In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
małgorzatek wrote:jutro się dowiem,czy ciąża się rozwija prawidłowo, stresuję się tą wizytą.. jutrzejszą, bo miałam już takie doświadczenie, że po usłyszeniu bicia serca, serce przestało bić. i była głucha cisza na ekranie monitora i mi się to w głowie nie miesciło, że jak to było, a teraz nie ma.. a byłam taka naiwna,ze bicie serca to już oznacza że wszystko będzie dobrze.... i choć staram się myśleć pozytywnie, to po prostu obawa jest..eh..
przedwczoraj czułam takie napięcie brzucha i bóle jak na okres, teraz nie czuję.. to się człowiek zastanawia, choć staram się zajmować głowę innymi rzeczami..
trudna to droga dla kogoś po przejściach, i ile kobiet walczy dalej mimo takich traumatycznych jednak doświadczeń, podziwiam nas wszystkie
caly czas czuję napięcie brzucha i bóle jak na okres. biorę nospę, przestaje boleć, nic nie czuję - też źle
ech...44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000 -
Brzoza wrote:też przez to przeszłam, serduszko biło a potem cisza. szok, jak to nie ma serduszka? też naiwnie myślałam tak jak Ty - że jak już jest serduszko to będzie ok do samego końca...i teraz podchodzę ostrożniej. w środę mam pierwsze usg. i tez się boję. ale coż, taka ta nasza droga...
caly czas czuję napięcie brzucha i bóle jak na okres. biorę nospę, przestaje boleć, nic nie czuję - też źle
ech...
no boli to źle, nie boli, też źle..
trzymam kciuki za twoje - wasze pierwsze usg:-* pierwsze spotkanie z kropkiem lub kropkowąWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:06
-
Małgorzatek, Brzoza trzymam jak najmocniej za was kciuki 🤞🤞☘️☘️ Wieżę, że u was wszystko tym razem będzie dobrze
Też, niestety w swojej pierwszej tak długo oczekiwanej ciąży usłyszałam słowa "niestety, ciąża obumarła" 😭 Teraz muszę dać sobie czas na regenerację po łyżeczkowaniu i porobić badania. Mamy jeszcze jeden zarodek z pierwszej procedury z KD, ale nie chcę spieszyć z transferem.
Starania od 2020
7.04.2025. ET 4.1.1
8dpt-137, 10dpt-350, 12dpt - 831, 15dpt - 3250
25 dpt - CRL 7,5mm i serduszko
7+4 tc 💔👼♂️ -
Mary27 wrote:Małgorzatek, Brzoza trzymam jak najmocniej za was kciuki 🤞🤞☘️☘️ Wieżę, że u was wszystko tym razem będzie dobrze
Też, niestety w swojej pierwszej tak długo oczekiwanej ciąży usłyszałam słowa "niestety, ciąża obumarła" 😭 Teraz muszę dać sobie czas na regenerację po łyżeczkowaniu i porobić badania. Mamy jeszcze jeden zarodek z pierwszej procedury z KD, ale nie chcę spieszyć z transferem.
przytulam, tak mocno jak mogę..
mnie najbardziej irytuję że genetyki nie idzie zrobić zarodka przy dawstwie, to inaczej powinno wyglądać, ciekawe co było przyczyną u ciebie, ja wtedy badałam genetykę płodu, ale wtedy to była moja komórka. i wyszła wada genetyczna..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:03
-
Ja juz po pierwszej informacji od embriologa. Z 6 zaplodnilo sie 5.
Czekam na kolejny telefon w 5 dobie.
I znowu czekanie...
Ile musimy przejsc....
Jak u was wygladalo przygotowanie do transfeu. Od ktorego dnia co bralyscie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:33
👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran i potem zamiast gonal menopur 300
Pobrano 4 i 3 byly dojrzale. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
🙋88
Morfologia 5 w 2018r