In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się z Giosiek. U nas tez 5 blastocyst z 6 komórek w Czechach w eurofertil . Co prawda dopiero 4 ty transfer udany ale to już raczej moj organizm. .u nas to jakieś z łapanki te dawczynie mam wrażenie. Jak trafiłam do kliniki byłam młoda dosyć - wtedy działał program ministerialny poprzedni - również uważam że straciłam szansę wówczas i cenny czas- no bo i Amh było dobre i wiek. Teraz już nie rozpamiętuje bo mam swój skarb na szczęście i widoczne tak miało być
Giosiek, Raija86, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ja podchodziłam w Czechach. Udało się w Reprofit, ale wcześniej byłam w Eurofertil i też dawali nam gwarancję uzyskania blastocyst.
Zdaję sobie sprawę, że procedura w Czechach jest bez żadnego dofinansowania, także dla wielu jest ona poza zasięgiem. Jednak czytając Wasze historie myślę sobie, że chyba wolałabym uzbierać kasę i podejść tam, gdzie klinika naprawdę zainteresuje się moim przypadkiem, niż robić kolejne podejścia jak na taśmie w fabryce.
Zwłaszcza, że mam wrażenie, że wszystkie dobre komórki już wykorzystano i został już tylko jakiś słabszy sort 🤷♀️
Dodam jeszcze, że trudno mi wyobrazić sobie sytuację, żeby nie udało się uzyskać zarodka, gdy nasienie partnera jest w porządku, a do procedury wykorzystano 6 komórek młodej dawczyni.
Jak wspomniałam na początku, miałam dwie procedury z KD. W pierwszej klinice uzyskano 4 zarodki z 6 komórek. W drugiej dostaliśmy wszystkie komórki dawczyni, która była specjalnie dla nas stymulowana. Uzyskano 10 komórek i z nich 5 zarodków (w sumie, to 7, ale zarodków klasy C ta klinika nie mrozi).
A na wizyty jeździłam do Czech? Jak to wszystko technicznie wyglądało??🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy -
Katia86 wrote:A na wizyty jeździłam do Czech? Jak to wszystko technicznie wyglądało??
A wyglądało to tak, że dostawałam z uprzedzeniem recepty na leki. Wykupywałam je i zaczynałam brać estrofen od 2dc. W 12 dc miałam USG u mojego ginekologa i badałam progesteron. Zdjęcia i wyniki wysyłałam do kliniki i oni na tej podstawie ustalali termin transferu. Odpowiednio wcześniej zaczynałam brać progesteron (zgodnie z wynikami testu ERA) i w dniu transferu zjawiałam się w klinice. To tyle 😊
Wcześniej jeździliśmy tam na dłużej i nocowaliśmy (mamy do kliniki 650 km). Później było nam szkoda czasu (i urlopu męża), więc wyjeżdżaliśmy wcześnie rano i wracaliśmy po transferze (i frytkach z McDonalda 😉).
Edit: Mieliśmy jeszcze dodatkową wycieczkę do Czech na samym początku procedury, w celu oddania nasienia przez męża. Konsultacja z lekarzem odbyła się online, a później mieliśmy kontakt mailowy/telefoniczny z koordynatorką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 15:44
-
Kalijot wrote:Dziewczyny, mam wynik bety. Dziś 9dpt i beta 365. Martwię się, że to za wysoki wynik… słyszałam że, za wysoka beta to też źle…
Nie ma za wysokiej bety.
Zobacz moją stopkę. Wróżono mi bliźnięta (był jeden zarodek, więc jednojajowe😉). Jest Córeczka- zdrowa i pełna energii 🩷Kalijot lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Melduje sie z kropkiem na pokładzie 🍀
Musze przyznac ze to szalony dzien 😁
Jeszcze dostalam info ze ten moj drugi bidny zarodeczek podją rekawice i spozniony walczy. Zostawiaja do jutra 🤞🤞
Tyle szczescia chyba tottka puszcze 🤣Honorka, monester, Giosiek, Brzoza, Asssia, Mysikrolik, Anka43, Raija86, Kalijot, Ewa6, Trinity_Nea, Valletta, Loraa, Elka198321 lubią tę wiadomość
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
16.04.2025 Są komorki 😳
05.2025 Leczymy stan zapalny
11.06 zapładniamy komórki 6z6
14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
16.06 TRANSFER ❌
7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭 -
Giosiek wrote:Nie. Do Czech jeździłam tylko na transfery. Ja podchodziłam na cyklach sztucznych, bo te były w moim przypadku dużo łatwiejsze do zaplanowania.
A wyglądało to tak, że dostawałam z uprzedzeniem recepty na leki. Wykupywałam je i zaczynałam brać estrofen od 2dc. W 12 dc miałam USG u mojego ginekologa i badałam progesteron. Zdjęcia i wyniki wysyłałam do kliniki i oni na tej podstawie ustalali termin transferu. Odpowiednio wcześniej zaczynałam brać progesteron (zgodnie z wynikami testu ERA) i w dniu transferu zjawiałam się w klinice. To tyle 😊
Wcześniej jeździliśmy tam na dłużej i nocowaliśmy (mamy do kliniki 650 km). Później było nam szkoda czasu (i urlopu męża), więc wyjeżdżaliśmy wcześnie rano i wracaliśmy po transferze (i frytkach z McDonalda 😉).
Edit: Mieliśmy jeszcze dodatkową wycieczkę do Czech na samym początku procedury, w celu oddania nasienia przez męża. Konsultacja z lekarzem odbyła się online, a później mieliśmy kontakt mailowy/telefoniczny z koordynatorką.
Dziękuję 😘 no jest nad czym myśleć nie powiem 😁🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
II transfer IV/24- cb.
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Zaczynamy z immunologia
Allo MLR 0%
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy -
EwelaKrk86 wrote:Melduje sie z kropkiem na pokładzie 🍀
Jeszcze dostalam info ze ten moj drugi bidny zarodeczek podją rekawice i spozniony walczy. Zostawiaja do jutra 🤞🤞
Tyle szczescia chyba tottka puszcze 🤣
Super oby wszystko się udało 😁🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
II transfer IV/24- cb.
12 dpt- 152😍😍
Zaczynamy z immunologia
Allo MLR 0%
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy -
Trinity_Nea wrote:Nie ma za wysokiej bety.
Zobacz moją stopkę. Wróżono mi bliźnięta (był jeden zarodek, więc jednojajowe😉). Jest Córeczka- zdrowa i pełna energii 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 19:54
Trinity_Nea, Anka43 lubią tę wiadomość
-
EwelaKrk86 wrote:Melduje sie z kropkiem na pokładzie 🍀
Tyle szczescia chyba tottka puszcze 🤣Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
IV In vitro - KD - marzec 2025
1 transfer - 2AB - nieudany -
Anka43 wrote:To razem idziemy jak burza😉 pierwsza beta w czw 9 dpt 130, w sb 11 dpt 381 i dziś 13dpt 1209. W środę zrobię jeszcze jedna ostatnia i jestem umówiona do lekarza na 27 czerwca. Przyrosty są w normie więc mam nadzieję tylko, że to nie bliźniaki. Wprawdzie kiedyś bardzo chciałam, ale w wieku 44 lat myślę że to nie jest wskazane.
Ja też w środę powtarzam betę. 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 07:55
Anka43, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Pilola wrote:Ewela a z ciekawości zapytam jakiej klasy blastocystę udało Ci się uzyskać z komórek z Ovobanku ?
Drugi zarode zostawiony do 6 doby nie rozwijal sie juz.
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
16.04.2025 Są komorki 😳
05.2025 Leczymy stan zapalny
11.06 zapładniamy komórki 6z6
14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
16.06 TRANSFER ❌
7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭 -
EwelaKrk86 wrote:Przy drugim podejsciu KD uzyskaliśmy tylko jedna blastocyste klasy 1 po AH. Tak mi wypisano.
Drugi zarode zostawiony do 6 doby nie rozwijal sie juz.
Hmm czyli wczesna blastocysta.
Trzymam kciuki za powodzenieStarania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
IV In vitro - KD - marzec 2025
1 transfer - 2AB - nieudany -
Giosiek wrote:Saimi, zafascynowały mnie wyniki Twojego proga 😳
Jakie to jednostki i jakim cudem udało Ci się osiągnąć takie wartości?
Ja byłam szczęśliwa, gdy mój próg dobijał do 20 😅
Przepraszam, że nie odp od razu.
Progesteron w ng/ml.
Ja brałam dużo progesteronu od samego początku. -
Dziewczyny ja mogę powiedzieć z mojego doświadczenia, skorzystaliśmy z programu w czerwcu więc na początku. Pierwsza procedura KD zero blastek, przy drugiej lekarz odrzucił kolejną i sam pomógł wybrać. Z tej drugiej mieliśmy 6 pięknych blastek pierwszą udana( synek leży obok mnie ma 4 dni 🩵)
Ale znam moje klientki które oddawały swoje komórki i wiem, że tutaj jest zaufanie czy faktycznie dobrze się prowadzi czy dba i tak samo z historią choroby ☹️ nie mają jak sprawdzić a dziewczyny zrobiły sobie z tego łatwy pieniądz. I dwie moje klientki które oddawały komórki to prowadzą się tak że nie dziwię się że nie udają się te procedury. Tylko lekarz nic nie może na to poradzić. Odpowiedzialność ponosi dawczyni a z tym chyba różnie ☹️
Trzymam za Was wszystkie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 20:04
-
Saimi wrote:Przepraszam, że nie odp od razu.
Progesteron w ng/ml.
Ja brałam dużo progesteronu od samego początku.
A napiszesz co i w jakich dawkach brałaś?
Czy po tych wynikach lekarz nie zmniejszył Ci dawek? -
Brałam dupka 2x1, cyclogest 2x1, lutinus chyba 1x1 albo 2x1, prolutex 2x1. Po 1 wyniku miałam zmniejszony prolutex. Po drugich też coś było odstawione. Później już nie badałam. Ja proga brałam do końca ciąży. Tzn do 13 tyg. I potem od 20 tyg znowu bo szyjka mi leciała.
-
Saimi wrote:Brałam dupka 2x1, cyclogest 2x1, lutinus chyba 1x1 albo 2x1, prolutex 2x1. Po 1 wyniku miałam zmniejszony prolutex. Po drugich też coś było odstawione. Później już nie badałam. Ja proga brałam do końca ciąży. Tzn do 13 tyg. I potem od 20 tyg znowu bo szyjka mi leciała.
Faktycznie trochę tego brałaś i tak właśnie podejrzewałam, że gdzieś tam były 2 zastrzyki z Prolutexu.
A dopytuję tak, bo chyba nigdy nie widziałam tak wysokiego progesteronu na cyklu sztucznym.
Mój jest trochę za niski i narazie zwiększono mi Cyclogest (400 mg) z 2x1 na 3x1. Był pomysł by zwiększyć Prolutex z 1x1 na 2x1, ale wolałabym nie.
Raz, że biorę jeszcze heparynę, także miałabym 3 zastrzyki dziennie, a dwa, że trochę drogo by mnie ta przyjemność wyniosła 🫣
Teraz czekam na wyniki proga i zobaczymy czy Cyclogest robi robotę, czy jednak wjedzie drugi Prolutex 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 10:19
Asssia lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję za odpowiedź!
Faktycznie trochę tego brałaś i tak właśnie podejrzewałam, że gdzieś tam były 2 zastrzyki z Prolutexu.
A dopytuję tak, bo chyba nigdy nie widziałam tak wysokiego progesteronu na cyklu sztucznym.
Mój jest trochę za niski i narazie zwiększono mi Cyclogest z 2x1 (400 mg) na 3x1. Był pomysł by zwiększyć Prolutex z 1x1 na 2x1, ale wolałabym nie.
Raz, że biorę jeszcze heparynę, także miałabym 3 zastrzyki dziennie, a dwa, że trochę drogo by mnie ta przyjemność wyniosła 🫣
Teraz czekam na wyniki proga i zobaczymy czy Cyclogest robi robotę, czy jednak wjedzie drugi Prolutex 😅
Ja przez dłuższy czas musiałam brać dwa prolutexy+heparyna. Czasami już nie wiedzialam gdzie się kluc, ale prog był na tym ładny 😁
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Kalijot wrote:Ania, my jesteśmy widzę ten sam rocznik i razem idziemy jak burza. 🤩 To będzie nasz czas!!! 😘
Ja też w środę powtarzam betę. 🤞Trinity_Nea lubi tę wiadomość