X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ewelka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    To trzeba być dobrej myśli 😊 ja nie mam już żadnego i to jest dopiero masakra. W ogóle dziewczyny czy tylko mnie po transferze piersi w ogóle nie bolą ? Zero bólu i delikatnie powiększone tylko, bulgotanie mam i przelewanie od 2 dnia po, od wczoraj mój jajników taki ze chwilami chodzić nie mogłam, i senna jestem … ale to progesteron pewnie …

Własnej wystraszyłam siennego że nie czuję nic w piersiach. Ogólnie na okres nawet czuję że są obolałe, a teraz nic
    Wysypało mnie jak u nastolatki już dawno nie miała pryszczy od to jeszcze tyle.

• Pr96 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej jak po wizycie. Masz plan działania? Co mówiła Pani doktor?
    Jestem po wizycie u dr Węglarz. Jedynie o czym wspomniała to zmiana leków lecz nie powiedziała co dokładnie ma na myśli- na razie mam przepisany Estrofem czyli standard. Na chwilę obecną zmieniła tylko jego dawkę w porównaniu do poprzednich transferów i kazała oznaczyć estradiol przed następną wizytą. Napomknęła również o PICSI. Zobaczymy co dalej. Na 99% będę walczyć o to żeby włączyła mi jakieś leki immunosupresyjne

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Jestem po wizycie u dr Węglarz. Jedynie o czym wspomniała to zmiana leków lecz nie powiedziała co dokładnie ma na myśli- na razie mam przepisany Estrofem czyli standard. Na chwilę obecną zmieniła tylko jego dawkę w porównaniu do poprzednich transferów i kazała oznaczyć estradiol przed następną wizytą. Napomknęła również o PICSI. Zobaczymy co dalej. Na 99% będę walczyć o to żeby włączyła mi jakieś leki immunosupresyjne

Oki walcz kochana. O jakich lekach inmunosupresyjnych myślisz?
    Przepraszam czy słyszałaś coś że brakuje pieniędzy w naszej klinice z MZ?

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • Pr96 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Oki walcz kochana. O jakich lekach inmunosupresyjnych myślisz?
    Przepraszam czy słyszałaś coś że brakuje pieniędzy w naszej klinice z MZ?
    Ja przy drugim transferze brałam Encorton, ale bardzo małą dawkę bo 5mg. Słyszałam, że dziewczyny często mają zestaw Accofil+Prograf. Na pewno będę musiała też poprosić o jakieś rozkurczowe bo najsilniejsza nospa i magnez na mnie nie działają. Myślałam o Scopolanie, Spasmolinie + zamówię Bryophyllum. Nie, w klinice cisza jeśli chodzi o plotki nt braku pieniędzy z MZ

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Ja przy drugim transferze brałam Encorton, ale bardzo małą dawkę bo 5mg. Słyszałam, że dziewczyny często mają zestaw Accofil+Prograf. Na pewno będę musiała też poprosić o jakieś rozkurczowe bo najsilniejsza nospa i magnez na mnie nie działają. Myślałam o Scopolanie, Spasmolinie + zamówię Bryophyllum. Nie, w klinice cisza jeśli chodzi o plotki nt braku pieniędzy z MZ

Zgadza się też miałam ten zestaw. Mi dr Juraszek powiedział że jak mi przepisze immunolog to mogę brać, od siebie nie za bardzo chciał dać. Dostałam tylko Spasmoline od doktora.
    Zapytaj jeszcze o relanium.
    Super ze maja pieniążki bo na wątku miesięcznym dziewczyny pisały ze w niektórych klinikach jest problem.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jutro będę rozmawiać z lekarzem co dalej, bo to był mój pierwszy transfer w życiu i nie wiem co dalej. Pewnie każe odstawić leki i czekać na okres. Dziś muszę sobie popłakać, bo te dwie pierwsze w zyciu kreski na teście ciążowym spowodowały że choć przez chwilę mogłam się cieszyć, mieć nadzieję...
    Ojej, tak mi przykro. 😢😢😢 Jeszcze macie jedno podejście na KD, a potem ewentualnie AZ. Nie poddawaj się!

• Pr96 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Zgadza się też miałam ten zestaw. Mi dr Juraszek powiedział że jak mi przepisze immunolog to mogę brać, od siebie nie za bardzo chciał dać. Dostałam tylko Spasmoline od doktora.
    Zapytaj jeszcze o relanium.
    Super ze maja pieniążki bo na wątku miesięcznym dziewczyny pisały ze w niektórych klinikach jest problem.
    Ciekawa jestem jak moja pani doktor do tego podejdzie… najwyżej jak nie będzie chciała przepisać to pójdę do immunologa

• Asssia Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Novum są problemy ze środkami z MZ. Taki miałam sygnał

• Ewa85 Nowa

Wysłany: 3 kwietnia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    W Novum są problemy ze środkami z MZ. Taki miałam sygnał
    Nie tylko tam. W Artvimed Kraków nowe pary przyjmuja tylko do 11.04.

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔

Co dalej??
‹‹ 679 680 681 682 683
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ