In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilola wrote:To trzeba być dobrej myśli 😊 ja nie mam już żadnego i to jest dopiero masakra. W ogóle dziewczyny czy tylko mnie po transferze piersi w ogóle nie bolą ? Zero bólu i delikatnie powiększone tylko, bulgotanie mam i przelewanie od 2 dnia po, od wczoraj mój jajników taki ze chwilami chodzić nie mogłam, i senna jestem … ale to progesteron pewnie …
Własnej wystraszyłam siennego że nie czuję nic w piersiach. Ogólnie na okres nawet czuję że są obolałe, a teraz nic
Wysypało mnie jak u nastolatki już dawno nie miała pryszczy od to jeszcze tyle.
-
Kingus 1 wrote:Hej jak po wizycie. Masz plan działania? Co mówiła Pani doktor?
-
Pr96 wrote:Jestem po wizycie u dr Węglarz. Jedynie o czym wspomniała to zmiana leków lecz nie powiedziała co dokładnie ma na myśli- na razie mam przepisany Estrofem czyli standard. Na chwilę obecną zmieniła tylko jego dawkę w porównaniu do poprzednich transferów i kazała oznaczyć estradiol przed następną wizytą. Napomknęła również o PICSI. Zobaczymy co dalej. Na 99% będę walczyć o to żeby włączyła mi jakieś leki immunosupresyjne
Oki walcz kochana. O jakich lekach inmunosupresyjnych myślisz?
Przepraszam czy słyszałaś coś że brakuje pieniędzy w naszej klinice z MZ?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
Diphereline
Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
cd. nastąpi 🍀 -
Kingus 1 wrote:Oki walcz kochana. O jakich lekach inmunosupresyjnych myślisz?
Przepraszam czy słyszałaś coś że brakuje pieniędzy w naszej klinice z MZ? -
Pr96 wrote:Ja przy drugim transferze brałam Encorton, ale bardzo małą dawkę bo 5mg. Słyszałam, że dziewczyny często mają zestaw Accofil+Prograf. Na pewno będę musiała też poprosić o jakieś rozkurczowe bo najsilniejsza nospa i magnez na mnie nie działają. Myślałam o Scopolanie, Spasmolinie + zamówię Bryophyllum. Nie, w klinice cisza jeśli chodzi o plotki nt braku pieniędzy z MZ
Zgadza się też miałam ten zestaw. Mi dr Juraszek powiedział że jak mi przepisze immunolog to mogę brać, od siebie nie za bardzo chciał dać. Dostałam tylko Spasmoline od doktora.
Zapytaj jeszcze o relanium.
Super ze maja pieniążki bo na wątku miesięcznym dziewczyny pisały ze w niektórych klinikach jest problem.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
Diphereline
Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
cd. nastąpi 🍀 -
Anka43 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jutro będę rozmawiać z lekarzem co dalej, bo to był mój pierwszy transfer w życiu i nie wiem co dalej. Pewnie każe odstawić leki i czekać na okres. Dziś muszę sobie popłakać, bo te dwie pierwsze w zyciu kreski na teście ciążowym spowodowały że choć przez chwilę mogłam się cieszyć, mieć nadzieję...
-
Kingus 1 wrote:Zgadza się też miałam ten zestaw. Mi dr Juraszek powiedział że jak mi przepisze immunolog to mogę brać, od siebie nie za bardzo chciał dać. Dostałam tylko Spasmoline od doktora.
Zapytaj jeszcze o relanium.
Super ze maja pieniążki bo na wątku miesięcznym dziewczyny pisały ze w niektórych klinikach jest problem. -
Asssia wrote:W Novum są problemy ze środkami z MZ. Taki miałam sygnał
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
Co dalej?? -