In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Papaweryna ? A jak zarodeczki ? Wiesz coś z labu ?
-
Elka198321 wrote:Niestety dopiero jutro się dowiem...hodowla jest w trakcie...jutro będzie 5 dzień..ale skoro sztkuja na transfer każą o 9 krew robić potem 2 godziny przed relanium wziąść potem 1,5 godziny przed wlew to zarodek rokujący musi być
-
monester wrote:Aaaa bo dzisiaj 4 dzień to często nie podglądają nawet już są pewnie kompaktujace module . Czyli z wczorja byś musiała mieć info, a wczoraj niedziela była
monester lubi tę wiadomość
-
Jak pierwszy raz wzięłam relanium to po ok.20 minutach dosłownie czułam jak odlatuję 🤪, zdążyłam się położyć i zasnęłam, dopiero po 2 godzinach się obudziłam i było ok 😁. Nigdy nie brałam takich leków i organizm zwariował, następnego dnia i kolejnego było już ok
-
Nowa na forum wrote:Jak pierwszy raz wzięłam relanium to po ok.20 minutach dosłownie czułam jak odlatuję 🤪, zdążyłam się położyć i zasnęłam, dopiero po 2 godzinach się obudziłam i było ok 😁. Nigdy nie brałam takich leków i organizm zwariował, następnego dnia i kolejnego było już ok
-
Nowa na forum wrote:Właśnie! Ela daj znać jak oprzytomniejesz po relanium 😁
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Nip kochane więc tak zostalam obkuta na 2 rękach Bo się nieudalo wbić za 1 razem...wróciliśmy z kropkirm na mówi do niego Szczypek ja za to Janinka...I mamy jeszcze 1 zarodks zamrożonego. 2 szt przedłużyli hodowle. .a reszta nieztet między 3 a 5 rozwój stanął...Kropek po nacieciu ah zacxal się wyżynać szybko i emiolog powiedziała odrazu,u zamia 3 2.2.to już skubaniec wyszedł klasę więcej ..Swierdili że rwie się do życia...obstawiona lekami dostałam dodatkowa dawkę doustnie progesteronu bo miałam niski....za to estradiol bomba...zmykam spać bo uczy się mnie zamykają...buziaki
monester, Cherry78, Giosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Nip kochane więc tak zostalam obkuta na 2 rękach Bo się nieudalo wbić za 1 razem...wróciliśmy z kropkirm na mówi do niego Szczypek ja za to Janinka...I mamy jeszcze 1 zarodks zamrożonego. 2 szt przedłużyli hodowle. .a reszta nieztet między 3 a 5 rozwój stanął...Kropek po nacieciu ah zacxal się wyżynać szybko i emiolog powiedziała odrazu,u zamia 3 2.2.to już skubaniec wyszedł klasę więcej ..Swierdili że rwie się do życia...obstawiona lekami dostałam dodatkowa dawkę doustnie progesteronu bo miałam niski....za to estradiol bomba...zmykam spać bo uczy się mnie zamykają...buziaki
-
Nowa na forum wrote:Jak pierwszy raz wzięłam relanium to po ok.20 minutach dosłownie czułam jak odlatuję 🤪, zdążyłam się położyć i zasnęłam, dopiero po 2 godzinach się obudziłam i było ok 😁. Nigdy nie brałam takich leków i organizm zwariował, następnego dnia i kolejnego było już ok
-
Elka198321 wrote:Nip kochane więc tak zostalam obkuta na 2 rękach Bo się nieudalo wbić za 1 razem...wróciliśmy z kropkirm na mówi do niego Szczypek ja za to Janinka...I mamy jeszcze 1 zarodks zamrożonego. 2 szt przedłużyli hodowle. .a reszta nieztet między 3 a 5 rozwój stanął...Kropek po nacieciu ah zacxal się wyżynać szybko i emiolog powiedziała odrazu,u zamia 3 2.2.to już skubaniec wyszedł klasę więcej ..Swierdili że rwie się do życia...obstawiona lekami dostałam dodatkowa dawkę doustnie progesteronu bo miałam niski....za to estradiol bomba...zmykam spać bo uczy się mnie zamykają...buziaki
No i pięknieHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Odnośnie relanium - Ja mialam 1x1 tabl, przez 3 dni , ale mnie zabrało po pierszej tabletce na ok.2 godz. Potem normalnie się czułam. A trzeciego dnia jak przetrzymam pół godziny po tabletce, bo akurat rozmawiałam przez tel.to w ogóle nie spałam, w sumie nie czułam już różnicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 11:22