X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Brzoza Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    jutro się dowiem,czy ciąża się rozwija prawidłowo, stresuję się tą wizytą.. jutrzejszą, bo miałam już takie doświadczenie, że po usłyszeniu bicia serca, serce przestało bić. i była głucha cisza na ekranie monitora i mi się to w głowie nie miesciło, że jak to było, a teraz nie ma.. a byłam taka naiwna,ze bicie serca to już oznacza że wszystko będzie dobrze.... i choć staram się myśleć pozytywnie, to po prostu obawa jest..eh..
    przedwczoraj czułam takie napięcie brzucha i bóle jak na okres, teraz nie czuję.. to się człowiek zastanawia, choć staram się zajmować głowę innymi rzeczami..

trudna to droga dla kogoś po przejściach, i ile kobiet walczy dalej mimo takich traumatycznych jednak doświadczeń, podziwiam nas wszystkie
    też przez to przeszłam, serduszko biło a potem cisza. szok, jak to nie ma serduszka? też naiwnie myślałam tak jak Ty - że jak już jest serduszko to będzie ok do samego końca...i teraz podchodzę ostrożniej. w środę mam pierwsze usg. i tez się boję. ale coż, taka ta nasza droga...
    caly czas czuję napięcie brzucha i bóle jak na okres. biorę nospę, przestaje boleć, nic nie czuję - też źle :D
    ech...

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000
  • małgorzatek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    też przez to przeszłam, serduszko biło a potem cisza. szok, jak to nie ma serduszka? też naiwnie myślałam tak jak Ty - że jak już jest serduszko to będzie ok do samego końca...i teraz podchodzę ostrożniej. w środę mam pierwsze usg. i tez się boję. ale coż, taka ta nasza droga...
    caly czas czuję napięcie brzucha i bóle jak na okres. biorę nospę, przestaje boleć, nic nie czuję - też źle :D
    ech...

no boli to źle, nie boli, też źle..

trzymam kciuki za twoje - wasze pierwsze usg:-* pierwsze spotkanie z kropkiem lub kropkową;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:06

• Mary27 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatek, Brzoza trzymam jak najmocniej za was kciuki 🤞🤞☘️☘️ Wieżę, że u was wszystko tym razem będzie dobrze

Też, niestety w swojej pierwszej tak długo oczekiwanej ciąży usłyszałam słowa "niestety, ciąża obumarła" 😭 Teraz muszę dać sobie czas na regenerację po łyżeczkowaniu i porobić badania. Mamy jeszcze jeden zarodek z pierwszej procedury z KD, ale nie chcę spieszyć z transferem.

Starania od 2020
    7.04.2025. ET 4.1.1
    8dpt-137, 10dpt-350, 12dpt - 831, 15dpt - 3250
    25 dpt - CRL 7,5mm i serduszko
    7+4 tc 💔👼♂️
  • małgorzatek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary27 wrote:
    Małgorzatek, Brzoza trzymam jak najmocniej za was kciuki 🤞🤞☘️☘️ Wieżę, że u was wszystko tym razem będzie dobrze

Też, niestety w swojej pierwszej tak długo oczekiwanej ciąży usłyszałam słowa "niestety, ciąża obumarła" 😭 Teraz muszę dać sobie czas na regenerację po łyżeczkowaniu i porobić badania. Mamy jeszcze jeden zarodek z pierwszej procedury z KD, ale nie chcę spieszyć z transferem.

przytulam, tak mocno jak mogę..

mnie najbardziej irytuję że genetyki nie idzie zrobić zarodka przy dawstwie, to inaczej powinno wyglądać, ciekawe co było przyczyną u ciebie, ja wtedy badałam genetykę płodu, ale wtedy to była moja komórka. i wyszła wada genetyczna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:03

• tika32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po pierwszej informacji od embriologa. Z 6 zaplodnilo sie 5.
    Czekam na kolejny telefon w 5 dobie.
    I znowu czekanie...
    Ile musimy przejsc....

Jak u was wygladalo przygotowanie do transfeu. Od ktorego dnia co bralyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:33

👩‍🦰 91
    Niedoczynność Euthyrox 100
    07.2020 histero ok
    Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
    AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
    LH 8.43
    FSH 9.73
    DHEA-S 308
    Testosteron 0.34
    4 nie udane inseminacje w Czechach
    ANA ujemny
    MLR 26,3%
    Test IMK ok
    Kariotyp prawidlowy

Zalecenia od dr Sydor
    5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
    5dni przed transferem encorton 7.5
    I intralipid i clexane 40mg

1procedura wrzesien 2021
    Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
    Beta pozytywa ale nie stety poronienie

2 procedura maj 2022
    Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac

Lipiec 2023
    Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni

Styczen 2024 3 procedura
    7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać

Listopad 2024 4 procedura
    gonal 300 i orgalutran i potem zamiast gonal menopur 300
    Pobrano 4 i 3 byly dojrzale. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac

🙋88
    Morfologia 5 w 2018r
    Kariotyp prawidlowy
‹‹ 711 712 713 714 715
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ