 184. Wcześniej było
    9dpt 36
    11 dpt 63
    13 dpt 219.

Nie jest dobrze, prawda?😢

Przykro mi ale nie wygląda to dobrze :(

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki
    3AA, 4AA - 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    2023 Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demiloona - to mogła być tylko statystyka. Nie wiem czy wierzę w immuno,chociaz brałam leki do każdego transferu - miałam kiepskie wyniki a mój transfer się udał . Miałam tak dość już tych porażek, że chciałam szybko zamknąć temat, czekałam na wyniki najnowsze z immuno i mówię niech się dzieje, wyniki przyszły po transferze dopiero . Najważniejsze jest zdrowy zarodek, trojlinijne endometrium, brak stanu zapalnego, zrostów, polipów. Reszta to chyba kwestia szczęścia. Przynajmniej do czasu zamknięcia statystyki.
    Co innego Jatosia - ona statystyke kilka razy próbowałam oszukać. Aha ja bardzo wierzę w immunoglobuliny. Ale w te encortony co bierzemy i inne to chyba już nie.

Demiloona lubi tę wiadomość

‹‹ 679 680 681 682 683
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ