X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

to mój pierwszy wpis w tym wątku. Za mną trzecia punkcja i tylko jeden potencjalny zarodek w grze. Czy dotrwa do 5 doby - okaże się w piątek, ale na cuda nie liczę.
    Zastanawiam się nad KD/AZ, bo chyba na swoje komórki nie mam już co liczyć (40lat). Po selekcji plemników (9picsi, fertile chip) z 5 MII zapłodniła się jedna, więc wina leży raczej po mojej stronie.
    Powiedzcie mi proszę, jak długo się czeka na KD? To jest jakaś pula komórek, które się dostaje w ramach procedury? Wszystkie są od tej samej dawczyni? Dawczyni są z Polski? Czy zarodki z KD się bada pgta?
    Z góry dziękuję Wam za pomoc.

Jeśli chodzi o badanie zarodków z KD to jeśli zapłacisz zbadają. Ja badałam w Invicta.

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekkim opóźnieniem życzę Wam, aby w przyszłym roku Dzień Matki był Waszym dniem 🍀

małgorzatek, Jatosia, Brzoza, Anka43, glodia, Nessie, Asssia lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • malina999 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam info ze swojej kliniki, że czas oczekiwania na KD to na dziś to 6 mcy....
    To chyba szybciej zrobię ostatnią stymulację na swoich komórkach z nadzieją, że coś z niej wyjdzie, aniżeli doczekam się KD.
    Masakra.

04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna, usunięcie jajowodu
    03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
    05.2024 - histeroskopia + CD138 -> ✅
    KIR AA - brak wszystkich DS

I procedura p.krótki
    01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
    06.07.2024 - 1️⃣ET 3AA (Accofil) beta 0 ❌

II procedura p.długi
    27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
    28.09.2024 - 2️⃣FET 4AA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
    26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
    27.01.2025 - 3️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil), beta 0 ❌
    28.02.2025 - CD138 -> ✅
    29.03.2025 - 4️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 1,6 | 7dpt 5,4 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 16,2 cb❌

III procedura p.długi
  • basiaO. Nowa

Wysłany: 27 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

to mój pierwszy wpis w tym wątku. Za mną trzecia punkcja i tylko jeden potencjalny zarodek w grze. Czy dotrwa do 5 doby - okaże się w piątek, ale na cuda nie liczę.
    Zastanawiam się nad KD/AZ, bo chyba na swoje komórki nie mam już co liczyć (40lat). Po selekcji plemników (9picsi, fertile chip) z 5 MII zapłodniła się jedna, więc wina leży raczej po mojej stronie.
    Powiedzcie mi proszę, jak długo się czeka na KD? To jest jakaś pula komórek, które się dostaje w ramach procedury? Wszystkie są od tej samej dawczyni? Dawczyni są z Polski? Czy zarodki z KD się bada pgta?
    Z góry dziękuję Wam za pomoc.

Hej! to również mój pierwszy post na tym wątku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Mam 42 lata, pierwszą ciążę poroniłam w wieku 39 l. w 6 tygodniu, było to poronienie zatrzymane. Oboje jesteśmy zdrowi, wyniki partnera jak i moje są dobre. Jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na własnych komórkach, mimo AMH 2,3 ng/ml miałam słabą odpowiedź na stymulację i nie mogliśmy uzyskać więcej niż 3 -4 komórki w jednym cyklu, z których zapładniały się tylko 1-2 do 5 doby, niestety żadna nie była prawidłowa genetycznie. Po stymulacjach moje AMH spadło do 0,9 ng/ml (ok 2 miesiące po ostatniej stymulacji). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawczynie we Wrocławiu w Inv-cie. Oni mają własny bank, w którym również sama możesz sprawdzić wg fenotypu czy maja dla ciebie dawczynię. Komórki są mrożone, pakiet 6 komórek. Na następny dzień od wysłania naszych fenotypów dostaliśmy propozycję dawczyni z Wrocławia, ale nam nie odpowiadała. Mam grupę 0Rh+ i śniadą cerę ciężko było nam dobrać dawczynię, więc poszukałam sama. Dawczyni była z Gdańska dlatego musiałam zapłacić za transport 1900 zł do Wrocławia. Z 6 komórek udało nam się uzyskać 5 zarodków: 1 - BL5.1.1, 2 - BL5.2.2, 1- BL5.2.3, 1 - 6.2.2.. Mieliśmy konsultację z genetykiem, który powiedział, że przy dawstwie przeważnie PGT się nie robi, ale z racji nieprawidłowych naszych zarodków, wieku partnera (43l.) i niemożności określenia gdzie tak na prawdę tkwiła przyczyna nieprawidłowości, dostaliśmy zgodę na wykonanie badania PGT. Obecnie oczekujemy na wynik (29/30.05 lub 4/5.06). Jeśli wszystko będzie dobrze i zarodki będą prawidłowe, zacznę przygotowania w połowie czerwca (cykl sztuczny). W jednym procesie dostaje się 6 komórek, ale jeśli uzyska się kilka zarodków i jeśli transfery są nie udane (odpukać!) to każdy kolejny jest w ramach jednej procedury. Jeśli zarodków do transferu już nie ma, wtedy podchodzi się do nowej procedury.

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w przyszły wtorek idę na transfer. Trzymajcie kciuki ☺️Trzecia procedura,w tym druga z KD. To będzie mój drugi transfer w życiu. Jakoś na razie się nie stresuje, bo udało nam się uzyskać wyjątkowo jak na nas az dwa zarodki, ale pewnie po transferze stresik się pojawi. Do trzech razy sztuka jak to się mówi i póki co trzymam się tego😉

glodia, EwelaKrk86, Raija86, małgorzatek, Valletta, Ewelka1985, Mary27 lubią tę wiadomość

• malina999 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Hej! to również mój pierwszy post na tym wątku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Mam 42 lata, pierwszą ciążę poroniłam w wieku 39 l. w 6 tygodniu, było to poronienie zatrzymane. Oboje jesteśmy zdrowi, wyniki partnera jak i moje są dobre. Jestem po 3 nieudanych procedurach in vitro na własnych komórkach, mimo AMH 2,3 ng/ml miałam słabą odpowiedź na stymulację i nie mogliśmy uzyskać więcej niż 3 -4 komórki w jednym cyklu, z których zapładniały się tylko 1-2 do 5 doby, niestety żadna nie była prawidłowa genetycznie. Po stymulacjach moje AMH spadło do 0,9 ng/ml (ok 2 miesiące po ostatniej stymulacji). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawczynie we Wrocławiu w Inv-cie. Oni mają własny bank, w którym również sama możesz sprawdzić wg fenotypu czy maja dla ciebie dawczynię. Komórki są mrożone, pakiet 6 komórek. Na następny dzień od wysłania naszych fenotypów dostaliśmy propozycję dawczyni z Wrocławia, ale nam nie odpowiadała. Mam grupę 0Rh+ i śniadą cerę ciężko było nam dobrać dawczynię, więc poszukałam sama. Dawczyni była z Gdańska dlatego musiałam zapłacić za transport 1900 zł do Wrocławia. Z 6 komórek udało nam się uzyskać 5 zarodków: 1 - BL5.1.1, 2 - BL5.2.2, 1- BL5.2.3, 1 - 6.2.2.. Mieliśmy konsultację z genetykiem, który powiedział, że przy dawstwie przeważnie PGT się nie robi, ale z racji nieprawidłowych naszych zarodków, wieku partnera (43l.) i niemożności określenia gdzie tak na prawdę tkwiła przyczyna nieprawidłowości, dostaliśmy zgodę na wykonanie badania PGT. Obecnie oczekujemy na wynik (29/30.05 lub 4/5.06). Jeśli wszystko będzie dobrze i zarodki będą prawidłowe, zacznę przygotowania w połowie czerwca (cykl sztuczny). W jednym procesie dostaje się 6 komórek, ale jeśli uzyska się kilka zarodków i jeśli transfery są nie udane (odpukać!) to każdy kolejny jest w ramach jednej procedury. Jeśli zarodków do transferu już nie ma, wtedy podchodzi się do nowej procedury.
    Zazdroszczę, że tak szybko znaleźliście KD. Mnie zwaliła z nóg informacja, że w Angeliusie czeka się pół roku 🤦‍♀️
    Może Czechy? No, ale tam to już 25tys trzeba liczyć 🤦‍♀️
    Nie wiem, co robić...
    Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔

Nessie, małgorzatek lubią tę wiadomość

04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna, usunięcie jajowodu
    03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
    05.2024 - histeroskopia + CD138 -> ✅
    KIR AA - brak wszystkich DS

I procedura p.krótki
    01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
    06.07.2024 - 1️⃣ET 3AA (Accofil) beta 0 ❌

II procedura p.długi
    27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
    28.09.2024 - 2️⃣FET 4AA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
    26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
    27.01.2025 - 3️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil), beta 0 ❌
    28.02.2025 - CD138 -> ✅
    29.03.2025 - 4️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 1,6 | 7dpt 5,4 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 16,2 cb❌

III procedura p.długi
  • glodia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary27 wrote:
    Najważniejsze, że z kropkiem wszystko jest dobrze.
    Ja też chyba jak uda się trafić na jakieś ciążowe badania, raczej trafię do diabetologa. Bo ja mam IO, mama moja ma cukrzycę. Też bardzo uważam na to co jem cały czas, ale oczywiście ciąża wiele zmienia. Ale ja zgadzam się na wszystkie trudności związane z ciążą, oby było wszystko dobrze z dzieckiem.
    Ale co z najważniejszym .. co widać na USG? 🙂

• glodia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Zazdroszczę, że tak szybko znaleźliście KD. Mnie zwaliła z nóg informacja, że w Angeliusie czeka się pół roku 🤦‍♀️
    Nie wiem, co robić...
    Na dziś nie pozostaje chyba nic innego, jak podejść do czwartej stymulacji na swoich komórkach i liczyć na cud. Potem chyba czas ma KD. Szkoda mi siedzieć na kanapie pół roku i czekać na komórkę dawczyni, to chociaż żeby zrobić cokolwiek to może zrobię ostatnia stymulację, bo jakie wyjście...?🤔
    Możesz zmienić klinike

Martuśka87, małgorzatek, Asssia lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:

Hej ja też Invicta Wrocław 🙂 piękny wynik u Ciebie u mnie jedna procedura 6 komórek mrożonych i zero zarodków, druga procedura z 6 mrożonych komórek tylko jeden zarodek, zdrowy po PGTa, obecnie 15tc. Powodzenia !!!!🤞🏻

Raija86 lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Nie wiem, co robić...
    Ja czekałam 2 miesiące na stymulacje . Ale dawczyni podobni już byla wczeniej. Świeże komórki Poznan

• basiaO. Nowa

Wysłany: 27 maja, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam wyniki badań zarodków i już są, szybciej niż się spodziewałam. Na 3 wybrane przez nas zarodki do badań dwa mamy prawidłowe XX i XY. Czekam na telefon i umawiam wizytę z lekarzem w celu ustalenia dalszych kroków.

Brzoza, Jatosia, Lwica_Lewka, glodia, Anka43, Raija86, Asssia, Mysikrolik, Mary27 lubią tę wiadomość

• Brzoza Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dziewczyny, w przyszły wtorek idę na transfer. Trzymajcie kciuki ☺️Trzecia procedura,w tym druga z KD. To będzie mój drugi transfer w życiu. Jakoś na razie się nie stresuje, bo udało nam się uzyskać wyjątkowo jak na nas az dwa zarodki, ale pewnie po transferze stresik się pojawi. Do trzech razy sztuka jak to się mówi i póki co trzymam się tego😉
    trzymam mocno :)

Anka43 lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Właśnie sprawdziłam wyniki badań zarodków i już są, szybciej niż się spodziewałam. Na 3 wybrane przez nas zarodki do badań dwa mamy prawidłowe XX i XY. Czekam na telefon i umawiam wizytę z lekarzem w celu ustalenia dalszych kroków.

Super macie parkę 😍

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Eve85 Nowa

Wysłany: 27 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na świeże czekam już dwa miesiące. Czasami mam myśli, że może trzeba było jeszcze spróbować bez ak

Madziula89 lubi tę wiadomość

• małgorzatek Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Nie wiem, co robić...

a nie macie możliwości by zmienić klinikę? może trzeba się zorientować..6 miesięcy to naprawdę żart

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    Dziękuje ci za zrozumienie, dzisiaj już mi lepiej, po prostu po tych wszystkich przeżyciach z wcześniej, poronieniu w 10 tygodniu, było serce- potem nie było, ten wczorajszy dzień był koszmarny dla mnie, "czy wszystko ok?" i jeszcze czekaliśmy na wejście do gbinetu 40 minut, a nie że weszliśmy tak jak mieliśmy, bardzo się denerwowałam. Wyciągnęłam z szafy ciśnieniomierz, ale tego też nie lubie robić, jak ten rekaw się zaciska, wolałabym ten nadgarstkowy, panikarz ze mnie i tyle, wiem, że nie robie tego dla siebie, a dla dziecka, .... krzywą mam umówioną na czwartek, bo w tym labo trzeba się umawiać, mam być na 6.00 nie wiem jak wstanę:D, no ale najważniejsze, że blisko.. sama jestem ciekawa co tam wyjdzie...

jeszcze mnie wkurzyło, że nie lekarka mierzyła mi ciśnienie, a pani z recepcji, w poprzedniej ciąży inaczej było, wszystko lekarz robił.. i jeszcze wpisała ten pomiar do książeczki, co było nie miarodajne przy tym napięciu , obecnie mnie dużo rzeczy wkurza- ale to pewnie hormony. Na codzień jak jestem w domu to jestem wyluzowana...

zawsze miałam niskie ciśnienie, nawet kiedyś zabieg mi odwołano, bo było zbyt niskie.. chyba, że w ciąży się tak robi.. będę mierzyć

atosiban miałam jedynie podany przed in vitro i po. ale podaję się go też później tak?

Co do mierzenia ciśnienia to mi często żyły na ręce wychodziły jak mi ściskało rękę. Okropne uczucie, wręcz bolesne.
    Mnie położne mierzyły ciśnienie zawsze przed wizytą. To też mogło być średnio miarodajne, bo człowiek z drogi to wiadomo, że ma trochę wyższe ciśnienie.
    A w szpitalu jak już mnie przyjmowali, wtedy co urodziłam, to mierzyli mi dwa albo trzy razy bo miałam podwyższone (na pewno z nerwów) i liczyli, że spadnie.
    Atosiban dostawałam jak miałam skurcze, to bylo już w 31 tc. Pierwsza seria pomogła trochę (przynajmniej zdążyłam przyjąć sterydy na rozwój płuc), ale drugiej już nie dokończylam, bo skurcze wróciły i trzeba było robić CC.
    Daj znać jak będziesz mieć wynik krzywej. Mam nadzieję, że jednak wyjdzie Ci prawidłowy.

age.png
  • tika32 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie procedury czyli czekam na telefon od embriologa. Dzis mąż stracil prace. Jak to wyglada tracac ubezpieczenie w trakcie procedury?

👩‍🦰 91
    Niedoczynność Euthyrox 100
    07.2020 histero ok
    Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
    AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
    LH 8.43
    FSH 9.73
    DHEA-S 308
    Testosteron 0.34
    4 nie udane inseminacje w Czechach
    ANA ujemny
    MLR 26,3%
    Test IMK ok
    Kariotyp prawidlowy

Zalecenia od dr Sydor
    5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
    5dni przed transferem encorton 7.5
    I intralipid i clexane 40mg

1procedura wrzesien 2021
    Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
    Beta pozytywa ale nie stety poronienie

2 procedura maj 2022
    Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac

Lipiec 2023
    Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni

Styczen 2024 3 procedura
    7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać

Listopad 2024 4 procedura
    gonal 300 i orgalutran i potem zamiast gonal menopur 300
    Pobrano 4 i 3 byly dojrzale. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac

🙋88
    Morfologia 5 w 2018r
    Kariotyp prawidlowy
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zmieniać pracę w trakcie procedury. Niech się zarejestruje w urzędzie pracy będzie miał dalej ubezpieczenie

Martuśka87, Valletta lubią tę wiadomość

• Valletta Autorytet

Wysłany: 28 maja, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Właśnie dostałam info ze swojej kliniki, że czas oczekiwania na KD to na dziś to 6 mcy....
    To chyba szybciej zrobię ostatnią stymulację na swoich komórkach z nadzieją, że coś z niej wyjdzie, aniżeli doczekam się KD.
    Masakra.

A myślałaś może o zmianie kliniki? W programie można dwa razy. Jak masz zrobiona cała diagnostykę niepłodności to polecam Gyncentrum, mają dużą bazę i jeżeli nie masz unikatowej grupy krwi to jest to kwestia tygodnia dopasowania dawczyni. Angelius ma chyba niestety mniejszy wybór bo już któryś przypadek tutaj, że czas oczekiwania pół roku.
    Ja sama zmieniałam klinikę w ramach programu, nie jest to skomplikowany proces.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 05:48

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
  • Asssia Koleżanka

Wysłany: 28 maja, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    A myślałaś może o zmianie kliniki? W programie można dwa razy. Jak masz zrobiona cała diagnostykę niepłodności to polecam Gyncentrum, mają dużą bazę i jeżeli nie masz unikatowej grupy krwi to jest to kwestia tygodnia dopasowania dawczyni. Angelius ma chyba niestety mniejszy wybór bo już któryś przypadek tutaj, że czas oczekiwania pół roku.
    Ja sama zmieniałam klinikę w ramach programu, nie jest to skomplikowany proces.

Zgadzam się, klinika klinice nie równa. Każda ma inny czas oczekiwania i liczbę sztuk. Ale 6 msc to już bardzo długo. A na koniec też nie wiadomo jak dobrze będzie dopasowana dawczyni. W niektórych klinikach dopełnia się formalności MZ dopiero jak jest dawczyni, więc można bez problemu zorientować się jak jest w innej klinice.

‹‹ 713 714 715 716 717
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ