In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
malina999 wrote:Cześć Dziewczyny,
to mój pierwszy wpis w tym wątku. Za mną trzecia punkcja i tylko jeden potencjalny zarodek w grze. Czy dotrwa do 5 doby - okaże się w piątek, ale na cuda nie liczę.
Zastanawiam się nad KD/AZ, bo chyba na swoje komórki nie mam już co liczyć (40lat). Po selekcji plemników (9picsi, fertile chip) z 5 MII zapłodniła się jedna, więc wina leży raczej po mojej stronie.
Powiedzcie mi proszę, jak długo się czeka na KD? To jest jakaś pula komórek, które się dostaje w ramach procedury? Wszystkie są od tej samej dawczyni? Dawczyni są z Polski? Czy zarodki z KD się bada pgta?
Z góry dziękuję Wam za pomoc.
Jeśli chodzi o badanie zarodków z KD to jeśli zapłacisz zbadają. Ja badałam w Invicta.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Z lekkim opóźnieniem życzę Wam, aby w przyszłym roku Dzień Matki był Waszym dniem 🍀
małgorzatek, Jatosia, Brzoza, Anka43, glodia, Nessie, Asssia lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Właśnie dostałam info ze swojej kliniki, że czas oczekiwania na KD to na dziś to 6 mcy....
To chyba szybciej zrobię ostatnią stymulację na swoich komórkach z nadzieją, że coś z niej wyjdzie, aniżeli doczekam się KD.
Masakra.04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna, usunięcie jajowodu
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia + CD138 -> ✅
KIR AA - brak wszystkich DS
I procedura p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - 1️⃣ET 3AA (Accofil) beta 0 ❌
II procedura p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - 2️⃣FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
27.01.2025 - 3️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil), beta 0 ❌
28.02.2025 - CD138 -> ✅
29.03.2025 - 4️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 1,6 | 7dpt 5,4 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 16,2 cb❌
III procedura p.długi
⏳ -
malina999 wrote:Cześć Dziewczyny,
to mój pierwszy wpis w tym wątku. Za mną trzecia punkcja i tylko jeden potencjalny zarodek w grze. Czy dotrwa do 5 doby - okaże się w piątek, ale na cuda nie liczę.
Zastanawiam się nad KD/AZ, bo chyba na swoje komórki nie mam już co liczyć (40lat). Po selekcji plemników (9picsi, fertile chip) z 5 MII zapłodniła się jedna, więc wina leży raczej po mojej stronie.
Powiedzcie mi proszę, jak długo się czeka na KD? To jest jakaś pula komórek, które się dostaje w ramach procedury? Wszystkie są od tej samej dawczyni? Dawczyni są z Polski? Czy zarodki z KD się bada pgta?
Z góry dziękuję Wam za pomoc.
Hej! to również mój pierwszy post na tym wątku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Mam 42 lata, pierwszą ciążę poroniłam w wieku 39 l. w 6 tygodniu, było to poronienie zatrzymane. Oboje jesteśmy zdrowi, wyniki partnera jak i moje są dobre. Jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na własnych komórkach, mimo AMH 2,3 ng/ml miałam słabą odpowiedź na stymulację i nie mogliśmy uzyskać więcej niż 3 -4 komórki w jednym cyklu, z których zapładniały się tylko 1-2 do 5 doby, niestety żadna nie była prawidłowa genetycznie. Po stymulacjach moje AMH spadło do 0,9 ng/ml (ok 2 miesiące po ostatniej stymulacji). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawczynie we Wrocławiu w Inv-cie. Oni mają własny bank, w którym również sama możesz sprawdzić wg fenotypu czy maja dla ciebie dawczynię. Komórki są mrożone, pakiet 6 komórek. Na następny dzień od wysłania naszych fenotypów dostaliśmy propozycję dawczyni z Wrocławia, ale nam nie odpowiadała. Mam grupę 0Rh+ i śniadą cerę ciężko było nam dobrać dawczynię, więc poszukałam sama. Dawczyni była z Gdańska dlatego musiałam zapłacić za transport 1900 zł do Wrocławia. Z 6 komórek udało nam się uzyskać 5 zarodków: 1 - BL5.1.1, 2 - BL5.2.2, 1- BL5.2.3, 1 - 6.2.2.. Mieliśmy konsultację z genetykiem, który powiedział, że przy dawstwie przeważnie PGT się nie robi, ale z racji nieprawidłowych naszych zarodków, wieku partnera (43l.) i niemożności określenia gdzie tak na prawdę tkwiła przyczyna nieprawidłowości, dostaliśmy zgodę na wykonanie badania PGT. Obecnie oczekujemy na wynik (29/30.05 lub 4/5.06). Jeśli wszystko będzie dobrze i zarodki będą prawidłowe, zacznę przygotowania w połowie czerwca (cykl sztuczny). W jednym procesie dostaje się 6 komórek, ale jeśli uzyska się kilka zarodków i jeśli transfery są nie udane (odpukać!) to każdy kolejny jest w ramach jednej procedury. Jeśli zarodków do transferu już nie ma, wtedy podchodzi się do nowej procedury. -
Dziewczyny, w przyszły wtorek idę na transfer. Trzymajcie kciuki ☺️Trzecia procedura,w tym druga z KD. To będzie mój drugi transfer w życiu. Jakoś na razie się nie stresuje, bo udało nam się uzyskać wyjątkowo jak na nas az dwa zarodki, ale pewnie po transferze stresik się pojawi. Do trzech razy sztuka jak to się mówi i póki co trzymam się tego😉
glodia, EwelaKrk86, Raija86, małgorzatek, Valletta, Ewelka1985, Mary27 lubią tę wiadomość
-
basiaO. wrote:Hej! to również mój pierwszy post na tym wątku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Mam 42 lata, pierwszą ciążę poroniłam w wieku 39 l. w 6 tygodniu, było to poronienie zatrzymane. Oboje jesteśmy zdrowi, wyniki partnera jak i moje są dobre. Jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na własnych komórkach, mimo AMH 2,3 ng/ml miałam słabą odpowiedź na stymulację i nie mogliśmy uzyskać więcej niż 3 -4 komórki w jednym cyklu, z których zapładniały się tylko 1-2 do 5 doby, niestety żadna nie była prawidłowa genetycznie. Po stymulacjach moje AMH spadło do 0,9 ng/ml (ok 2 miesiące po ostatniej stymulacji). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawczynie we Wrocławiu w Inv-cie. Oni mają własny bank, w którym również sama możesz sprawdzić wg fenotypu czy maja dla ciebie dawczynię. Komórki są mrożone, pakiet 6 komórek. Na następny dzień od wysłania naszych fenotypów dostaliśmy propozycję dawczyni z Wrocławia, ale nam nie odpowiadała. Mam grupę 0Rh+ i śniadą cerę ciężko było nam dobrać dawczynię, więc poszukałam sama. Dawczyni była z Gdańska dlatego musiałam zapłacić za transport 1900 zł do Wrocławia. Z 6 komórek udało nam się uzyskać 5 zarodków: 1 - BL5.1.1, 2 - BL5.2.2, 1- BL5.2.3, 1 - 6.2.2.. Mieliśmy konsultację z genetykiem, który powiedział, że przy dawstwie przeważnie PGT się nie robi, ale z racji nieprawidłowych naszych zarodków, wieku partnera (43l.) i niemożności określenia gdzie tak na prawdę tkwiła przyczyna nieprawidłowości, dostaliśmy zgodę na wykonanie badania PGT. Obecnie oczekujemy na wynik (29/30.05 lub 4/5.06). Jeśli wszystko będzie dobrze i zarodki będą prawidłowe, zacznę przygotowania w połowie czerwca (cykl sztuczny). W jednym procesie dostaje się 6 komórek, ale jeśli uzyska się kilka zarodków i jeśli transfery są nie udane (odpukać!) to każdy kolejny jest w ramach jednej procedury. Jeśli zarodków do transferu już nie ma, wtedy podchodzi się do nowej procedury.
Może Czechy? No, ale tam to już 25tys trzeba liczyć 🤦♀️
Nie wiem, co robić...
Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔Nessie, małgorzatek lubią tę wiadomość
04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna, usunięcie jajowodu
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia + CD138 -> ✅
KIR AA - brak wszystkich DS
I procedura p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - 1️⃣ET 3AA (Accofil) beta 0 ❌
II procedura p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - 2️⃣FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
27.01.2025 - 3️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil), beta 0 ❌
28.02.2025 - CD138 -> ✅
29.03.2025 - 4️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 1,6 | 7dpt 5,4 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 16,2 cb❌
III procedura p.długi
⏳ -
Mary27 wrote:Najważniejsze, że z kropkiem wszystko jest dobrze.
Ja też chyba jak uda się trafić na jakieś ciążowe badania, raczej trafię do diabetologa. Bo ja mam IO, mama moja ma cukrzycę. Też bardzo uważam na to co jem cały czas, ale oczywiście ciąża wiele zmienia. Ale ja zgadzam się na wszystkie trudności związane z ciążą, oby było wszystko dobrze z dzieckiem. -
malina999 wrote:Zazdroszczę, że tak szybko znaleźliście KD. Mnie zwaliła z nóg informacja, że w Angeliusie czeka się pół roku 🤦♀️
Nie wiem, co robić...
Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔Martuśka87, małgorzatek, Asssia lubią tę wiadomość
-
basiaO. wrote:Hej! to również mój pierwszy post na tym wątku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Mam 42 lata, pierwszą ciążę poroniłam w wieku 39 l. w 6 tygodniu, było to poronienie zatrzymane. Oboje jesteśmy zdrowi, wyniki partnera jak i moje są dobre. Jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na własnych komórkach, mimo AMH 2,3 ng/ml miałam słabą odpowiedź na stymulację i nie mogliśmy uzyskać więcej niż 3 -4 komórki w jednym cyklu, z których zapładniały się tylko 1-2 do 5 doby, niestety żadna nie była prawidłowa genetycznie. Po stymulacjach moje AMH spadło do 0,9 ng/ml (ok 2 miesiące po ostatniej stymulacji). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawczynie we Wrocławiu w Inv-cie. Oni mają własny bank, w którym również sama możesz sprawdzić wg fenotypu czy maja dla ciebie dawczynię. Komórki są mrożone, pakiet 6 komórek. Na następny dzień od wysłania naszych fenotypów dostaliśmy propozycję dawczyni z Wrocławia, ale nam nie odpowiadała. Mam grupę 0Rh+ i śniadą cerę ciężko było nam dobrać dawczynię, więc poszukałam sama. Dawczyni była z Gdańska dlatego musiałam zapłacić za transport 1900 zł do Wrocławia. Z 6 komórek udało nam się uzyskać 5 zarodków: 1 - BL5.1.1, 2 - BL5.2.2, 1- BL5.2.3, 1 - 6.2.2.. Mieliśmy konsultację z genetykiem, który powiedział, że przy dawstwie przeważnie PGT się nie robi, ale z racji nieprawidłowych naszych zarodków, wieku partnera (43l.) i niemożności określenia gdzie tak na prawdę tkwiła przyczyna nieprawidłowości, dostaliśmy zgodę na wykonanie badania PGT. Obecnie oczekujemy na wynik (29/30.05 lub 4/5.06). Jeśli wszystko będzie dobrze i zarodki będą prawidłowe, zacznę przygotowania w połowie czerwca (cykl sztuczny). W jednym procesie dostaje się 6 komórek, ale jeśli uzyska się kilka zarodków i jeśli transfery są nie udane (odpukać!) to każdy kolejny jest w ramach jednej procedury. Jeśli zarodków do transferu już nie ma, wtedy podchodzi się do nowej procedury.
Hej ja też Invicta Wrocław 🙂 piękny wynik u Ciebie u mnie jedna procedura 6 komórek mrożonych i zero zarodków, druga procedura z 6 mrożonych komórek tylko jeden zarodek, zdrowy po PGTa, obecnie 15tc. Powodzenia !!!!🤞🏻Raija86 lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
malina999 wrote:Zazdroszczę, że tak szybko znaleźliście KD. Mnie zwaliła z nóg informacja, że w Angeliusie czeka się pół roku 🤦♀️
Nie wiem, co robić...
Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔 -
Właśnie sprawdziłam wyniki badań zarodków i już są, szybciej niż się spodziewałam. Na 3 wybrane przez nas zarodki do badań dwa mamy prawidłowe XX i XY. Czekam na telefon i umawiam wizytę z lekarzem w celu ustalenia dalszych kroków.
Brzoza, Jatosia, Lwica_Lewka, glodia, Anka43, Raija86, Asssia, Mysikrolik, Mary27 lubią tę wiadomość
-
Anka43 wrote:Dziewczyny, w przyszły wtorek idę na transfer. Trzymajcie kciuki ☺️Trzecia procedura,w tym druga z KD. To będzie mój drugi transfer w życiu. Jakoś na razie się nie stresuje, bo udało nam się uzyskać wyjątkowo jak na nas az dwa zarodki, ale pewnie po transferze stresik się pojawi. Do trzech razy sztuka jak to się mówi i póki co trzymam się tego😉
Anka43 lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000 -
basiaO. wrote:Właśnie sprawdziłam wyniki badań zarodków i już są, szybciej niż się spodziewałam. Na 3 wybrane przez nas zarodki do badań dwa mamy prawidłowe XX i XY. Czekam na telefon i umawiam wizytę z lekarzem w celu ustalenia dalszych kroków.
Super macie parkę 😍❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Nie wiem, co robić...
Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔
a nie macie możliwości by zmienić klinikę? może trzeba się zorientować..6 miesięcy to naprawdę żartMartuśka87 lubi tę wiadomość
-
małgorzatek wrote:Dziękuje ci za zrozumienie, dzisiaj już mi lepiej, po prostu po tych wszystkich przeżyciach z wcześniej, poronieniu w 10 tygodniu, było serce- potem nie było, ten wczorajszy dzień był koszmarny dla mnie, "czy wszystko ok?" i jeszcze czekaliśmy na wejście do gbinetu 40 minut, a nie że weszliśmy tak jak mieliśmy, bardzo się denerwowałam. Wyciągnęłam z szafy ciśnieniomierz, ale tego też nie lubie robić, jak ten rekaw się zaciska, wolałabym ten nadgarstkowy, panikarz ze mnie i tyle, wiem, że nie robie tego dla siebie, a dla dziecka, .... krzywą mam umówioną na czwartek, bo w tym labo trzeba się umawiać, mam być na 6.00 nie wiem jak wstanę
, no ale najważniejsze, że blisko.. sama jestem ciekawa co tam wyjdzie...
jeszcze mnie wkurzyło, że nie lekarka mierzyła mi ciśnienie, a pani z recepcji, w poprzedniej ciąży inaczej było, wszystko lekarz robił.. i jeszcze wpisała ten pomiar do książeczki, co było nie miarodajne przy tym napięciu , obecnie mnie dużo rzeczy wkurza- ale to pewnie hormony. Na codzień jak jestem w domu to jestem wyluzowana...
zawsze miałam niskie ciśnienie, nawet kiedyś zabieg mi odwołano, bo było zbyt niskie.. chyba, że w ciąży się tak robi.. będę mierzyć
atosiban miałam jedynie podany przed in vitro i po. ale podaję się go też później tak?
Co do mierzenia ciśnienia to mi często żyły na ręce wychodziły jak mi ściskało rękę. Okropne uczucie, wręcz bolesne.
Mnie położne mierzyły ciśnienie zawsze przed wizytą. To też mogło być średnio miarodajne, bo człowiek z drogi to wiadomo, że ma trochę wyższe ciśnienie.
A w szpitalu jak już mnie przyjmowali, wtedy co urodziłam, to mierzyli mi dwa albo trzy razy bo miałam podwyższone (na pewno z nerwów) i liczyli, że spadnie.
Atosiban dostawałam jak miałam skurcze, to bylo już w 31 tc. Pierwsza seria pomogła trochę (przynajmniej zdążyłam przyjąć sterydy na rozwój płuc), ale drugiej już nie dokończylam, bo skurcze wróciły i trzeba było robić CC.
Daj znać jak będziesz mieć wynik krzywej. Mam nadzieję, że jednak wyjdzie Ci prawidłowy. -
Jestem w trakcie procedury czyli czekam na telefon od embriologa. Dzis mąż stracil prace. Jak to wyglada tracac ubezpieczenie w trakcie procedury?👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran i potem zamiast gonal menopur 300
Pobrano 4 i 3 byly dojrzale. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
malina999 wrote:Właśnie dostałam info ze swojej kliniki, że czas oczekiwania na KD to na dziś to 6 mcy....
To chyba szybciej zrobię ostatnią stymulację na swoich komórkach z nadzieją, że coś z niej wyjdzie, aniżeli doczekam się KD.
Masakra.
A myślałaś może o zmianie kliniki? W programie można dwa razy. Jak masz zrobiona cała diagnostykę niepłodności to polecam Gyncentrum, mają dużą bazę i jeżeli nie masz unikatowej grupy krwi to jest to kwestia tygodnia dopasowania dawczyni. Angelius ma chyba niestety mniejszy wybór bo już któryś przypadek tutaj, że czas oczekiwania pół roku.
Ja sama zmieniałam klinikę w ramach programu, nie jest to skomplikowany proces.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 05:48
👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
07/2024 - rezonans endometriozy
08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)
03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).
Dodatkowe wsparcia ☔️:
Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna. -
Valletta wrote:A myślałaś może o zmianie kliniki? W programie można dwa razy. Jak masz zrobiona cała diagnostykę niepłodności to polecam Gyncentrum, mają dużą bazę i jeżeli nie masz unikatowej grupy krwi to jest to kwestia tygodnia dopasowania dawczyni. Angelius ma chyba niestety mniejszy wybór bo już któryś przypadek tutaj, że czas oczekiwania pół roku.
Ja sama zmieniałam klinikę w ramach programu, nie jest to skomplikowany proces.
Zgadzam się, klinika klinice nie równa. Każda ma inny czas oczekiwania i liczbę sztuk. Ale 6 msc to już bardzo długo. A na koniec też nie wiadomo jak dobrze będzie dopasowana dawczyni. W niektórych klinikach dopełnia się formalności MZ dopiero jak jest dawczyni, więc można bez problemu zorientować się jak jest w innej klinice.